Провенансът улеснява секюритизацията и емитирането на 150 милиона долара в облигации

150 милиона долара

Групова партида заеми, структурирани като HELOC, са успешно секюритизирани и емитирани като облигации за инвеститори в Provenance от група предприемчиви компании. Този процес видя 150 милиона щатски долара от тези обезпечени с активи заеми, преминали през процеса, изцяло с използването на блокчейн.

Фигура Технолоджис, който оглави начинанието, вярва, че това е първият пример за облигации, емитирани единствено чрез използването на блокчейн.

Групови усилия

Въпреки че това начинание може да е било ръководено от Фигура Технологии, те не са единствените, които са изиграли роля. Следните компании участваха в секюритизацията с различен капацитет:

  • Фигура
  • Джефрис Груп
  • Nomura Securities
  • Tilden Park Capital

Провенанс

Блокчейнът, който направи тази секюритизация възможен, е известен като Провенанс. Когато описва предимствата на тяхната платформа, компанията посочва,

„Разпределените, ненадеждни и неизменни характеристики на блокчейн елиминират разходите от посредниците, автоматизират неефективни оперативни процеси, намаляват риска чрез надеждност на данните и позволяват иновативни нови продукти.“

Бърз поглед към Blockchain на Provenance

Фигура | Запознайте се с BlockchainФигура | Запознайте се с Blockchain

Гледайте това видео в YouTube

Докато Provenance започна живот като продукт на Figure Technologies, компанията претърпя еманципация през 2019 г. Това се случи след завършване на доходоносен и успешен STO, който видя, че компанията генерира 20 милиона долара инвестиции.

След това събитие Проверанс ясно даде да се разбере, че фокусът им ще бъде да промени начина на управление на недвижимите имоти. По време на приключването на STO те изразиха желание да бъдат първите, постигнали следното:

  • хедж фонд на блокчейн
  • заглавие на недвижим имот изцяло на блокчейн
  • цифрова ипотека върху блокчейн

Ясно е, че днешните новини за секюритизацията на група HELOC са точно по алеята им.


Provenance.io завършва предлагането на 20 милиона долара за сигурност

Коментар

След като обявиха успешното завършване на секюритизацията, представители на множество от участващите компании отделиха време да коментират. По-долу е какво трябва да каже всеки по въпроса.

Майк Кагни, главен изпълнителен директор на Фигура, заяви,

„Blockchain има почти неизчислим потенциал за отключване на стойност за световните финансови пазари и ние оглавяваме тази трансформация, като се справяме с големите предизвикателства като секюритизацията … Досега индустрията бавно преминаваше минали бели книги и доказателства за концептуални проекти. Но това първо постижение на блокчейн АБС на ниво производство подчертава, че времената се променят. “

Санил Пател, Заяви управляващият директор на Nomura Securities International,

„Nomura се гордее, че е бил водещ поемател на встъпителната секюритизация на Фигура на Provenance … Provenance води пътя към създаването на по-достъпен пазар на секюритизация, на който по-малките емитенти могат да секюритизират активи на по-ниска цена от традиционния модел.“

Брайън Макграт, Управляващ директор на Jefferies Group, заяви,

„Щастливи сме да си партнираме с Provenance, за да предложим на пазара сделка, която отговаря на нуждите на нашите клиенти, използвайки тяхната иновативна технология.“

Фигура Технологии

Основана през 2018 г., Фигура поддържа операции в Сан Франциско, Калифорния. Преди всичко, компанията се стреми да използва блокчейн и DLT, в опит да трансформира FinTech. Днешната дискусия е пример за това изпълнение.

Главният изпълнителен директор, Майк Кагни, ръководи операциите на компанията.

Фигура | Запознайте се с офиса на Рено!Фигура | Запознайте се с офиса на Рено!

Гледайте това видео в YouTube

HELOC

„HELOC“ просто се отнася до кредитна линия на собствения капитал. Това са по същество кредитни линии, които позволяват да се използва капитал в дома им за финансова гъвкавост – по същество заем, обезпечен с активи. Въпреки че стандартите за квалификация могат да се различават, в зависимост от региона, концепцията остава същата.

Фигура | HELOC срещу личен заемФигура | HELOC срещу личен заем

Гледайте това видео в YouTube

Към днешна дата мнозина остават предпазливи към HELOC. Въпреки че могат да осигурят големи ползи, когато се използват правилно, те не са без рисковете. По време на жилищната криза, преди около 10 години, облигациите, базирани на HELOC, бяха с голяма популярност. Когато пазарът се срина, мнозина останаха да дължат на домовете си повече, отколкото си струваха. В резултат на това имаше едновременно срив на свързаните облигации.

Обезпечените с HELOC облигации излязоха от мода в продължение на няколко години, но наскоро се наблюдава възраждане.

В Други новини

Ако идеята за сливане на блокчейн и DLT с облигации ви звучи познато, отчасти това може да се дължи на следните случаи. През изминалата година различни банки видяха достойнството на това вливане на технологии и направиха всичко възможно да го изпробват. Не забравяйте да разгледате следващите статии, за да научите повече за това как се справят банките по света.

Сантандер изкупи предсрочно обезпечение на дълга

Horizon Tech Stack прави издаването на облигации на Piemonte реалност

Societe Generale SFH се обръща към Ethereum за издаване на токен за сигурност

Световната банка набира 33,8 милиона долара чрез токенизирани облигации

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map