Bitstamp Exchange: Овладейте ръководството за преглед на потребителите на Crypto

преглед на bitstamp

Как да използвам, да търгувам и да се регистрирам в Bitstamp Exchange

Bitstamp е дългогодишна крипто борса със седалище в Люксембург. Разберете всичко, което трябва да знаете за Bitstamp днес, в нашия преглед и ръководство за потребителя.

Характеристика

 • Лесна търговия с крипто в силно регулирана среда
 • Базирана в Люксембург криптовалутна борса
 • Работи безпроблемно от 2011 г.

Методи за депозиране

 • SEPA
 • Кредитни карти
 • Международни банкови банкови преводи
 • Криптовалути (BTC, ETH, XRP, LTC и BCH)

Професионалисти

 • Таксите намаляват значително при голям обем (0,0% такси за обем над $ 10 млрд.)
 • Силно регулиран, надежден и безопасен
 • Лесни банкови преводи и търговия с валута

Минуси

 • 0,5% такса за търговия (ако търгувате под $ 10 000 на месец)
 • Малък брой поддържани криптовалути (5 криптовалути, общо 14 двойки)

Въведение

Bitstamp е основана през август 2011 г. като европейска алтернатива на Mt. Gox. По това време базираната в Япония Mt. Gox доминираше в крипто обменното пространство и представляваше повече от 50% от всички биткойн транзакции. Основателите на Bitstamp вярваха, че пазарът се нуждае от алтернатива, поради което те пуснаха Bitstamp.

крипто обмен на bitstamp

Bitstamp е съосновател от Nejc Kodrič (главен изпълнителен директор) и Damijan Merlak през август 2011 г. в родната им Словения, въпреки че борсата ще се премести в Обединеното кралство през април 2013 г. и след това в Люксембург през 2016 г. Bitstamp се установява в Люксембург след намирането на крипто борсата разпоредбите в Словения и Лондон да бъдат неадекватни. През април 2016 г. правителството на Люксембург даде лиценз за Bitstamp да бъде напълно регулиран в ЕС като платежна институция, което позволява на Bitstamp да прави бизнес във всички 28 държави-членки на ЕС.

Днес Bitstamp продължава да се движи напред като надеждна, реномирана и регулирана борса за криптовалута. Борсата е популярна както сред начинаещите, така и сред напредналите търговци. Това е особено популярно в Европа, където жителите могат да депозират средства в Bitstamp с помощта на SEPA преводи. SEPA депозитите на Bitstamp са безплатни, а тегленията на SEPA са на цена само 3,00 EUR.

Bitstamp наистина обслужва всички нива на търговци, включително начинаещи, купуващи BTC за първи път, и по-напреднали криптовалути. Можете например да закупите криптовалута с кредитна карта и незабавно да потвърдите акаунта си за секунди. Ако сте базиран в Европа крипто начинаещ, който иска да закупи крипто за първи път, използвайки EUR и банкова сметка в ЕС, тогава Bitstamp ви позволява да направите това в рамките на минути.

Bitstamp е подходящ и за напреднали потребители. Борсата предлага API за FIX и HTTP, които позволяват на напредналите търговци да интегрират Bitstamp в съществуващите си настройки. Таксите за търговия на Bitstamp също намаляват значително с обема на търговията: търговците с малък обем (под $ 10 000 на месец) ще плащат такси от 0,50%, въпреки че търговците с голям обем (над 10 милиарда долара на месец) ще плащат такси от 0,0%.

преглед на обмен на bitstamp

Седалището на Bitstamp е в Люксембург, въпреки че борсата поддържа офиси и в Лондон и Ню Йорк. Това е силно регулирана, надеждна криптовалутна борса с доказана история на предлагане на безопасна търговия с криптовалута и фиат валута в удобна за потребителя среда.

Основни функции

Основните характеристики на Bitstamp включват:

Водещо в индустрията време за работа: Bitstamp твърди, че има най-доброто време за работа в крипто пространството. Борсата работи почти непрекъснато от 2011 г. насам.

Разширена защита: Bitstamp, както повечето борси, твърди, че използва усъвършенствани процедури за защита, за да защити клиентите и техните средства. 98% от активите се съхраняват в хладилно хранилище, личните данни са силно криптирани, а вътрешният контрол ограничава грешките и достъпа.

Лесен потребителски интерфейс: Bitstamp е подходящ както за начинаещи, така и за напреднали търговци. Bitstamp обаче е особено приятелски настроен към начинаещи търговци и екипът е вложил значителни усилия, за да направи обменът му лесен за използване, дори ако никога преди не сте се занимавали с крипто. Можете да депозирате и теглите директно от банковата си сметка, например, като използвате SEPA преводи в ЕС.

Мобилни приложения: Bitstamp има мобилни приложения за iOS и Android. Мобилните приложения предлагат всички същите видове поръчки и инструменти за търговия като версията за настолни компютри.

Институционална архитектура: Bitstamp обслужва всички нива на крипто трейдъри, включително институционални търговци, със силна ликвидност, надеждно изпълнение на поръчки и постоянно ъптайм.

Няколко API: Bitstamp предлага FIX и HTTP API и потребителите могат да се свържат с Bitstamp WebSocket за поточно предаване на данни в реално време, което улеснява напредналите търговци да интегрират Bitstamp в текущата си настройка за търговия.

Моментални тегления: Теглете пари от Bitstamp за секунди, като използвате множество методи за теглене и само с няколко щраквания.

Високи такси за търговци с малък обем: Bitstamp начислява по-високи такси от обичайната борса. Всеки с обем на търговия под $ 10 000 за период от 30 дни ще плати такса за търговия от 0,50% за всички двойки. Цените падат до 0,0%, ако търгувате над 10 милиарда долара на месец.

SEPA депозити и тегления: Bitstamp поддържа SEPA преводи за жители на ЕС, което улеснява депозирането и тегленето на пари от вашата европейска банкова сметка към вашата Bitstamp сметка. Депозитите по SEPA са безплатни, докато тегленията по SEPA имат фиксирана такса от 3 EUR.

Крипто депозити и тегления: Bitstamp поддържа крипто депозити и тегления в BTC, ETH, XRP, LTC и BCH.

Депозити на кредитни карти: Подобно на добре регулираните борси като Coinbase, Bitstamp ви позволява да купувате криптовалута с помощта на кредитни карти. Всички покупки с кредитни карти се оценяват на 5% такса, но можете законно да закупите всяко количество крипто с помощта на кредитна карта.

Свързан с надеждни финансови имена: Bitstamp е свързан с някои от най-надеждните финансови институции в света, включително Swissquote, Credit Agricole и Чикагската стокова борса. Малко други крипто борси имат такъв тип партньорства.

Фиат за търговия: Bitstamp поддържа fiat търговия и има множество фиат валути и двойки криптовалута. Можете да купувате и продавате крипто за USD или EUR. Bitstamp ви позволява да използвате швейцарски франкове (CHF) и британски лири (GBP), въпреки че понастоящем не можете да търгувате с нито една от валутите (те ще бъдат конвертирани в USD или EUR за търговия).

Пет търгуеми криптовалути: Bitstamp поддържа търговия с пет криптовалути, включително BTC, XRP, ETH, LTC и BCH.

Технически показатели TradingView: Bitstamp е напълно интегрирал TradingView в своите диаграми, което улеснява потребителите в достъпа до различни технически индикатори, опции за свещници и графични инструменти.

Bitstamp Валути и двойки

Bitstamp се съгласи със стила Coinbase на поддържаните валути, като избра да поддържа малък брой висококачествени валути и двойки, вместо да изброява стотици валути и двойки. Днес Bitstamp има приблизително 15 изброени двойки. Двойките включват различни комбинации от фиатни валути (EUR и USD) и криптовалути (BCH, BTC, XRP, ETH и LTC). Двойките BTC / USD, BTC / EUR и XRP / USD са най-търгуваните двойки на Bitstamp, представляващи около 90% от целия обем на търговията.

Bitstamp Валути и двойки

Bitstamp Поддържани методи за депозиране и теглене

Bitstamp е добре регулирана борса, която поддържа редица популярни опции за депозиране и теглене. Можете да депозирате и теглите с помощта на крипто (BTC, XRP, LTC, ETH и BCH), SEPA банкови преводи, кредитни карти и международни банкови преводи.

Процес на регистрация и влизане в Bitstamp

Подобно на други регулирани борси, Bitstamp изисква от потребителите да извършат проверка на идентификацията, преди да търгуват на платформата. Всички потребители трябва да спазват разпоредбите на KYC / AML. Ще трябва да качите паспорт, шофьорска книжка или държавно издаден документ за самоличност със снимка, преди да депозирате средства или да търгувате на Bitstamp. Също така ще трябва да потвърдите телефонния си номер и имейл адреса си. Като цяло процесът на влизане и регистрация е плавен и лесен. Bitstamp поддържа 2FA чрез Google Authenticator или Duo.

Търговия с Bitstamp

Bitstamp има прост интерфейс за покупка / продажба, който улеснява начинаещите и напредналите потребители да извършват сделки. Разширените диаграми на TradingView са достъпни за по-напреднали търговци, а Bitstamp предлага FIX и HTTP API, за да ви помогне да се интегрирате със съществуващите настройки за търговия.

Търговия с Bitstamp

Налични са само малък брой сделки, включително незабавни поръчки, лимитирани поръчки, пазарни поръчки и стоп поръчки. Всички сделки са достъпни от дясната страна на прозореца за търговия.

Такси Bitstamp

Bitstamp начислява такси между 0,0% и 0,50%, в зависимост от вашия 30-дневен обем на търговия. Всеки, който търгува под $ 10 000 на месец, ще плати такса от 0,50%, която спада до 0,25%, когато търгува над $ 20 000 на месец. Оттам таксите намаляват постепенно с обема:

Такси Bitstamp

Покупките с кредитни карти се заплащат с 5% такса, независимо от сумата на покупката. Депозитите по SEPA са безплатни, докато тегленията по SEPA имат фиксирана такса от 3,00 EUR.

Bitstamp разходи

Международните банкови депозити идват с такса от 0,05% (минимална такса от 7,50 USD или EUR и максимална такса от 300 USD или EUR), докато тегленето на международни банкови преводи идва с такса от 0,1% (минимална такса от 25 USD или EUR, без максимална такса ).

Крипто депозитите са безплатни, въпреки че при теглене ще платите малка такса (например 0,0005 BTC за теглене на биткойн).

Проблеми със сигурността на Bitstamp и престой

Bitstamp се е сблъсквал с няколко основни проблема със сигурността или инциденти с престой през годините, което е особено впечатляващо, като се има предвид, че Bitstamp съществува от 2011 г. През февруари 2014 г. Bitstamp временно спря тегленията за няколко дни след разпределена атака за отказ на услуга. Хората зад атаката изпратиха изпълнителния директор на Bitstamp Нейц Кодрич с искане за откуп за 75 BTC. Кодрич отказа и тегленията бяха подновени няколко дни по-късно.

Единственият друг забележим инцидент, свързан с Bitstamp, се случи през януари 2015 г., когато Bitstamp спря търговията, след като бяха откраднати 19 000 BTC. Борсата се отвори седмица по-късно и Bitstamp пое цялата отговорност за хака. Откраднатите BTC по това време са били на стойност около 5 милиона долара (275 долара на BTC).

Днес 98% от активите на Bitstamp се държат в хладилни складове. Всички лични данни са „силно криптирани“, а Bitstamp твърди, че неговият „вътрешен контрол ограничава грешките и достъпа“.

Лесно използване на Bitstamp

Bitstamp има подобна платформа за търговия с всяка криптовалутна борса и интерфейсът ще бъде незабавно познат, ако преди сте използвали борса. Bitstamp е по-лесен за използване и по-лесен за ползване от обикновената борса за криптовалута. Едно от най-големите предимства за начинаещи е, че не е необходимо да притежавате крипто, за да търгувате на Bitstamp. Вместо това можете да купувате крипто директно чрез SEPA, кредитни карти или други методи за депозиране. Докато имате GBP, EUR, USD, CHF или една от петте поддържани криптовалути, ще можете да търгувате на Bitstamp.

как да използвам bitstamp -

Доверие и поверителност на Bitstamp

Bitstamp е надежден и прозрачен обмен. Обменът се регулира от правителството на Люксембург, което предостави на Bitstamp лиценз като официална платежна институция на ЕС.

Като индикатор за доверието на Bitstamp, главният прокурор на Ню Йорк проведе проучване на 14 борси за криптовалути през септември 2018 г., след което поиска повече информация от тези борси. Bitstamp беше една от 10-те борси, които отговориха на искането, и една от само седем борси, които потвърдиха, че са потърсили одобрение от Държавния департамент за финансови услуги на Ню Йорк (DFS), за да работят законно в щата Ню Йорк.

Bitstamp блокира VPN достъпа до обмена. Bitstamp също така извършва редовни одити на своите виртуални парични наличности.

Обслужване на клиенти на Bitstamp

Bitstamp инвестира значително в обслужване на клиенти. Борсата е една от малкото борси за криптовалута, която предлага денонощна поддръжка на клиенти по телефона. Много конкурентни борси – дори някои от по-големите борси – имат само клиентска поддръжка по имейл с дълги времена за реакция.

Ръководство за потребителя на Bitstamp: Как да настроите и използвате Bitstamp

Bitstamp има един от най-плавните и лесни процеси за настройка, които ще намерите в пространството за криптообмен. Настройването и потвърждаването на вашия акаунт за първи път е лесно. Ето ръководство стъпка по стъпка:

1. Регистрирайте се

Посетете Bitstamp.net, за да се регистрирате за платформата. Кликнете върху „Регистрация“ в горния десен ъгъл на страницата.

регистрирайте се в bitstamp

Изберете дали вашият акаунт е за лична или корпоративна употреба.

акаунт в bitstamp

Въведете вашето име и имейл адрес.

как да се присъедините към

2. Проверка

Bitstamp ще ви изпрати имейл. Щракнете върху връзката в имейла си, за да го потвърдите.

проверка на bitstamp

След това ще трябва да започнете процеса на потвърждаване. Bitstamp ще поиска телефонен номер, след което ще изпрати текст, за да потвърди този номер.

защита на bitstamp

След това ще трябва да качите снимка на издадения от правителството документ за самоличност със снимка. Приемливите форми на лична карта включват паспорт, шофьорска книжка или национална лична карта.

3. Двуфакторно удостоверяване

Bitstamp, както повечето борси за криптовалута, силно препоръчва на клиентите да настроят двуфакторно удостоверяване (2FA), преди да депозират пари в платформата. Bitstamp поддържа 2FA с Google Authenticator или Duo. Изтеглете някое от приложенията, след това сканирайте QR кода, за да потвърдите 2FA във вашия акаунт.

ръководство на потребителя за търговия с bitstamp

4. Начин на плащане

След като потвърдите акаунта си, можете да депозирате пари. Bitstamp поддържа няколко метода за депозиране, включително SEPA (за банкови преводи от банки в ЕС), международни банкови преводи и крипто депозити (BTC, XRP, LTC, ETH или BCH). Всички депозити на Bitstamp са безплатни, с изключение на банкови преводи и депозити на кредитни карти.

bitstamp Метод на плащане

5. Търговия с криптовалута

Търговията с криптовалута на Bitstamp е ясна. Просто кликнете върху желания чифт, след което въведете сумата, която искате да купите или продадете. Можете да изберете незабавни, пазарни, лимитирани или спрени поръчки.

търговия с криптовалута bitstamp

Bitstamp показва вашата такса директно на екрана за търговия, което улеснява да видите точно колко ви струва всяка сделка.

ръководство за битов печат

6. Теглене

Можете да изтеглите средствата си от Bitstamp, като използвате същите опции, които сте имали при депозиране на средства, включително SEPA, международни банкови преводи и теглене на крипто (BTC, XRP, LTC, ETH и BCH).

преглед на bitstamp

Заключителна дума

Bitstamp е Coinbase на Европа. Базираната в Люксембург борса за криптовалути предлага удобна търговия с крипто в надеждна и надеждна среда. Bitstamp има само 14 криптовалути и фиат валутни двойки и поддържа две фиат валути (USD и EUR) и пет криптовалути (BTC, ETH, XRP, LTC и BCH), подчертавайки качеството над количеството.

Един от големите недостатъци на Bitstamp е, че средният потребител (търгуващ под $ 10 000 на месец) ще плаща относително високи такси за търговия от 0,5%. Въпреки това, таксите за търговия намаляват значително с обема, като падат до 0,25% при обем от 20 000 долара на месец.

Ако търсите реномирана европейска борса за криптовалута, която поддържа SEPA преводи, плащания с кредитни карти и реномирана крипто търговия, тогава Bitstamp може да е правилният избор за вас.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner