Gemini Exchange: Овладейте ръководството за преглед на потребителите на Crypto

gemini-exchange-review

Как да използвате, търгувате и се регистрирате в Gemini Exchange

Gemini е една от най-добре регулираните и надеждни борси за криптовалути в света. Разберете всичко, което трябва да знаете за Gemini, в нашия преглед и ръководство за потребителя.

Характеристика

 • Мобилно приложение за iOS и Android
 • Институционален клас крипто съхранение
 • Разширена търговия в най-регулираната и доверена среда на крипто

Методи за депозиране

 • Кредитни или дебитни карти Visa, MasterCard и American Express
 • Местни банкови преводи от американски банки

Професионалисти

 • Широко регулиран в щата Ню Йорк
 • Лесен за използване както на настолни, така и на мобилни устройства
 • Сигурни решения за попечителство от институционален клас
 • Отлично обслужване на клиентите

Минуси

 • По-високи такси от по-малко надеждни борси
 • Необходим е обширен KYC и процес на проверка
 • Малък брой монети и приети страни

Въведение

Gemini Trust Company, LLC, известна просто като Gemini, е една от най-добре регулираните борси за криптовалути в света. Компанията е основана през 2014 г. от Камерън и Тайлър Уинкълвос – същите близнаци Уинкълвос, изиграли роля в ранните дни на Facebook.

Gemini е доверителна компания в Ню Йорк, регулирана от Държавния департамент за финансови услуги в Ню Йорк (NYDFS). През юни 2016 г. борсата се превърна в първата лицензирана ETH борса в света. През май 2018 г. Gemini стана първата лицензирана борса на Zcash в света.

Докато други борси предлагат огромен брой валути и опции, Близнаците се фокусират върху това да направят няколко важни неща правилно. Борсата приема само потребители от САЩ, Канада, Обединеното кралство, Южна Корея, Хонконг и Сингапур, например. Gemini също е активен само на няколко пазара, предлагайки двойки с някаква комбинация от BTC, USD, ETH, LTC, BCH и ZEC.

Друго хубаво нещо за Близнаците е, че е идеално както за начинаещи търговци, така и за напреднали търговци. Платформата разполага с достатъчно инструменти за начинаещи и опции за интерфейс, за да задоволи някой, който купува първите им биткойни. Той също така разполага с обширни инструменти за търговия, за да успокои по-опитните търговци. Разбира се, Gemini има и пълноценно, институционално решение за крипто съхранение, което улеснява от всякога големите инвестиционни институции да преминат към крипто.

За да се добави към списъка с причини за доверие на Близнаци, борсата е една от малкото в криптопространството, които са били одитирани от една от счетоводните фирми от Голямата четворка: Близнаците са били одитирани от Deloitte. С обширен регулаторен надзор и доверие е лесно да се разбере защо Близнаците провъзгласяват, че са „задали стандарта за крипто киберсигурност“.

В крайна сметка Gemini се конкурира с някои от най-големите играчи в бранша – включително Kraken, Bitstamp, Binance, Bittrex и Coinbase – докато управлява силно регулирана борса за криптовалута. Продължавайте да четете, за да откриете предимствата на Близнаци, включително как работи обменът.

Основни функции

Основните характеристики на Близнаците включват:

Близнаци USD (GUSD) Stablecoin: След като възникна противоречие относно стабилната валута на Tether, USDT, Близнаците решиха да пуснат своя собствена стабилна монета. Gemini USD или GUSD е напълно обезпечен стейблкоин, използван в много сделки на платформата Gemini (и други борси). Всеки GUSD в обращение е обезпечен с 1 USD в резервите на Близнаци и тези резерви се одитират ежемесечно, като резултатите се публикуват онлайн, за да ги види всеки.

Малък брой висококачествени криптовалути: Вместо да добави стотици нискокачествени криптовалути към своята платформа, Gemini добави малък брой високо доверени, децентрализирани криптовалути. Днес Gemini изброява само шест различни крипто и фиат валути на своята борса, включително BTC, USD, ETH, LTC, BCH и ZEC.

Силно регулиран: Ню Йорк беше една от първите държави, които създадоха регулаторен орган за надзор на борсите за криптовалути, работещи в рамките на щата. Gemini беше първата лицензирана борса за цифрови активи, която отговаря на изискванията на този орган. Днес Gemini продължава да се регулира от Държавния департамент за финансови услуги в Ню Йорк, което го прави една от най-надеждните крипто борси, които можете да намерите днес.


Мобилно приложение: Gemini наскоро пусна мобилно приложение за Android и iOS. Приложението ви позволява да купувате биткойн незабавно с помощта на вашия смартфон или таблет. Създайте акаунт, след което купете крипто незабавно с помощта на дебитна или кредитна карта, без никога да напускате телефона си. Това е един от най-бързите, лесни и безопасни начини за закупуване на крипто от мобилно устройство.

Повтарящи се покупки: Gemini поддържа повтарящи се покупки, като ви позволява да планирате повтаряща се покупка за всеки актив, изброен в Gemini. Ако искате да закупите например 0,5 BTC всеки месец през следващите 18 месеца, тогава можете да направите това с Близнаци.

Разширена киберсигурност: Близнаци твърдят, че са задали стандарта за крипто киберсигурност – и те не са стартирани. Институционалната услуга за попечителство на Близнаци поддържа активите на клиентите в безопасност. Gemini също са разработили собствена собствена офлайн система за хладилно съхранение. Поради всички тези причини Близнаците са едно от най-доверените имена в играта.

Напълно застрахован: През октомври 2018 г. Gemini обяви, че е получил цифрова застраховка на активи, която покрива жетони и монети, държани от борсата. Тази застраховка е посредническа от Aon, базираната в Лондон компания за консултиране на рискове, и се поема от консорциум от световни застрахователи. Ясно е, че тази застрахователна група е била достатъчно впечатлена от сигурността на цифровите активи на Gemini, че са се чувствали комфортно при застраховането на активите.

Основни и разширени сделки: Gemini предлага набор от опции за търговия, включително лимит за покупка / продажба, стоп за покупка / продажба, OCO, добро до ден (GTD) и пазарни покупки / продажби. Независимо дали искате просто да купите монети по текущия пазарен курс или създавате по-сложни типове поръчки, Gemini има опции за търговия, за да отговори на вашите нужди.

Депозиране чрез банкови карти: Много борси за криптовалути с по-ниско качество не приемат кредитни или дебитни карти поради опасения за измама. Близнаците обаче приемат кредитни и дебитни карти от Visa, MasterCard и American Express. Можете също да превеждате пари на борсата от американски банки.

Купете Cryptoverse: Искате ли да получите дял в цялата крипто индустрия с една покупка? Искате ли да закупите множество криптовалути, без да купувате индивидуално всяка една? Gemini има опция, наречена Buy The Cryptoverse (термин, който компанията всъщност е запазила), която ви позволява незабавно да купите шепа основни валути.

Близнаци Валути и двойки

Gemini предлага всички следните крипто и фиат валути с различни опции за сдвояване:

 • BTC
 • щатски долар
 • ETH
 • LTC
 • BCH
 • ZEC

Поддържани от Близнаци методи за депозиране и теглене

Gemini приема депозити чрез банкови преводи в САЩ или чрез кредитни и дебитни карти (Visa, MasterCard или American Express).

Можете да изтеглите пари от Близнаци в BTC или ETH портфейл. Или можете да теглите по сметка в щатски долари чрез банков превод.

Процес на регистрация и влизане на Близнаци

Gemini е силно регулирана борса, така че има смисъл потребителите на Gemini трябва да прескачат повече обръчи. Независимо от това, процесът на регистрация и проверка на Близнаци все още е много ясен.

Посетете Gemini.com или изтеглете приложението Gemini, за да започнете. Можете да изберете да създадете обикновен личен акаунт. Или можете да създадете институционален акаунт. Потвърждавате имейла си, настройвате двуфакторно удостоверяване (2FA), качвате снимка на държавно издаден документ за самоличност със снимка, след което добавяте банкова сметка. След като преминете през тези стъпки и Близнаците потвърдят информацията ви, сте готови да започнете да търгувате.

Търговия с Близнаци

Процесът на търговия на Близнаци е ясен. Наличните опции за търговия включват:

Пазарни поръчки: Купувате или продавате на най-добрата налична текуща пазарна цена.

Лимитирана поръчка: Купувате или продавате на определена цена (въвеждате цената или лимита, на който искате да купите или продадете).

Ограничете FOK (Fill или Kill): Поръчките на FOK се анулират напълно, освен ако не могат да бъдат изпълнени незабавно или на цена, по-добра от определената. Обикновено това се използва за по-големи поръчки.

Ограничете поръчките на IOC (незабавни или анулирани): Поръчката на IOC се обработва незабавно на определена или по-добра цена или в противен случай е анулирана.

Ограничете MOC поръчките (направете или анулирайте): MOC поръчка остава в книгата за поръчки на определена цена. Ако някоя част от поръчката не може да бъде попълнена веднага, цялата поръчка се анулира.

Лимитирани AO поръчки (само на търг): Лимитирана AO поръчка лежи върху книгата с поръчки за търг и се попълва на или по-добра от определена цена в края на търга. Всяко количество, което не е попълнено, се анулира.

Граничен IOI (индикация за интерес): Поръчка с лимит IOI инициира работния процес на блокова търговия на Gemini за източник на ликвидност за големи блокови количества.

Двете последни сделки се обслужват предимно от институционални инвеститори и е малко вероятно да бъдат използвани от инвеститорите на дребно. По-напреднали видове търговия обаче са на разположение за тези, които се нуждаят от тях.

gemini-exchange-order-types

Такси за Близнаци

Близнаците имат конкурентни такси, подобни на това, което виждаме при други силно регулирани борси. Не плащате такси за евтина търговия (0,05%), които виждате на по-сенчести борси, но не плащате и високите такси, които виждате на някои други борси (0,5%). Вместо това Близнаците са някъде по средата.

 • Такса за взимане: 0,35%
 • Такса на производителя: 0,10%
 • Търг: 0,20%
 • Такса за депозит: Безплатно
 • Такса за теглене: Безплатно

Цените падат значително с обема на търговията. Ако например търгувате повече от 1 милион долара за период от 30 дни, тогава таксата за вземане пада до 0,25%, а таксата за търг до 0,15% (таксата на производителя остава същата). Когато търгувате над $ 10 милиона за 30 дни, вие не плащате никаква такса за производител и такси за вземане от само 0,10%.

такси за размяна на близнаци

Можете да проверите текущите си такси по всяко време от екрана на акаунта си. Близнаците ясно посочват сумата, която сте търгували през последните 30 дни, и таксите, които можете да очаквате да платите.

близнаци-такса-отстъпка-примери

Депозитите и тегленията са безплатни на Близнаци, въпреки че получавате само 10 безплатни тегления на месец с определени методи за теглене (включително BTC, ETH, LTC, BCH и ZEC). Отвъд тази сума ще платите малка такса (0,001 BTC за теглене). Тегленията с банков превод, тегленията с ACH и тегленията с GUSD са винаги безплатни, независимо от броя тегления, които правите на месец.

Проблеми със сигурността на Близнаци и престой

Въпреки че е един от най-големите и най-целенасочени борси в крипто индустрията, Gemini не е имал големи проблеми със сигурността, проблеми с престоя или значителни нарушения на сигурността. Има причина, поради която на Близнаците се доверява да държат милиони долари институционални средства: те имат почти безупречен архив на сигурността.

gemini-custody-crypto-storage

Близнаци на употреба

Gemini инвестира значително в това да направи платформата си възможно най-лесна за използване. Потребителите на настолни и мобилни устройства се радват на изненадващо лесно търговско изживяване на всяка стъпка от операцията. Новото мобилно приложение Gemini е може би най-лесният начин за потребител на Android или iPhone да закупи крипто с помощта на мобилното си устройство.

Доверие и поверителност

Близнаците са изключително прозрачни и доверени. Gemini е създадена като доверителна компания в Ню Йорк под юрисдикцията на Нюйоркския департамент за финансови услуги. Близнаците са прозрачни на всеки етап от своята дейност. Депозитите им в Gemini USD (GUSD) се одитират ежемесечно, като резултатите се публикуват онлайн. Близнаците са били одитирани и от счетоводната къща Deloitte от Голямата четворка. Като цяло Gemini е заслужено едно от най-доверените имена в крипто индустрията.

Обслужване на клиенти

Gemini предлага система за подаване на билети, задвижвана от Zendesk. Можете да избирате между различни теми за поддръжка, като „Моят акаунт“ или „Сигурност“, след което да обясните заявката си. Услугата се предлага 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата и Близнаците са склонни да отговарят на билетите в рамките на 1 до 2 работни дни. Някои потребители обаче могат да бъдат раздразнени, че Gemini няма линия за чат на живо или безплатен телефонен номер.

Ръководство за потребителя на Gemini: Как да настроите и използвате Bybit

1. Регистрирайте се

Gemini приема потребители от Канада, Сингапур, Обединеното кралство, Южна Корея, Сингапур и Хонконг. Посетете Gemini.com, за да започнете процеса на регистрация.

gemini-user-guide

Щракнете върху Първи стъпки, за да се регистрирате онлайн с помощта на браузъра на работния плот.

Като алтернатива можете да изтеглите приложението Gemini от Google Play Store или iOS App Store.

След като щракнете върху Първи стъпки, ще се отвори прозорец, който ви пита кой тип акаунт искате да отворите.

Изберете Отваряне на личен акаунт и въведете вашето име, имейл адрес и парола. Ако паролата ви е твърде слаба, Близнаците може да я отхвърлят.

След като завършите процеса на регистрация, Gemini ще изпрати имейл до вашата пощенска кутия.

2. Проверка

Кликнете върху връзката във вашата поща за електронна поща. След това Близнаците ще ви помолят за телефонен номер, за да настроите двуфакторно удостоверяване (2FA). Силно препоръчваме да настроите 2FA, за да защитите максимално акаунта си.

Важно е също така да се отбележи, че 2FA не е устойчив на куршуми: има многобройни истории за крипто потребители, които губят средства към базирани на SMS 2FA, тъй като хакерите са успели да получат контрол върху техния телефонен номер. Вместо това все по-голям брой потребители са преминали към Google Authenticator, който е мобилно приложение, инсталирано на вашия телефон. Докато имате телефона си, ще можете да завършите 2FA проверка.

3. Качване на документация

Близнаците ще ви помолят да докажете самоличността си. За да направите това, ще трябва да завършите процеса на проверка на KYC, като качите част от държавно издаден документ за самоличност със снимка.

Този документ за самоличност може да бъде паспорт, шофьорска книжка или национална регистрационна карта.

Обикновено KYC процесът завършва в рамките на няколко часа. В някои случаи – както по време на тежко архивиране – може да отнеме няколко дни, за да завършите.

4. Метод на депозит

За да започнете да търгувате, ще трябва да депозирате пари в Близнаци. Повечето хора внасят пари в Близнаци чрез банков превод от американска банка. Можете обаче да превеждате пари и с дебитна или кредитна карта от Visa, MasterCard или American Express.

След като приключите проверката на KYC и банковата сметка, можете да прехвърляте пари във вашата сметка в Близнаци и да започнете да търгувате с криптовалути.

5. Търговия с криптовалута

Gemini улеснява търговията с криптовалути на своята платформа. Както бе споменато по-горе, има седем различни типа поръчки, включително стандартни пазарни и лимитни поръчки и по-усъвършенствани видове поръчки.

търговия-на-близнаци-крипто-борса

6. Теглене

Gemini ви позволява да изтегляте парите си от платформата по всяко време, безплатно. Можете лесно да изтеглите средствата си в щатски долари по вашата банкова сметка в САЩ. Или можете да изтеглите вашите биткойни, ETH и други криптовалути на вашия крипто адрес.

Моля, имайте предвид, че получавате само 10 безплатни тегления на крипто на месец (получавате неограничени тегления с банков превод на месец). След това ще платите малка такса.

Заключителна дума

Gemini е може би най-довереното и най-добре регулираното име в крипто пространството. Базираният в Ню Йорк крипто гигант проправи пътя по отношение на регулаторните стандарти. Днес те са надеждно и прозрачно име, идеално за търговци на крипто, които търсят регулирана среда, в която да търгуват.

Има някои недостатъци на Близнаците. Регистрацията е отворена само за потребители в шест региона (Съединените щати, Канада, Обединеното кралство, Южна Корея, Сингапур и Хонконг. Има също така само пет криптовалути, достъпни за търговия (BTC, ETH, BCH, LTC и ZEC).

Ако тези незначителни недостатъци обаче не ви притесняват, тогава ще откриете, че Близнаците предлагат едни от най-безопасните крипто търговия на разположение днес.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map