Coinbase Exchange: Овладейте Crypto User Review Guide

криптообмен на coinbase

Contents

Как да използвам, търгувам и да се регистрирам за Coinbase Crypto Exchange

Coinbase е една от най-известните, най-регулираните и най-лесните за използване борси за криптовалути в света днес. Разберете всичко, което трябва да знаете за Coinbase и Coinbase Pro днес в нашия преглед.

Характеристика

 • Търгувайте с криптовалути от 102 страни по света
 • Купувайте крипто с кредитни карти
 • Идеален за първи път купувачи на крипто

Методи за депозиране

 • Кредитни или дебитни карти
 • Банкови преводи
 • Крипто

Професионалисти

 • Силно регулиран за институции и лица
 • Множество опции за депозит и покупка
 • Клиентските средства, съхранявани в застрахован от FDIC хладилен склад

Минуси

 • Няма търговия с ливъридж или подобни усъвършенствани опции за търговия
 • Обширни изисквания за KYC и AML
 • Високи такси за определени сделки

Въведение

Coinbase е една от най-големите, най-известните, най-добре финансираните и най-доверените крипто компании, достъпни днес. Работи безпроблемно от 2012 г. с няколко големи инцидента. Първоначално Coinbase оперира с две основни платформи за търговия, включително портала за закупуване на крипто Coinbase и крипто борсата GDAX. За сметка на това компанията все още управлява портала за закупуване на крипто Coinbase, но GDAX вече е известен като Coinbase Pro.

Има много предимства от работата с Coinbase. Компанията има силно регулирана търговска среда, която осигурява максимално доверие и сигурност в замяна на малко по-високи такси от други големи борси като Binance.

Coinbase също така набляга на лекотата на използване, което прави абсурдно лесното купуване, продажба, депозиране и теглене на криптовалути. Отново плащате премия за тази лекота на използване (включително такси за депозит и теглене и високи такси за търговия от 0,5%), но таксите не са напълно неразумни, особено на Coinbase Pro. О, и можете лесно да търгувате на настолни и мобилни устройства, като използвате отличните мобилни приложения на Coinbase за Android и iOS.

Ако обсъждате между Coinbase и други големи борси като Binance, тогава ще откриете, че Coinbase предлага по-малко монети и двойки. Coinbase набляга на висококачествените криптовалути с голям обем на търговия, вместо да изброява всяка монета, налична в интернет днес. Основните криптовалути като Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), BCH, ETC и Litecoin (LTC) винаги са били на видно място в Coinbase. През последните години обаче Coinbase разшири предлагането си, за да включи двойки с Ripple (XRP), Chainlink (LINK), 0x (ZRX), Basic Attention Token (BAT), Stellar (XLM), Dash (DASH) и други.

Като цяло Coinbase е една от най-добрите платформи за криптообмен, предлагани днес, предлагаща страхотна комбинация от използваемост, регулиране и обслужване на клиентите.

Основни функции

Основните характеристики на Coinbase включват:

FDIC застраховка: Coinbase е една от малкото борси за криптовалута със застрахователна полица FDIC, която е същата застраховка, използвана от банките в САЩ. Поради тази FDIC застраховка, всички потребителски средства, съхранявани в Coinbase, са застраховани срещу загуби до $ 250 000 на човек.

98% студено съхранение: 98% от всички средства на Coinbase се съхраняват във високо защитени, офлайн трезори за съхранение.

Лесен потребителски интерфейс: Coinbase има един от най-лесните потребителски интерфейси, налични днес. Купуването на крипто е толкова лесно, колкото закупуването на продукт извън Amazon. Просто въведете данните за кредитната си карта и незабавно получите крипто. Това е.

Coinbase и Coinbase Pro: Coinbase се състои от две основни единици, включително Coinbase и Coinbase Pro. Coinbase е основна платформа за закупуване на крипто, докато Coinbase Pro е конвенционална крипто борса (известна преди като GDAX). Ако искате лесна за ползване платформа и нямате нищо против високите такси, тогава Coinbase е идеален. Ако искате конвенционален обмен с конкурентни такси, тогава Coinbase Pro работи подобно на всеки друг крипто обмен.

Силна репутация: Coinbase е основана в Сан Франциско през 2012 г. През годините борсата култивира една от най-добрите репутации в крипто пространството. Борсата е силно регулирана и е довела до различни крипто регулации в САЩ и по света.

Силно селективен с криптовалути: Coinbase е известна селективност с кои криптовалути изброява на своята платформа. През по-голямата част от историята си Coinbase изброява само 5 до 10 различни криптовалути. През последните години обаче Coinbase разшири предлагането си, като включи общо 50 различни двойки. Монетите трябва да отговарят на строги изисквания, за да бъдат включени в Coinbase и Coinbase Pro.

Крипто попечителски услуги: Coinbase предлага услуги за крипто попечителство на институции и потребители. Можете да се доверите на Coinbase да съхранява вашите крипто фондове. Институциите също плащат на Coinbase значителна такса за услуги за попечителство на крипто. Досега Coinbase не е претърпял големи нарушения на сигурността.

Подкрепено от Силициевата долина Venture Capital: Някои от най-големите и най-известни инвеститори в Силициевата долина, включително фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz, подкрепят базираната в Сан Франциско Coinbase през годините.

Изпращайте незабавно крипто между потребители на Coinbase: Coinbase улеснява изпращането на крипто на друг потребител в Coinbase. Можете да изпращате крипто по имейл, без да използвате публичен ключ, намалявайки шанса за грешно въвеждане на публичен ключ и изпращане на монети на грешен адрес.

Няколко валути на Fiat: Coinbase поддържа валути в щатски долари, британски лири и евро, като предоставя на потребителите по целия свят множество достъпни опции. Повечето криптовалути разполагат с множество фиат двойки.

Няколко типа поръчки: Coinbase Pro предлага множество типове поръчки, подобни на типовете поръчки, които виждате на други борси, включително пазарни, лимитирани и стоп поръчки.

USD монета: Coinbase има стабилна монета, наречена USD Coin или USDC. Монетата е Ethereum жетон, който може да се съхранява във всеки портфейл, съвместим с Ethereum (включително портфейла Coinbase). Токенът винаги може да се прехвърли за $ 1,00 USD, което му дава стабилна цена. Всички USDC в обращение са обезпечени с реални щатски долари, държани по банкова сметка.

Скъпи такси: Coinbase и Coinbase Pro начисляват едни от най-високите такси сред основните борси (въпреки че таксите са подобни на други силно регулирани борси). Coinbase Pro начислява такси за производители от 0,50% и такси за получатели от 0,50%, въпреки че цените падат значително за търговците с голям обем. Междувременно основната борса на Coinbase начислява такси от 3% до 6%.

Страхотен API: Coinbase има отличен API, включително емисия WebSocket, която прави данните им много лесни за достъп. Като цяло Coinbase е една от най-благоприятните за разработчици крипто борси, налични днес.

Печелете Coinbase: Coinbase има образователен портал, наречен Coinbase Earn, където потребителите могат да научат повече за криптовалутите и да получат награди за завършен бърз курс. Ако искате да научите повече за крипто и да получите пари за това, тогава Coinbase Earn е чудесно място за посещение. След всяка викторина ще получите депозит директно в потребителския си портфейл.          coinbase-спечелете

Coinbase Валути и двойки

Coinbase предлага 53 криптовалути и фиатни валутни двойки към октомври 2019 г., включително BTC, USD, ETH, LINK, XRP, EUR, LTC, BCH, ZRX, XLM, DASH, BAT, EOS и DAI двойки, наред с други.

Методи за депозиране и теглене, поддържани от Coinbase

Coinbase разполага с набор от методи за депозиране и теглене, които улесняват внасянето на пари в платформата. Можете да депозирате пари чрез банков превод, дебитна карта, кредитна карта или крипто.

Процес на регистрация и влизане в Coinbase

Coinbase има ясен процес на регистрация със строга проверка на KYC и AML. Ще трябва да потвърдите самоличността си, преди да правите сделки в Coinbase. Клиентите, които свързват банкова сметка, обаче могат да започнат в рамките на няколко минути. Coinbase приема официално потребители от 102 страни по света от октомври 2019 г..

Coinbase търговия

Coinbase има уникален интерфейс за търговия, който ви позволява да купувате крипто незабавно, като използвате конвенционални методи за плащане като банков превод, дебитна карта или кредитна карта. Междувременно Coinbase Pro има конвенционален интерфейс за обмен, където можете да купувате и продавате различни криптовалути и фиат валути в различни двойки.

Такси Coinbase

Coinbase ясно разкрива своите такси за сделки, депозити и тегления. Основните такси включват:

 • Такси за кредитни и дебитни карти: 3.99% + спред
 • Coinbase Такси за покупка / продажба: 1,49%
 • Банкови преводи в САЩ: 1,49%
 • Такса за банков превод: $ 10 (депозит); $ 25 (Теглене)
 • Coinbase Pro Такса за производител: 0,50% (месечен обем на търговия под $ 10 000) до 0,00% (над 1 милиард долара)
 • Такса Coinbase Pro Taker: 0,50% (месечен обем на търговия под $ 10 000) до 0,04% (над 1 милиард долара)

Таксите могат да варират в зависимост от местоположението ви. Като цяло таксите Coinbase са по-високи от другите платформи за търговия, въпреки че Coinbase е най-вече конкурентен с други силно регулирани борси. Както при другите борси, таксите за производители и вземащи намаляват значително с обема.

такси за търговия на coinbase

Проблеми със сигурността на Coinbase и престой

Coinbase никога не е претърпявал големи, публично разкрити хакове. Изглежда, че компанията има някои от най-строгите стандарти за сигурност в света днес. През август 2019 г. Coinbase осуети сложна хакерска атака включващи множество 0-дневни експлойти на Firefox, като ви показва колко добър е екипът за сигурност на Coinbase. Coinbase също претърпя минимален престой от старта си през 2012 г..

Лесно използване на Coinbase

Coinbase е една от най-лесните за използване платформи за обмен. Можете да въведете кредитната си карта и да закупите крипто незабавно. Междувременно Coinbase Pro има конвенционален интерфейс за обмен, който ще бъде подобен на всеки, който е използвал друга криптообмен. Можете да получите достъп до Coinbase през всяко настолно устройство. Или Coinbase има страхотни мобилни приложения за Android и iOS.

Доверие и поверителност на Coinbase

Coinbase е една от най-надеждните крипто борси в света днес. Всъщност можете да твърдите, че Coinbase е компанията с най-голямо доверие в общността. Той се нарежда точно там с Близнаци по отношение на ангажимента си за сигурност, прозрачност и спазване на регулациите. Coinbase работи от 2012 г. с минимални инциденти или нарушения на сигурността. Знаем кой ръководи компанията и ключови ръководители зад компанията. Седалището на Coinbase е в центъра на финансовия квартал на Сан Франциско. С много други крипто борси – дори големи – е трудно да се намери някоя от тази информация, така че прозрачността на Coinbase е много ценена.

Обслужване на клиенти на Coinbase

Както при много големи корпорации, и тук ще намерите смесени отзиви за поддръжка на клиенти на Coinbase. Някои хора хвалят поддръжката на клиенти на Coinbase за бързо и лесно решаване на техните проблеми, докато други се оплакват от дълги периоди на изчакване и разочароващи отговори. Coinbase обаче ви позволява да се свържете с компанията по телефона, имейл и онлайн заявка за формуляр, а времето за отговор обикновено е много добро. Има безплатни номера за американски / международни потребители и потребители в Обединеното кралство.

Ръководство за потребителя на Coinbase: Как да настроите и използвате Coinbase

Има две основни платформи за търговия с Coinbase, включително основният сайт на Coinbase и Coinbase Pro. Coinbase ви позволява лесно и незабавно да купувате криптовалути с банков превод, дебитна карта или кредитна карта, докато Coinbase Pro е конвенционална борса, където можете да купувате и продавате криптовалути и фиатни валути.

Ето как да се регистрирате и да използвате Coinbase.

1. Регистрирайте се

Посетете Coinbase.com и въведете своя имейл адрес във формуляра в горната част на страницата, след което щракнете върху Първи стъпки.

процес на регистрация на coinbase

2. Проверка

След това ще трябва да изберете типа на акаунта си и да потвърдите имейл адреса си. Изберете дали искате индивидуален или търговски акаунт, след което ще бъдете пренасочени към главната страница на Coinbase.

create-coinbase-exchange-account

Също така ще трябва да качите снимка на издадения от правителството документ за самоличност, включително шофьорска книжка, паспорт или национална лична карта. За американски клиенти се приемат само лични документи, издадени от държавата (шофьорски книжки и лични карти), а Coinbase не приема американски паспорти. За потребители извън САЩ Coinbase не приема сканирани или запазени файлове с изображения; трябва да направите снимка с помощта на браузъра Chrome или мобилното си устройство.

coinbase-обмен-проверка на сигурността

Coinbase също така изисква да си направите селфи. На това селфи може да се направи препратка, ако някога загубите достъп до акаунта си.

3. Двуфакторно удостоверяване

Coinbase също ще поиска да потвърди телефонния ви номер, който ще се използва като тип двуфакторно удостоверяване (2FA), за да запази защитата на вашия акаунт. Предлагат се и други 2FA методи.

coinbase-2fa

Coinbase ви позволява да персонализирате 2FA по различни начини. Можете да изберете да използвате 2FA при всяко влизане, например, или само за влизания от нов IP адрес.

4. Депозит и начин на плащане

След това ще бъдете насочени да настроите начин на плащане чрез банков превод, кредитна карта или дебитна карта.

coinbase-crypto-обмен-депозит-разплащане-методи

Ако искате да направите банков превод, Coinbase ще изпрати няколко малки транзакции до вашата сметка за проверка. Проверете банковата си сметка за тези суми, след което потвърдете тази сума с Coinbase. Банковите преводи в САЩ отнемат 4 до 5 дни, докато SEPA преводите в ЕС отнемат 1 до 3 дни.

Ако плащате с кредитна карта, ще трябва да направите снимка на картата. Транзакциите с кредитни и дебитни карти са моментални, но идват с по-високи такси.

Coinbase ще очертае ясно вашите такси и такси на този етап. Проверете още веднъж, за да сте сигурни, че сте добре с таксите.

След като потвърдите всичко, можете да закупите криптовалутата си с Coinbase и тя ще бъде изпратена до вашия портфейл Coinbase.

coinbase-crypto-coin-цени

5. Оттегляне

Можете да изтеглите средства от Coinbase, като използвате същите методи, които сте използвали за депозиране на средства.

Можете също така да изтеглите средства чрез PayPal (въпреки че не можете да депозирате средства чрез PayPal).

Кликнете върху Моят портфейл, за да изтеглите средства от Coinbase по всяко време.

Ръководство за потребителя на Coinbase Pro: Как да настроите и използвате Coinbase Pro

Coinbase Pro е конвенционалната платформа за криптообмен под марката Coinbase. Включва нормален интерфейс за търговия и множество типове поръчки. Coinbase ви позволява да купувате и продавате криптовалута, но Coinbase Pro ви позволява да търгувате с криптовалута, да правите пазарни и лимитирани поръчки и да изпълнявате други видове поръчки.

Ако вече сте настроили акаунт в Coinbase, не е необходимо да се регистрирате два пъти. Можете да посетите Coinbase Pro, след като се регистрирате за Coinbase и да търгувате, като използвате същите средства, които вече са във вашия акаунт в Coinbase.

1. Регистрирайте се

Посетете Coinbase.com и въведете своя имейл адрес в горната част на страницата, след което щракнете върху Първи стъпки.

2. Проверете

Потвърдете имейл адреса си и изберете акаунта, който искате да настроите (търговски или индивидуален).

След това проверете самоличността си, като качите документи, включително шофьорска книжка, лична карта или паспорт (клиенти от САЩ не могат да използват паспорти). Coinbase изисква от потребители извън САЩ да качват снимки директно от Chrome или мобилно устройство. Запазените файлове или сканираните копия не са разрешени.

coinbase-потребителска документация

Също така ще трябва да си направите селфи. Това селфи може да се използва като тип 2FA, ако загубите достъп до акаунта си в бъдеще.

3. Двуфакторно удостоверяване

Настройте двуфакторно удостоверяване с вашия телефонен номер или друг метод, след което изберете как искате да се използва 2FA.

4. Депозит и начин на плащане

Можете да депозирате средства в Coinbase Pro по същия начин, по който депозирате средства в Coinbase (същите портфейли са налични за всеки). Дебитни и кредитни карти и банкови преводи се предлагат с такси от 1,49% до 3,99%.

управление на портфолио на coinbase

5. Търговия

След като имате пари в сметката си в Coinbase / Coinbase Pro, можете да започнете да търгувате. Coinbase Pro ви позволява да правите множество типове поръчки:

Пазар: Поръчката ще бъде изпълнена на най-ниската налична цена (при покупка) или най-високата налична оферта (при продажба).

Ограничение: Въвеждате конкретната цена, на която искате да купите или продадете. Поръчката не се изпълнява, докато не бъде достигната тази лимитна цена.

Спри се: Лимитната поръчка не влиза в книгите за поръчки, докато не бъде достигната цена „Стоп“. Можете да изберете да продадете BTC например на 8 000 долара и да настроите поръчка „Стоп“.

Търговиите идват с такси за производители и вземачи от 0,50% всяка. Таксите падат до 0,35% всеки за месечен обем на търговия между 10 000 и 50 000 щатски долара, с допълнителни отстъпки за търговци с голям обем над тази сума.

coinbase-pro-trading-exchange

6. Теглене

Можете да изтеглите пари от Coinbase по всяко време, като използвате същите методи, които сте използвали за депозиране на пари. Можете също така да теглите чрез PayPal, ако желаете (не можете да депозирате чрез PayPal).

Кликнете върху „Моят портфейл“, за да изтеглите средства по всяко време.

Заключителна дума

Coinbase е една от най-известните и най-доверените компании за криптовалута в света днес. Базираният в Сан Франциско гигант се е утвърдил като лидер в космоса от старта си през 2012 г. Днес Coinbase продължава да надгражда репутацията си, като бавно разширява списъка си с фиатни валути и криптовалути.

Търговия & Обмен

 • Крипто ръководство 101: Избор на най-добрата борса за криптовалута
 • Ръководство за Bittrex Exchange: Как да търгувате на Bittrex
 • Ръководство за Binance Exchange: Как да отворите Binance акаунт и какво трябва да знаете
 • Ръководство за Gemini Exchange: Ръководство за потребителски преглед
 • Ръководство за Kraken Exchange: Ръководство за потребителски преглед
 • Ръководство за Bitfinex Exchange: Ръководство за потребителски преглед
 • Ръководство за обмен на Etherdelta: Как да търгувате на Etherdelta
 • Ръководство за основи на търговията с криптовалути: Въведение в крипто техническия анализ
 • Търговия с криптовалута: Разбиране на двойките за търговия с криптовалута & Как работи
 • Ръководство за крипто търговия: 4 общи клопки, които всеки крипто търговец ще изпита

Портфейли

 • Ръководство за криптовалутни портфейли: Защо имате нужда от портфейли?
 • Ръководство за криптовалутни портфейли: Отваряне на биткойн портфейл
 • Ръководство за криптовалутни портфейли: Отваряне на MyEtherWallet (MEW)

Можете също да се присъедините към нашата група във Facebook на Овладейте крипто: Разширени знания за криптовалута да задавате всякакви въпроси относно криптовалутите.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner