Bybit Exchange: Овладейте Crypto User Review Guide

бит-криптообмен

Как да използвам, да търгувам и да се регистрирам в ByBit Exchange

Bybit е борса за деривати за криптовалута със седалище в Сингапур. Борсата има за цел да даде на потребителите бърза, сигурна и лесна за използване платформа, където те могат да търгуват с крипто деривати и вечни фючърсни договори.

Характеристика

 • Крипто дериватите се обменят с до 100 пъти ливъридж
 • Не се изисква проверка или KYC
 • Правете множество сделки в множество основни криптовалути

Методи за депозиране

 • BTC
 • ETH
 • EOS
 • XRP

Професионалисти

 • Търгувайте с криптовалути анонимно, без да е необходима проверка
 • Лесен за използване
 • Огромни възможности за лоста
 • Изненадващо добро обслужване на клиентите (24/7 чат на живо с 1 минута време за реакция)

Минуси

 • Ограничена прозрачност от Bybit
 • Ограничени възможности за депозит
 • Ограничени валутни двойки

Въведение

Bybit е основана през 2018 г. с цел да осигури търговия с деривати на криптовалута, включително безсрочни договори. Платформата обслужва както индивидуални клиенти на дребно, така и професионални търговци на деривати. Към 2019 г. Bybit твърди, че има 24-часов обем на търговия над 500 милиона щатски долара и над 100 000 регистрирани потребители.

Bybit също набляга на скоростта. Платформата отделя над 100 000 транзакции в секунда (TPS) на всяка търговска двойка, изброена на нейната платформа, което означава, че потребителите не трябва да имат проблем при извършване на сделки в която и да е двойка. Bybit също не е имал съобщения за хакове или пробиви в сигурността през своята млада история.

Вечните фючърси бяха нова концепция преди две години, но оттогава те станаха по-масови. Докато вечните фючърси на BitMEX са най-известните, конкуренти като Bybit правят все по-често мейнстрийма вечните фючърси. Постоянните фючърсни договори са договори без определена дата на изтичане. Те се преобръщат постоянно. Bybit предлага безсрочни фючърсни договори с ливъридж до 100: 1.

Друго уникално нещо за Bybit е, че борсата позволява на потребителите да търгуват с пълна анонимност. Докато имате потвърден имейл адрес или телефонен номер, няма да имате проблем при извършване на сделки с Bybit. Не се изисква или дори е налична проверка на KYC. Доколкото можем да разберем, няма ограничения за стойността на сделките, които можете да правите с непроверен акаунт.

Поради всички тези причини Bybit твърди, че е криптообменът на бъдещето. Но вярно ли е това? Продължавайте да четете, за да откриете всичко, което трябва да знаете за Bybit. 

Основни функции

Основните характеристики на Bybit включват:

Застрахователен фонд: Bybit има застрахователен фонд за дефицити по уреждане на фючърсни договори. В ситуации, когато търговецът е ликвидиран на цена под цената на несъстоятелността, застрахователният фонд ще покрие разликата. Това предотвратява наказанието на целия обмен.

Търговия с ливъридж: Bybit предлага ливъридж до 100 пъти за всяка сделка. При достъп до ливъридж до 100X, търговецът ще трябва да определи марж от 1% от условната сума на сделката. Ливъриджът е наличен при XRP и EOS сделки до 25X.

Договори за долари: Всеки Bybit договор струва само $ 1.

Маржин бонуси: Понастоящем Bybit предлага маржови бонуси до $ 200, за да убеди хората да се запишат за борсата.

Партньорски бонуси: Вземете $ 10, когато някой, когото препращате, депозира поне 0,02 BTC в Bybit.


Няколко търговски двойки: Bybit предлага BTC / USD, ETH / USD, EOS / USD и XRP / USD търговски двойки.

Съответстващ двигател: Устройството за съвпадение на Bybit’s твърди, че работи 10 пъти по-бързо от други двигатели за съвпадение, доставяйки 100 000 TPS на чифт.

Поддръжка на клиенти за чат на живо 24/7: Bybit предлага денонощна поддръжка на клиенти чрез удобна система за чат на живо, а времето за реакция е само 1 минута. Bybit предлага също чат за поддръжка на Telegram и имейл.

100 000+ потребители: Bybit твърди, че има над 100 000 регистрирани потребители.

Поддръжка на няколко езика: Bybit поддържа английски, китайски, традиционен китайски, корейски и японски.

Bybit Валути и двойки

Bybit предлага следните валути и двойки:

 • BTC / USD
 • ETH / USD
 • EOS / USD
 • XRP / USD

Методи за депозиране и теглене, поддържани от Bybit

Bybit приема само депозити и тегления в BTC, ETH, EOS или XRP. Не можете да депозирате или теглите фиатна валута от платформата.

Процес на регистрация и вход за бит

Bybit има бърз и лесен процес на регистрация и проверка, без да е необходима KYC проверка. Просто се регистрирайте на Bybit.com, въведете вашия номер или имейл адрес, след което потвърдете своя номер или имейл адрес.

Това е. След като завършите тази основна проверка, акаунтът ви е достъпен за търговия с Bybit

Байбит търговия

Bybit ви позволява да заемете дълга или къса позиция на четири различни двойки крипто / фиат, включително BTC / USD, ETH / USD, EOS / USD и XRP / USD.

Битови такси

Bybit начислява следните такси:

Такса за финансиране на позицията

Таксата за финансиране на позицията на Bybit се обменя между купувачи и продавачи и се изчислява на всеки 8 часа (в 00:00 UTC, 08:00 UTC и 16:00 UTC). Таксата за финансиране на позицията показва размера на маржа, държан от системата за плащане на следващото финансиране. Ето как се изчислява таксата за финансиране на позицията:

 • За дълги позиции: (Количество / фалит) x Размер на финансиране
 • За къси позиции: (Количество / входна цена) x Размер на финансиране

Такси за търговия

Bybit възнаграждава производителите с пари и начислява такса на вземащите:

 • Такса на производителя: -0,025% (отстъпка от 0,025% от сделката ще бъде таксувана за поставяне на сделка в книгата за поръчки)
 • Такса за взимане: 0,075%

Такси за теглене

Bybit начислява такса за теглене от 0,0005 BTC, което е малко по-ниско от средната такса за теглене, начислена от конкурентни борси.

Проблеми със сигурността на Bybit и престой

Bybit не е имал известни големи нарушения на сигурността, хакове или изтичане на потребителски данни от старта си през 2018 г. Компанията набляга на ниско и високо ниво на сигурност. Обменът е изцяло SSL криптиран, за да се намали рискът от фишинг атаки. Bybit също така е внедрил йерархична детерминирана (HD) система за съхранение на студен портфейл за всичките си активи.

Друга отлична функция за сигурност, която оценяваме с Bybit, е системата за управление на риска при уреждане на фючърсни договори. Подобно на някои други платформи за търговия с фючърсни договори, Bybit управлява подобен на застраховка фонд за справяне с дефицити при договорни сетълменти. В ситуации, когато търговецът се ликвидира на ниво под цената на фалита, средствата се заменят с първоначалния марж, който ликвидираният търговец е имал от външната страна на сделката. Разликата между цената, на която търговецът е ликвидиран, и цената на несъстоятелността ще бъде приспадната от застрахователния фонд. Други платформи ще „подстригнат потребителите“ и ще приспаднат средствата от всеки потребителски акаунт в тази ситуация.

Bybit предлага и пълна функционалност за двуфакторно удостоверяване (2FA).

Лесно използване

Bybit предлага стандартен интерфейс за търговия, който ще бъде познат на тези, които са използвали BitMEX и подобни платформи за търговия. Както при другите платформи за търговия с ливъридж, това всъщност не е предназначено за начинаещи крипто потребители. Интерфейсът обаче все още е достатъчно лесен за използване от всеки.

Доверие и поверителност

Както при други борси с минимални разпоредби, Bybit разкрива малко информация за своя екип. Знаем, че централата е със седалище в Сингапур и е регистрирана например на Британските Вирджински острови. Също така знаем имената на определени служители и изпълнителен директор, което е повече информация, отколкото получаваме от други борси. Bybit със сигурност не е най-прозрачният обмен там, но е по-прозрачен от много от неговите сенчести алтернативи. Bybit се ръководи от изпълнителния директор Бен Джоу и можете да видите допълнителна информация за служителите на страницата на Bybit’s LinkedIn.

Обслужване на клиенти

Bybit предлага 24/7 чат поддръжка с време за реакция от 1 минута, което обикновено предлагат само най-големите борси. Хубаво е да се види, че Bybit е инвестирал в създаването на специален отдел за обслужване на клиенти. Повечето други нови или по-малки борси предлагат само имейл форми или подобни опции. Можете дори да се свържете с Bybit чрез Telegram или чрез имейл на [email protected]

Bybit Ръководство за потребителя: Как да настроите и използвате Bybit

1. Регистрирайте се

bybit-signup-процес

Процесът на регистрация започва от началната страница на Bybit. Щракнете върху Регистрация, след което въведете вашето име и парола, за да започнете.

От следващата страница можете да изберете да се регистрирате или с вашия имейл адрес или телефонен номер (просто превключете лентата за навигация, за да изберете опцията си).

На този етап можете също да поставите код за препоръчване, за да възнаградите човека, който ви е насочил към платформата. Ако искате да насочите други към платформата в бъдеще, тогава ще получите награда от $ 10 USD, когато някой, когото препоръчате, депозира поне 0,02 BTC в платформата.

Регистрационен код ще бъде изпратен на вашата пощенска кутия.

2. Проверка

Изглежда, че Bybit не е регулиран в никоя държава. Доколкото можем да разберем, обменът не изисква никаква проверка на потребителя или какъвто и да е KYC.

След като потвърдите телефонния си номер или имейл адрес, ще имате пълен достъп до Bybit.

Просто въведете кода си в тази страница, след което изчакайте автоматично да влезете в платформата.

3. Качване на документация

Bybit дори не ви дава възможност да качвате документи. Няма допълнителни изисквания за проверка на Bybit и не е нужно да попълвате KYC проверка или да качвате какъвто и да е документ за самоличност.

4. Двуфакторно удостоверяване

Bybit насърчава потребителите да настроят двуфакторно удостоверяване (2FA). За целта кликнете върху потребителското си име в горния десен ъгъл на страницата, след което щракнете върху „Акаунт & Сигурност ”, след това двуфакторно удостоверяване. Можете да настроите 2FA с SMS, имейл или Google Authenticator.

5. Метод на депозит

Преди да започнете да търгувате, ще трябва да внесете пари в Bybit. Bybit приема само четири криптовалути, включително BTC, ETH, EOS и XRP.

За да направите депозит в избраната от вас криптовалута, щракнете върху Активи в горната част на страницата. Можете да видите всички активи в акаунта си.

Щракнете върху Депозит, след което следвайте инструкциите за прехвърляне на пари в този портфейл за криптовалута.

6. Търговия с криптовалута

За да направите сделка на Bybit, ще трябва да заемете дълга позиция (купуване) или къса позиция (продажба). Ако очаквате цените да се увеличат, тогава ще играете дълго или ще купите поръчка. Ако очаквате цените да намалеят, тогава ще направите поръчка за късо или продаване.

bybit-trading-exchange-platform

Трите опции за поръчка на Bybit включват:

 • Лимитирана поръчка
 • Пазарна поръчка
 • Условен ред

Можете също така да настроите стоп загуби и / или лимити за печалба. Както при всяка платформа за търговия с ливъридж, лимитите за спиране на загуби могат да бъдат особено важни, за да се избегне ликвидация.

Bybit улеснява настройването на стоп загуба. Страницата показва предварително определен процент от общата сума на вашия актив за търговия, при който искате или да спрете загуба, или да спечелите печалба. Bybit дори автоматично генерира „Прогнозна ликвидационна цена“, която ви показва възможния размер на ликвидацията въз основа на стойността на ливъриджа.

bybit-exchange-stop-loss-investing-options

На екранната снимка по-горе сме задали процента, при който сме готови да вземем печалба, като 50% от стойността на търговията. Bybit автоматично ви показва очакваната печалба в BTC. Bybit също показва очакваната загуба на екрана на стоп загубата, която сте задали (в този случай $ 8800).

Можете също така да правите пазарни поръчки, за да получите актив на най-добрата налична цена, или да задавате условни поръчки, за да зададете напреднала стоп загуба или за лимит, или за пазарна поръчка. С условна поръчка можете да публикувате само за дълга позиция или да затворите на спусъка за къса позиция. Затварянето на спусъка означава, че трябва да въведете цена, на която вашата поръчка ще влезе в книгата за поръчки. Когато бъде достигната задействащата цена, поръчката ще бъде доставена в книгата с поръчки.

7. Теглене

За да изтеглите пари на Bybit, отидете в раздела Активи в горната част на страницата и прегледайте криптовалутите в акаунта си.

Ще трябва да извършите 2FA проверка, преди парите да могат да бъдат изтеглени от вашата сметка.

Заключителна дума

Bybit е криптовалутна борса, която бързо се разраства от старта си през 2018 г. Сингапурската централа предлага четири основни двойки за търговия, включително BTC / USD, ETH / USD, EOS / USD и XRP / USD. Можете да заемете дълга или къса позиция върху всяка двойка, като се наслаждавате на ливъридж от 25x до 100x.

Bybit не изисква никаква проверка на потребителя: можете да търгувате анонимно, без да попълвате KYC проверка. Докато имате имейл адрес или телефонен номер, можете да търгувате на Bybit без проблем.

Сравнете ByBit с Kraken, Gemini, Binance и Bittrex също.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map