Bitfinex Exchange: Овладейте ръководството за преглед на потребителите на Crypto

преглед на крипто обмен на bitfinex

Как да използвате, търгувате и да се регистрирате в Bitfinex Crypto Exchange

Bitfinex е една от най-големите, най-известните и най-дълго работещите борси за криптовалути в света. Разберете всичко, което трябва да знаете за Bitfinex и как да използвате Bitfinex днес, в нашия преглед.

Характеристика

 • Крипто борсата със седалище в Хонг Конг работи от 2012 г.
 • Конкурентни такси и силна ликвидност в широк спектър от двойки
 • Търгувайте с до 3,3 пъти ливъридж чрез равностоен пазар на финансиране

Методи за депозиране

 • Евро
 • JPY
 • Британски паунд
 • щатски долар
 • USDT
 • Крипто (BTC, LTC, ETH, ZEC, XMR, DASH, XRP, IOTA, EOS, 80+ други)

Професионалисти

 • Лесна и достъпна крипто търговия
 • Налични стотици двойки
 • Множество опции за депозит във валута с фиат

Минуси

 • Загриженост относно връзките с Tether и сенчести банкови партньорства
 • Липса на прозрачност къде е базиран Bitfinex и кой управлява борсата
 • Вече не е достъпно за клиенти със седалище в САЩ

Въведение

Bitfinex е една от най-големите и противоречиви борси за криптовалута, достъпни днес. Основана през 2012 г., базираната в Хонг Конг борса работи безпроблемно през годините и продължава да бъде сред най-големите борси в света и до днес. Bitfinex се управлява от iFinex, Inc., която е със седалище в Хонконг, но регистрирана на Британските Вирджински острови.

Винаги не е било плавно плаване за Bitfinex. Борсата се сблъска с огромна критика заради липсата на прозрачност и като цяло сенчести задкулисни дейности. Борсата има много тясна връзка с Tether (USDT) например и е обвинен, че използва тази връзка за изпомпване и изхвърляне на биткойни чрез отпечатване на нови Tethers. Не знаем напълно кой управлява Bitfinex, въпреки че и Bitfinex, и Tether са обвинени, че имат един и същ управленски екип и акционери.

Влошаването на Bitfinex изглежда е, че борсата е претърпяла многобройни пробиви в сигурността, инциденти със загуба на пари и други атаки през годините. Bitfinex също не успя да осигури нормално банково партньорство и обменът отскочи между няколко необичайни банкови доставчици.

О, и през април 2019 г. щата Ню Йорк заведе дело срещу Bitfinex, обвинявайки компанията в злоупотреба с резервите си от Tether, за да прикрие загуба от $ 850 милиона.

Поради тези проблеми някои вярваха, че Bitfinex е обречен да се провали още през 2018 г. Днес обаче борсата продължава да работи силно, доставяйки силна ликвидност на стотици различни двойки.

От средата на 2018 г. Bitfinex вече не е достъпна за клиенти в САЩ. Потребителите от други части на света все още могат да депозират щатски долари и други фиатни валути в борсата. След депозиране на пари на борсата, потребителите ще намерят стандартен интерфейс за търговия с крипто обмен, оборудван с всички инструменти, диаграми и опции за търговия, които бихте очаквали да намерите на водеща борса.

Всички видове поръчки като лимити, пазарни и стоп поръчки са налични, точно както можете да намерите на всяка прилична борса. Bitfinex обаче предлага и опции, които няма да намерите на всички борси, включително последващо спиране, попълване или убиване, айсберг, OCO и публикуване само на поръчки. Освен това търговците могат да използват до 3,3 пъти, като използват иновативния пазар на равнопоставени заеми на Bitfinex.

Ние също оценяваме евтината структура на таксите на Bitfinex. Таксите за създатели варират от 0,1% до 0,0%, например, докато таксите за вземане варират от 0,2% до 0,1%. Това са по-евтини такси от почти всяка друга голяма, регулирана борса. Евтините такси са една от причините, поради които Bitfinex продължава да бъде изключително популярен и до днес.

Основни функции

Основните характеристики на Bitfinex включват:

Не се изисква KYC: Bitfinex изисква проверка на „Познайте вашия клиент“ (KYC) за използване на Tether и ускорено теглене на криптовалута. Вие обаче имате пълен достъп до борсата само с имейл адрес, което означава, че можете лесно да търгувате анонимно на Bitfinex.


Поддръжка на Tor: Bitfinex позволява на потребителите да се свързват към борсата чрез Tor, като предоставя на потребителите допълнителен слой анонимност.

Евтини такси: Bitfinex начислява такси за производители от 0,1% до 0,0% и такси за вземащи от 0,2% до 0,1%, в зависимост от вашия месечен обем на търговия. Таксите започват да падат, след като сте търгували повече от 500 000 долара на месец и те падат до най-ниското си ниво след 30 милиарда долара на месец.

Широка гама от типове поръчки: Bitfinex предлага широка селекция от типове поръчки, подходящи за начинаещи и напреднали търговци, включително пазар, лимит стоп, последващ стоп, попълване или убиване, единият отменя другия (OCO), лимитирани поръчки само след скрити поръчки и други.

Търговия с ливъридж: Bitfinex позволява на потребителите да имат достъп до ливъридж до 3,3 пъти чрез уникалния пазар на P2P заеми.

Персонализиращ се интерфейс: Bitfinex е една от няколкото борси, които ви позволяват да персонализирате интерфейса си по различни начини. Можете да организирате работното си пространство, да промените теми, да известите за настройка и да решите кои данни искате да видите на главния екран, например.

Поддръжка на няколко езика: Bitfinex се предлага на английски, руски и китайски.

Стотици двойки: Bitfinex предлага стотици криптовалути и фиат валутни двойки, включително всички основни криптовалути и фиат валути, които бихте очаквали. Общо Bitfinex изброява над 100 криптовалути на борсата си.

Няколко валути на Fiat: Bitfinex приема депозити и тегления (чрез банкови преводи) в множество валути, включително JPY, EUR, USD и GBP. Можете също да депозирате чрез Tethers (USDT).

Отлична поддръжка на тетъра: Същият екип, който създаде Bitfinex, също изигра роля при стартирането на Tether и двете организации са преплетени по начини, които все още не разбираме напълно. Освен сенчестите финансови сделки, Bitfinex има отлична поддръжка за Tethers (USDT) и ще намерите много двойки USDT, изброени в Bitfinex.

Мобилни приложения: Bitfinex предлага мобилни приложения за iOS и Android. Мобилните приложения ви позволяват да търгувате от всяко мобилно устройство, да преглеждате диаграми, да имате достъп до финансиране на маржовете или дори да правите нови депозити. По същество имате пълна функционалност за обмен от дланта на ръката си.

Поддръжка на API: Bitfinex предлага API за REST и Websocket, което улеснява всички видове търговци да интегрират Bitfinex в съществуващите си настройки.

Институционална подкрепа: Bitfinex обслужва институции и търговци от по-висок клас, въпреки че платформата не е толкова популярна, колкото някои от по-добре регулираните борси там. Bitfinex си партнира с Market Synergy, за да предложи наред с други предимства корпоративни акаунти, бърза скорост на търговия и „свързаност с институционален клас“..

Bitfinex Валути и двойки

Bitfinex предлага стотици криптовалути и фиатни валутни двойки на своята борса. Има над 100 криптовалути, изброени например, и пет различни фиат валути. Като цяло Bitfinex има богат избор от опции за криптовалута и фиат валута, от които да избирате, предлагайки силна ликвидност във всички двойки. bitfinex-crypto-борса-платформа за търговия

Методи за депозиране и теглене, поддържани от Bitfinex

Bitfinex приема депозити в четири различни валути (JPY, USD, GBP и EUR) и Tether (USDT). Можете също така да депозирате крипто директно във вашите портфейли Bitfinex. Bitfinex приема общо над 80 различни вида криптовалути.

Процес на регистрация и влизане в Bitfinex

Bitfinex предлага ясен процес на регистрация и влизане, подобен на процеса, използван от всички други крипто борси, налични днес. Регистрацията е достъпна за потребители по целия свят, с изключение на тези в Бангладеш, Боливия, Еквадор, Киргизстан и САЩ. Bitfinex изисква KYC проверка за използване на Tether и ускорено теглене на криптовалута. Имате обаче почти пълен достъп до борсата само с проверка по имейл (не можете да депозирате фиатни валути или да използвате определени стабилкойни без KYC потвърждение, но това е всичко).

bitfinex-обмен-поръчка-книга

Търговия с Bitfinex

Bitfinex предлага търговия чрез всеки настолен браузър или мобилно устройство с iOS и Android. Интерфейсът за търговия е подобен на интерфейса на всяка друга борса. Можете да пускате пазарни, лимитирани и стоп поръчки, например, заедно с по-усъвършенствани опции за търговия, като търговия с ливъридж, ограничаване на стоп, последващо спиране, попълване или убиване, едната анулира другата (OCO), лимитирани поръчки само след скрити поръчки , и още.

bitfinex-търговия-двойка-опции

Такси Bitfinex

Bitfinex има много конкурентна структура на таксите и обменът е много прозрачен относно неговите такси. Едно хубаво нещо за Bitfinex е, че отстъпките за обем започват от $ 500 000, което означава, че плащате много евтини такси, независимо дали търгувате $ 1000 на месец или $ 300 000 на месец.

 • Такси на производителя: 0,1% (под $ 500 000 на месец) до 0,00% (над $ 30 милиарда на месец)
 • Такси за такер: 0,2% (под $ 500 000 на месец) до 0,055% (над $ 30 милиарда на месец)
 • Отстъпка от производителя на поръчки за деривати: -0,0200% до -0,0300%
 • Такса за вземане на деривати за поръчки: 0,0750% до 0,0625%
 • Такси за депозит: Безплатно
 • Такси за теглене: 0,0004 BTC

Като цяло структурата на таксите на Bitfinex е много конкурентна. Борсата предлага едни от най-ниските такси сред основните борси с голям обем.

такси за bitfinex-crypto-exchange

Проблеми със сигурността на Bitfinex и престой

Bitfinex е хакнат многократно през годините, което води до значителни загуби на потребителски средства. През 2015 г. борсата загуби $ 400 000 в хак. След това, през 2016 г., Bitfinex загуби още 73 милиона долара в атака, което беше второто по големина нарушение на обмяната на биткойни за всички времена.

Освен хакове, Bitfinex също е претърпял значителни проблеми с престоя на банките през годините, което е довело до периодично спиране на депозитите и тегленията. През април 2017 г. например Bitfinex обяви, че изпитва закъснения при обработката на тегления в щатски долари, след като Wells Fargo прекъсна своите банкови преводи. Оттогава Bitfinex скача между редица банки в други страни – най-вече без да разкрива къде се съхраняват парите на клиентите. Борсата наскоро беше свързана с банка, базирана в Пуерто Рико, наречена Noble Bank International, въпреки че банковите отношения бяха прекратени, след като Noble Bank се сблъска с финансови затруднения.

Лесно използване на Bitfinex

Bitfinex е лесен за използване за всеки, който е използвал традиционна платформа за търговия или крипто обмен. Това не е най-подходящата за начинаещи настройка, тъй като на Bitfinex липсва ясна опция „купувам“ или „продавам“, както виждаме на Coinbase и други борси. Това обаче е лесна за използване платформа за търговия като цяло за потребители на уеб, настолни компютри и мобилни устройства.

Доверие и поверителност на Bitfinex

Bitfinex е една от най-малко надеждните големи борси за криптовалута в общността. Погледнете бързо Страницата на Уикипедия на Bitfinex за обобщение на хакове, пробиви в сигурността, сенчести банкови партньорства и други проблеми, с които се сблъсква Bitfinex през годините. Като цяло знаем малко за това кой управлява Bitfinex.

Едно от най-загрижените неща е, че не знаехме, че Bitfinex и Tether се управляват от едни и същи хора, докато тази информация не бъде разкрита в съдебен процес. Както Tether, така и Bitfinex имат мрачна одиторска история и неясни банкови взаимоотношения.

В обобщение има пълна липса на прозрачност по отношение на който и да е аспект от операциите на Bitfinex и това затруднява доверието на Bitfinex по какъвто и да е начин, форма или форма. Добрата новина, разбира се, е, че Bitfinex продължава да преживява тези противоречия и работи непрекъснато от 2012 г. И доколкото знаем, Bitfinex никога не е изпускал потребителска информация в нито един от хаковете.

Обслужване на клиенти на Bitfinex

Bitfinex предлага основно обслужване на клиентите. Има Помощен център на Bitfinex, където можете да разглеждате често задавани въпроси. Можете също така да подадете заявка до екипа за обслужване на клиенти на Bitfinex чрез онлайн формуляр. Bitfinex обаче не разкрива конкретен имейл адрес или телефонен номер, чрез който клиентите могат да се свържат с екипа.

Ръководство за потребителя на Bitfinex: Как да настроите и използвате Bitfinex

Регистрацията за Bitfinex е относително лесна. Ето как работи процесът.

1. Регистрирайте се

bitfinex-борса-търговия-регистрация

Посетете Bitfinex.com, след което щракнете върху бутона Регистрация в горната част на страницата (или бутона Отваряне на акаунт).

open-bitfinex-exchange-account

Въведете вашето потребителско име, имейл адрес и часова зона. След това изберете парола, попълнете проверката на Captcha и щракнете върху Отвори акаунт.

2. Проверка

След като изпълните горните стъпки, можете веднага да започнете да използвате Bitfinex. Не е необходима допълнителна проверка, за да започнете да използвате Bitfinex. Можете да депозирате криптовалута във вашата сметка, след което веднага да започнете да търгувате.

Ако обаче искате да депозирате фиатна валута във вашия акаунт, тогава ще трябва да попълните проверката „Знай своя клиент“ (KYC), която включва качване на държавно издаден документ за самоличност със снимка в платформата. Също така ще трябва да попълните проверката на KYC, ако искате да използвате определени стабилни монети или помощни монети на платформата, включително Tether (USDT) и LEO.

За да завършите KYC проверката, трябва да отговаряте на следните изисквания:

Бъдете най-малко на 18 години

Посочете валиден телефонен номер, имейл адрес и адрес на пребиваване

Подайте две форми на валидна държавна лична карта със снимки (като паспорт, национална лична карта, шофьорска книжка, карта за пребиваване, карта за разрешително за работа и др.)

Ако нямате две форми на държавно издаден документ за самоличност, можете да предоставите само един, а след това да се свържете с [email protected], за да организирате обаждане в Skype за проверка на самоличността ви

Изпратете банково извлечение, в което ясно се посочва името ви като титуляр на сметката (първият ви депозит в Bitfinex трябва да идва от тази банкова сметка)

Изпратете доказателство за адрес, включително изявление не по-старо от три месеца от комунално дружество, обслужваща компания, лицензирана корпорация или държавен орган, ясно посочващо вашето име и адрес на пребиваване

3. Двуфакторно удостоверяване

Bitfinex препоръчва да настроите двуфакторно удостоверяване (2FA), за да защитите вашия акаунт. Можете да изберете да настроите 2FA на базата на SMS или 2FA на базата на приложение (например чрез Authy или приложението Google Authenticator).

4. Метод на депозит

Ако сте завършили проверката на KYC, можете да депозирате фиат валута или криптовалута във вашия акаунт, за да започнете да търгувате. Ако не сте завършили проверката на KYC, можете да депозирате само криптовалута.

bitfinex-метод-депозит

Някои от приемливите методи за депозиране на Bitfinex включват:

Банков превод във валута на Fiat (EUR, JPY, USD или GBP)

Тетър (USDT)

Криптовалути като BTC, LTC, ETH, ETC, ZEC, XMR, DASH, XRP, IOTA и 80+ други

bitfinex-cryptocurrency-coin-deposit

Депозирането на пари в Bitfinex винаги е безплатно, с изключение на банкови банкови преводи, за които ще платите 0,1% от общата депозирана сума, с максимална такса от 20 долара за банков превод.

bitfinex-bitcoin-портфейл-плащане

5. Търговия с криптовалута

След като финансирате сметката си в Bitfinex, можете да започнете да търгувате с криптовалута. Прозорецът за крипто търговия Bitfinex е подобен на този, който виждате на други борси.

как да търгувате с криптовалути на bitfinex

Изберете типа на вашата поръчка, след което щракнете върху Exchange Buy или Exchange Sell, за да извършите сделката.

6. Теглене

Когато теглите пари, ще платите такса въз основа на вашия метод за теглене (като $ 5 USD за тегления от USDT или 0,1% за банкови преводи във фиатна валута).

Като цяло Bitfinex улеснява бързото и лесно теглене на пари от платформата. Въпреки това, както бе споменато по-горе, борсата периодично е имала затруднения с банкови партньорства, при които тегленията са временно затваряни.

Заключителна дума

Bitfinex е една от най-големите и известни борси, достъпни днес. За съжаление е и най-противоречивият. Да, Bitfinex работи от 2012 г. Въпреки това, Bitfinex също никога не е имал голяма прозрачност по отношение на своите банкови партньорства, управленски екип, финансово състояние и друга важна информация. Bitfinex също отказа публично да разкрие интимната си връзка с Tether – двамата имат един и същ управленски екип и акционери, а Tether и Bitfinex твърдят, че са се заговорили да изтласкат биткойн до рекордни висоти през декември 2017 г..

Освен противоречията, Bitfinex е борса за криптовалута с ограничени регулаторни изисквания, където можете да търгувате с ниски такси, като се изисква само проверка по имейл. Въпреки че вече не е достъпен за жители на САЩ, Bitfinex остава популярен сред търговците по целия свят.

Търговия & Обмен

 • Крипто ръководство 101: Избор на най-добрата борса за криптовалута
 • Ръководство за Bittrex Exchange: Как да търгувате на Bittrex
 • Ръководство за обмен на Binance: Как да отворите сметка в Binance и какво трябва да знаете
 • Ръководство за Gemini Exchange: Ръководство за потребителски преглед
 • Ръководство за Kraken Exchange: Ръководство за потребителски преглед
 • Ръководство за обмен на Etherdelta: Как да търгувате на Etherdelta
 • Ръководство за основи на търговията с криптовалути: Въведение в крипто техническия анализ
 • Търговия с криптовалута: Разбиране на двойките за търговия с криптовалута & Как работи
 • Ръководство за крипто търговия: 4 общи клопки, които всеки крипто търговец ще изпита

Портфейли

 • Ръководство за криптовалутни портфейли: Защо имате нужда от портфейли?
 • Ръководство за криптовалутни портфейли: Отваряне на биткойн портфейл
 • Ръководство за криптовалутни портфейли: Отваряне на MyEtherWallet (MEW)

Можете също да се присъедините към нашата група във Facebook на Овладейте крипто: Разширени знания за криптовалута да задавате всякакви въпроси относно криптовалутите.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map