Coinmama Exchange: Овладейте Crypto User Review Guide

coinmama-обмен-преглед

Как да използвам, търгувам и се регистрирам за криптообмен Coinmama

Coinmama помага на хората бързо и лесно да купуват криптовалута в 190 страни от 2013 г. Разберете всичко, което трябва да знаете за Coinmama днес в нашия преглед.

Характеристика

 • Купете биткойн с всяка кредитна / дебитна карта Visa или MasterCard
 • Бърза проверка
 • Незабавна доставка

Методи за депозиране

 • SEPA за жители на ЕС
 • Крипто депозити
 • Visa или MasterCard

Професионалисти

 • Евтин и лесен начин за закупуване на големи криптовалути
 • Лесен за използване
 • Предлага се в над 190 страни

Минуси

 • Високи такси (11% такси за обработка на кредитни и дебитни карти)
 • Ограничени опции за продажба; технически не крипто обмен
 • Без денонощна поддръжка на клиенти

Въведение

Coinmama е израелска борса за криптовалута със седалище в Ra’anana в покрайнините на Тел Авив. Борсата работи непрекъснато от 2013 г. Днес Coinmama има екип от 30 служители, обслужващи над 1 милион потребители в 190 страни. Борсата е регистрирана в Словакия, въпреки че официално е собственост на New Bit Ventures в Израел.

Борсата има за цел да предложи един от най-бързите и лесни начини за закупуване на криптовалута. Можете да закупите криптовалута онлайн в рамките на един час (включително проверка), като използвате дебитни или кредитни карти. Coinmama приема всяка кредитна или дебитна карта Visa или MasterCard, като начислява 11% такси за обработка на плащания и закупуване на криптовалута. Това е много висока такса, но плащате значителна премия за скоростта и удобството.

Coinmama е идеален за начинаещи крипто потребители, които искат да закупят първите си биткойни. По-напредналият търговец може да използва различна платформа, за да спести от такси за транзакции, но начинаещ потребител ще открие, че Coinmama е много лесен за използване. Ако търсите бърз и лесен начин да закупите първия си биткойн, тогава Coinmama е чудесен избор. Coinmama също продава малка гама от други криптовалути, включително BCH, ETH, LTC и други.

Разбира се, не е нужно да плащате високите такси за транзакции с кредитни карти и дебитни карти. Coinmama също така позволява SEPA и SWIFT трансфери. При тези преводи ще платите 0%, за да депозирате пари в платформата, въпреки че пак ще платите неизбежната такса от 5,9% за обменния курс.

Друго хубаво нещо за Coinmama е, че борсата приема потребители от дълъг списък с държави. Всъщност жителите на почти всяка държава в света не би трябвало да имат проблеми с достъпа до Coinmama. Coinmama не допуска потребители от санкционирани държави (като Северна Корея), нито приема потребители от 27 държави в Америка. Като цяло обаче Coinmama приема потребители от дълъг списък с местоположения.

Основни функции

Основните характеристики на Coinmama включват:

Лесен начин на плащане: Coinmama ви позволява да използвате същите методи на плащане, които използвате за ежедневни покупки, включително вашите дебитни или кредитни карти. Може да е разочароващо да купувате крипто на други борси, само за да осъзнаете, че трябва да използвате скъп банков превод или крипто-към-крипто трансфер, за да депозирате средства в борсата. С Coinmama купуването на биткойн е толкова лесно, колкото поръчването на пица онлайн.

Удобна за потребителя платформа: Coinmama предлага на пазара своята платформа за начинаещи. Както бихте очаквали, това е лесна за ползване платформа, която има за цел да направи сложните части на крипто лесни. Coinmama има графики, диаграми и статистически данни, които намирате на други борси, въпреки че не е необходимо да преглеждате никоя от тази информация по време на първоначалния процес на закупуване на монети.

Силна поддръжка на клиенти: Като цяло Coinmama е похвален за поддръжката на клиентите си. Можете да се свържете с екипа за поддръжка чрез чат на живо. Незабавната поддръжка на клиенти обаче е достъпна само през обичайното израелско работно време (9:00 до 18:00 GMT + 3). Можете също така да се свържете с поддръжката на клиенти чрез имейл, билети за поддръжка или Facebook.

Незабавно получавайте монети в личния си портфейл: Една уникална характеристика на Coinmama в сравнение с борсите като Coinbase е, че получавате монетите незабавно в личния си портфейл. Coinmama не съхранява вашите монети в собствените си портфейли за обмен. Това означава, че имате нужда от адрес на портфейла, преди да използвате Coinmama за първи път. Това също означава, че имате пълен контрол върху монетите си.


Не се изискват предишни крипто знания: Никога през живота си не сте купували биткойн? Това е добре! Coinmama прави толкова лесно закупуването на биткойн, че не се нуждаете от предварителни познания за биткойн или крипто.

Много сигурно: Coinmama работи безпроблемно от 2013 г. Към 2019 г. Coinmama не е имала хакове или нарушения на сигурността, нито някога е имала кражба на потребителски данни.

Регулиран и регистриран: Coinmama е регистрирана в FINCEN в Съединените щати, което дава на платформата допълнителен слой регулаторна сигурност над някои от по-сенчестите си конкуренти.

Валути и двойки на Coinmama

Coinmama приема малък брой криптовалути, включително:

 • Биткойн (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Пулсации (XRP)
 • Litecoin (LTC)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Кардано (ADA)
 • Qtum (QTUM)
 • Ethereum Classic (ETC)

Методи за депозиране и теглене, поддържани от Coinmama

Coinmama приема кредитни или дебитни карти, издадени от Visa или MasterCard срещу такса от 5% (плюс таксата за обменния курс от 5,90%).

Coinmama също наскоро започна да приема SEPA трансфери. SEPA трансферите имат 0% такси за обработка, въпреки че все пак ще плащате 5,9% такса за обменния курс при всички покупки на Coinmama.

Можете също така да депозирате средства в Coinmama чрез SWIFT.

Можете да закупите монети от Coinmama, като използвате всяка фиат валута. Coinmama приема потребители от над 190 държави.

Процес на регистрация и влизане в Coinmama

Регистрирането за Coinmama е лесно. Въвеждате вашето име и имейл адрес, за да започнете.

След секунди ще получите имейл за потвърждение във входящата си поща. Кликнете върху връзката в този имейл за потвърждение, за да потвърдите имейл адреса си.

След това ще бъдете отведени до страницата за регистрация на Coinmama, където ще бъдете помолени да попълните допълнителни подробности за себе си. Въведете вашето име, адрес и информация за контакт.

На този етап, в зависимост от държавата ви на пребиваване, може би ще можете веднага да започнете да търгувате с биткойни, като купувате и продавате до 15 000 долара криптовалута.

За тези в други държави, включително жителите на Съединените щати, ще трябва да качите допълнителни документи, за да докажете самоличността си и да получите потвърждение от ниво 2. Coinmama има място, където можете да качите предната и задната страна на вашия документ за самоличност. Можете да използвате паспорт, шофьорска книжка или национален документ за самоличност.

Също така ще трябва да качите сметка за комунални услуги (сметки за електричество, кабел, газ, вода, данък върху имуществото, банкови извлечения или извлечения от кредитни карти).

След като качите тези документи, служител на Coinmama ще провери предоставената от вас информация. След това ще получите пълен достъп до Coinmama.

От 2019 г. времето за регистрация на Coinmama е около 30 минути. Това означава, че можете да се регистрирате за Coinmama, да проверите документите си и да закупите първия си биткойн за по-малко от 30 минути.

Идент. № на качването: Coinmama приема паспорти, шофьорски книжки и други национални лични документи.

Документация: Ще трябва да качите сметка за комунални услуги, за да докажете адреса си (сметки за електричество, кабел, газ, вода, данък върху имуществото, банкови извлечения или извлечения от кредитни карти с посочени вашето име и адрес).

Селфи: Coinmama също изисква от вас да имате мобилен телефон с работеща камера. Ще трябва да качите селфи, за да завършите процеса на проверка.

След като получите потвърждение от ниво 1, можете да увеличите лимита за покупка и дневния лимит на транзакциите, като получите потвърждение от ниво 2. Някои потребители също трябва да получат проверка от ниво 2, за да търгуват с каквато и да е крипто, включително потребители от Съединените щати.

В редки случаи персоналът на Coinmama може да поиска да качите допълнителни документи – да речем, ако първоначалните ви документи не са били достатъчни или са изглеждали неточни.

Coinmama Trading

Coinmama ви позволява да купувате и продавате биткойн или Ethereum онлайн. Технически обаче това не е платформа за търговия с биткойни. Не можете да търгувате с други потребители. Купувате и продавате крипто директно на и от Coinmama.

Екранна снимка на описание на мобилен телефон Описание се генерира автоматично

След като закупите монети от Coinmama, тези монети са в личния ви портфейл. Coinmama не съхранява вашите монети. Това означава, че можете да прехвърлите вашите биткойни на различна борса, за да ги търгувате. Или можете да ги съхранявате в личния портфейл по ваш избор.

Както бе споменато по-горе, Coinmama, когато купувате и продавате BTC, ETH, XRP, LTC, BCH, ADA, QTUM и ETC.

Такси Coinmama

Coinmama има относително високи такси в сравнение с традиционната криптообмен. Разбира се, Coinmama е и една от малкото платформи, където можете да купувате и продавате крипто с помощта на кредитна карта. Ето как се разгражда структурата на таксите на Coinmama:

Такса за обменния курс: Coinmama основава своята ставка върху индекса XBX, след което добавя такса от 5,90% за всички сделки

Кредитни карти и такси за обработка: 5,00% (плюс таксата за обменния курс 5,90%)

SEPA: 0,00% (плюс таксата за обменния курс 5,90%)

SWIFT: 0,00% (при трансфери над $ 1000 USD) или 20 GBP (при трансфери под $ 1000)

Coinmama не държи парите ви. Всички средства се съхраняват във вашия собствен портфейл. Няма допълнителни такси за депозит или теглене. coinmama-такси-такси

Проблеми със сигурността на Coinmama и престой

Coinmama не е имала известни проблеми със сигурността, нарушения на потребителски данни или големи инциденти при престой. Част от причината е, че Coinmama не съхранява криптовалутите на потребителите в собствените си портфейли; вместо това всички криптовалути се изпращат директно в портфейлите на потребителите. Като цяло Coinmama има силен опит в сигурността.

Лесно използване

Coinmama е една от най-лесните платформи за обмен на крипто, независимо от нивото ви на крипто опит. Потребителите хвалят борсата за нейния прост интерфейс. За разлика от традиционната борса, не е нужно да разглеждате диаграми, да влизате на пазара или да ограничавате поръчки. Вместо това можете да закупите криптовалути толкова лесно, колкото бихте купили нещо от Amazon или да поръчате пица онлайн.

Доверие и поверителност

Coinmama има отличен опит в опазването на средствата на потребителите. През годините платформата не е имала големи нарушения на сигурността. Доколкото можем да разберем, Coinmama запазва вашата информация частна и не я споделя с трети партньори.

Обслужване на клиенти

Coinmama има опция за обслужване на клиенти в чат на живо, достъпна по време на нормалното GMT + 3 работни часа. Можете също така да се свържете с платформата по имейл или Facebook извън работното време. Като цяло Coinmama има бързи времена за реакция и повечето потребители имат положителен опит с обслужването на клиенти на Coinmama. Coinmama дори даде сладък термин на своя екип за обслужване на клиенти: той ги нарича „Heroes of Happiness“.

Ръководство на потребителя на Coinmama: Как да настроите и използвате Coinmama

1. Регистрирайте се

регистрация-старт-coinmama-размяна-присъединяване

Процесът на регистрация започва от началната страница на Coinmama. Въведете вашия имейл адрес, потребителско име и парола.

coinmama-exchange-email-verify

След това изчакайте имейл за потвърждение да се появи във входящата ви поща. Кликнете върху връзката в този имейл, за да потвърдите имейл адреса си.

добре дошли-coinmama-crypto-обмен

2. Проверка

coinmama-crypto-обмен-проверка

Няма да можете да използвате който и да е аспект на вашия акаунт в Coinmama, докато не проверите документацията си. В зависимост от държавата ви на пребиваване може да се наложи незабавно да извършите проверка от ниво 2. Или може да сте в състояние да започнете да търгувате, след като въведете основната си информация за контакт.

coinmama-trading-info

Превъртете надолу до края на страницата, за да видите нивата на ниво, включително информацията, необходима за попълване на всеки слой за проверка. Ако искате да увеличите лимитите си за депозит, теглене или търговия, ще трябва да представите необходимата документация.

подробности за coinmama-user

3. Качване на документация

Coinmama изисква да качите държавно издаден документ за самоличност, включително шофьорска книжка, паспорт или национален документ за самоличност. Също така ще трябва да качите сметка за комунални услуги или банково извлечение. В зависимост от държавата ви на пребиваване може да се наложи да качите селфи.

coinmama-документация

3. Двуфакторно удостоверяване

Coinmama предлага двуфакторно удостоверяване (2FA) и ние силно препоръчваме да го настроите. Coinmama може да изпрати заявка до Google Authenticator на вашия телефон, за да потвърди вашата самоличност. Те също така позволяват двуфакторно удостоверяване чрез имейл, въпреки че настоятелно препоръчват използването на Google Authenticator вместо това.

4. Начин на плащане

Coinmama приема депозити чрез три основни метода, включително Visa / Mastercard, SWIFT или SEPA. Ще платите 0% такси за депозит с SWIFT или SEPA и 5% такса за депозит с Visa / Mastercard (всички покупки на криптовалута на Coinmama също подлежат на такса за обменния курс 5,90%).

5. Купуване на криптовалута

За да направите нова сделка на Coinmama, отидете в Меню > Купете и след това изберете желаната криптовалута от списъка.

Въведете сумата, която искате да закупите в BTC или USD. След това Coinmama ще ви каже колко ще получите за тази сума (цените включват такси).

coinmama-buy-bitcoin

Можете също така да продавате биткойн чрез Coinmama. Можете обаче да продавате само биткойни, а парите могат да се прехвърлят само чрез SEPA към европейски банки. Ако първоначално сте закупили крипто чрез кредитна или дебитна карта, ще трябва да продавате биткойн, като използвате друга борса.

6. Теглене

Coinmama няма опции за теглене, тъй като вашите средства се съхраняват във вашите лични портфейли. Можете обаче да продавате биткойн от вашия уеб портфейл Coinmama директно през платформата за обмен, но само ако сте в състояние да прехвърлите средствата чрез SEPA към европейска банка. За да продадете биткойн и да изтеглите парите си от Coinmama, отидете в Меню > Продавам.

coinmama-sell-bitcoin-изтегляне

Всички останали средства, закупени в Coinmama, се съхраняват във вашия собствен портфейл. Вече сте платили високите такси на Coinmama, така че няма нужда да плащате допълнителни такси, за да изтеглите тези средства отново. Тези средства в личния ви портфейл могат да бъдат прехвърлени на друга борса, за да бъдат продадени и изтеглени, ако решите да го направите.

Заключителна дума

Coinmama технически не е обмен. Не можете наистина да купувате и продавате криптовалута на платформата. Coinmama работи като Coinbase, като дава на потребителите лесен (и скъп) начин да купуват биткойн и други криптовалути, използвайки кредитни карти и други познати методи за плащане.

Coinmama начислява високи такси до 11% (5% такси за кредитни карти + 5,9% такси за обменния курс). Ако обаче търсите удобен и бърз начин да закупите биткойн за 30 минути, тогава Coinmama е един добър вариант.

Търговия & Обмен

 • Крипто ръководство 101: Избор на най-добрата борса за криптовалута
 • Ръководство за Bittrex Exchange: Как да търгувате на Bittrex
 • Ръководство за Binance Exchange: Как да отворите Binance акаунт и какво трябва да знаете
 • Ръководство за Gemini Exchange: Ръководство за преглед на потребителя
 • Ръководство за Kraken Exchange: Ръководство за потребителски преглед
 • Ръководство за Etherdelta Exchange: Как да търгувате на Etherdelta
 • Ръководство за основи на търговията с криптовалути: Въведение в крипто техническия анализ
 • Търговия с криптовалута: Разбиране на двойките за търговия с криптовалута & Как работи
 • Ръководство за крипто търговия: 4 общи клопки, които всеки крипто търговец ще изпита

Портфейли

 • Ръководство за криптовалутни портфейли: Защо имате нужда от портфейли?
 • Ръководство за криптовалутни портфейли: Отваряне на биткойн портфейл
 • Ръководство за криптовалутни портфейли: Отваряне на MyEtherWallet (MEW)

Можете също да се присъедините към нашата група във Facebook на Овладейте крипто: Разширени знания за криптовалута да задавате всякакви въпроси относно криптовалутите.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map