Bisq Exchange: Овладейте ръководството за преглед на потребителите на Crypto

преглед на обмен на bisq

Как да използвате, търгувате и се регистрирате в Bisq DEX

Bisq е настолно приложение с отворен код, peer-to-peer десктоп, където можете да купувате и продавате криптовалути за национални валути без регистрация. Разберете как Bisq работи днес в нашето ръководство и преглед.

Какво е Bisq?

Bisq, намерен онлайн на Bisq.network, е приложение за обмяна на валута, достъпно за настолни платформи. Платформата с отворен код свързва търговците на валута в среда peer-to-peer. Използвайки Bisq, всеки може да търгува с криптовалути и фиат валути, без да е необходима регистрация.

преглед на децентрализиран обмен на bisq

Bisq се предлага като безплатно изтегляне за Windows, Mac, Debian / Ubuntu, Red Hat / Fedora и Arch Linux.

Bisq предлага и мобилни приложения за iOS и Android, въпреки че мобилните приложения не поддържат пълна търговия с Bisq; вместо това мобилните приложения просто ви позволяват да бъдете в крак с вашите сделки с Bisq и да получавате известия на мобилния си телефон.

Bisq ви позволява да търгувате практически с всяка национална валута в света, заедно с десетки криптовалути. Единственото ограничение е, че едната страна на всяка сделка с Bisq винаги трябва да бъде в биткойн. Освен това ограничение, вие можете свободно да търгувате почти всичко чрез Bisq.

децентрализиран крипто обмен на bisq

Bisq е подобен на LocalBitcoins, тъй като не търгувате с централизиран сървър или не правите суап; избирате вашата национална валута, след което преглеждате списък с оферти за покупка или продажба за тази национална валута. Ако например купувате или продавате щатски долари за биткойни, тогава можете да прехвърляте пари, като използвате Zelle или други начини на плащане. Всички плащания се улесняват чрез платформата на Bisq и Bisq има система за разрешаване на спорове, арбитраж и ескроу за всякакви конфликти.

как работи bisq

Биск е бил известен преди като Bitsquare. Компанията е основана през 2014 г. в Барселона.

Характеристики на Bisq

Предлага се за множество настолни операционни системи: Bisq се предлага като безплатно изтегляне за Windows, Mac, Debian / Ubuntu, Red Hat / Fedora и Arch Linux.

Отворен код: Изходният код на Bisq е напълно достъпен за всеки, който може да провери онлайн.

P2P борса: Мрежата на равнопоставени партньори Bisq включва всички, които работят със софтуер Bisq. Свързвате се с тази P2P мрежа, когато правите сделка чрез Bisq.

Поддръжка на Tor: Bisq автоматично се свързва с мрежата Tor всеки път, когато се стартира за максимална поверителност. Всички комуникации са криптирани от край до край и се пренасочват през Tor.

Частно: Никой освен търговските партньори не обменя лични данни. Всички лични данни се съхраняват локално на вашия компютър.

Децентрализирано: P2P мрежата на Bisq е децентрализирана, без нито една точка на повреда. За разлика от централизираните платформи за обмен, които могат да бъдат изключени, Bisq е партньорска мрежа, разпространена и децентрализирана по целия свят.

Без лишаване от свобода: Bisq никога не държи вашите средства. Това е платформа за обмен без лишаване от свобода. Просто разменяте криптовалути с други потребители.

Децентрализирана арбитражна система и депозити за сигурност: Bisq разполага с децентрализирана арбитражна система за разрешаване на всякакви спорове в платформата. Bisq използва и депозити за сигурност, за да защити търговците.

Разгледайте пазарните оферти: Подобно на LocalBitcoins и други P2P пазари, Bisq показва списък с оферти, насочени към вашата национална валута. Ако имате USD и искате BTC например, тогава можете да разгледате книгата за оферти Bisq за хора, желаещи да продават BTC в замяна на щатски долари.

Няма автоматично съвпадение на поръчките: Bisq няма автоматично съвпадение на поръчките. Търговците трябва ръчно да търсят и избират конкретни оферти, които желаят да предприемат. Потребителите имат пълен контрол над това с кои контрагенти търгуват.

Мобилни приложения: Bisq предлага мобилни приложения за iOS или Android. Мобилните приложения ви позволяват да получавате известия и да преглеждате търговска информация на мобилно устройство, въпреки че всъщност не използвате софтуера Bisq или сте в състояние да извършвате сделки от вашето мобилно устройство.

Извън банкови плащания на Фиат: Bisq не се интегрира пряко с банки или други платежни системи в национална валута по никакъв начин. Вместо това, протоколът за търговия на Bisq позволява на купувачите и продавачите да уреждат фиатни плащания извън приложението на Bisq (да речем чрез попълване на банков превод).

Купете Crypto с банкови преводи: Тъй като Bisq организира фиатни плащания извън обхвата, можете да използвате Bisq за закупуване на крипто с банкови преводи. В зависимост от вашата национална валута трябва да можете да намерите оферти от хора, желаещи да приемат национални банкови преводи в замяна на биткойн. Австралийците могат да намерят продавачи, желаещи да използват BPay, например, докато канадците могат да използват местни методи за банков превод като Interac.

Не се изисква регистрация или удостоверяване на самоличността: Bisq ви позволява да търгувате с криптовалута без регистрация или централизирана проверка на самоличността. За разлика от борсата, не е нужно да проверявате самоличността си с някакъв централизиран сървър.

Не е компания или централизирана корпорация: Bisq многократно подчертава факта, че не е компания. Това е просто код. Bisq не е вграден и не е централизиран на нито едно място. Това е децентрализирано образувание, което не може да бъде спряно. Докато поне двама партньори използват софтуера Bisq, двама души могат да извършват сделки над Bisq.

Ескроу система с 2 от 3 Multi-Sig: Bisq използва ескроу система, която заключва средства в 2-от-3 адреса с много подписи. Това гарантира, че купувачът и продавачът (или една страна и Bisq) трябва да одобрят транзакцията за освобождаване на средства.

Такси за транзакции отиват при арбитрите: Таксите за транзакции на Bisq отиват отчасти за разработчици и отчасти за арбитри.

Евтини такси: Bisq твърди, че таксите са необходими „за защита срещу нежелана поща, манипулиране на пазара и събиране на самоличност“. Таксите се предоставят и на арбитри за техните услуги. За създаване на оферта или вземане на оферта от книгата за оферти на Bisq струва 0,001 BTC, а също така се добавя такса за добив от 0,0009 BTC. Това са единствените такси, които плащате.

Налични навсякъде по света: Bisq е софтуер за анонимна търговия, който използва протокола Tor. Може да се използва навсякъде по света. Разработчиците на Bisq обаче препоръчват да се внимава, ако се търгува с биткойн в части на света, където биткойнът е нелегален. Bisq твърди, че „агентите под прикритие могат да действат като равнопоставени търговци“ на Bisq и търговците могат да бъдат изправени пред строги наказания.

Лимит от 1 BTC: Bisq прилага ограничение от 1 BTC на сделка, за да намали риска от престъпна дейност в платформата. Тази граница обаче може да бъде повишена в бъдеще. Някои продавачи или начини на плащане също могат да имат по-ниски лимити. Като цяло лимитите за плащане на Bisq са доста ниски, за да обезкуражат използването на платформата за престъпна дейност.

Как работи Bisq?

как работи bisq dex

За разлика от повечето платформи за крипто търговия, Bisq се управлява чрез изтеглен софтуер. Това е така, защото Bisq не поддържа централизиран сървър за даване и приемане на оферти, така че търговията на уебсайта на Bisq не е възможна.

Вместо това софтуерът на Bisq управлява офертите за търговия чрез peer-to-peer мрежа. Тази P2P мрежа се състои от глобална общност от хора, които също работят с Bisq на собствените си компютри.

Bisq вижда своя настолен софтуер като предимство пред традиционните онлайн платформи за обмен:

„Това е добра новина за потребителите, тъй като централизираните услуги са лесни за наблюдение, блокиране и изключване, докато мрежи„ peer-to-peer “като BitTorrent, Bitcoin и Bisq са трудни за наблюдение, цензуриране и хакване.“

Имайки това предвид, Bisq е децентрализирана борса, изградена върху три основни компонента:

Настолно приложение: Bisq е настолно приложение, достъпно за Windows, Mac и Linux. Използвайки настолното приложение, всеки може да купува и продава биткойни в замяна на национални валути или фиатни валути.

Търговски протокол: Bisq е и протокол за търговия, който позволява на хората да обменят директно помежду си по интернет, премахвайки необходимостта от доверени услуги за обмен на трети страни.

Peer to Peer Network: Bisq е peer-to-peer (P2P) мрежа, създадена от приложенията на Bisq, откриващи, свързващи се и работещи помежду си за внедряване на протокола за търговия Bisq. Мрежата на Bisq е напълно peer-to-peer, тъй като не изисква централно контролирани сървъри и няма единични точки на отказ.

След инсталирането на софтуера, ето основните стъпки, които ще използвате, за да сключите сделка с Bisq:

Етап 1) Изтеглете и стартирайте приложението Bisq на вашия компютър

Стъпка 2) Конфигурирайте Bisq с данните за вашия начин на плащане (Bisq работи с щатски долари и всяка друга национална валута или фиатна валута по целия свят)

Стъпка 3) Преглеждате книгата с оферти на Bisq за съществуващи оферти за продажба на вашата национална валута за BTC; ако искате например да обмените канадски долари (CAD) за биткойн (BTC), тогава ще разгледате книгата с оферти, търсейки някой, който желае да купи CAD в замяна на BTC

Стъпка 4) Изпращате националната си валута от банката си до банката на продавача, след което посочвате, че сте завършили транзакцията в Bisq

Стъпка 5) Вие и продавачът изчаквате плащането в национална валута да пристигне в банката на продавача

Стъпка 6) Продавачът получава плащането ви в национална валута, след което посочва, че е получил плащането ви в Bisq

Стъпка 7) Получавате биткойн на продавача и търговията е завършена

От технологична гледна точка приложението Bisq е вградено в Java 8 с JavaFX за GUI. За да взаимодейства с биткойн мрежата, Bisq използва биткойн библиотеката. За децентрализирани съобщения и съхранение на данни, Bisq използва персонализирана мрежа за наводнения (клюки) през Tor.

Цени и такси на Bisq

Цени и такси на Bisq

Таксите на Bisq отиват към разработчиците му и човешките арбитри.

Такса за производител: 0,001 BTC (плаща се на арбитрите, с включена такса за добив)

Такса за взимане: 0,001 BTC (също се плаща на арбитрите)

Такса за копаене на биткойни: 0,0003 BTC за всяка транзакция (има три транзакции във всяка сделка, включително депозит от външен портфейл, търговия и изтегляне към външен портфейл), 0,0009 BTC на сделка.

Гаранционен депозит: 0,1 BTC (връща се изцяло на търговеца след транзакцията, ако не се отчита злонамерена дейност)

Депозит за сигурност на арбитъра: 2 BTC (част от всяка събрана арбитражна такса от нечестни търговци се заключва в депозита и тази натрупана сума се връща изцяло на арбитъра, когато арбитърът се оттегли от арбитражните задължения).

Различните продавачи също ще имат различни обменни курсове – подобно на това, което виждате на LocalBitcoins и други платформи. Всички обменни курсове се оповестяват предварително, преди да направите сделка. Някои продавачи имат 0% спред върху обменния курс, което означава, че те начисляват текущия пазарен курс. Други продавачи начисляват премия.

Как да използвате Bisq

Bisq е лесен за настройка и използване – дори ако сте търговец на крипто за първи път. За да започнете, не се нуждаете от крипто. Ако имате някаква национална валута (като щатски долари) и банкова сметка, трябва да можете да намерите търговски партньор чрез P2P мрежата на Bisq’s.

Ето как да използвате Bisq:

Стъпка 1) Изтеглете и инсталирайте Bisq

Посетете Bisq.network и отидете на „Изтегляния“. По подразбиране Bisq ще подчертае версията на вашата операционна система. Версиите за Windows, Mac и Linux са налични.

Изтеглете и инсталирайте Bisq

Когато стартирате .exe, за да инсталирате Bisq, може да получите предупреждение от Windows за блокиране на злонамерен файл. Игнорирайте това предупреждение и продължете с инсталацията.

използвайки мрежата на bisq

Стъпка 2) Стартирайте Bisq

Стартирайте Bisq след приключване на инсталацията. Поставете отметка, за да потвърдите, че сте съгласни с потребителското споразумение.

потребителско споразумение на bisq

Отново може да получите предупреждение от Windows Defender за блокиране на функциите на Bisq. Поставете отметки в квадратчетата, за да позволите на Bisq да комуникира в частни и обществени мрежи.

ръководство на bisq dex

И накрая, Bisq ще завърши процеса на настройка и ще стартира протокола Tor.

Стъпка 3) Създайте нов акаунт

Вече използвате Bisq и сте синхронизирани с биткойн mainnet (с помощта на Tor).

потребителски акаунт на bisq

Преди да направите сделка с Bisq, ще трябва да създадете нов акаунт. Отворете приложението Bisq и отидете на ‘Account’ в горния десен ъгъл на екрана.

присъединете се към акаунт в bisq

Кликнете върху „Добавяне на нов акаунт“, след което изберете желания начин на плащане.

плащания с биск

В зависимост от избрания от вас начин на плащане ще трябва да изпълните различни опции за настройка. Bisq ще покаже и всички ограничения, специфични за вашия начин на плащане.

bisq начини на плащане

Както можете да видите тук, например, електронните преводи Interac имат максимална продължителност на търговия от 1 ден, максимална покупка от 0,01 BTC и максимална сума за продажба от 0,0625 BTC.

нов акаунт в bisq dex

След като проверите тази информация, щракнете върху „Запазване на нов акаунт“. След това можете да започнете да правите сделки с Bisq.

Стъпка 4) Изберете вашата национална валута

След като настроите сметката си за плащане, можете да разгледате книгата с оферти на Bisq, за да видите офертите в желаната валута.

търговия с биск

Ако искате да купите биткойн, използвайки канадски долари във вашата канадска банкова сметка, например, тогава можете да намерите оферти в Bisq.

Технически Bisq поддържа всяка национална валута в света. Въпреки това, по-големите и по-известни валути ще имат повече предложения в наличната книга.

криптообмен bisq

Стъпка 5) Завършете сделка

Ако купувате биткойн, използвайки вашата национална валута, щракнете върху „Купете BTC“. Ако продавате, кликнете върху „Продавам BTC“.

борса за търговия с биткойни биск

След това прегледайте наличните оферти във вашия регион. Всяка оферта включва подробна информация за обменния курс, минималната или максималната сума и начина на плащане. Zelle е популярен метод за плащане например за търговци в щатски долари, докато Interac е популярен за CAD търговци. Би трябвало да можете да купувате или продавате биткойни, използвайки какъвто и да е метод за банков превод, който е често срещан във вашата страна.

След като сте готови да приемете оферта, щракнете върху „Вземете оферта за продажба на BTC“ или „Вземете оферта за покупка на BTC“.

Като алтернатива, ако искате да публикувате оферта в книгата за поръчки на Bisq, можете да кликнете върху „Създаване на нова оферта за закупуване на BTC“ или „Създаване на нова оферта за продажба на BTC“.

Всеки продавач има различна процедура за изпращане и получаване на пари чрез Bisq. Обикновено ще изпращате средства до ескроу на Bisq, след което тези средства се освобождават, след като продавачът и купувачът потвърдят плащането.

Стъпка 6) Персонализиране на настройките

Няма нужда да теглите парите си от Bisq след завършване на сделка. Bisq е система за търговия без попечителство, което означава, че средствата вече са в банковата ви сметка (ако сте продали BTC) или вашия биткойн портфейл (ако сте продали фиатна валута).

преглед на обмена на bisq

Можете обаче да персонализирате настройките си за бъдещи сделки. От менюто за настройки на Bisq можете да персонализирате вашия език, държава и предпочитани валути. Можете например да премахнете определени национални валути или криптовалути от вашата книга с оферти.

За Bisq

Bisq внимава да обясни, че не е компания. Вместо това Bisq е безплатен софтуер, издаден под версия 3 на Общия публичен лиценз на GNU Affero.

Bisq е разработен от разпределен екип от хора по целия свят. Тези лица са се събрали с целта да създадат сигурен, частен и устойчив на цензура начин за обмен на криптовалути и фиат валути през интернет.

Биск е бил известен преди като Bitsquare. Проектът стартира за първи път в Барселона, Испания през 2014 г..

Заключителна дума

В крайна сметка Bisq е идеално приложение за обмен за всеки, който не иска да отнеме контрола или поверителността на централен орган за търговия с други лица. Това е настолно приложение, фокусирано върху поверителността, което улеснява търговията с десетки криптовалути и всяка национална валута за биткойн.

Посетете Bisq.network днес, за да изтеглите Bisq за Mac, Windows или Linux. Веднага можете да започнете да разглеждате оферти за криптообмен P2P във вашия район.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me