eToro Exchange: Овладейте ръководството за преглед на Crypto 2020

eToro

Как да използвам, да търгувам и да се регистрирам в eToro Exchange

eToro е една от най-популярните платформи за търговия на пазара. Продължете да четете, за да откриете нашия преглед на eToro, включително всичко, което трябва да знаете за eToro и как работи.

Характеристика

 • Базиран в Израел брокер, основан през 2006 г.
 • Търгувайте 1000+ активи от една платформа
 • Силно регулиран и упълномощен като брокер от FinCEN, ASIC, FCA и CySEC

Методи за депозиране

 • Кредитни и дебитни карти
 • Крипто
 • Банкови преводи

Професионалисти

 • Търгувайте с 1000 различни активи от една платформа
 • Силно регулирано доверие и прозрачност
 • Социална търговия и търговия с копия

Минуси

 • Високи такси и объркваща структура на таксите

Въведение

eToro е борса, при която потребителите могат да търгуват над 1000 различни вида активи, включително чуждестранна валута (валутна търговия), криптовалути, акции и др. Някои от сделките се извършват с използване на договори за разлика (CFD), докато други са нормални сделки, каквито бихте направили на всяка борса.

eToro преглед

ДЗР са финансови деривативни продукти, които използват ливъридж. Продавачът се съгласява да плати на купувача разликата между стойността на базовия актив към настоящия момент и стойността при изтичане на договора (или обратно, ако активът намалее в стойността през това време).

Да приемем, че купувачът купува CFD с 1-месечен срок. CFD използва биткойн като основен актив, а биткойнът в момента е на 8 000 долара. Ако един месец по-късно биткойнът струва 9 000 долара, продавачът ще дължи на купувача 1000 долара. Ако биткойнът струва $ 7000 един месец по-късно, тогава купувачът ще дължи на продавача $ 1000.

Едно нещо, което отличава eToro от всяка крипто платформа, е дълголетието му: eToro е на повече от 13 години, което прави eToro по-стар от самия биткойн. Това прави разликата с eToro по много начини: eToro вече е постигнал законово съответствие в множество държави, например, а eToro има дългогодишен опит в сигурността, използваемостта и прозрачността. Това е добре познато, уважавано име.

Друга забележителна характеристика на eToro е неговата поддръжка за всички различни видове криптовалути и фиат валути. Можете да търгувате основни криптовалути като BTC, ETH и LTC на eToro, например, заедно с фиатни валути като USD, EUR, GBP, JPY, CAD, AUD, NZD и CHF. Предлагат се различни двойки, включително двойки крипто към крипто и фиат към крипто.

eToro има нещо повече от валути; можете също да инвестирате в стоки, стоки, индекси и други чрез eToro. Ако искате да заемете позиция на S&P 500, например, и да държите дял в биткойн, тогава можете да направите всичко това в една платформа благодарение на eToro.

През последните месеци eToro направи още по-голяма стъпка в криптопространството, като стартира собствена специализирана борса за криптовалути. На 16 април 2019 г. eToro стартира криптообмен, наречен eToroX. Тази борса е дъщерно дружество на базираната в Гибралтар eToro Group. Това е официалното блокчейн разделение на глобалната инвестиционна платформа eToro.

eToroX има редица уникални токенизирани избори за фиат, включително новозеландския долар (NZDX), японската йена (JPYX), швейцарския франк (CHFX), щатския долар (USDEX), евро (EURX), стерлинги (GBPX), австралийски долар ( AUDX) и канадски долар (CADX). Той също така има шест криптовалути, включително биткойн (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Dash (DASH), Bitcoin Cash (BCH) и Litecoin (LTC) и две базирани на суровини стабилни монети, включително eToro-Gold (GOLDX) и eToro-Silver (SLVX).

Друго нещо, което отличава eToro от конкуренцията, е системата за социална търговия. eToro е може би най-социалната крипто платформа за търговия, която се предлага днес. Това е като социална мрежа и крипто обмен, превърнати в една. Търговците могат да изберат да имат публичен профил, като в този случай техните операции и сделки се разкриват на други търговци. Или търговците могат да игнорират напълно социалната система на eToro, запазвайки своите сделки и производителност частни.

eToro е по-добре регулиран от средния обмен на криптовалута. eToro е регулиран брокер, упълномощен да предлага търговски услуги от CySEC на Кипър / ЕС, британския FCA, американския FinCEN и австралийския ASIC. Компанията има също регистрирани офиси в Кипър, Израел, Обединеното кралство, САЩ и Австралия.


Поради дълголетието и прозрачността на eToro потребителите имат допълнителни гаранции за сигурността на своите eToro акаунти. eToro е доверена, уважавана корпорация. Към 2018 г. eToro се оценява на над 800 милиона долара.

Към днешна дата над 10 милиона души са отворили сметки в eToro.

Основни функции

Основните характеристики на eToro включват:

13+ години опит: eToro е основана през 2007 г., което го прави по-стар от биткойн.

Поддръжка за крипто, стартирана през 2018 г .: eToro стартира крипто търговия през май 2018 г., като предложи 10 криптовалути (BTC, ETH, LTC, XRP, DASH, BCH, XLM, ETC, NEO и EOS.

Регулирани и реномирани: eToro се регулира като брокер от финансовите власти в Кипър, Обединеното кралство и Австралия. eToro също има регистрирани офиси в САЩ, Великобритания, Кипър и Израел.

Социална търговия: eToro е една от най-социално ориентираните платформи за търговия, достъпни днес. Потребителите на eToro могат да направят своите профили публични, позволявайки на други търговци да виждат техните позиции и сделки.

Вече се предлага в САЩ: През по-голямата част от историята си eToro не беше достъпен за търговци със седалище в САЩ. От 2019 г. eToro е напълно достъпна за жителите на Съединените щати.

1000+ търгуеми активи: eToro поддържа над 1000 активи, включително акции, валута и активи за криптовалута. Можете да купувате, продавате и търгувате всички тези активи, без да напускате платформата eToro.

Демо сметка: eToro ви позволява да настроите демо сметка, за да започнете да търгувате с виртуален капитал, като ви позволява да се запознаете с платформата и да тествате стратегиите си за търговия, без да рискувате реални пари.

какво е eToro

Копиране: Копирайте успеха на най-добрите търговци на eToro, като използвате функцията за търговия с копия. Тази функция позволява на потребителите да намират други търговци на платформата и да плащат, за да копират автоматично своите инвестиции. Идеален е за някой, който иска да подражава на най-добрите търговци, без да коригира ръчно портфолиото си.

Разширени видове търговия: eToro предлага повече опции за търговия от средната ви борса. Търговците могат да заемат къси позиции, например да имат достъп до финансов ливъридж и др.

eToroX: eToro вече има собствена специализирана борса за криптовалути, наречена eToroX. Тази борса поддържа около 100 крипто и фиат валутни двойки. Също така има токенизирани версии на основните фиатни валути. Като цяло eToroX функционира като повечето други борси за криптовалути, позволявайки на потребителите на eToro бързо, лесно и сигурен достъп до крипто пазарите.

Брокер с крипто поддръжка: eToro започна живота си като обикновен брокер, позволявайки на потребителите да депозират пари и да купуват акции, индекси, чуждестранни валути и други активи. Той не е стартиран с цел да бъде специализирана борса за криптовалута. Ако искате регулиран брокер с поддръжка за крипто, тогава eToro може да е правилният избор.

Ниски минимални суми на депозита: Можете да започнете да търгувате на eToro с депозит от само $ 50 (за потребители в САЩ и Австралия) или $ 200 (за други потребители).

Високи такси за теглене: Обърнете внимание на таксите за изтегляне на eToro, преди да депозирате пари в платформата. Таксите за теглене са определени на $ 25 плюс банкови разходи.

Идеално за начинаещи: Ако искате да потопите пръстите на краката си в търговия със запаси и валута, тогава eToro може да е един от най-добрите варианти. Това е платформа за начинаещи с лесен за използване интерфейс. Освен това усъвършенстваните типове поръчки като търговия с ливъридж ще се харесат на междинни и напреднали търговци.

Няма API интерфейс: eToro не е идеален за напреднали търговци, които искат да интегрират платформата в съществуващата си настройка. Няма API за eToro, които позволяват свързване към софтуер на трети страни, например. Ще трябва да използвате eToro директно.

Упълномощен като брокер от четири правителствени организации: eToro е регулиран като брокер от кипърския CySEC, американския FinCEN, австралийския ASIC и британския FCA. Рядко се случва обмен на криптовалута да бъде разрешен от брокер само от една от тези организации – да не говорим за четири от тях.

Структура на конкурентните такси: Таксите на eToro могат да бъдат сложни. Като цяло обаче eToro предлага конкурентни такси за търговия. Някои такси – като такса за теглене от $ 25 – са сравнително високи в сравнение с традиционните крипто борси.

Мобилно приложение: eToro има мобилно приложение за iOS и Android, което ви позволява да изпълнявате всички същите функции, както на настолен компютър. Можете да търгувате, копирате и следвате с помощта на мобилното приложение eToro.

Печелете комисионни, когато хората копират вашите сделки: Уверени ли сте в своите умения като инвеститор? Можете да печелите комисионни, когато потребителите се регистрират, за да копират вашите сделки. Някои от най-големите и популярни потребители на eToro са станали фактически мениджъри на хедж фондове чрез тази система за търговия с копия.

как работи обменът eToro

eToro Валути и двойки

eToro поддържа около 100 двойки за търговия с криптовалута и фиат. На практика всяка основна криптовалута се поддържа от eToro или eToroX, включително биткойн, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, Cardano, Stellar, Binance Coin, ZCash, NEO, Ripple, Dash, Ethereum Classic, Tezos, Tron, EOS и IOTA. Борсата също така поддържа около 120 ERC-20 токена в блокчейн Ethereum, включително популярни токени като Maker (MKR), Basic Attention Token (BAT) и OmiseGO (OMG).

Методи за депозиране и теглене, поддържани от eToro

eToro предлага широка гама от методи за депозиране и теглене, включително дебитни и кредитни карти, крипто портфейли и банкови преводи. Можете да депозирате и теглите с помощта на десет различни криптовалути, включително BTC, BCH, DASH, EOS, ETH, ETC, LTC, NEO, XLM и XRP. Можете да депозирате пари в седем различни фиатни валути, включително AUD, CAD, EUR, GBP, JPY, RMB и RUB.

Процес на регистрация и влизане в eToro

Регистрацията в eToro е ясна и може да бъде завършена в рамките на минути. Ще трябва да въведете вашия SSN или национален идентификационен номер, преди да търгувате в eToro или да депозирате пари. Тъй като eToro е регулиран и регистриран брокер, всички потребители трябва да завършат подробен процес за проверка на KYC / AML, преди да използват платформата.

eToro търговия

eToro има ясен интерфейс за търговия, където можете да купувате и продавате различни активи. Ако някога сте използвали валута или крипто обмен досега, тогава eToro ще бъде лесен за използване.

Има няколко функции на eToro, които му помагат да се откроява от тълпата. eToro поддържа търговия с копия, например, която ви позволява автоматично да копирате сделките на друг търговец на платформата. Можете да видите историята на търговеца, например и ефективността, след което да решите да разпределите част от портфолиото си за копиране на сделките на този търговец. Копиращите портфейли на eToro ви позволяват да изберете да имитирате цялото портфолио на друг търговец. Или можете да имитирате само определен индустриален сектор или пазар.

Такси eToro

eToro има по-объркваща структура на таксите от традиционната крипто борса, въпреки че това може да се очаква с толкова много различни активи и видове търговия, изброени на платформата. Таксите на eToro варират значително в зависимост от опцията за инвестиция. Правенето на нещата става по-объркващо е, че eToro твърди, че не начислява такси за търговия, вместо това печели пари чрез разпространението. Днес eToro използва спред от 1,5% с биткойн и 0,9% на страна за акции. Има и ежедневни такси за задържане на позиции за покупка или продажба на акции.

Някои от най-важните такси, за които трябва да знаете, включват:

 • Такси за депозит / търговия: Безплатно
 • Спредове: 0,9% до 5%
 • Такса за теглене: $ 25 (минимална сума за теглене от $ 50)
 • Такса за банков превод: 50 пипса
 • Такси за преобразуване (таксувани при депозит & Теглене): 50 до 250 пипса
 • Такси за крипто трансфер: 0,0005 BTC (минимална сума за теглене от 0,0086 BTC).

Може да се види пълна информация за структурата на таксите на eToro тук. Някои от най-големите криптовалути имат спредове от около 0,75%, докато криптовалутите с по-малко търгуване (IOTA и XTZ, наред с други) имат спредове от 4,5% или по-високи.

преглед на крипто обмен на etoro

Проблеми със сигурността на eToro и престой

eToro е надежден, уважаван и сигурен обмен. Борсата не е претърпял големи, публично разкрити хакове през цялата си история, нито eToro е претърпял значителни престои. В по-голямата си част eToro работи гладко от старта си в края на 2000-те.

Лесно използване на eToro

eToro е една от най-удобните за начинаещи инвестиционни платформи, налични днес. Това е безпроблемна, достъпна платформа както за начинаещи, така и за напреднали търговци.

Доверие и поверителност на eToro

eToro е едно от най-доверените имена в крипто пространството. Стартирала през 2006 г., eToro има четири регистрирани офиса в цял свят и се регулира от четири основни финансови органи (FinCEN, ASIC, FCA и CySEC).

Обслужване на клиенти на eToro

eToro предлага обслужване на клиенти чрез чат на живо, телефон или онлайн билет. Услугата се предлага 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата на множество езици. eToro има специални центрове за помощ за всеки език, поддържан от платформата, включително френски, английски, немски и други. Като цяло, обслужването на клиенти на eToro е добре оценено и в компанията работят няколкостотин агенти, посветени на разрешаването на жалби на клиенти.

Ръководство за потребителя на eToro: Как да настроите и използвате eToro

eToro е лесно да се настрои и използва за първи път. Можете да започнете само за няколко минути.

Стъпка 1) Регистрирайте се

Регистрирайте се, като посетите www.etoro.com/#signup, след това попълнете полетата, както се вижда на изображението по-долу.

eToro Ръководство за потребителя

Можете също така да влезете с помощта на вашия акаунт във Facebook или Google.

ръководство за обмен на etoro

Кликнете върху връзката, изпратена до вашия имейл, и ще бъдете помолени да попълните профила си.

etoro социална търговия

2. Проверка

etoro профил

Преди да използвате която и да е част от eToro, ще трябва да завършите пълен процес за проверка на KYC / AML. eToro е регулиран, регистриран брокер, което означава, че търговците трябва да предоставят подробна лична информация, преди да взаимодействат с платформата.

etoro проверка

Потребителите, базирани в САЩ, ще трябва например да въведат своя SSN. Потребителите в други държави ще трябва да качат национален документ за самоличност, паспорт или друг държавен документ за самоличност със снимка.

etoro сигурност

3. Двуфакторно удостоверяване

eToro вече предлага опция за двуфакторно удостоверяване (2FA), въпреки че не е необходимо да настроите акаунта си. Отидете в настройките на акаунта си, след което активирайте 2FA чрез SMS. Ако е активирано, ще трябва да потвърдите всяко влизане, оттегляне или търговия чрез текстово съобщение, изпратено на вашия телефон.

etoro сметка за крипто обмен

4. Начин на плащане

eToro приема множество начини на плащане, включително кредитни / дебитни карти, банкови преводи, PayPal и други. Ако изберете опцията за дебитна или кредитна карта, средствата са налични незабавно във вашата сметка и вашата сметка за търговия ще бъде напълно оперативна до минути. Ако изберете банков превод, може да отнеме 1 до 3 дни, докато акаунтът Ви започне да функционира.

5. Търговия с криптовалута

След като парите са във вашата сметка, можете да започнете да търгувате в eToro. Ще ви преведем как да извършвате търговия с биткойн.

eToro търговия с криптовалута

В лявата колона кликнете върху „Търговски пазари“ и след това върху „Крипто“.

Оттук можете да изберете да продавате криптовалутата с „S“ или да я купите с „B“.

etoro размяна на биткойни

Поръчките за продажба на eToro са вид CFD търговия. Това означава, че не е задължително да продавате избрания актив; вместо това получавате излагане на нестабилността на актива в двете посоки. Ако стойността на биткойна намалее през периода на CFD, тогава печелите разликата в цената като печалба (с поръчка за продажба). От друга страна, ако стойността на биткойн се увеличи през периода на CFD, тогава ще дължите разликата.

За да отворите къса позиция, ще изберете сумата, ще посочите ливъриджа, който искате да използвате (търговците на дребно могат да използват само ливъридж x1 и x2) и ще зададете стоп загуба и ниво на печалба за затваряне на позицията. След това щракнете върху „Отвори търговия“. Новата позиция ще се появи във вашия портфейл заедно с всички други сделки, които сте отворили.

След това ще разгледаме попълването на поръчка за покупка. В този сценарий използвате ливъридж X1, което означава, че купувате количеството криптовалута (като биткойн), което сте въвели във формуляра за поръчка. За разлика от горната поръчка за продажба, това е действителна сделка, а не CFD. Ако все пак купите крипто на eToro, ще бъдете кредитирани с закупената сума в родния портфейл за криптовалута за съответната криптовалута.

Преди да отворите позиция, ще трябва да приемете ‘Добавката за криптовалути’ на eToro, която включва връзка за преглед на документа. Отворете тази връзка и се уверете, че се чувствате добре с свързаните рискове.

Ако сте професионален клиент (а не търговец на дребно), тогава можете да търгувате с ливъридж x2 или по-висок.

eToro купуват биткойни

6. Настройте търговия с копия

Търговията с копия е популярна функция на eToro. За да започнете да копирате сделките на друг потребител на eToro, отидете в сивото меню вляво, след което изберете Копиране на портфейли или Копиране на хора.

eToro Настройка Копиране на търговия

Можете да изберете да копирате конкретен търговец (да речем, ако имате доверие на един потребител и неговата история на търговия). Или можете да копирате портфолио.

крипто профил на etoro

С всеки търговец и портфолио ще видите възвръщаемостта му за определено време, процента на нови наскоро привърженици и оценка на риска eToro. Въз основа на цялата тази информация можете лесно да изберете кои търговци или фондове си струва да следвате.

7. Теглене

Можете да изтеглите средства от eToro по всяко време, като кликнете върху „Теглене на средства“ от менюто вляво. eToro ви позволява да теглите пари с дебитни или кредитни карти, банкови преводи или крипто.

Криптофондове eToro

Заключителна дума

eToro е доверен и уважаван брокер от старта си през 2006 г. От 2018 г. брокерският гигант показва все по-голяма подкрепа за биткойн и други криптовалути. Днес eToro е известен с това, че предлага лесни и достъпни крипто сделки както за начинаещи, така и за средни потребители.

Ако търсите лесен, уважаван и надежден начин за търговия с криптовалути, тогава eToro е една от наличните опции.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map