Cobinhood Exchange: Овладейте Crypto User Review Guide

преглед на обмена на cobinhood

Как да използвам, търгувам и да се регистрирам за Cobinhood Crypto Exchange

Cobinhood е борса за криптовалута, която обещава ниски такси и удобна търговия на настолни или мобилни устройства. Популярната борса изглежда е преживяла някои противоречия през 2019 г., въпреки че все още има своя дял от проблеми.

Характеристика

 • Минимални такси за търговия
 • Безплатни токени чрез Candy Machine и Airdrop Center
 • Лесна търговия с висока честота

Методи за депозиране

 • щатски долар
 • Крипто

Професионалисти

 • Програма за лоялност на COB точки
 • Удобни за потребителя настолни и мобилни приложения
 • Не се изисква проверка

Минуси

 • Фирмата-сестра обяви фалит през май 2019 г.
 • Ограничена прозрачност или доверие
 • Ограничена причина за доверие на други потребители на борсата

Въведение

Cobinhood е борса за криптовалута, регистрирана на Каймановите острови, но базирана в Тайван. През май 2019 г. интернет избухна с новина, че Cobinhood е обявил фалит и е извадил измама за излизане, изчезвайки с парите на всички потребители на борсата. От октомври 2019 г. обаче Cobinhood изглежда жив и потребителите могат да изтеглят средства от средата на септември. Cobinhood със сигурност е заобиколен от някои противоречия, но струва ли си обменът да бъде разгледан за обикновения крипто потребител?       cobinhood-exchange-bitcoin-crypto

Едно от първите неща, които ще забележите за Cobinhood е, че няма такси за търговия. Cobinhood е една от малкото борси, която не начислява никакви такси за търговия, въпреки че все пак ще трябва да платите такси за депозит и теглене, лихва за заем за търговска маржа и някои други такси в зависимост от това как използвате платформата.

Cobinhood стартира през 2017 г. от човек на име Попо Чен. Чен спечели магистърска степен по електротехника едва на 22-годишна възраст, след като прескочи последната си година в гимназията, за да влезе в Националния тайвански университет (NTU). Преди да основе Cobinhood, Чен създава компания за стрийминг на живо, наречена 17. Компанията е популярна платформа за стрийминг на живо в цяла Азия и има повече от 5 милиона активни потребители на ден.

cobinhood-crypto-trading-platform

Днес Cobinhood е известен със своята лесна платформа за търговия и широка гама от монети. Обменът е известен и с това, че има ограничен регулаторен надзор и надлежна проверка.

Трудно е да се говори за Cobinhood, без да се говори за фалит през май 2019 г. В началото на 2019 г. Cobinhood продава токени за компанията майка DEXON Foundation, като набира 3,5 милиона долара в DXN токени само за един месец. След това фондация DEXON изхвърли огромен брой токени, което доведе до срив на цените с 85%. Родният жетон на Cobinhood, COB също падна с 50% по време на инцидента. Интернет светна със съобщения, че Cobinhood е извадил измама за излизане.

Не е напълно ясно какво се е случило с фондацията DEXON. Въпреки това, Cobinhood публикува изявление скоро след това, че ежедневните му операции няма да бъдат засегнати. Месеци по-късно голяма част от функционалността на борсата отново е достъпна, въпреки че потребителите имали проблеми с изтеглянето или депозирането на валута през лятото.

Освен противоречията, Cobinhood предлага широка гама от възможности за търговия в среда с ниско регулиране. Търговията с ливъридж се предлага до 10X. Спот търговия, пазарни поръчки, лимитирани поръчки, стоп лимитирани поръчки и други опции за търговия са налични както във версията на браузъра на Cobinhood, така и в мобилното приложение. Наличен е богат избор от търговски двойки, включително добре познати основни криптовалути и десетки малки, по-малко известни токени.

Основни функции

Основните характеристики на Cobinhood включват всичко от следното:

Без такси за търговия: Cobinhood начислява нулеви такси за търговия, „за да максимизира печалбата и ликвидността на търговците“, обяснява официалният уебсайт. Въпреки това все пак ще плащате такси за лихви по маржин търговия по заем и определени тегления.


Ограничен регулаторен надзор: Ако проверките на KYC и AML ви дразнят, тогава Cobinhood може да е правилният обмен за вас. Потребителите могат да търгуват на платформата, без да се изисква KYC или AML проверка (освен имейл адрес и парола). Ако преминете проверка от ниво 2 на KYC, можете да депозирате щатски долари и да получите достъп до маржин търговия, финансови продукти и публични ICO.

Не се изисква KYC: Проверката на KYC от първо ниво на Cobinhood ви позволява да депозирате неограничено количество крипто, въпреки че можете да „изтеглите“ само 3 BTC на ден. Ако не искате да завършите KYC проверка, тогава Cobinhood е една от най-популярните борси за използване.

Машина за бонбони: Cobinhood има популярна система, наречена Candy Machine, където потребителите могат да получат безплатни токени (включително airdrop жетони) в среда, подобна на състезание.

COB токени: Cobinhood има свой собствен собствен жетон, наречен COB. Това е ERC20 маркер, свързан с различни предимства на борсата.

Награди за препоръчани: Препращайте потребителите към платформата и печелете награди, включително награди от 50 до 100 COB за насочване на потребители към платформата.

Спорно минало: Cobinhood беше обвинен, че е извършил измама за излизане през май 2019 г. с дебала с участието на фондация DEXON. Някои функции, включително тегленията, бяха недостъпни за някои потребители в продължение на месеци до края на 2019 г..

Поддържа множество езици: Cobinhood се предлага в редица официални езикови версии, включително английски, немски, руски, китайски, испански, френски, италиански, холандски, португалски, турски, японски и корейски.

Поемане на ICO: Cobinhood не е просто размяна; това е и услуга за подписване на ICO. Като застраховател, Cobinhood помага на ICO компаниите да предлагат своите ICO на пазара – точно както банка подписва IPO на традиционна компания и извежда IPO на пазара. В замяна на предоставяне на услуги по подписване, Cobinhood начислява такса в размер на 5% от всички средства, събрани по време на ICO.

Не е включено в списъка на Coinmarketcap: Една от забавните странности с Cobinhood е, че борсата не е в списъка на Coinmarketcap. Coinmarketcap има политика, при която те не изброяват борси без такси за търговия. Токенът COB е включен в списъка на Coinmarketcap, но борсата на Cobinhood не е посочена като активна, проверена борса. Можете обаче да видите основната информация за обема на търговията на непроверената страница на Coinmarketcap на Coinmarketcap.

Валути и двойки на Cobinhood

Cobinhood предлага десетки различни двойки за търговия, включително големи криптовалути и малки криптовалути. Това е едно от малкото места онлайн, където например ще намерите двойки за търговия с COB. BCH, USDT, BCHSV, BTC, CMT, DAI, ETH, LTC, MIOTA, NANO, LSK, XRP, XMR, ZEC, ZRX, FXT, GUSD, KWATT, LALA и широк спектър от други символи са налични за търговия на платформата.

Методи за депозиране и теглене, поддържани от Cobinhood

Cobinhood ви позволява да депозирате и теглите с помощта на щатски долари и криптовалути. Ако искате да депозирате или теглите в щатски долари, ще трябва да преминете проверка на ниво 2 на Cobinhood KYC. Повечето основни криптовалути се приемат за депозити.

Процес на регистрация и влизане в Cobinhood

Cobinhood има три нива на KYC за проверка. Първото ниво обаче идва с малко ограничения (неограничени депозити, 3 BTC на ден лимит за теглене). Можете да се регистрирате и да започнете да търгувате, само като проверите имейла си, изберете парола и депозирате криптовалута.

Cobinhood търговия

Cobinhood има стандартен интерфейс за търговия за потребители на настолни и мобилни устройства. Търговията е подобна на това, което намирате на други борси. Обикновено е лесен за използване и е удобен както за начинаещи, така и за напреднали търговци. Обиколка с екскурзовод ви запознава с интерфейса за първи път. Можете да създавате пазарни, спирате или ограничавате поръчки и да преглеждате данни за обмен от един дисплей. Изберете своя пазар, след което оценете зеления „Exchange Buy“ или червения бутон „Exchange Sell“, за да завършите сделка.

cobinhood-exchange-app-review

Такси за съвместност

Cobinhood няма никакви такси за търговия, включително 0 такси за вземане и 0 такси за създател. Има и нулеви такси за депозит. Компанията има такса за теглене от 0,001 BTC, което е високо в сравнение с повечето конкуренти. Като цяло обаче Cobinhood има една от най-евтините структури на таксите на пазара, особено за търговци с голям обем, които нямат нищо против риска да се справят със сенчеста борса.

Проблеми със сигурността на Cobinhood и престой

Един от основните проблеми със сигурността на Cobinhood възникна през май 2019 г., когато компанията беше обвинена в обявяване в несъстоятелност и изваждане на изходна измама. Партньорската компания на Cobinhood обяви фалит и наводни пазара с токени, които току-що беше продала по време на своята ICO, въпреки че Cobinhood твърди, че това е имало ограничено въздействие върху ежедневните им операции. Освен този голям инцидент през май 2019 г., обаче Cobinhood не е имал големи инциденти със сигурността от старта си през 2019 г..

Лесно използване на Cobinhood

Интерфейсът на Bithoven е идентичен с интерфейса, използван от почти всяка друга борса за криптовалута на планетата. Това е ясен, лесен за разбиране потребителски интерфейс, който ви позволява бързо и лесно да извършвате сделки и да изпълнявате други функции.

Доверие и поверителност на Cobinhood

Има ограничена причина да се доверяваме на Cobinhood. Компанията разкрива имената на трима служители, включително основателят на компанията Попо Чен. Cobinhood също води до информация за контакт на всеки човек и LinkedIn профил. Борсата обаче е по-малко прозрачна за това къде се намира и е трудно да се доверим на борса, която изисква от потребителите да преминат през ограничена KYC проверка. Проблемът с фалита през май 2019 г. прави още по-трудно доверието на Cobinhood, особено като се има предвид, че много потребители са имали проблеми с депозити и тегления през месеците след инцидента.

Обслужване на клиенти

Cobinhood има помощен център, където можете да прочетете подробни уроци на множество езици, обясняващи как да настроите различни акаунти, как да правите различни сделки, как да депозирате и теглите пари от платформата и да изпълнявате други основни и разширени задачи. Можете също да изпратите съобщение чрез прозореца за обслужване на клиенти на Zendesk на компанията.

Ръководство за потребителя на Cobinhood: Как да настроите и използвате Cobinhood

1. Регистрирайте се

Посетете Cobinhood.com, за да започнете. Кликнете върху Създаване на акаунт, след което попълнете необходимата информация на телефона си.

create-cobinhood-exchange-account

Въведете вашия имейл и парола, приемете условията и потвърдете, че не сте жител на Ню Йорк или Япония.

2. Проверка

Връзка за активиране ще бъде изпратена на имейл адреса, който сте предоставили по време на процеса на регистрация. Отидете до вашата поща, след което кликнете върху връзката за активиране, за да я потвърдите.

cobinhood-login-verify

3. Качване на документация

Без допълнителна проверка вече можете да депозирате и теглите крипто и да правите сделки. За да депозирате и изтеглите щатски долари, ще трябва да завършите второ или три ниво на проверка на KYC, което изисква представяне на паспорта или подобна идентификационна карта. Можете обаче да купувате и продавате крипто с проверка на ниво едно без проблем – единственото ограничение е, че сте ограничени до 3 BTC тегления на ден.

4. Двуфакторно удостоверяване

Cobinhood ви позволява да настроите двуфакторно удостоверяване. Можете да изберете да получавате предупреждение всеки път, когато някой влезе във вашия акаунт. Както при другите борси, Cobinhood препоръчва да се създаде 2FA за повишаване на сигурността.

5. Начин на плащане

Депозирайте или изтеглете големи криптовалути или щатски долари в Cobinhood, за да направите сделка. Кликнете върху раздела за депозиране / теглене на вашия екран, който съдържа подробен изглед на всички крипто активи във вашия акаунт, включително стойностите в щатски долари и прогнозната сума в щатски долари или ETH.

cobinhood-депозит-теглене

За да направите депозит или теглене, кликнете върху колоната „Действие“ върху конкретната монета, която се опитвате да депозирате или изтеглите, след което изпратете средства към този портфейл.

6. Търговия с криптовалута

Търговията с криптовалута на Cobinhood е ясна. Можете да търгувате с помощта на мобилната или настолната версия на Cobinhood. И двете са ясни и имат дизайн, подобен на други големи борси. Щракнете върху зеления бутон „Купи“ или червения бутон „Продавам“ на желания от вас чифт.

cobinhood-търговия-криптовалута

Cobinhood автоматично ще изчисли стойността на вашата сделка, след което ще я покаже в раздела Обща цена.

cobinhood-crypto-exchange-order-form

Интерфейсът показва цената с най-висока оферта (в зелени ленти) и най-ниска цена (в червено). Повечето пазари са много ликвидни (благодарение на нулевите такси за търговия), така че поръчките се изпълняват бързо денонощно. По-малко известните криптовалути обаче може да нямат достатъчна ликвидност – особено след инцидента от май 2019 г..

7. Теглене

За да направите теглене, отидете до същия раздел Депозит / Теглене, след което кликнете върху колоната Действие до криптовалутата, която искате да изтеглите. Въведете сумата, която искате да изтеглите, след това проверете двукратно таксата (Cobinhood таксува 0,001 BTC такса за теглене, което е относително високо в сравнение с конкурентите).

Заключителна дума

Cobinhood стартира през 2017 г. в разгара на криптобума. Борсата избухна на сцената с обещания за липса на такси за търговия и лесна търговска среда. Борсата с нулеви такси бързо стана популярна, подхранвана от големи търговци, заинтересовани от евтин пазар с ограничена регулация.

Инцидентът от май 2019 г., при който Cobinhood твърди, че е извадил измама, след като е събрал 3,5 милиона долара за месец, е потиснал ентусиазма и обема на Cobinhood. Потребителите се оплакаха от проблеми с изтеглянето през лятото.

Продължавайки напред обаче, Cobinhood изглежда планира да продължи да работи нормално. Ако искате безплатна платформа за търговия с ограничена регулация, тогава Cobinhood е достоен вариант, въпреки че със сигурност има известен риск.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map