Horizon Tech Stack прави издаването и търговията с облигации на Piemonte реалност

Списък с токени

Наскоро бе съобщено, че Piemonte Holding не само е приключило издаването на облигации на 16,2 милиона щатски долара, базирани на Ethereum, но и че вече е на живо за търговия чрез вторични пазари сред клиентите на Piemonte.

Това развитие стана възможно чрез използване на технологичен стек, предоставен от Хоризонт.  Компанията посочва, че някои от решенията, предоставени на Piemonte, включват следното:

  • Мерки за съответствие
  • Попечителство
  • Търговски решения

Piemonte посочва, че това съобщение представлява плод на многогодишна упорита работа. Те заявяват, че още през 2017 г. са започнали да експериментират и да включват блокчейн и различните му предимства в собствените си операции.

Вторична борса

Едно от привличанията и обещанията №1, свързани с цифровите ценни книжа, е потенциалната ликвидност, която те ще си позволят на инвеститорите в бъдеще.

За да може това обещание за ликвидност да се превърне в реалност, трябва да има вторични борси, хостващи тези токени, създаващи и предоставящи пазар за тяхната търговия. Без тази възможност голяма част от привличането, въртящо се около цифровите ценни книжа, изчезва.

Състезатели

Horizon не е единствената компания, която се е заела с целта да създаде уважаван вторичен пазар за цифрови ценни книжа. Те обаче остават едни от първите, които отиват на живо със своите предложения.

Следните компании са само няколко от тези, за които е известно, че разработват подобни решения:

  • Архакс
  • Мрежа OpenFinance
  • tZERO
  • STO Global-X

Коментар

След като съобщиха за обсъжданите днес събития, представители на всяка от тях, Piemonte и Horizon, отделиха време да коментират.

Алесандро Ломбарди, главен изпълнителен директор на Пиемонт, заявява,

„През август издадохме нашата токенизирана Smart Bond и днес пускаме първия регулиран пазар за търговия с облигации на публична блокчейн … Въпреки че издаването на тази Smart Bond беше ограничено до квалифицирани частни инвеститори, Smart Bond беше напълно абониран с нулеви усилия за дистрибуция от Пиемонт. Можем само да си представим потенциала за разпределение и ликвидност на бъдещи предложения за облигации с блокчейн, след като тези конкурентни облигации са отворени за широката публика … Ние вярваме, че правим трансформационна и историческа сделка, като рационализираме счетоводството си, спазването на изискванията на инвеститорите, разпределението на активи и попечителството използвайки технологията на Horizon … Ние споделяме стойностите на Horizon за съответствие и вярваме, че този интегриран подход помага да се осигури рационализиран път за въвеждане на пазара на облигации в цифровата ера. Вярваме, че вече не е въпрос да питаме АКО блокчейнът ще бъде в основата на основните глобални платформи за ценни книжа; след днес, това е само въпрос КОГА. ” 


Брайън Колинс, главен изпълнителен директор на Horizon, заявява,

„Идеята, че блокчейнът може да има потенциал да отвори и да донесе ликвидност на пазара на облигации, беше обсъждана и изпробвана дълго. Днес сме горди да работим заедно с Piemonte, за да реализираме тяхната концепция за пазар на облигации, фокусирана върху съответствието, и да въведем ликвидния потенциал на исторически неликвидния пазар с нашите интегрирани решения за издаване, KYC, AML, попечителство и търговия. ” 

Холдинг Пиемонт

Основана през 2012 г., Piemonte Holding поддържа дейност в Рио де Жанейро, Бразилия. Компанията е специализирана като инвестиционен мениджър, като разработва и управлява потребителски финансови продукти за своите клиенти.

Понастоящем изпълнителният директор Алесандро Ломбарди ръководи операциите на компанията.

Хоризонт

Оперирайки от Zug, Швейцария, Horizon е компания „Софтуер като решение (SaaS), основана през 2010 г..

Главният изпълнителен директор Брайън Колинс понастоящем ръководи операциите на компанията.

Наскоро разгледахме по-задълбочено компанията и какво предлагат. Ако се интересувате да научите повече за Horizon, не забравяйте да разгледате следната статия.

Horizon Globex – задълбочен поглед към лидера в индустрията

Говорейки с Брайън

По-рано тази година имахме удоволствието да завършим ексклузивно интервю с изпълнителния директор на Horizon Брайън Колинс, придружаващо собствения ни поглед към компанията. В следващото интервю научаваме повече за това, което компанията е постигнала досега, и къде планират да отидат в бъдеще.

Интервюта – Брайън Колинс, Horizon Globex

В други новини

Напоследък „Хоризонт“ се разкъсва с поредица от положителни развития. Един пример за това е успешното завършване на тяхната Серия А – валидиране на вярата и интереса към компанията и това, което те могат да предложат.

Растеж на очите на Horizon Globex през серия А

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map