Bakkt Exchange: Ръководство за преглед на търговия с биткойн фючърси

баккт-криптообмен

Contents

Bakkt: Преглед на крипто обмен на биткойн фючърси

Bakkt, управляван от Intercontinental Exchange (ICE), компания майка на Нюйоркската фондова борса (NYSE), е водеща институционална платформа за търговия с биткойн фючърси, която се стреми да легитимира арената за обмен на криптовалути, като донесе прозрачност и доверие на цифровите активи в грандиозен мода.

Bakkt, който се стреми да подобри способността да купува, продава, съхранява и харчи биткойни, заедно с това да действа като регулирано решение за търговия, клиринг и складиране, избухна на сцената през септември 2019 г. след повече от година очакване. Първият исторически рекорд на Bakkt е на 3 август 2018 г., когато новините за биткойн фючърсната борса се разчуха за ICE, Microsoft и Starbucks, които участват в старта, за да вземат биткойн и да привлекат институционални инвестиционни пари. Нека да прегледаме как работи Bakkt.

Ръководство за потребителя на Bakkt: Криптообмен на институционален клас

Ето разбивка на точките на всички основни градивни елементи, които предлага новата борса за търговия с биткойни:

Характеристика

 • Физически доставени биткойн фючърсни договори
 • Собственост на Intercontinental Exchange (която управлява и NYSE)
 • Насочена към институционални инвеститори

Методи за депозиране

 • N / A (депозити, достъпни само за институционални инвеститори)

Професионалисти

 • Институционален клас крипто попечителство и търговия
 • Силно регулирана и съвместима среда
 • Използва съществуващата институционална пазарна инфраструктура на ICE

Минуси

 • Обслужва изключително за институционални инвеститори
 • В момента предлага само търговия с фючърси на биткойн

Данни за компанията

 • Продукти на ICE Futures US (IFUS): Bakkt Bitcoin Daily Futures + Bakkt Bitcoin Monthly Futures
 • Основан / стартиран: Август 2018 г. / септември 2019 г.
 • Местоположение: Атланта, Джорджия
 • Официален уебсайт: Bakkt.com
 • Собственик: Междуконтинентална борса (ICE), компания майка на Нюйоркската фондова борса (NYSE)
 • Екип: Кели Лоефлър, главен изпълнителен директор, Адам Уайт, главен оперативен директор, Баладжи Деварасети, вицепрезидент, Майк Бландина, директор
 • Социални профили: Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram, Блог
 • електронна поща: [email protected]

Въведение

Bakkt е дългоочаквана платформа за търговия с биткойни, откакто беше обявена през август 2018 г., тъй като планира да бъде първият, който предлага първи ден физически уредени биткойн фючърсни договори. И накрая, след повече от година очакване, Bakkt стартира търговия с биткойн фючърси на 23 септември 2019 г. Най-ранните отчети на Bakkt показват заедно ICE и Microsoft, M12 (ръката на Venture Capital на Microsoft), Pantera Capital, Galaxy Digital, Boston Consulting Group и Horizons Ventures също бяха първоначални инвеститори. Bakkt, който е събрал над 182,5 милиона щатски долара към днешна дата, също е съгласуван със Susquehanna International Group, Parafi Capital, PayU, Goldfinch Partners, Fortress Investment Group и Eagle Seven в опит да предложи биткойн пенсионни фондове, взаимни фондове и борсово търгувани фондове (ETF) за големи мениджъри на пари в бъдеще.

Bakkt, който технически не е борса или клирингова къща, е квалифициран попечител на цифрови активи, който иска да засили потребителските приложения и плащания за виртуални валути, като официално стартира платформа за биткойн фючърси с функции за откриване на регулирани цени, които не разчитат на търговски данни от място пазари.

Други платформи вече предлагат търговия с биткойн фючърси. И така, какво прави Bakkt различен? Биткойн фючърсите на Bakkt са физически уредени или доставими, което означава, че истинските биткойни се преместват при всяка сделка.

bakkt-bitcoin-futures-договор-подробностиBakkt също се разграничава от конкуренцията с инфраструктура от институционален клас. Борсата стартира от InterContinental Exchange (ICE), която притежава и управлява Нюйоркската фондова борса (NYSE) и други основни платформи за търговия. ICE внедри своята инфраструктура в стил NYSE, CFTC-съвместима в Bakkt от самото начало. Чрез сдвояване на тази инфраструктура с институционални решения за попечителство, Bakkt може да привлече повече институционални инвеститори към биткойн от която и да е платформа, която е дошла преди него.

bakkt-bitcoin-обмен-предимства

Също така е важно да се отбележи, че биткойн фючърсите са само първият продукт, предлаган от Bakkt. Платформата има за цел да пусне повече продукти напред, включително пълноценна крипто търговия за институционални инвеститори и обществеността. И тъй като неговата регулирана функционалност за откриване на цените на биткойн, тя няма да бъде осъществена чрез манипулация на обема на търговията като измиване на сделки и други измамни дейности.

bakkt-bitcoin-futures-trading-chart-chart

В крайна сметка Bakkt все още е в първите дни на стартирането, но вече дава на институционалните инвеститори безопасен и достъпен начин за навлизане на крипто пазарите. Следващият въпрос е: дали институционалните инвеститори ще се качат на борда?


Основни функции

Bakkt, който се стреми да осигури достъп за всеки спектър от инвеститори, за да се ангажира с криптовалути, от потребители до търговци до институции, се стреми да даде приоритет на сигурността и доверието за възникващия клас дигитални активи, като предлага интелигентно попечителство, плащания, пазари и решения за съответствие.

Основните характеристики на Bakkt включват:

Институционално крипто попечителство: Bakkt прави сигурното съхранение на институционално ниво ключова характеристика на своята платформа. Bakkt използва най-съвременната физическа и киберсигурност, съчетана с институционална технология и управление, за да осигури цифрови активи за клиентите. Това са същите защити за киберсигурност, които са в основата на обмена като ICE и NYSE. Всички биткойни на клиентите се съхраняват в склада Bakkt, който се управлява от доверителна компания с ограничена цел, регулирана от Нюйоркския държавен департамент за финансови услуги (NYSDFS), която служи като квалифициран попечител. Те също така придобиха компании Rosenthal Collins Group (RCG – на 16 януари 2019 г.) и Digital Asset Custody Company (DACC – на 30 април 2019 г.), за да помогнат за увеличаване на своето разширяване на съхранението и съхранението на криптоактивите заедно с тясното сътрудничество с банката BNY Mellon.

Физически доставени фючърсни договори: Bakkt въвежда физически доставени фючърсни договори, където физически биткойн се търгува чрез фючърсни договори. Въпреки че със сигурност съществуват и други биткойн фючърсни пазари, Bakkt е първият, който предлага физически доставени биткойн фючърсни договори.

Отворено за акредитирани инвеститори: Всички участници в Bakkt се подлагат на приложими AML / KYC прегледи, съответстващи на регулираните от CFTC пазари, след което се свързват с Bakkt, използвайки съществуващата инфраструктура на ICE.

Съответстваща и регулирана среда: Bakkt е проектиран като съвместима и регулирана среда от нулата както на институционално, така и на потребителско ниво. Налични са верижни анализи и наблюдение за всички депозити и тегления. Bakkt също така редовно ще участва във финансови одити и одити на сигурността, както и в прегледи за спазване на нормативните изисквания.

Регулирана, съвместима търговия с биткойн фючърси: Дневната и месечната търговия на биткойн фючърси на Bakkt е съобразена с регулаторните изисквания на CFTC, както и с режима за съответствие, регулиращ други договори в IFUS, CFTC-регулиран определен пазарен пазар (DCM) и в ICE Clear US (ICUS), CFTC-регулирани деривати Клирингова организация (DCO).

Подкрепено от корпоративни партньори: Microsoft, Starbucks и други големи корпорации са партньори на Bakkt от обявяването на проекта. Има малко проекти в крипто пространството с типа корпоративна подкрепа, която виждаме с Bakkt.

На разположение на институциите и потребителите: Bakkt първоначално се фокусира върху предоставянето на регулирана крипто търговия на институционални инвеститори, въпреки че крайният план е да предложи платформа както за потребителите, така и за институционалните инвеститори.

Търговска поддръжка: В допълнение към обслужването на институционални и потребителски инвеститори, Bakkt ще си партнира с търговци и ще им позволи по-лесен достъп до цифровата екосистема.

Напълно застрахован: Студените и топли портфейли на Bakkt са покрити от застрахователна полица на стойност 125 милиона долара. Това не само означава, че средствата се покриват в случай на загуба, но също така означава, че застрахователната компания е доволна от процедурите за сигурност на Bakkt.

Bakkt Валути и двойки

При стартирането си през септември 2019 г. Bakkt поддържа само един вид търговия: фючърси на биткойн (USD):

 • Дневни фючърси на биткойн (USD)
 • Биткойн (USD) месечни фючърси

bakkt-btc-usd-daily-future-market-specs

Фючърсните договори Bakkt Bitcoin Daily (BTC) и Monthly (BTM) се търгуват по 22 часа всеки ден от 20:00 ET в неделя до 18:00 ET петък. Също така няма изисквания за предварително финансиране, задържане или депозиране на биткойн за търговия с фючърсни договори на Bakkt.

Методи за оттегляне

Понастоящем Bakkt обслужва изключително институционални инвеститори и обикновените потребителски депозити и методи за теглене не са разкрити.

Процес на регистрация и влизане в Bakkt

Bakkt обслужва институционални инвеститори и все още не е отворил регистрация за обикновени потребители. Пълните подробности за KYC / AML и процеса на проверка не са публикувани.

Bakkt обаче изисква институционалните инвеститори да прескочат значителни обръчи, за да използват платформата. Участниците се подлагат на приложими AML / KYC прегледи, съответстващи на регулираните от CFTC пазари, например, и се свързват към борсата, използвайки съществуващата инфраструктура на ICE. Bakkt твърди, че изискванията му за KYC / AML са „на ниво банка“.

Bakkt търговия

В момента Bakkt предлага само биткойни (USD) дневни и месечни фючърси. Платформата за физическа доставка на фючърси е достъпна изключително за институционални инвеститори от старта през септември 2019 г. Когато Bakkt се отвори за обикновени потребители в даден момент в бъдеще, ние ще обясним по-нататък детайл как работи търговията на Bakkt.

Ние сме на живо!

Първата сделка за биткойн фючърси на Bakkt беше извършена в 20:02 ч. ET на цена от 10 115 долара

– Bakkt (@Bakkt) 23 септември 2019 г.

В момента търговията с фючърсни договори на Bakkt в щатски долари е изброена под името на търговския екран ICUS. Няма дневен лимит на цените. Размерите на договора са 1 биткойн, с ценови котировки в щатски долари за биткойн до два знака след десетичната запетая. Има минимални колебания в цената от $ 2,50 за биткойн ($ 2,50 за договор), а блоковите сделки могат да бъдат изпълнени при $ 0,01 за биткойн ($ 0,01 за договор). Има Block Trade минимум 10 лота.

bakkt-bitcoin-usd-месечна-фючърсна графика

Ето какво показва официалният уебсайт Bakkt като част от диаграмата „Работен поток на биткойн фючърсите“:

bakkt-bitcoin-futures-workflow-chart

Опции за биткойн Bakkt за фючърси:

Договорите за биткойн опции на Bakkt са новосъздаващо се съобщение, което възнамерява да стартира на 9 декември 2019 г. Като първо криптовалутна индустрия, регулираните опции на Bakkt за опции за биткойн фючърси ще дебютират с ключови характеристики като капиталова ефективност, парични средства или физическо сетълмент, Опция в европейски стил, атрактивни такси, широко разпространение и ликвидност, незабавни съобщения, блокиране на сделки и анализ на опции. Ще актуализираме този преглед на Bakkt за техния договор за Bitcoin Options, който ще бъде сравнен с техния договор за Bakkt Monthly Bitcoin Futures, след като в края на тази година бъдат предоставени още подробности.

Попечителство на склад Bakkt

Освен стартирането на Bakkt Bitcoin Futures, попечителството на Bakkt Warehouse, което беше построено от ICE от нулата и отне над две години, е следващата основна характеристика, която те внасят в екосистемата на криптовалутите.

Складът Bakkt, който е интелигентно решение за попечителство за крипто за физическа доставка на биткойн, е проектиран с две основни характеристики. Първо, това помага да се премахне необходимостта от търговци на комисионни за фютруси, за да взаимодействат с биткойни и второ, той действа като квалифициран попечител поради своята компания Bakkt Trust, която е жизненоважна по отношение на спазването на институционалните стандарти.

bakkt-crypto-попечителство-преглед

С подход, основан на сигурността и регулиран от Нюйоркския държавен департамент за финансови услуги (NYDFS), решението за попечителство Bakkt има за цел да защити активите на клиентите, използвайки защитни възможности на ниво предприятие, подобно на това, което те използват за Нюйоркската фондова борса и десетина други ICE платформи за обмен по целия свят.

Съответстващият на банковия стандарт Bakkt Warehouse ще използва опции за съхранение на активи онлайн (топло) и офлайн (студено), за да помогне за преодоляване на разликата между функционалността и лекотата на използване, както и за минимизиране на рисковете, свързани с горещите портфейли. И двата комплекта портфейли, от въздушни трезори на банкови класове до 24/7 въоръжена охрана на място, ще имат застрахователна полица на стойност 125 милиона щатски долара и партньорство с BNY Mellon, за да запазят криптоактивите.

Те също така засягат цялата си система за сигурност Характеристика както и аварийно възстановяване на частни криптографски ключове на своите потребители. Те ще внедрят всички протоколи за AML и KYC (борба с изпирането на пари и познайте клиента си), както и ще внедрят техники за наблюдение по веригата, за да проверят произхода на крипто активите. Съобщава се, че единственото взаимодействие между Bakkt и блокчейна на Bitcoin ще се осъществи в склада Bakkt, когато потребителите депозират и изтеглят своите BTC притежания.

Bakkt Такси

Bakkt начислява следните такси за биткойн дневно и фючърсни договори:

Такса за обмен и клиринг – Екранни сделки: $ 1,00 на договор (дневно); $ 1,25 на договор (месечно)

Такса за обмен и клиринг – EPP & Блокиране на сделки: $ 1.60 на договор (дневно); $ 1,85 на договор (месечно)

Такса за доставка: $ 9.75 на договор (дневно); $ 9.75 на договор (месечно)

Такси за попечителство: Bakkt е насрочила „такса за почивка“ за своята услуга за попечителство на склад Bakkt до 30 юни 2020 г. Услугата за попечителство на Bakkt е безплатна до тази дата.

Bakkt не е публикувал своя график на таксите за други крипто сделки и не знаем как структурата на таксите на Bakkt ще се конкурира с други големи борси и платформи за търговия.

Проблеми със сигурността на Bakkt и престой

Bakkt стартира на 23 септември 2019 г. Борсата не е претърпяла големи пробиви в сигурността или престой след стартирането. ICE и NYSE са еднакво сигурни и не са претърпели големи нарушения на сигурността в най-новата история. Като цяло Bakkt се очаква да бъде една от най-сигурните и сигурни платформи за търговия с биткойни, които са на разположение. Дъщерното дружество на Bakkt Holdings LLC, Bakkt Trust Company LLC, е лицензиран доставчик на попечителство в щата Ню Йорк, който е регистриран в Мрежата за борба с финансовите престъпления (FinCEN). Ето диаграма, показваща връзката между законните регулаторни органи и Bakkt Bitcoin Futures Market на ICE:

bakkt-биткойн-фючърси-регулиране на пазара

Лесно използване

Понастоящем Bakkt обслужва институционални инвеститори, използвайки същата платформа, наблюдавана при ICE и NYSE. Платформата ще бъде позната на онези, които са използвали други ICE платформи в миналото. Потребителска версия на платформата все още не е пусната, така че не знаем как Bakkt се сравнява с традиционните интерфейси за криптообмен. Също така, тук са часовете за търговия с криптообмен Bakkt, базирани на сроковете в Ню Йорк, Лондон и Сингапур:

bakkt-обмен-търговия-часове

Доверие и поверителност

Bakkt има строги стандарти за доверие и поверителност. Биткойнът на всички клиенти ще се съхранява в склада Bakkt, който се управлява от доверителна компания с ограничена цел, регулирана от Държавния департамент за финансови услуги в Ню Йорк. Тази доверителна компания служи като квалифициран попечител. Към днешна дата Bakkt не е претърпял големи нарушения на поверителността или нарушения на сигурността.

Обслужване на клиенти

Bakkt може да се свърже по имейл или онлайн форма. Фирмата все още не е представила своите пълноценни възможности за обслужване на клиенти, но очакваме да ги видим, когато Bakkt пусне своя продукт, ориентиран към потребителите.

Ръководство за потребителя на Bakkt: Как да настроите и използвате Bakkt

Bakkt отвори платформата си за търговия за институционални клиенти. Платформата обаче все още не е отворила търговия за обикновени потребители или потребители.

bakkt-обмен-актуализации

Когато Bakkt отвори своята платформа за търговия за потребители в близко бъдеще, ние ще публикуваме пълно ръководство, обясняващо как да се регистрирате, да се потвърдите и да започнете да търгувате на Bakkt.

Междувременно институционалните инвеститори, които желаят да се регистрират за Bakkt, трябва да изпратят имейл на [email protected], за да започнат.

Бъдещето на успеха на Bakkt предстои да видим, но както се казва в техния официален туитър, „разширяване на достъпа до световната икономика чрез изграждане на доверие и отключване на стойността на цифровите активи“ – прогнозата на борсата за криптовалута Bakkt, включваща техните физически уредени Платформата за търговия с биткойн фючърси със сигурност изглежда светло място за пазара.

Като част втора към този преглед на крипто обмена ICE на NYSE и биткойн фючърс платформата, нека поемем обратно в паметта и да пробваме всички най-нови актуализации на Bakkt.

Историята досега: Поглед назад към Bakkt

Сега сме свидетели на ефектите от официалното стартиране на Bakkt за много нетърпелива и международна аудитория и да кажем, че това ще бъде развитие, широко изолирано от по-широкия пазар, би означавало да признаем, че не получавате напълно криптовалута.

Исторически погледнато, всеки път, когато сме виждали Bakkt да се появява в новините от август 2018 г., това съвпада с редица върхове и нива за биткойн сред другите видове криптовалути. Тази седмица и всички след нея не бяха изключение от това; тъй като ентусиазмът се натрупва, след като най-накрая стартира, вече видяхме как Биткойн се срива нагоре.

Bakkt носи голяма стойност на пазара на криптовалути и стартирането му има целия потенциал да изведе целия пазар на следващото ниво. В интервю за Coin Telegraph наскоро Том Лий, съоснователят на Fundstradt Global Advisors, не остави никакви намеци, че Bakkt ще има положително въздействие върху надеждността на крипто в очите на институционалните търговци:

„Много съм позитивен по отношение на Bakkt и способността му да подобри доверието на институциите към крипто.“

Въпреки че се сблъсква с справедливия си дял от пречки, независимо дали това е от технически проблеми или дори упорито отблъскване от регулаторните агенции, по-специално Комисията за ценни книжа и борси; като стартира като предложение през август 2018 г. Главният изпълнителен директор Кели Лофлър, която е съпруга на изпълнителния директор на ICE Джефри Спречър, помага да се управлява уебсайтът на блога Bakkt, споделяйки всички най-нови актуализации и подобрения на новините.

Така че с един толкова важен повод, който ни очаква сега, в допълнение към всички факти и цифри по-горе, разбира се, че трябва да се потопим в компанията и как е преминала от новаторска идея към една от най-високо очакваната биткойн-ориентирана компания в крипто света.

Обратно в Bakkt – Началото

С цел по-добър контекст – отговорихме какво точно е Bakkt? И какво носи на пазара по-горе? Но за начало Bakkt е идеята на играча на Нюйоркската фондова борса (NYSE) и компанията майка – Intercontinental Exchange (ICE). Това се случи с увеличаване на интереса на компаниите към предоставяне на решение за биткойн фючърси за нарастваща база от инвеститори.

Крайният резултат беше Bakkt, който беше основан на 31 юли 2008 г. според Bloomberg, но не беше публично достъпен до август. И някои от мотивиращите фактори зад този проект бяха, че ако инвеститорите започнат да влагат пари в криптовалути, те ще бъдат изправени пред страховитата перспектива да се справят с високорисков пазар с висока волатилност, без да има законова защита, която да защити техните активи. Както сме документирали много пъти, „интелигентното попечителство“ е следващата вълна от биткойни и криптоактиви и Bakkt е в отлична позиция да бъде лидер в това си качество.

Това е, което пречи на криптовалутите наистина да проникнат в масовия поток, така че ако на сцената се появи бизнес и осигури система от така необходимата отчетност и професионализъм, то ще бъде приветствано с облекчение от регулаторните агенции и приветстваща прегръдка от инвеститори, които все повече се интересуват от пространството.

Основната предпоставка на бизнеса е да, по думите на компанията от нейния уебсайт, както беше посочено по-горе – „да внесем прозрачност и доверие в дигиталните активи“ благодарение на желанието на екипа на Bakkt да се ангажира много по-тясно с инвестирането общността и тяхната колективна нужда от по-голямо управление на риска и отчетност от космоса.

И така, какво наистина отличава Bakkt от неговите децентрализирани колеги? От една страна, това е много повече от просто фючърсен доставчик, въпреки че това е, което най-вероятно свързваме с тях. Всъщност фючърсният договор е само една от услугите, които те предоставят, ето решенията, които Bakkt възнамерява да предостави на своите потребители:

Решения за попечителство на Bakkt Crypto

Сигурното съхранение всъщност е нещо, което инвеститорската общност изключително много търси, и едно нещо, което Bakkt е напълно наясно. Bakkt възнамерява да осигури инвестиционна сигурност за своите потребители, като им позволи наистина да се възползват от пазара и да направи инвестициите сигурни в знанието, че те се държат с най-добрия вид сигурност, която може да бъде предоставена.

Според уебсайта на компаниите:

„С най-съвременната физическа и киберсигурност, институционална технология и управление и подкрепено със застраховка за дигитални активи, държани в замразени портфейли, Bakkt предлага нов стандарт в пазенето на цифрови активи, като използва инструментите за киберсигурност, върху които NYSE разчита. “

В решенията си за попечителство има много повече от просто сигурност на инвестиционния клас, както компанията обясни в публикация в блог през август:

„Складът Bakkt, който е част от Bakkt Trust Company, е изграден с помощта на кибер и физическа защита, които поддържат най-активно търгуваните пазари в света, включително NYSE“, според публикацията. „В допълнение, изискванията за независимо управление и съответствие на квалифициран попечител означават, че Bakkt Warehouse е проектиран да отговаря на най-високите стандарти за надзор.“

Специализирани решения за плащания

Криптовалутите са добре известни с потенциала си за равностойна търговия, покупка и продажба. Но дори и при това, наличието на надеждна, ненадеждна система все още е изключително необходима в институционалния инвестиционен свят.

Това е елемент на Bakkt, който наистина е насочен към инвеститорите, особено като се има предвид фактът, че инвеститорите, които искат да се възползват от тази част от услугите на Bakkt, ще трябва да осигурят доста значително първоначално плащане по отношение на инвеститорите, базирани на потребителите..

Според доклад по-рано този месец инвеститорите трябва да предоставят първоначално първоначално плащане от $ 3 700 Bitcoin както за фючърсния си договор, така и за решенията за плащания. Така че няма малък депозит.

Ето какво трябва да каже Bakkt за своите решения за плащания:

„Независимо дали е между потребители и търговци или връстници, възможността за извършване на транзакции с цифрови активи е обещаващо, тъй като тези нови глобални валути се развиват извън съхранение на стойност или спекулативни активи и като технологични скали за разпределена книга. Bakkt работи с водещи търговци, които разпознават потенциала на цифровите активи. “

Решение за съответствие

По-рано разгледахме темата за това, което разделя децентрализирания от централизирания обмен, и един от тях е видът на връзката между тях и въпроса за спазването.

Спазването на нормативните изисквания е основна пречка, която децентрализираните борси избягват като чума, свързана с криптовалута, докато централизираните са склонни да ги спазват, за да бъдат признати от професионалните играчи от инвеститорите.

Bakkt е не само компания, която бързо се добавя към институционалното семейство поради връзката си с ICE. Но също така благодарение на факта, че предоставя на своите потенциални потребители инвестиционна рамка, която е изцяло в съответствие с регулаторните процедури, установени от Комисията за ценни книжа и борси на САЩ. По-конкретно, когато става въпрос за неговите изисквания за надеждни функции за сигурност на потребителите, както и проверки срещу изпирането на пари (AML) и Познайте вашия клиент (KYC).

„Фокусът на Bakkt върху спазването обхваща всички аспекти на нашите операции. Независимо дали AML и KYC са на институционално и потребителско ниво, или верижна аналитика и наблюдение за всички крипто депозити и тегления, ние непрекъснато ще добавяме, за да гарантираме, че нашата е най-надеждната, доверена платформа. Освен това Bakkt редовно ще участва във финансови одити и одити на сигурността, както и в прегледи за спазване на нормативните изисквания. “

Фючърсен договор

И, разбира се, би било ужасно за нас да не се гмурнем в света на фючърсните договори, като се има предвид факта, че с това Bakkt е по-известен. Причината за това е, защото компанията пробива нови позиции, благодарение на факта, че тези договори се предоставят на купувачите във връзка със собствени регулаторни решения, като собствена клирингова къща.

Последният елемент означава, че Bakkt може бързо да се превърне в голямо глобално име, предоставяйки фючърсни договори за биткойни за инвеститори в САЩ, както и в 30 държави по целия свят.

Според екипа на Bakkt това са много повече от просто поредица от виртуални фючърсни договори, тъй като той е закупен и направи сериозен напредък със собствените си решения за физическо съхранение. В специалния си акаунт в Twitter на 28 август екипът на Bakkt ще започне да предоставя на своите потребители място за съхранение за широкия си набор от физически фючърсни договори.

„На 6 септември нашият склад ще започне да предлага сигурно съхранение на клиентски биткойн, за да се подготви за пускането на Bakkt Bitcoin Daily & Месечни фючърси, когато стартират на 23 септември. Тези договори ще позволят физическа доставка на биткойн с регулирани пазари и попечителство от край до край. “

Според източници тези складови помещения осигуряват известна защита на активите на инвеститорите, но също така са покрити със застрахователни полици за над 125 милиона долара.

Мерки за сигурност

Наред със застрахователните полици в размер на стотици милиони, Bakkt предлага редица решения за сигурност за своите потребители, включително редица „студени“ и „топли“ портфейли, според компанията:

„Складът Bakkt се състои както от онлайн („ топло “), така и офлайн, въздушно („ студено “) съхранение на цифрови активи. Системите Bakkt алгоритмично балансират между нивата на топло и студено съхранение, за да минимизират рисковете, свързани с топло съхранение. “

В зависимост от това какъв тип сигурно съхранение търсят инвеститорите, те имат избор или от тези „топли“ портфейли; който се състои от модули за сигурност ниво 3, като същевременно е свързан с мрежа, което позволява на инвеститорите да имат готов достъп до своите активи. Това дава намек, че този вид съхранение е насочен повече към тези, които се интересуват от търговия със средни до къси позиции.

Междувременно решението му за студено съхранение за инвеститори звучи като нещо подобно на криптовалута Fort Knox;

 • По-голямата част от биткойните, съхранявани в Bakkt Warehouse, са офлайн
 • Системи с въздушен пропуск, съхранявани в банкови трезори със сложни физически контроли за сигурност
 • Ключовете на портфейла се раздробяват и криптират при създаването, като за подписване на една транзакция са необходими множество парчета ключове
 • Географски разпределено подписване на транзакции с много подписи
 • Разпределение на задълженията между вътрешните екипи
 • 24 × 7 на място, въоръжена охрана

Така че е безопасно да се каже, че инвеститорите си струват парите, когато купуват договори с Bakkt.

Що се отнася до сигурността на инвеститорите и спазването на нормативните изисквания, Bakkt е подготвен за някои доста уникални ситуации. Отново това е според самата компания и кратко четене на нейните функции за сигурност.

Тези функции включват политики за действие и планиране за големи бедствия, включващи загуба на частни ключове на инвеститора. В крайна сметка Bakkt излиза на пазара с предварително направени непредвидени обстоятелства „Възстановяване при бедствия (DR) и планиране на непрекъснатостта на бизнеса (BCP)“ по собствено признание..

Най-новите новини на Bakkt

Въпреки че това е обобщение на това, което се случва с Bakkt, и от какво се състоят продуктите му, важно е да разгледаме и някои от по-новите му разработки. През 2019 г. компанията видя редица нови партньорства преди зелена светлина.

Някои от тях включват успешното придобиване на Digital Asset Custody Company (DACC) по-рано през 2019 г. Това придобиване основно служи за осигуряване на по-голяма компетентност спрямо собствените му решения за попечителство; въвеждане на експертния опит на DACC за по-добро усъвършенстване на предложенията на Bakkt.

Заедно с това, Bakkt наскоро установи по-тясно сътрудничество с BNY Mellon, за да подобри допълнително своите решения за съхранение, както по-широко, но и по-конкретно, когато става въпрос за съхранение на частни ключове.

Продължавайте да се връщате за актуализации на Bakkt: Final Word

Bakkt е горещо очакваната платформа за крипто търговия, откакто беше обявена през юли 2018 г. Първоначално планирано да стартира в началото на 2019 г., стартирането на Bakkt беше изместено на 23 септември 2019 г., когато платформата официално пусна своите ежедневни и месечни биткойни / щатски долари фючърси за институционални инвеститори.

Продължавайки напред, Bakkt планира да привлече институционални инвеститори с изключително сигурна, регулирана и съобразена търговска среда. В същото време Bakkt в крайна сметка ще отвори търговия за широката публика.

Стартирането на септември беше крайъгълен камък, но не и финалната линия. Усилената работа – развитието на пазара – се случва през следващите месеци, заедно с нови продукти и договори. https://t.co/zPvH7oQNiQ

– Адам Уайт (@WhiteAdamL) 25 октомври 2019 г.

С подкрепата на някои от най-големите американски корпорации и платформи за финансова търговия, Bakkt лесно може да се превърне в най-влиятелната сила на сцената за търговия с биткойни. Надяваме се, че това ръководство ще помогне на всички да разберат колко важна е новата борса за търговия на Bakkt Bitcoin Futures за пазара на криптовалути като цяло.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map