Changelly Exchange: Овладейте ръководството за преглед на потребителите на Crypto

Changelly преглед

Как да използвам, обменям и се регистрирам за Changelly

Платформата за обмен на криптовалута Changelly позволява на потребителите на практика да сменят всяка монета / жетон с друга монета / токен незабавно, като плащат такса от само 0,25%. Сигурният Changelly, който не е попечител, е една от най-известните интернет услуги за обмен на криптоактиви, ето нашето ревю и ръководство за потребителя.

Характеристика

 • Незабавно търгувайте с криптовалута
 • Анонимна търговия чрез Changelly.com, мобилното приложение Changelly или портфейли на трети страни
 • Търгувайте 140+ криптовалути и 3 фиатни валути

Методи за депозиране

 • Дебитни карти
 • Кредитни карти
 • Криптовалута
 • USD, EUR, GBP

Професионалисти

 • Интегрира се с основните портфейли, позволявайки ви да разменяте монети директно от вашия портфейл
 • Налични са мобилни приложения, десктоп и портфейл
 • Удобна услуга за размяна на монети

Минуси

 • По-високи такси от определени борси (0,25% на сделка)
 • По-високи такси при покупки на кредитни и дебитни карти (директна покупка)

Въведение

Changelly позволява на потребителите бързо и лесно да търгуват между криптовалути. Това не е конвенционален обмен: не купувате криптовалута директно от друг потребител на Changelly или не правите суап. Вместо това изпращате средства към и от Changelly незабавно. Това е много полезен и практичен инструмент за размяна за притежателите на биткойни и инвеститорите в криптоактиви.

Changelly ръководство за потребителя

В замяна на удобството за размяна на стотици различни криптовалути, Changelly начислява такса от 0,25%. Това е малко по-високо от традиционната крипто борса (която обикновено таксува от 0,1% до 0,3% на сделка), въпреки че изобщо не е неразумна такса предвид удобството.

как променливо работи

Changelly първоначално начислява такси от 0,5%. От 2019 г. обаче обменната услуга намали своите такси наполовина до едва 0,25%. Това прави Changelly по-евтино от Shapeshift и една от най-рентабилните обменни услуги като цяло. Всички такси се разкриват предварително на търговския екран.

Можете да получите достъп до Changelly онлайн чрез официалния уебсайт на компанията (Changelly.com). Има и Приложение за Android и Приложение за iOS. Като алтернатива можете да изтеглите един от многото портфейли на трети страни, които използват Changelly (Trezor, Ledger, Exodus, Jaxx, Coinomi и Edge всички поддържат Changelly).

обмен на обмен

Друго нещо, което оценяваме при Changelly, е, че е прозрачно. Знаем кой ръководи компанията. Ние знаем как работи обменът. Changelly е доверено име в общността от 2015 г..

крипто обмен

Също така ни харесва, че Changelly е интегриран с много различни борси и портфейли. Много портфейли ви позволяват да разменяте криптовалути директно в портфейла си, като използвате Changelly например. Можете лесно да балансирате портфолиото си в рамките на минути, без да депозирате и теглите средства на конвенционална борса.

Changelly е основана през 2015 г. и е регулирана в Малта, но със седалище в Хонконг. Първоначално компанията беше свързана с екипа на Minergate. Днес обаче Changelly и Minergate са две отделни компании.

преглед на приложението


Като цяло Changelly предлага много подобна услуга на Shapeshift. Както Shapeshift, така и Changelly ви позволяват лесно да разменяте стотици различни криптовалути. И двамата взимат малка премия за своята услуга в сравнение с традиционната борса, но малко други борсови услуги предлагат удобство като това – а новата такса от 0,25% на Changelly прави Changelly най-добрата опция, налична днес.

как да обменяте с changelly

Основни функции

Основните характеристики на Changelly включват:

140+ поддържани криптовалути: Changelly поддържа над 140 различни криптовалути. Можете лесно да сменяте всяка от тези две криптовалути с минимални неприятности. Това е впечатляващ набор от криптовалути в сравнение с конкуренцията (Shapeshift поддържа около 50 криптовалути).

крипто валути

3 Поддържани валути на Fiat: Changelly ви позволява да купувате крипто с USD, EUR или GBP. Changelly също така поддържа няколко основни стабилни монети, включително GUSD и USDT.

0,25% такси: Changelly наскоро намали своите такси наполовина, като ги намали от 0,50% на 0,25%. Това е едно от най-големите предимства на използването на Changelly.

Такси с фиксирана ставка: Changelly прави голяма работа от факта, че начислява фиксирани такси. Това очевидно е копаене в Shapeshift, който има плаваща структура на таксите, която варира за всяка сделка въз основа на ликвидност и обем (и обикновено се появява около 0,5%). С Changelly знаете точно колко ще платите за всяка сделка.

Автоматизирани сделки на големи борси: Changelly работи, като прави автоматизирани сделки на големи борси. Changelly се интегрира с Poloniex, Binance и Bittrex, например. Когато поискате сделка чрез Changelly, Changelly ще публикува сделка на една от тези борси.

Цени на живо: Changelly основава валутните си курсове на цените, намерени на основните борси. Плащате валутни курсове на живо въз основа на текущите пазарни условия. Changelly също ще добави собствена такса от 0,5% към вашата сделка.

Често по-евтини от борсите: Плащате 0,5% такса с Changelly за всички крипто сделки. Това е по-скъпо от таксата от 0,1% до 0,3%, начислена от повечето борси. Трябва обаче да помислите и за такси за депозит и теглене на тези борси. Като цяло цените на Changelly са конкурентни за предлаганата услуга.

Купете крипто с кредитна карта: Changelly има функция за директно закупуване, която ви позволява да купувате основни криптовалути с кредитна карта. Changelly си партнира с Simplex и Indacoin, за да предложи тази услуга. Ще плащате по-високи такси, въпреки че можете незабавно да закупите BTC, BCH, LTC, XRP и ETH, като използвате познати методи за плащане.

Купете Crypto с дебитна карта: Changelly също така приема дебитни карти за покупки на криптовалута. Можете да закупите криптовалута с 3D-сигурна карта от всяка държава и във всяка валута.

Бързи транзакции: Повечето транзакции Changelly се приключват в рамките на 10 до 15 минути, въпреки че някои транзакции могат да отнемат до 30 минути. Всички транзакции, включващи повече от 1 BTC, ще отнемат повече време. Към ноември 2019 г. Changelly твърди, че предлага средно време за обработка от 14,7 минути.

Интегрира се директно с портфейли: Много хора използват Changelly, без никога да имат достъп до уебсайта Changelly или да изтеглят приложението Changelly. Това е така, защото Changelly се интегрира с портфейли, позволявайки ви да разменяте криптовалути, без никога да напускате текущото си приложение за портфейл. Популярният софтуер за портфейли с интеграции Changelly включва Trezor, Ledger, Exodus, Jaxx, Coinomi и Edge.

Поддръжка на API: Changelly предлага API-решение с бели етикети, което позволява на потребителите лесно да интегрират функцията за размяна на Changelly в борса, пазар или портфейл.

Без ограничения за крипто търговия: Changelly няма ограничения за търговия, когато търгува една криптовалута за друга.

Ограничения за закупуване на Fiat: Changelly има лимити за закупуване на фиатни валутни транзакции. Има ограничение от $ 50 до $ 100 за първата ви транзакция, например, и можете да направите около $ 700 в транзакции само през първата седмица. След един месец обаче тези граници изчезват.

Ограничения за покупка на кредитна карта: Освен това Changelly има ограничения за закупуване на кредитни карти. Ако купувате биткойн с кредитна карта с помощта на Changelly, тогава при първата си транзакция сте ограничени до 50 до 10 000 долара. След това сте ограничени до $ 20 000 на ден и $ 50 000 на месец.

Предлага се по целия свят с няколко изключения: Changelly не приема клиенти от Куба, Иран, Северна Корея, Крим, Судан, Сирия, Бангладеш или Боливия. Някои онлайн източници твърдят, че Changelly не приема клиенти от която и да е американска държава или територия. Към ноември 2019 г. обаче нямахме проблем с регистрацията от американски IP адрес.

Основана една година след Shapeshift: Shapeshift и Changelly са двата най-големи играчи в крипто обменното пространство. Shapeshift има едногодишен старт на Changelly, тъй като Shapeshift е основан през 2014 г., а Changelly е основан през 2015 г. Днес обаче Changelly предлага значително по-евтини такси (0,25% в сравнение с 0,50% на Shapeshift) и повече двойки криптовалута (140 в сравнение с 50 ).

Търгувайте без KYC или AML потвърждение: Changelly ще изисква някои потребители да завършат KYC / AML проверка, но не и други. Changelly може да сигнализира за транзакция за подозрителна дейност и да поиска от потребителя да завърши KYC / AML проверка. Много потребители обаче никога няма да завършат допълнителна проверка след регистрация.

Регистрирайте се само с имейл адрес: Всъщност няма нужда да потвърждавате каквато и да е информация с Changelly преди да завършите първата си сделка. Всичко, което трябва да направите, е да потвърдите имейл адрес. Не е необходимо да въвеждате името си, да качвате идентификатор или да добавяте каквато и да е друга лична информация към вашия акаунт.

Мобилни приложения: Changelly предлага безплатни мобилни приложения за iOS и Android.

мобилно приложение

Партньорска програма: Changelly предлага изненадващо конкурентна партньорска програма. Можете да поставите партньорска връзка или персонализирано приспособление на вашия уебсайт, блог или профил в социалните медии. Ако някой се регистрира чрез вашата връзка, ще получите 50% от приходите на Changelly от всяка транзакция, направена от това лице.

Changelly Валути и двойки

Changelly поддържа над 140 криптовалути, включително почти всяка основна криптовалута, налична днес. Можете да превключвате между която и да е от тези 140 криптовалути. Можете също така да плащате чрез множество валути или стабилни монети (като GUSD).

Някои от забележителните основни криптовалути, поддържани от Changelly, включват BTC, ETH, XRP, ADA, ANT, BAT, BCD, BCH, BDG, BKX, BNB, BNT, BSV, BTG, BTT, DASH, DCR, DENT, DGB, DGD, DOGE, EOS, ETC, GNO, GNT, GUSD, HMQ, HT, KIN, IOTX, LINK, LRC, LSK, LTC, MKR, NEO, NEXO, NXT, OMG, ONT, PAX, PAY, QTUM, STORJ, STRAT, TRX, TUSD, USDC, USDT, VET, WINGS, XEM, XLM, XMR, XVG, XZC, ZEC и ZRX.

Освен това Changelly поддържа три фиатни валути: USD, EUR и GBP.

Можете да видите пълен списък на поддържаните от Changelly криптовалути тук: https://changelly.com/supported-currencies

Поддържани от Changelly методи за депозиране и теглене

Changelly поддържа депозити във всички основни криптовалути. Можете също така директно да закупите крипто с помощта на дебитна карта или кредитна карта.

Процес на регистрация и влизане в Changelly

Changelly изисква някои потребители да завършат KYC и AML проверка, но не и други. От съображения за сигурност Changelly не разкрива специфичните критерии на своята система. Потребителите обаче са предупредени, че определени транзакции могат да бъдат маркирани и потребителят може да бъде помолен да извърши допълнителна проверка. Този критерий може да включва вашето географско местоположение, държава на пребиваване и размера на вашите транзакции.

Changelly търговия

Правенето на сделка с Changelly е толкова лесно, колкото въвеждането в двете валути, които искате да замените, сумата, която искате да замените, и след това завършване на сделката. Това може да стане в рамките на съществуващия ви портфейл, чрез уебсайта Changelly.com или чрез мобилното приложение Changelly за iOS или Android.

Такси за промяна

Changelly първоначално начислява такси от 0,5%. През 2019 г. обаче Changelly намали таксите си до едва 0,25%. Тези такси са фиксирани и вие ще плащате същата ниска такса всеки път, когато правите сделка чрез мобилното приложение или уебсайт Changelly. За сравнение Shapeshift таксува около 0,50%, въпреки че конкретната такса варира за всяка транзакция.

Проблеми със сигурността на Changelly и престой

Changelly е основана през 2015 г. и не е имала големи нарушения на сигурността, изтичане на данни, престой или други инциденти от старта. Всъщност единственият резултат от търсенето, който се появява, когато търсите „Changelly hack“, е тази история от април 2019 г., когато екипът на Changelly помогна за замразяване и проследяване на средства, откраднати от Bithumb.

Лесно използване на Changelly

Changelly е лесен за използване, независимо дали сте в настолен браузър, мобилно приложение или приложение на трета страна. Повечето реализации на Changelly използват ясен интерфейс за обмен: просто въведете желаните от вас криптовалути и суми, натиснете ‘Exchange now’ и това е всичко. Независимо дали сте пълен начинаещ в криптовалутата или по-опитен потребител, не би трябвало да имате проблем с използването на Changelly.

Доверие и поверителност на Changelly

Changelly е прозрачна и надеждна услуга за обмен на криптовалути. Обменната услуга се управлява от Fintechvision Ltd., юридическо лице, регистрирано в Хонг Конг. Changelly обаче има официално седалище в Малта. Информацията за екипа, конкретната адресна информация и други подробности се разкриват изцяло онлайн чрез Changelly.com.

променлив отбор

Changelly първоначално е основана в Прага през 2015 г. Борсата се ръководи от Ерик Бенц (главен изпълнителен директор), който преди това е работил в fintech и е участвал в блокчейн технологията от 2012 г..

Обслужване на клиенти на Changelly

Changelly инвестира значително в обслужването на клиентите. Днес Changelly предлага обслужване на клиенти за чат на живо чрез Changelly.com. Можете също така да се свържете с компанията чрез имейл адреса на [email protected] Поддръжката на клиенти за чат на живо е достъпна 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Changelly Ръководство за потребителя: Как да настроите и използвате Changelly

1. Регистрирайте се

Можете да използвате Changelly чрез Changelly.com. Или можете да изтеглите мобилното приложение за Android или iOS. И двете опции са лесни за използване.

как да се използва

За да се регистрирате за Changelly чрез Changelly.com, щракнете върху бутона ‘Exchange Now’ или върху бутона ‘Sign Up’.

ръководство за незабавен обмен

Напишете своя емайл адрес. Или влезте с вашия акаунт в Google, Facebook или Twitter.

Changelly ще изпрати имейл за потвърждение. Щракнете върху връзката, за да потвърдите акаунта си.

как да се регистрирате за

След като потвърдите акаунта си, Changelly ще ви изпрати друг имейл с вашето име за вход (вашия имейл адрес) и персонализирана парола. Можете да използвате тази информация, за да я подпишете във всеки бъдещ момент.

промяна акаунт

2. Търговия

От тук можете да завършите търговията. Изберете криптовалутите, които искате да обменяте, след това сумата, която искате да изпратите. Проверете, за да потвърдите, че сте съгласни с условията на услугата, политиката за поверителност и политиките за AML / KYC.

търговия на Changelly

Changelly показва очаквания валутен курс, обменната им такса от 0,25%, мрежовата такса и очакваното време на пристигане.

След това въведете адреса на получателя. При тази сделка закупеният ETH ще бъде изпратен на този адрес на получателя.

как да обменяте монети на

Съвет: Ако все още нямате портфейл, можете да кликнете върху връзката „Още нямате портфейл?“, За да видите списък с наличните опции за безплатни портфейли.

с помощта на приложението за обмен на changelly

Проверете подробностите за сделката. Проверете отново, за да се уверите, че адресът е правилен. След това го потвърдете.

И накрая, Changelly ще покаже страницата „Изпращане на вашите средства“ заедно с идентификатора на транзакцията ви, сумата, която трябва да изпратите, и адреса, на който трябва да го изпратите. Ще видите QR код и публичен адрес.

изпращане на cryptos с changelly

Имате 36 часа, за да изпратите средствата. В противен случай Changelly автоматично ще анулира транзакцията.

3. Changelly AML и KYC процедури

Би трябвало да можете да се регистрирате за Changelly, без да попълвате какъвто и да е KYC / AML потвърждение. Ако обаче Changelly открие подозрителна активност във вашите транзакции, може да бъдете помолени да извършите допълнителна KYC / AML проверка (Changelly не разкрива конкретните критерии, които използва за изискванията на KYC / AML).

Ако трябва да завършите KYC / AML проверка, тогава Changelly ще ви изпрати имейл, след като сте поискали сделка. Ако е необходима KYC / AML проверка, ще трябва да предоставите следното:

Висококачествена снимка на издадения от правителството документ за самоличност със снимка (паспорт или шофьорска книжка)

Доказателство за произхода на средствата

Друга приложима документация (може да варира в зависимост от потребителите)

4. Оттегляне

Changelly е борса без лишаване от свобода. Изпращате средства на Changelly, след което получавате средства в замяна. Средствата се изпращат в собствения ви портфейл извън борсата.

Ако обаче сте закупили биткойн с помощта на кредитна карта или дебитна карта, използвайки опцията за директно купуване на Changelly, тогава можете да изтеглите тези средства по всяко време.

5. Настройки и друга информация за акаунта

Changelly ви позволява да преглеждате историята на транзакциите си. От горния десен ъгъл щракнете върху Акаунт > История.

промяна история

Можете също така да персонализирате настройките на Changelly и да настроите двуфакторно удостоверяване. От горния десен ъгъл щракнете върху Акаунт > Настройки.

Changelly настройва двуфакторно удостоверяване чрез приложението Google Authenticator за iOS или Android. Всеки път, когато влезете или сключите сделка, Changelly ще ви помоли да потвърдите действието чрез Google Authenticator. Както при всеки 2FA, силно препоръчваме да настроите 2FA на Changelly чрез Google Authenticator.

Заключителна дума

потребителско ръководство за преглед на крипто обмен

Changelly работи както е рекламирано: услугата за търговия позволява на потребителите бързо, лесно и евтино да обменят една от стотиците различни криптовалути помежду си. Можете да търгувате чрез Changelly.com, мобилното приложение Changelly за Android и iOS или който и да е крипто портфейл, поддържащ Changelly.

С такса от 0,5%, Changelly е по-евтин от Shapeshift и доста конкурентен за борсите, като се има предвид факторът на удобство. Освен това Changelly ви позволява да купувате крипто, използвайки дебитни карти или кредитни карти (с по-високи такси), или да търгувате фиатна валута за криптовалута или обратно (отново с по-високи такси).

Поради всички тези причини и повече, Changelly остава една от най-популярните криптообменни услуги, достъпни днес.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map