KuCoin Exchange: Овладейте ръководството за преглед на потребителите на Crypto

Преглед на KuCoin

Как да използвам, търгувам и да се регистрирам в KuCoin Exchange

KuCoin е популярна нова криптовалутна борса, основана от група експерти по блокчейн технологии. Разберете всичко, което трябва да знаете за KuCoin днес, в нашия преглед.

Характеристика

 • Базираната в Хонконг крипто борса стартира през 2017 г.
 • Мобилна и настолна търговия
 • Множество типове поръчки в диапазона от различни криптовалути

Методи за депозиране

 • щатски долар
 • Криптовалута
 • Visa и Mastercard

Професионалисти

 • Стотици двойки криптовалута
 • Разработено от опитни професионалисти в блокчейн технологията
 • Търговия с фючърсни договори

Минуси

 • Ограничен регулаторен надзор

Въведение

KuCoin е базирана в Хонг Конг криптовалутна борса, известна със своите конкурентни такси за търговия, дивиденти KCS, и гъвкава регулаторна рамка. KuCoin може да е най-бързо изградената борса в крипто историята: екипът зад KuCoin се събра през май 2017 г. и до август 2017 г., след ангелски инвестиционен кръг, борсата беше готова да стартира.        kucoin-обмен-преглед

Екипът зад KuCoin включва група експерти по блокчейн технологии от големи имена като Ant Financial, Youling, Jianbang Communication и iBOX Pay. Целта беше да се създаде евтина, лесна за ползване обмен на криптовалута, като същевременно се предлага безопасна среда за търговия както за начинаещи, така и за напреднали търговци.

Днес KuCoin се превърна в една от 50-те или 60-те най-големи борси за криптовалути в света. Най-популярните двойки на борсата включват нейните двойки KuCoin (KCS), Tether (USDT), Bitcoin (BTC) и Ethereum (ETH). KuCoin Shares са базирани на борса токени и родната валута на криптообмена KuCoin. Като притежател на токен KuCoin, имате право да получите част от всички приходи от такси за търговия, спечелени от борсата.

kucoin-ръководство за потребителя

KuCoin запазва изненадващо малка част от приходите си от търговия: само 10% от приходите от търговия на платформата KuCoin отиват към компанията. 50% от приходите от такси за търговия се изпращат на притежателите на токени KCS, докато останалите 40% се споделят с потребителите чрез бонус за покана (т.е. бонуси за препоръки). Малко други борси изпращат 90% от приходите от такси за търговия веднага на потребителите.

Друго предимство на KuCoin е неговата изненадващо евтина структура на таксите. Депозитът не струва нищо, а повечето такси за търговия са само 0,1%. Ще платите малки такси за теглене, които варират в зависимост от криптовалутите.

KuCoin е интерфейсът, подобен на повечето други водещи борси. Има стандартни търговски диаграми и графики. Можете да избирате от различни пазари и видове търговия. KuCoin също има тенденция да има повече монети от средния ви обмен. В техническия документ KuCoin екипът заяви, че иска да изброи 50 монети в рамките на 4 месеца след пускането. Тази цел е постигната и днес на платформата са изброени общо над 100 криптовалути.

Ние също оценяваме сигурността на KuCoin: борсата не е претърпяла големи пробиви в сигурността, хакове или изтичане на данни – поне нито едно, за което знаем. Разбира се, KuCoin е по-нов от повечето борси, така че не можем да говорим за дългосрочния запис на борсата, но ранните признаци са обещаващи.

Като цяло на KuCoin липсва репутацията, регулацията и прозрачността на водещите борси, но бавно набира обем на транзакциите през годините поради конкурентната си структура на таксите и разнообразния набор от криптовалутни двойки.

Основни функции

Основните характеристики на KuCoin включват:


Няколко типа поръчки: KuCoin предлага лимит, стоп, само публикуване и други видове поръчки в стотици двойки криптовалута.

Търговия с фючърсни договори: KuCoin предлага безсрочен BTC / USD фючърсен договор с до 10x ливъридж чрез своята борса KuMEX.

API на KuCoin: API на KuCoin улесняват интегрирането на обмена в съществуващата ви настройка.

Ниски такси: KuCoin начислява такси от само 0,1%, което го прави една от най-евтините борси за криптовалути в интернет днес.

Подкрепено от институционални инвеститори: KuCoin завърши кръг на ангелски инвестиции през август 2017 г. Днес уебсайтът на KuCoin изброява IDG Capital и Matrix Partners като двамата си основни инвеститори.

Мобилни приложения: KuCoin предлага мобилни приложения за iOS и Android. Можете да търгувате в движение, да преглеждате информация за акаунта и да изпълнявате други задачи през целия си телефон.

Акции и дивиденти KuCoin: Притежателите на токени KuCoin Shares (KCS) печелят дивиденти от 50% от таксите за търговия в платформата. Колкото повече KCS токени държите, толкова повече дивиденти ще спечелите.

100+ криптовалути: KuCoin изброява изненадващ брой криптовалути. На борсата са изброени над 100 криптовалути, включително големи лидери на пазара и по-малки, по-неясни криптовалути.

Евтини такси за търговия: KuCoin има плоска и проста структура на таксите за търговия, при която плащате 0,1% на сделка. KuCoin не следва модел на такса за вземане / вземане, както повечето други борси.

Отстъпки за такси за търговия: Притежателите на токени KuCoin Shares (KCS) не само печелят дивиденти чрез платформата, но получават и отстъпка от таксите за търговия. Таксите за търговия на KuCoin вече са евтини (0,1%), а притежателите на токени KCS могат да намалят таксата с до 30%. Получавате 1% отстъпка за всеки 1000 KCS, които държите в портфейла си KuCoin.

Ограничен регламент: KuCoin не твърди, че е регулиран от реномирани регулаторни агенции, въпреки че потребителите все още трябва да завършат KYC / AML проверка, за да обработват фиатната валута на платформата.

Налични по целия свят: KuCoin се предлага в около 200 страни по света, което основно покрива целия свят, с изключение на санкционираните държави.

Pool-X залагане: KuCoin има доказателство за пул за копаене на залози, наречен Pool-X, където можете да заключите криптовалути, за да печелите награди.

Налични други бонуси за акции KuCoin (KCS): KuCoin разпределя 90% от приходите си от такси за търговия обратно на потребителите. Можете да печелите пари на KuCoin чрез реферални бонуси, например.

KuCoin Валути и двойки

Според Coinmarketcap, KuCoin има над 250 активни двойки за търговия. Трудно ни е да повярваме, но показва колко криптовалути са били поддържани от KuCoin в един или друг момент. В допълнение към основните криптовалути като BTC, ETH, NEO и XRP, можете да намерите по-малко известни криптовалути като Ankr (ANKR), Dent (DENT), carVertical (CV) и SophaTX (SPHTX).

Методи за депозиране и теглене, поддържани от KuCoin

KuCoin изисква да извършите 2FA проверка, преди да депозирате средства по сметката си. След като завършите 2FA проверка, можете да депозирате практически всички поддържани криптовалути във вашия акаунт, включително популярни криптовалути и по-малко известни опции. KuCoin ви дава портфейл за всички търгуеми криптовалути на своята платформа. През 2019 г. KuCoin обяви, че ще започне да поддържа незабавни депозити и тегления в щатски долари, въпреки че трябва да използвате приложението KuCoin. Поддържат се и депозити Visa и Mastercard.

Процес на регистрация и влизане в KuCoin

KuCoin има ясен процес на регистрация и влизане. Можете да получите достъп до вашия акаунт веднага след потвърждаване на вашия имейл адрес. За да депозирате средства по сметката си, първо трябва да настроите двуфакторно удостоверяване (2FA). Можете да започнете да търгувате, след като средствата са във вашата сметка, без да се изисква потвърждение на KYC или AML (има ограничение за теглене от 2 BTC на ден за непроверени сметки, но това е единственото ограничение).

KuCoin търговия

KuCoin има прост, ясен интерфейс за търговия, подобен на повечето други борси в Интернет днес. Можете да правите лимит, пазар, стоп лимит и стоп пазарни поръчки, наред с други видове търговия. Изберете от една от стотиците различни двойки криптовалута, изброени в платформата, след което купувайте или продавайте. Можете също така да търгувате с вечни фючърсни договори (BTC / USD) на борсата KuMEX на платформата.

KuCoin такси

KuCoin не използва същия модел за вземане / вземане, наблюдаван при други крипто борси, нито борсата предлага отстъпки за такси за търговия въз основа на обема. Вместо това KuCoin начислява фиксирана такса от 0,1% и за двете страни за всички сделки, направени на платформата. Депозитите са безплатни и за повечето тегления просто плащате мрежовата такса (BTC таксата за теглене е 0,0005, например).

 • Такси за търговия: 0,1%
 • Такси за депозит: Безплатно
 • BTC такса за теглене: 0,0005 BTC
 • LTC такса за теглене: 0,001 LTC
 • ETH такса за теглене: 0,01 ETH
 • Отстъпки от търговски такси: 1% отстъпка за всеки 1000 KCS, държани в портфейла ви (максимум 30% отстъпка)

Проблеми със сигурността на KuCoin и престой

KuCoin стартира през август 2017 г. и не е имал публично разкрити проблеми със сигурността, хакове или нарушения на данните от старта. Да, KuCoin е сравнително нов, но 2,5-годишната история на безопасна търговия не е за шега. Изглежда, че KuCoin има силни процедури за сигурност. през март 2019 г. изпълнителният директор на KuCoin Майкъл Ган издаде загадъчен туит заявявайки, че борсата „се опитва да възстанови откраднатите активи“, след като други борси са били хакнати. Някои тълкуваха това съобщение като признание, че KuCoin е хакнат и в общността на KuCoin имаше кратка лудост. По-късно обаче борсата потвърди, че не е била хакната и че те просто се опитват да възстановят откраднати активи от името на другите борси.

KuCoin Лесно използване

KuCoin е лесен за използване за всеки, запознат с конвенционален интерфейс за обмен. Ако обаче търсите опция за незабавна покупка в стил Coinbase, тогава KuCoin може да не е правилният избор за вас. Всички сделки се извършват в конвенционален борсов интерфейс с диаграми и графики, показващи текущата книга с поръчки на борсата. Дисплеите на диаграмите на KuCoin са малко по-сложни и наситени с информация от средния криптообмен, което може да направи нещата объркващи.

Доверие и поверителност на KuCoin

KuCoin е частен за повечето аспекти на своите операции. Знаем, че борсата е базирана в Хонконг и е основана от група експерти по блокчейн технологии, но това е всичко. Бялата книга на KuCoin очертава основните подробности за екипа-основател, който включва Майкъл Ган (главен изпълнителен директор), Ерик Дон (главен оперативен директор) и Top Lan (технически директор), наред с други. Това е страхотно, но липсата на регулаторен надзор е леко притеснителна.

Обслужване на клиенти на KuCoin

KuCoin има център за поддръжка на клиенти с услуга на английски, руски, турски и китайски. Можете да разгледате списък с често задавани въпроси и често срещани заявки за поддръжка. Или можете да подадете заявка чрез онлайн формуляр. KuCoin няма безплатен телефонен номер или имейл за обслужване на клиенти, които можете да използвате, за да се свържете с компанията. KuCoin твърди, че екипът им за поддръжка е на разположение 24 часа в денонощието.

KuCoin Ръководство за потребителя: Как да настроите и използвате KuCoin

KuCoin има лесен процес на регистрация. След минути можете да се регистрирате за борсата и да направите първата си сделка. Ето как да го направите.

1. Регистрирайте се

Първо се регистрирайте за KuCoin, като посетите KuCoin.com и кликнете върху бутона „Регистрация“.

Можете да се регистрирате, като използвате имейл адрес. Ако обаче имате китайски телефон, можете също да се регистрирате, като използвате само телефонния си номер.

2. Проверка

Въведете своя имейл адрес или телефонен номер, след което кликнете върху „Изпращане на код“. KuCoin ще ви изпрати имейл или текст с код за потвърждение. Имате 60 секунди, за да въведете този код, за да преминете към следващата стъпка.

kucoin-exchange-login

На следващата стъпка ще бъдете помолени да въведете паролата си. Към този момент официално сте се регистрирали за борсата.

KuCoin не се регулира от нито една голяма организация, така че не е необходима допълнителна проверка, за да започнете да правите сделки на платформата. Като непроверен акаунт имате 24-часов максимален лимит за теглене от 2 BTC, но това е единственото реално ограничение.

kucoin-обмен-табло

Чрез попълване на KYC потвърждение (качване на вашия държавен документ за самоличност), можете да избегнете това ограничение за теглене. Попълването на KYC също ви помага да възстановите акаунта си, ако загубите достъп.

kucoin-kyc-познай-твоя-клиент

Можете да завършите проверката по всяко време, като отворите страницата си KuCoin.com/account.

3. Двуфакторно удостоверяване

Преди да депозирате пари в платформата, ще трябва да извършите двуфакторно удостоверяване (2FA) с помощта на SMS или Google Authenticator.

Също така трябва да настроите вашата търговска парола.

4. Начин на плащане

След като завършите двуфакторно удостоверяване, можете да депозирате средства в сметката си. Можете да депозирате средства чрез банкови преводи или BTC. KuCoin също ви позволява да купувате крипто с кредитна карта Visa или Mastercard.

kucoin-метод-депозит

Можете също да депозирате щатски долари във вашата сметка, като използвате мобилното приложение KuCoin за iOS или Android

5. Търговия с криптовалута

kucoin-борса-търговия-криптовалута

Когато парите са във вашата сметка, можете да щракнете върху „Пазари“, за да видите наличните пазари за търговия. Щракнете върху някоя от наличните двойки, за да видите диаграми, книги за поръчки и история на търговията за тази конкретна двойка.

kucoin-борса-платформа

Както можете да видите, екранът за търговия KuCoin е малко объркан в сравнение с други борси за криптовалути. По подразбиране на екрана ви се показва много пазарна информация, включително информация за различни двойки за търговия в лявата част на екрана. За щастие можете да персонализирате

С всички търговски двойки можете да правите лимити, пазари, стоп лимити и да спирате пазарни поръчки.

6. Фючърси и търговия с ливъридж на борсата KuMEX на KuCoin

KuCoin има и други опции за търговия. Щракнете върху „Договори“ от горната лента на менюто, за да бъдете отведени на борсата на фючърсни договори KuMEX. Щракнете върху ‘Enable Contract Trading’, за да започнете да търгувате с биткойн фючърси. Ще трябва да приемете общи условия. След това можете веднага да започнете да правите поръчки с до 10 пъти лост.

kucoin-теглене

В момента KuMEX предлага само един фючърсен договор: безсрочен биткойн мини договор (XBTUSD Mini).

Ако никога не сте правили търговия с фючърси и искате да научите повече, KuMEX предлага и пясъчник, където можете да правите симулирани сделки. Уроците са достъпни и директно от екрана за търговия на KuMEX.

7. Теглене

Кликнете върху раздела „Активи“, след това върху „Теглене“, за да изтеглите средства от сметката си в KuCoin.

kucoin-теглене

Изберете маркера, който искате да изтеглите, след което добавете адреса, на който искате да го изтеглите. Трябва да въведете вашата търговска парола и да завършите 2FA проверка.

kucoin-търговия-парола

Ако планирате да използвате често този адрес за теглене, можете да го добавите като обикновен адрес.

kucoin-crypto-портфейл-адрес

Тегленията се обработват в рамките на 30 минути. По-големите тегления (над 100 000 пъти по-големи от таксата за обработка) ще бъдат обработени ръчно. Различните токени имат различни такси за теглене, въпреки че таксите на KuCoin са конкурентни.

Заключителна дума

KuCoin е базирана в Хонконг криптовалутна борса с минимален регулаторен надзор. Борсата предлага стотици криптовалутни двойки, включително основни криптовалути и по-малки, по-малко известни опции.

Потребителите могат също да търгуват фючърсни договори чрез борсата KuMEX на KuCoin. Можете да започнете да правите сделки на KuCoin веднага щом потвърдите имейл адреса си и депозирате средства в платформата. Не се изисква допълнителна KYC проверка, освен ако не искате да изтеглите повече от 2 BTC на ден от платформата.

Ако искате анонимно да търгувате стотици различни криптовалути в платформа с минимален регулаторен надзор и отличен модел на дивидент, тогава KuCoin е чудесна възможност.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map