Poloniex Exchange: Овладейте ръководството за преглед на потребителите на Crypto

полониекс ревю

Как да използвате, търгувате и да се регистрирате за Poloniex Crypto Exchange

Poloniex е една от най-известните и най-популярните борси за криптовалути в света. Продължавайте да четете, за да откриете всичко, което трябва да знаете за Poloniex и как да го използвате.

Характеристика

 • Базирана в САЩ криптовалутна борса, достъпна по целия свят
 • Разумни такси за търговия от 0,15% до 0,25%
 • Не се изисква проверка, ако теглите по-малко от $ 2000 на ден

Методи за депозиране

 • Крипто
 • Фиат
 • Кредитни / дебитни карти
 • Банкови преводи

Професионалисти

 • Добре регулирани
 • Поддържа се от Circle (компания, подкрепена от Goldman Sachs)
 • 100+ криптовалути

Минуси

 • Кредитни / дебитни депозити не са достъпни за всички потребители
 • Оплаквания за лошо обслужване на клиентите

Въведение

Poloniex е базирана в САЩ криптовалутна борса, стартирана през 2014 г. от Tristan D’Agosta. Борсата е официално регистрирана в щата Делауеър. През 2018 г. Poloniex е придобит от Circle, криптова платформа, подкрепена от Goldman Sachs. След придобиването Poloniex направи все по-големи крачки към превръщането си в по-добре регулирана борса. Poloniex се регистрира в SEC и FINRA като брокер / дилър например и планира да се разшири на азиатския пазар.

какво е poloniex обмен

Повечето хора познават Poloniex, че има голям обем на търговия с алткойни. Борсата е една от най-ликвидните основни платформи, достъпни днес. Всички основни криптовалути са добре представени с множество двойки за търговия, но ще намерите и много по-малки криптовалути и по-малко известни алткойни с приличен обем на търговия.

poloniex борса за търговия

Poloniex се обслужва както от нови, така и от напреднали търговци на крипто. Интерфейсът може да е малко плашещ за някой, който е чисто нов за криптовалутата. Въпреки това, всеки, който познава основно платформите за обмен, няма да има проблеми с навигацията си през Poloniex.

Важно е да се отбележи, че Poloniex се занимава само с криптовалута и на платформата не са изброени фиатни валутни двойки. Poloniex наскоро започна да приема фиатни валутни депозити (чрез банкови преводи и дебитни / кредитни карти), въпреки че вашата фиатна валута ще бъде обменена за стабилни монети (USDT или USDC) след депозиране.

Poloniex е особено популярен сред дневните търговци или търговците с голям обем поради силната си ликвидност. Търговията с маржове също е достъпна благодарение на платформата за отпускане на маржове за предоставяне на маржа на Poloniex.

Към 2019 г. Poloniex има приблизително 100 търговски двойки. Въпреки че Poloniex не приема фиатни депозити или тегления, борсата има множество двойки USD Tether (USDT).

Poloniex също наскоро представи мобилни приложения за iOS и Android. Мобилните приложения ви позволяват да търгувате с криптовалута в движение. Можете да получите достъп до пълната гама от функции на Poloniex от вашето мобилно устройство.

Една от най-забележимите характеристики при първото влизане в Poloniex е богат набор от инструменти и диаграми за анализ на данни. Основният интерфейс на Poloniex изглежда като това, което би видял професионален търговец на акции. Имате незабавен достъп до множество типове поръчки (купувайте, ограничавайте и продавайте), множество изгледи на графики и срокове, книга за пазарни поръчки и скорошни новинарски емисии, наред с други функции. Всичко това се предлага от един удобен интерфейс за търговия.

Много напреднали търговци също ще оценят десетките налични показатели. Анализирайте пазарите въз основа на всички видове индикатори – от основните ленти на Болинджър до по-напреднали индикатори като индекса на стоковите канали, EMA Cross и Fisher Transform, наред с много други. Инструментите за графики на Poloniex се задвижват от TradingView.

От техническа страна на нещата, Poloniex изпълнява повечето кодове на интерфейса за търговия от страна на клиента. Целият код на Poloniex е с отворен код и всеки е свободен да провери кода, за да провери как работи Poloniex. Poloniex също така предлага API за разработчици, което улеснява интегрирането на Poloniex във вашата ежедневна настройка за търговия.


Като цяло Poloniex е популярен сред междинните и напредналите търговци. Борсата поддържа по-усъвършенствани стратегии и инструменти за търговия и има над 100 двойки криптовалута, налични на четири основни пазара (BTC, ETH, USDC и USDT).

Основни функции

Основните характеристики на Poloniex включват:

Застрахован: Poloniex има застрахователно покритие за крипто активи, съхранявани на неговата платформа.

60+ криптовалути: Poloniex поддържа 60+ криптовалути и стабилни монети и над 100 двойки криптовалута.

Сега поддържа карти и банкови сметки: През по-голямата част от историята си Poloniex не поддържа традиционни опции за депозит във валута като карти и банкови сметки. Откакто е придобит от Circle, обаче Poloniex има по-добра поддръжка за карти и банкови сметки.

Ливъридж: Poloniex поддържа маржин търговия в широк спектър от двойки, което ви позволява да използвате търговията за по-голяма възвръщаемост.

Бързи API: Poloniex ви позволява да стартирате интелигентни алгоритми и стратегии за търговия с ботове, като предоставя на търговците пълен достъп до API, което улеснява интегрирането на Poloniex в съществуващата ви настройка за търговия.

Мобилни приложения за iOS и Android: Poloniex наскоро пусна мобилни приложения за iOS и Android.

предимства на poloniex

Децентрализиран обмен (DEX): Poloniex наскоро стартира децентрализирана борса, наречена Poloni DEX. Борсата ви позволява да търгувате TRON (TRX) без такси за търговия. Обемът е по-малък от пълния обмен на Poloniex, но можете да замените десетки TRX двойки в децентрализирана среда за търговия с нулеви такси. Poloniex придоби борса, наречена TRXMarket през ноември 2019 г. и я прекръсти на Poloni DEX.

poloniex функции за обмен

Търгувайте без потвърждение: Потребителите могат да търгуват, без да качват ID или да попълват KYC / AML потвърждение. Проверката от първо ниво ви позволява да търгувате на Poloniex, въпреки че можете да изтеглите максимум $ 2000 на ден.

Търговия от страна на клиента: Кодът на търговския интерфейс на Poloniex се изпълнява от страна на клиента.

Отворен код: Всички кодове за търговия на Poloniex са с отворен код и са достъпни за разглеждане от търговците.

Налични по целия свят: Poloniex се предлага навсякъде по света, с изключение на санкционираните държави.

Опции за множество диаграми: Poloniex разполага с обширни инструменти за картографиране и е лесно да персонализирате тези диаграми, както искате. Преглеждайте диаграми в различни интервали от време, например 6, 24 или 48 часа.

Известия за промяна на цените: Настройте push известия на мобилното си устройство, за да получавате сигнали за промени в цените.

Разширени индикатори: Инструментите за графики на Poloniex поддържат широка гама от индикатори, включително всичко – от Aroon и Arnaud Legoux Moving Average показатели до Williams% R и Zig Zag индикатори. За търговци, които търсят по-усъвършенствани инструменти за картографиране, Poloniex може да бъде най-добрият залог. Всички технически индикатори и диаграми се задвижват от TradingView.

как работи poloniex

Кредитни и дебитни депозити: Някои проверени потребители могат да депозират пари в платформата с помощта на кредитни или дебитни карти.

Банкови преводи: Poloniex поддържа безплатни депозити и тегления чрез банков превод, като ви позволява да депозирате фиат валута в платформата. Вашата фиатна валута ще бъде прехвърлена в една от двете стабилни монети, поддържани от Poloniex (USDC или USDT).

Някои функции, недостъпни в Съединените щати: Poloniex спазва американските разпоредби и това означава, че американските търговци на Poloniex отговарят на особено строги изисквания. Някои крипто активи не са достъпни за американски търговци, например (DCR, BCN и ARDR, наред с други), и американските търговци може да се наложи да извършат допълнителна проверка преди търговия.

Poloniex Валути и двойки

Poloniex поддържа 60+ криптовалути и 100+ двойки за търговия с криптовалута. Двойките са разделени на четири пазара, включително BTC, USDC, ETH и USDT. Всички основни криптовалути са изброени на платформата, включително BTC, ETH, XRP, LTC, XMR, BCHABC, BCHSV, ETC, ZEC, DGB, EOS и други. Ще намерите и по-малко известни криптовалути като Primecoin (XPM), Livepeer (LPT), MaidSafeCoin (MAID) и Numeraire (NMR), наред с други.

Poloniex Поддържани методи за депозиране и теглене

През по-голямата част от историята си Poloniex поддържаше само депозити и тегления на криптовалута. През 2019 г. обаче Poloniex започна да приема депозити и тегления чрез банкови преводи и карти. Благодарение на придобиването на Poloniex от Circle, можете да депозирате и теглите пари на платформата по повече начини от всякога. Ако депозирате фиатна валута в Poloniex, тя ще бъде прехвърлена в USDC или USDT stablecoin. Poloniex технически не съхранява вашата фиатна валута като фиатна валута.

Процес на регистрация и влизане в Poloniex

Poloniex има ясен процес на регистрация и влизане, подобен на всеки регулиран обмен. Можете да регистрирате акаунт и да започнете да търгувате днес само като въведете своя имейл адрес и държава. В зависимост от вашата държава може да можете да започнете да търгувате на Poloniex веднага. Или Poloniex може да изисква от вас да извършите допълнителна проверка.

Poloniex има също толкова ясен процес на проверка. Проверката от първо ниво просто изисква да потвърдите своя имейл адрес и държава на пребиваване. На първо ниво жителите на много страни могат да търгуват на Poloniex, но теглят само $ 2000 на ден. Проверката на второ ниво изисква вашия физически адрес, пощенски адрес, дата на раждане, паспорт и телефонен номер, включително качване на вашите лични документи или снимки на паспорта. След като бъдат одобрени за второ ниво, вашите лимити за депозит и теглене се увеличават до 25 000 $.

Poloniex търговия

Платформата за търговия Poloniex е подобна на платформата за търговия на всяка криптовалутна борса. Основната страница за търговия съдържа диаграма и книга с поръчки. В долната част на страницата ще видите множество видове поръчки – включително кутии за поръчки за купуване, ограничаване и продажба. Въведете сумата, която искате да търгувате, след което изпълнете търговията. Това е.

Такси за Poloniex

Poloniex начислява подобни такси за търговия на повечето регулирани борси. Повечето търговци (под 600 BTC обем на търговия на месец) ще плащат такса за производител от 0,15% и такса за вземане от 0,25%. На най-високото ниво на търговия (повече от 120 000 BTC обем на търговия на месец), ще плащате 0% такси за вземане и 0,05% такси за производители. Обемът на търговията се базира на 30-дневна средна стойност.

Такси за Poloniex

Poloniex от време на време ще намали таксите си за търговия. Например от 2019 г. Poloniex не начислява такси за търговия до края на годината.

такси за търговия на poloniex

Poloniex не начислява такси за депозит или теглене на банкови преводи. Ако обаче банковият ви превод бъде отхвърлен и трябва да бъде върнат (да речем, поради липсващи или грешно изписани референтни номера или превишен лимит за депозит), Poloniex ще начисли такса от $ 50.

полониекс разходи

Poloniex не начислява никакви такси за депозити или тегления на криптовалута. Въпреки това ще платите мрежова такса при изтегляне на криптовалута (т.е. таксата на миньора, необходима за всички транзакции с биткойн).

Проблеми със сигурността на Poloniex и престой

Poloniex имаше един значителен хак през 2014 г., което беше първата година от съществуването му. Полониекс загуби 12,3% от всичките си биткойни по време на хакването. След хакването Poloniex даде на засегнатите потребители пълно възстановяване.

Подобно на повечето крипто борси, Poloniex поддържа двуфакторно удостоверяване за допълнителна сигурност на акаунта.

Лесно използване

Poloniex е лесен за използване за всеки, който е използвал други крипто борси и е запознат с основните графични интерфейси. Ако обаче сте напълно начинаещ в криптопространството, интерфейсът на Poloniex може да изглежда поразителен. По подразбиране на екрана за търговия се показва много информация и е лесно да бъдете претоварени. Поради това Poloniex е по-подходящ за междинни или напреднали криптовалути.

Доверие и поверителност

Poloniex твърди, че поддържа по-голямата част от депозитите на клиентите във въздушно хладно хранилище. Единствените средства, поддържани онлайн, са тези, необходими за ежедневна, активна търговия. Poloniex също така твърди, че има програми за одит, които работят 24/7/365. Ако тези програми за одит открият нещо подозрително, тогава активността се блокира, преди да се превърне в проблем. Разбира се, тези процеси са подобни на това, което виждаме на други борси.

Poloniex се сблъска с известна топлина за промяна на условията си за използване през август 2017 г. след биткойн хард форка, който създаде BCH. Poloniex промени условията си за използване, за да попречи на потребителите да водят Poloniex пред съд по каквато и да било причина или да участват в групови дела, например.

Обслужване на клиенти

Един от малкото забележими недостатъци на Poloniex е обслужването на клиентите. Можете да намерите по-голям от средния брой жалби относно обслужването на клиенти на Poloniex онлайн. Потребителите се оплакват от дълго време за реакция, например, и лошо разрешаване на жалби за липсващи средства. Тези оплаквания могат да бъдат намерени при всяка размяна, въпреки че изглеждат малко по-чести при Poloniex.

обслужване на клиенти poloniex

Ръководство за потребителя на Poloniex: Как да настроите и използвате Poloniex

Poloniex има прост процес на регистрация и регистрацията е отворена за почти всеки по света (с изключение на тези в санкционираните страни). Ето как да настроите и използвате Poloniex за първи път.

1. Регистрирайте се

Регистрирайте се за Poloniex, като въведете вашето име, имейл адрес, държава на пребиваване, дата на раждане и парола.

регистрирайте се в poloniex

2. Проверка

Потвърдете имейл адреса си, като щракнете върху връзката, изпратена от Poloniex:

проверка на poloniex

След това завършете процеса на проверка, за да започнете да търгувате (изисква се в някои страни, но не и в други). За да завършите проверката, ще трябва да въведете своя потвърден адрес, след което да качите издадения от държавата документ за самоличност със снимка (като шофьорска книжка, национална лична карта или паспорт).

poloniex обмен профил

poloniex сигурност на самоличността

poloniex сигурност за търговия

3. Двуфакторно удостоверяване

Poloniex поддържа двуфакторна проверка. Poloniex използва Google Authenticator за 2FA.

poloniex удостоверяване

Poloniex също има 16-цифрен ключ и QR код, които можете да използвате за възстановяване на акаунта си. Този код ще се променя всеки път, когато активирате 2FA. Poloniex препоръчва да запишете или отпечатате копие на вашия 16-цифрен ключ и да го поставите на сигурно място. Този ключ за възстановяване ще ви е необходим, ако телефонът ви (използван за 2FA) се загуби, открадне или изтрие.

4. Начин на плащане

Можете да депозирате средства в Poloniex, като използвате някоя от 60+ поддържани криптовалути в платформата.

poloniex начин на плащане

Като алтернатива можете да депозирате средства чрез банков превод. Или, ако сте проверен потребител, можете да използвате дебитна или кредитна карта за депозиране на средства.

5. Търговия с криптовалута

След като средствата са във вашата сметка, можете да направите сделка. Правенето на сделка с Poloniex е лесно. Просто изберете желаната двойка криптовалута, след което изберете опцията за покупка, продажба или ограничаване на търговията от долната част на екрана. Изпълнете сделката, когато сте готови. Това е.

poloniex търговия с криптовалута

6. Теглене

Можете да изтеглите средства от Poloniex по всяко време. Тегленето на банков превод е безплатно. Тегленето на криптовалута също е безплатно, въпреки че ще платите мрежова такса.

Заключителна дума

Основана през 2014 г., Poloniex е дългогодишна борса за криптовалута, която е изградила силна репутация в продължение на много години в бизнеса. Борсата има конкурентна структура на таксите, усъвършенствана система за търговия, маржин търговия и други функции, които ще се харесат на междинни и напреднали търговци.

Poloniex не е най-подходящата за начинаещи борса, която се предлага днес, и има някои оплаквания относно обслужването на клиенти на Poloniex. Като цяло обаче Poloniex е една от най-популярните крипто борси в света с причина.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map