CEX.io Exchange: Овладейте ръководството за преглед на потребителите на Crypto

Преглед на CEX.io Exchange

Как да използвам, търгувам и се регистрирам в CEX.io Exchange

CEX.io е борса за криптовалути, основана през 2013 г. Разберете всичко, което трябва да знаете за дългогодишната крипто борса днес в нашия преглед и ръководство за потребителя.

Характеристика

  • Лондонската криптовалутна борса работи безпроблемно от 2013 г. насам
  • На разположение на търговци в 99% от страните по света (и 31 щати в САЩ)
  • Налични са множество криптовалути и фиатни валутни двойки

Методи за депозиране

  • Банков превод (SEPA, ACH, SWIFT, по-бързи плащания)
  • Кредитни карти (Visa и MasterCard)
  • Крипто (BTC, ETH, BCH, BTG, DASH, LTC, XRP, XLM …)

Професионалисти

  • Силно регулирана търговска среда
  • Функции за бърза покупка и бърза продажба
  • Конкурентни такси за търговия

Минуси

  • По-интензивен KYC / AML процес от повечето други борси

Въведение

CEX.io е базирана в Лондон борса за криптовалути, основана през 2013 г..

През 2013 г. CEX.io беше първият в света доставчик на облачен майнинг. Днес CEX.io предлага междуплатформена крипто търговия чрез своя уебсайт и мобилно приложение. CEX.io също така позволява на търговците да се свързват с борсата чрез WebSocket и REST API, позволявайки на всеки да получи достъп до книгата с поръчки на CEX.io с висока ликвидност.

какво е CEX.io Exchange

CEX.io се използва както от търговци на дребно, така и от институционални търговци. Платформата има система за сметки на няколко нива, която обслужва търговци от всякакъв размер. Други ключови функции, предлагани от CEX.io, включват покритие в световен мащаб, множество опции за плащане и 24/7 поддръжка.

CEX.io предлага изненадващ набор от възможности за плащане, включително Visa, MasterCard, банков превод (SWIFT, SEPA, ACH, по-бързи плащания) и крипто. Търговците могат също да търгуват с до 10 пъти ливъридж, без да е необходимо да създават допълнителен акаунт.

Веднъж CEX.io предостави облачно копаене чрез пула GHash.io. CEX.io придоби активите на този пул за копаене през октомври 2013 г. В рамките на месец GHash.io се превърна в номер едно в света. До януари 2015 г. обаче CEX.io спря услугите си за облачен добив.

Седалището на CEX.io е в Лондон, въпреки че борсата има и адрес за кореспонденция в Jersey City, Ню Джърси, САЩ. CEX.io е официално регистриран в Обединеното кралство и има статус на Money Services Business чрез FinCEN.

CEX.io е основан от Александър Луцкевич, който е магистър по кибернетика от Киевския национален университет. Преди да основава CEX.io, Луцкевич е работил като разработчик и консултант в ИТ и игровата индустрия. Луцкевич все още е главен изпълнителен директор на CEX.io.

Към декември 2019 г. CEX.io се нарежда точно извън топ 100 борси, като обемът на търговия е около 2 милиона долара обем на ден (в момента # 136 в списъка, според CoinMarketCap).

Основни функции

Основните характеристики на CEX.io включват:

Регистрирани и регулирани: CEX.io е официално регистриран в Обединеното кралство. Борсата също има статут на Money Services Business (MSB) чрез американския FinCEN. CEX.io спазва законовите изисквания на всяка държава или юрисдикция, в която функционира, а CEX.io блокира потребителите от неподдържани юрисдикции. Като цяло това е доверен и добре регулиран обмен.


Денонощна поддръжка на клиенти: CEX.io се гордее с денонощната си поддръжка на клиенти, твърдейки, че „всеки член на екипа за поддръжка преминава през внимателно проектираното интензивно обучение, за да може да се справи с всякакви възможни проблеми“.

50+ двойки: Понастоящем CEX.io поддържа над 50 криптовалути и фиатни валутни двойки. Най-популярните двойки на CEX.io включват BTC / USD, BTC / EUR, XRP / USD, ETH / USD и BTC / GBP.

Множество поддържани валути на Fiat: Подобно на други добре регулирани борси, CEX.io ви позволява да сменяте фиатни валути с криптовалути. Понастоящем CEX.io има двойки, деноминирани в щатски долари, евро и британски лири.

Необходими са KYC и AML: Подобно на други регулирани борси, CEX.io изисква от потребителите да завършат „Познаване на вашите клиенти“ (KYC) и проверка срещу изпирането на пари (AML), преди да търгуват в платформата. Това означава, че трябва да потвърдите самоличността си и да качите доказателство за адресна документация.

CEX.io ползи за обмен на крипто

Брокерски услуги: CEX.io работи като борса и посредничество. Новите потребители могат да използват брокерството CEX.io, за да купуват криптовалути за първи път възможно най-лесно, въпреки че ще платят висока такса. Брокерските транзакции на CEX.io се основават на поръчки за попълване или убиване (FOK).

Евтини такси за търговия: При стандартните сделки на CEX.io се начислява такса от 0,25%.

Маржин търговия: През 2019 г. веднъж предложи маржин търговия директно от своята платформа за търговия. През 2019 г. обаче CEX.io отвори специална услуга за търговия на маржове, наречена CEX.io Broker. Можете да използвате тази услуга за достъп до 10x лост. CEX.io също така твърди, че има защита от отрицателно салдо по сметката.

Поддръжка на кредитни карти: CEX.io поддържа депозити чрез кредитна карта или дебитна карта, включително Visa и MasterCard.

Поддръжка на банкови депозити: CEX.io също така поддържа депозити в банкови преводи или вътрешни банкови преводи. SEPA, ACH, SWIFT и по-бързи плащания се поддържат от CEX.io.

Четири нива за потвърждаване на акаунта: CEX.io има четири нива за проверка на акаунта, включително Identity, Address, Enhanced и Corporate. На най-ниското ниво потребителите от ниво на проверка на самоличността могат да закупят до $ 1000 BTC на ден и $ 3000 BTC на месец. Адресните, подобрените и корпоративните акаунти нямат ограничения.

Световна подкрепа за търговци в 99% от държавите: CEX.io рекламира факта, че е достъпен в „99% от страните по света“, включително 31 държави в Америка. Някои държави (като санкционираните държави) не могат да депозират пари чрез кредитни карти и банкови преводи. Като цяло обаче CEX.io има едни от най-силните международни поддръжки, наблюдавани в крипто обменното пространство.

DDoS защита и сигурност: CEX.io предлага пълно криптиране на данни и е в съответствие със стандартите PCI DSS.

Междуплатформена търговия: CEX.io поддържа търговия чрез уебсайт, мобилно приложение, WebSocket или REST API.

Висока ликвидност: CEX.io обещава бързо изпълнение на поръчки, нисък спред и достъп до книга с поръчки с висока ликвидност за топ валутни двойки.

3 милиона + клиенти: CEX.io има потребителска база от над 3 милиона.

Доказан запис от 2013 г. насам: CEX.io работи безпроблемно от 2013 г. Средствата на потребителите никога не са крадени от борсата.

CEX функции за криптообмен

CEX.io Валути и двойки

CEX.io поддържа около 15 криптовалути и три фиат валути.

Поддържат се повечето основни криптовалути, включително BTC, XRP, ETH, XLM, TRX, DASH, BCH и LTC. CEX.io поддържа много по-малко известни криптовалути, включително MHC, BTG, BTT, ONG, ONT и OMG.

Трите поддържани фиатни валути включват USD, EUR и GBP. CEX.io също така поддържа стабилна валута на Gemin US Dollar (GUSD).

CEX.io Поддържани методи за депозиране и теглене

CEX.io поддържа множество методи за депозиране и теглене, включително банкови преводи (ACH, SWIFT, SEPA и по-бързи плащания), кредитни карти (Visa и MasterCard) и крипто (всяка от поддържаните от борсата криптовалути).

Процес на регистрация и влизане в CEX.io

Както повечето регулирани борси, CEX.io изисква всички потребители да проверяват своята самоличност, адрес и друга информация, преди да търгуват в платформата. На CEX.io има четири нива на акаунта:

Идентичност: Потвърдете самоличността си, след което купувайте и продавайте биткойни само с Visa или MasterCard. $ 1000 максимален дневен лимит, $ 3000 максимален месечен лимит.

Адрес: Потвърдете адреса си, за да премахнете всякакви дневни или месечни ограничения. Също така ви позволява да финансирате сметката си чрез банков превод или кредитна карта.

Подобрено: Попълнете ръчна проверка на KYC / AML, за да получите приоритетна поддръжка и разширени лимити за вашата сметка, включително по-високи лимити за депозит и теглене.

Корпоративни: Настройте корпоративен акаунт на CEX.io, за да премахнете изцяло повечето ограничения за финансиране от вашия акаунт.

Въпреки че няма максимален лимит за депозит на адресния, подобрения и корпоративния акаунт, все пак ще срещнете лимити за депозити на ниво Адрес (200 000 щатски долара на ден, 500 000 щатски долара на месец). Разширените и корпоративните сметки имат дневни и месечни лимити за финансиране на кредитни карти, въпреки че няма ограничения за банкови преводи.

CEX.io търговия

CEX.io има подобен интерфейс за търговия със стандартната борса за криптовалута. Потребителският интерфейс ще бъде познат на всеки, който е търгувал на други крипто борси в миналото.

Ако сте напълно нов в крипто търговията, тогава CEX.io има функция за бързо купуване, която ви позволява незабавно да купувате крипто с помощта на кредитни карти, въпреки че ще плащате такси до 7%. Това е подобно на услугата за закупуване на крипто на кредитни карти, предлагана от Coinbase и други компании, със също толкова високи такси.

Такси за CEX.io

Повечето търговци на CEX.io ще плащат такса за вземане от 0,25% и такса за производител от 0,16%, ако приемем, че търгувате под 5 BTC за всеки 30-дневен период. С увеличаване на обема на търговията таксите намаляват. Ако търгувате над 6000 BTC на месец, тогава ще платите такса за вземане от 0,10% и такса за производител от 0,00%.

CEX.io Такси

Междувременно CEX.io начислява различни суми за различни такси за теглене. Ще платите 2,99% за повечето депозити Visa и MasterCard например, въпреки че банковите депозити са безплатни. Когато теглите пари, ще платите такса за услуга до 3%, когато използвате кредитни карти, докато тегленията от банките имат такси от 0,3%. Всички депозити и тегления чрез ACH, SEPA и по-бързи плащания са напълно безплатни.

CEX.io такси за обмен

CEX.io Проблеми със сигурността и престой

CEX.io има изненадващо чиста история на сигурността. Борсата стартира през 2013 г. и твърди, че никога не е губил средствата на потребителите. CEX.io също не е претърпял големи престои. Като цяло е ясно, че CEX.io е инвестирал значително в сигурността от ранните си дни като водещ пул за добив до днешния си ден като борса.

CEX.io Лесно използване

CEX.io е лесен за използване както за начинаещи, средно напреднали, така и за напреднали търговци на крипто. Това е ясен интерфейс за обмен на конвенционални сделки. Можете също така бързо да закупите биткойн и други криптовалути за първи път – да речем, като използвате кредитни карти.

CEX.io Доверие и поверителност

CEX.io е доверена, добре регулирана и уважавана компания. Институцията спазва приложимите закони във всяка юрисдикция, в която работи. Предлага се в 99% от страните по света и в 31 щати на САЩ. Освен това CEX.io има статут на Бизнес за парични услуги (MSB) чрез американския финансов регулатор FinCEN, а CEX.io е официална, регистрирана корпорация във Великобритания.

Обслужване на клиенти на CEX.io

CEX.io предлага денонощно обслужване на клиенти по имейл и билет за поддръжка.

Обслужване на клиенти на CEX.io

Телефонен номер за офиса на CEX.io в Лондон също е достъпен онлайн.

как работи CEX.io

Ръководство за потребителя на CEX.io: Как да настроите и използвате CEX.io

CEX.io има лесен процес на настройка и вход. Продължете да четете, за да откриете как да настроите и използвате CEX.io за първи път.

1. Регистрирайте се

Как да настроите и използвате CEX.io

Посетете CEX.io и кликнете върху „Регистрация“ на предната страница.

регистрирайте се в CEX.io

Въведете вашия имейл адрес и парола. CEX.io ще изпрати код за потвърждение на входящата ви поща, за да потвърди адреса ви.

Настройка на обмен на CEX.io

Платформа за търговия CEX.io

CEX.io имейл

След това CEX.io ще трябва да потвърдите телефонен номер.

CEX.io сигурност

2. Проверка

Като регулиран крипто обмен, CEX.io изисква всички потребители да завършат някакво ниво на KYC / AML проверка, преди да взаимодействат по какъвто и да е начин с платформата.

Проверка на CEX.io

Повечето потребители ще искат да завършат проверка на самоличността от ниво 1 и проверка на адрес от ниво 2. С сметка от първи ред можете да финансирате сметката си само с кредитни карти и имате конкретни дневни и месечни лимити. С сметка от втори ред можете да депозирате чрез банков превод и други методи, без лимити за търговия и месечни лимити за депозит от около 500 000 долара.

Проверка на самоличността от ниво 1:

Въведете държавата си на пребиваване. Изберете вашата държава от падащия списък и изберете вашата държава, провинция или юрисдикция.

Всички жители на САЩ трябва да въведат своя номер на социално осигуряване (SSN) в този момент.

Ако не сте местно лице в САЩ и имате данъчен идентификационен номер (TIN), тогава трябва да го посочите. Ако нямате TIN, махнете отметката и натиснете Next.

След това качете документ за самоличност. CEX.io приема паспорти, лични карти или шофьорски книжки. Качете снимка на този документ. За шофьорски книжки и лични карти ще трябва да изпратите снимка от двете страни на документа (отпред и отзад).

как да използвам CEX.io

Можете да правите снимките с мобилното си устройство, като сканирате QR кода на екрана с вашия смартфон и след това правите снимките. Като алтернатива можете да качите снимковите файлове от компютъра си (поддържат се формати PDF, PNG, JPG и GIF).

И накрая, ще трябва да направите селфи с документа си, заедно с ръкописна бележка, в която се казва „Аз съм клиент на CEX.IO“ с текущата дата и подпис. Можете да направите селфито с мобилното си устройство или да качите файл от компютъра си.

CEX.io съвети за крипто обмен

Въведете своя пол, собствено име, бащино име, фамилия, националност и дата на място на раждане.

След това въведете информация от вашия документ за самоличност, включително серийния номер, датата на издаване, страната на издаване и срока на годност.

Проверка на адреса от ниво 2

За да увеличите лимитите на сметките и да позволите финансиране с банкови преводи, ще трябва да попълните проверката на адреса на ниво 2 на CEX.io. След като изпълните всички стъпки по-горе, ще трябва да качите документи, които доказват вашия адрес.

Първо направете снимка на документ, който потвърждава текущия ви адрес. CEX.io приема сметки за комунални услуги и електричество, банкови извлечения, документи за данъчна декларация и всякакви други документи с вашия адрес и собствено и фамилно име. Уверете се, че документът е издаден през последните три месеца. Можете да направите снимка на документа, като сканирате QR код на телефона си. Или можете да го качите от вашия компютър.

Проверка на CEX.io

След това посочете адреса си на пребиваване, включително адреса на улицата, апартамента и апартамента, града, пощенския код, държавата / провинцията и държавата. Жителите на САЩ също трябва да въведат своя окръг.

И накрая, можете да въведете профилите си в социалната мрежа, за да увеличите шансовете си за одобрение за потвърждение. CEX.io препоръчва да оставите връзка към поне един от вашите профили в социалните медии, като вашия Facebook, LinkedIn или Twitter.

Изпратете цялата тази информация, след което проследете състоянието на потвърждението си:

CEX.io удостоверяване

Подобрена и корпоративна проверка от ниво 3 и 4

За да премахнете всички ограничения от вашия акаунт или да настроите институционален акаунт, ще трябва да завършите разширена (ниво 3) или корпоративна (ниво 4) проверка.

Това ниво на проверка изисква ръчно одобрение и трябва да се свържете със специален мениджър на CEX.io, за да завършите процеса.

3. Двуфакторно удостоверяване

CEX.io настоятелно препоръчва да настроите двуфакторно удостоверяване (2FA) за вашия акаунт. Всъщност ще трябва да поставите отметка в множество предупредителни полета, ако не настроите 2FA.

CEX обмен на сигурност

С 2FA защита ще трябва да потвърдите SMS код или код на мобилно приложение, преди да влезете в акаунта си, да направите сделка или да направите теглене.

4. Начин на плащане

Вече сте готови да депозирате пари в CEX.io. CEX приема депозити чрез кредитна карта (Visa или MasterCard), банков превод (ACH, SWIFT, SEPA или по-бързи плащания) или крипто (всички поддържани криптовалути).

CEX.io сигурност за обмен на криптовалута

За да стартирате депозит с банков превод, щракнете върху бутона ‘Депозит’ на страницата Финанси до валутата, която искате да депозирате. Можете също да кликнете върху „Депозит“ в горния десен ъгъл на която и да е страница на CEX.io.

5. Търговия с криптовалута

След като парите са в сметката ви в CEX.io, сте готови да търгувате или купувате криптовалута.

CEX търговия с криптовалута

Можете да закупите крипто незабавно, като кликнете върху бутона ‘Купи сега’. Изберете вашата криптовалута и начин на плащане, след което въведете данните за вашата дебитна или кредитна карта Visa или MasterCard.

купувайте крипто на cex.io

Или, за да направите конвенционална сделка, отидете на страницата „търговия“ на CEX.io. Вляво на диаграмата ще видите списъка с наличните валути. Изберете чифт, който съответства на валутата, която сте депозирали. Ако имате USD в сметката си и искате да купите биткойн например, тогава ще преминете към двойката BTC / USD.

CEX.io купува крипто опции

CEX.io ви позволява да направите пазарна или лимитирана поръчка. Пазарните поръчки се поставят при най-добрия текущ пазарен курс, докато лимитните поръчки се поставят при определен лимит за покупка или продажба.

CEX.io крипто обмен купува btc

6. Теглене

За да изтеглите пари от CEX.io по всяко време, просто кликнете върху „Теглене“ в горния десен ъгъл на екрана. Тегленията са налични чрез кредитна карта, банков превод и крипто.

Заключителна дума

CEX.io е дългогодишна крипто борса с малък брой фиат валути и криптовалути, достъпни за търговия. Това е силно регулирана борса, достъпна за 99% от страните по света (и 31 щати в САЩ).

За да научите повече за CEX.io или да започнете да търгувате днес, посетете https://cex.io

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map