Ръководство за Bittrex Exchange: Как да търгувате на Bittrex

Някои от връзките в тази публикация са от нашите спонсори. Предоставяме ви точна и надеждна информация. Прочетете нашето разкриване на реклами.

как да търгувате на битрекс борса

Преглед на статията: Това ръководство ще обхване всичко, което трябва да знаете за размяната на Bittrex и как да търгувате на борсата Bittrex.

Вие сте изключително заинтересовани да закупите първите си алткойни и сте в процес (или вече сте) да отворите обмен на криптовалути.

Сложността на закупуването на криптовалути обаче може да бъде плашеща за много хора, които нямат финансов или търговски опит. Не се притеснявайте!

Това ръководство ще ви предостави необходимите умения за лесно купуване и продажба на криптовалути. (Вижте също: 4 причини, поради които сега е най-доброто време да инвестирате в криптовалути)

За това ръководство ще използваме предимно Bittrex борса, тъй като това е най-голямата криптоприемаща борса с над 1 милиард долара дневен обем на търговия.

Повечето други борси споделят същите функции и следователно процесът на търговия е сходен.

Научете как да направите над 100% възвръщаемост, инвестирайки в крипто

БЕЗПЛАТНО ОБУЧЕНИЕ Бърза навигация Стъпка 1: Купете Bitcoin / EthereumСтъпка 2: Отворете акаунт в BittrexСтъпка 3: Основна валута на депозитаСтъпка 4: Изберете своя основен валутен пазарСтъпка 5: Задаване на поръчки за покупкаСтъпка 6: Задаване на поръчки за продажбаПоследна стъпка: Съхраняване на всички монети в портфейлДопълнителна информация

Стъпка 1: Купете Bitcoin / Ethereum

Уверете се, че вече сте закупили Bitcoin (BTC) или Ether (ETH) от вашата местна крипто борса, която приема вашата местна валута.

Биткойн и етер са най-големите монети, които представляват основната валута за крипто света; закупуването на който и да е от 1300+ налични алткойни изисква използването на BTC / ETH, тъй като обикновено не можете да купувате алткойни, използвайки вашата местна валута.

Популярна борса е Coinbase, която е лесна за използване за начинаещи, но има относително по-високи такси. Като алтернатива можете да разгледате местния биткойн, който е равностоен пазар.

Препоръка: Ethereum може да обработва много повече транзакции от биткойни, поради което прави прехвърлянето и потвърждаването пъти много по-бързо. Обикновено бихте изчакали няколко минути за вашия ETH трансфер, докато BTC трансферите могат да отнемат часове. Освен това таксите за трансфер са много по-малки при използване на ETH от BTC.

Стъпка 2: Отворете акаунт в Bittrex

Отваряне на акаунт в Bittrex

Отворете Bittrex акаунт, като регистрирате вашето име и имейл и се уверете, че сте активирали двуфакторно удостоверяване, за да защитите допълнително акаунта си от хакове.

Следващото нещо, което трябва да направите, е да потвърдите акаунта си, като предоставите личните си данни и официалните си документи за самоличност.

Проверката на себе си ви позволява да увеличите лимита си за теглене от 0,4 BTC на 100 BTC, спестявайки ви много главоболие за бъдещи тегления. Можете да следвате ръководството за проверка тук.

Стъпка 3: Основна валута на депозита

Вече можете да депозирате BTC / ETH, които сте закупили от вашата местна борса, във вашия новооткрит акаунт в Bittrex.

Ще използвате основната валута, за да купите алткойните по ваш избор. За подробен процес как да депозирате вашия BTC / ETH, моля следвайте това ръководство тук.

Стъпка 4: Изберете своя основен валутен пазар

В Bittrex има 3 пазара:

  1. Пазар на биткойни
  2. Пазари на Ethereum
  3. USDT пазари

Тези 3 пазара са представени от обща базова валута използвани за закупуване на голямото разнообразие от алткойни.

Ако сте депозирали BTC като основна валута, тогава стигнете до пазара на биткойни и изберете алткойн, който искате да купите с помощта на биткойн. Ако сте депозирали ETH от друга страна, изберете алткойните по ваш избор на пазара Ethereum.

Стъпка 5: Задаване на поръчки за покупка

Въведете данните за вашите поръчки за покупка в полето „Купете“ под раздела за търговия. Да предположим, че купувате Monero (XMR) с помощта на ETH:

Закупуване с Bittrex

Бакшиш: Не е задължително да купувате точно 1 единица криптовалута, тъй като те са силно делими. Можете да купувате / продавате всякакви суми, които желаете, в зависимост от вашия бюджет Така че, можете да си купите 0,000001 биткойн без притеснение!

Единици: Количеството / количеството монети, които искате да купите. В този пример количеството Monero, което бихте купили, е 2,50

Предложение: Цената, която сте готови да платите за единица Monero. Следвайки примера, цената, която сте готови да платите за 1 Monero, е 0,42100972

Тип: Това се отнася до типа поръчка, която се състои от „Лимит“ (поръчка по подразбиране) или „Условна“ поръчка. Поръчката „Limit“ определя максималната цена (както е посочена в „Оферта“), която сте готови да купите. Това гарантира, че ще платите не повече от 0,42100972 ETH за 1 Monero.

„Условните“ поръчки са по-сложни, тъй като те се добавят към книгата за обществени поръчки само след като цените достигнат определените от вас „Условни“ цени. Освен ако не знаете какво правите, придържайте се към „Limit“ поръчки

Обща сума: Общата сума на основната валута (в случая ETH), от която ще се откажете в замяна на общия брой алткойни, които искате да купите. Като алтернатива това са общите разходи за закупуване на Monero, използвайки основната валута на ETH

Бакшиш: Условна поръчка се използва, когато не искате вашите поръчки да се показват в книгата за поръчки, в която са изброени всички активни поръчки за покупка и продажба. Само когато цените достигнат условната цена, която сте задали, поръчките ще бъдат публични. Това е като „поръчка за нинджа“, използвана обикновено от инвеститори, които купуват огромно количество монети и не искат никой да знае, че прави огромна поръчка, за да не повлияе на цената.

Стъпка 6: Задаване на поръчки за продажба

Въведете подробностите за вашите поръчки за продажба в полето „Купете“ под раздела за търговия. Да приемем, че продавате Арагон (ANT) и плащате в BTC:

https://support.bittrex.com/hc/en-us/articles/115000199631-How-do-I-deposit-coins-to-Bittrex-

Единици: Количеството / количеството монети, които искате да продадете, в замяна на основната валута на BTC. В този пример количеството Арагон (ANT), което бихте продали, е 500 монети

Питам: Цената, която сте готови да продадете за единица Арагон, цитирана в BTC. Следвайки примера, цената, която сте готови да продадете за 1 ANT (цитирана в BTC), е 0,00018449

Тип: Това се отнася до типа поръчка, която се състои от „Лимит“ (поръчка по подразбиране) или „Условна“ поръчка. Поръчката „Limit“ определя минималната цена (както е посочена в „Оферта“), която сте готови да продадете. Това гарантира, че ще получите не по-малко от 0,00018449 BTC за 1 ANT

„Условните“ поръчки са по-сложни, тъй като те се добавят към книгата за обществени поръчки само след като цените достигнат определените от вас „Условни“ цени. Освен ако не знаете какво правите, придържайте се към „Limit“ поръчки

Обща сума: Общата сума на основната валута (в този случай BTC), която ще получите в замяна на общия брой алткойни, които искате да продадете. Като алтернатива това е общата сума, която ще получите (цитирано в BTC), като продадете ANT

Важно: Цената на монетата, която искате да купите / продадете (Bid / Ask), е деноминирана в основна валута, която може да бъде USD, BTC или ETH. Деноминациите в щатски долари са лесни, тъй като ви дават цифровата пазарна цена (напр. Купуване на Ripple на $ 0.30), но деноминациите в BTC / ETH в началото могат да бъдат трудни, тъй като купувате съотношението на Ripple в сравнение с BTC / ETH. Например цената на Ripple в сравнение с BTC (двойка XRP / BTC) може да бъде 0,000024, тъй като цената на Ripple се сравнява с цената на Bitcoin, за да образува съотношението, което виждате.

Последна стъпка: Съхраняване на всички монети в портфейл

Най-сигурният начин за съхранение на вашите монети е чрез личните ви портфейли. Въпреки че автоматично ще имате портфейл, когато отворите сметка за обмен (портфейл, хостван на обмен), нямате контрол върху частния и публичния ключ.

Наличието на контрол над вашите ключове означава да имате контрол върху вашите монети. Борсите работят като банка; това е доставчик на услуги на трета страна, на когото имате доверие, за да запазите монетите си в безопасност.

Винаги обаче има вероятност борсата да се изключи или да бъде хакната, което да доведе до загуба на монети (случай в точка: Mount Gox exchange).

Като се има предвид липсата на регулаторна рамка за борсите и криптовалутите като цяло, както и детството на индустрията, най-добрият начин да запазите монетите си в безопасност е да имате пълен контрол върху вашите монети.

Можете да имате абсолютен контрол само като имате собствен портфейл.

Допълнителна информация

Под цената „Оферта“ има 3 вида оферти, които са:

  • Последно: Последната цена, на която е извършена последната сделка
  • Оферта: Най-високата цена, която купувачът е готов да плати за монетата, която се разглежда като първа поръчка в раздела „Книга за поръчки“, под „Оферти“
  • Попитайте: Най-ниската цена, на която продавачът е готов да продаде монетата, която се разглежда като първа поръчка в раздела „Книга за поръчки“, под „Попитайте“

Ако трябва да създадете свои собствени поръчки, като въведете сумата „Оферта“, това не важи за вас. Горните 3 категории са за онези, които мързелуват да въвеждат ръчно номерата си и биха искали просто да изберат най-близката цена от книгата за поръчки..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner