GSR Capital ще инвестира в tZERO на стойност 1,5 милиарда долара

  • До 270 милиона долара в капитал на tZERO (при оценка от 1,5 милиарда долара след парите)
  • Покупка на токени за сигурност tZERO на стойност 30 милиона долара от Overstock.com
  • До 104,55 милиона щатски долара в акции на обикновената акция на компанията майка Overstock.com

SALT LAKE CITY, 09 август 2018 г. (GLOBE NEWSWIRE) – Overstock.com, Inc. (NASDAQ:OSTK) и t0.com, Inc. („TZERO“), съобщават, че двете компании са подписали срочни листове с GSR Capital, базирана в Хонг Конг компания за частни капиталови инвестиции, за да инвестират до $ 374,55 милиона в замяна на обикновения собствен капитал в дъщерното дружество на blockchain tZERO и обикновения капитал Overstock.com. Overstock и GSR Capital също са сключили договор за покупка, съгласно който GSR Capital ще закупи $ 30 милиона в tZERO Security Tokens от Overstock.

Като част от споразумението за срочен лист, GSR Capital ще закупи до 3,1 милиона акции от обикновените акции на OSTK с пет процента отстъпка от цената на акциите на закриване на 1 август 2018 г. GSR Capital също ще инвестира до 270 милиона долара за до 18 % от собствения капитал на tZERO на стойност 1,5 милиарда долара (след парите). Освен това, съгласно споразумение за покупка, GSR Capital ще закупи от Overstock 30 милиона долара в tZERO Security Tokens. Тези токени за сигурност на tZERO са закупени от Overstock по време на наскоро затвореното предлагане на токени за защита на tZERO при безкасова сделка, при която Overstock прости 30 милиона долара вътрешнофирмен дълг на tZERO. Споразумението за покупка на GSR’s Security Token замества писмото за намерение на GSR, обявено по-рано на 29 юни 2018 г..

Сделките с акции подлежат на окончателна документация и други обичайни условия за приключване. Те също така предоставят на GSR Capital определени права за разпределяне на част от инвестициите на трети лица.

„За нас е чест да имаме GSR Capital като стратегически инвеститор“, каза главният изпълнителен директор на tZERO Саум Нурсалехи. „Токенизирането на ценни книжа има потенциал да наруши световните капиталови пазари, отговорни за придвижването на стотици трилиони долари. Заедно с нашите партньори ние ще глобализираме нашата платформа, базирана на блокчейн, като донесем повече ефективност, ликвидност и доверие на капиталовите пазари. “

„GSR Capital има преценката да разбере разрушителната сила на блокчейн капиталовите пазари“, каза Патрик М. Бърн, основател и председател на tZERO и основател и главен изпълнителен директор на компанията майка Overstock.com. „Те са съобразени с нашата визия за бъдещето на капиталовите пазари, изградени върху скоростта, доверието и сигурността на блокчейна. И най-важното е, че те мислят мащабно и искат да ни помогнат да мащабираме тази визия в глобален мащаб възможно най-бързо. “

„GSR Capital е много развълнуван да си партнира с tZERO в усилията му да разшири глобалния отпечатък за активирана с блокчейн търговия с активи, включително акции, облигации, стоки и др. Имаме дългосрочен поглед върху това как искаме да мащабираме тази платформа на глобална основа “, каза председателят и основател на GSR Capital, Сони Ву.

За Overstock.com

Overstock.com, IncОбщи акции (NASDAQ:OSTK) / Предпочитана серия A (платформа tZERO на Medici Ventures: OSTKP) / Предпочитана серия B (OTCQX:OSTBP) е онлайн търговец на дребно със седалище в Солт Лейк Сити, Юта, който продава широка гама от продукти на ниски цени, включително мебелидекоркилимиспално бельо, и Подобрение на дома. В допълнение към домашните стоки, Overstock.com предлага разнообразие от продукти, включително бижута, електроника, облекло и други, както и пазар, предоставящ на клиентите достъп до стотици хиляди продукти от трети страни продавачи. Допълнителни магазини включват Pet Adoptions и Worldstock.com, посветени на продажбата на занаятчийски продукти от цял ​​свят. Forbes класира Overstock в списъка си с Топ 100 на най-надеждните компании през 2014 г. Overstock редовно публикува информация за компанията и други свързани въпроси в рамките на връзките с инвеститорите на своя уебсайт, http://www.overstock.com.

За tZERO

t0.com, Inc. („tZERO“) е дъщерно дружество с мажоритарен дял на Overstock.com, фокусирано върху развитието и комерсиализацията на финансовите технологии (FinTech), базирани на криптографски обезпечени, децентрализирани книги – по-известни като блокчейн технологии. От самото си създаване, tZERO е пионер в усилията да донесе по-голяма ефективност и прозрачност на капиталовите пазари чрез интегрирането на блокчейн технологията.

Относно GSR Capital

GSR е основана през 2004 г. от Сони Ву и Ричард Лим. Днес „GSR Ventures“, „GSR United Capital“ и „GSR Capital“ са три независими, но допълващи се екипа, създадени от партньорите през 2016 г. с цел лидерство в сектора и превръщане в глобален мащаб с уникални инвестиционни стратегии и ресурси. GSR Capital има офиси в Пекин, Хонконг и САЩ.

O, Overstock.com, O.com, Club O, Main Street Revolution и Worldstock са регистрирани търговски марки на Overstock.com, Inc. O.biz и Space Shift също са търговски марки на Overstock.com, Inc. Други марки за услуги, търговски марки и търговските наименования, на които може да се говори тук, са собственост на съответните им собственици.

Това съобщение за пресата съдържа някои прогнозни изявления по смисъла на раздел 27А от Закона за ценните книжа от 1933 г. и раздел 21Д от Закона за ценните книжа от 1934 г. Такива прогнозни изявления включват всички изявления, различни от изявления за исторически факт. Допълнителна информация относно фактори, които биха могли да повлияят съществено на резултатите и точността на прогнозните изявления, съдържащи се тук, може да бъде намерена във формуляр 10-Q на компанията за тримесечието, приключило на 31 март 2018 г., който е подаден в SEC на 8 май 2018 г. и всички последващи декларации в SEC.

За контакти с медиите:

[email protected]

Контакт с инвеститора:

[email protected]

ИЗТОЧНИК: Overstock.com, Inc..

GSR Capital ще инвестира в tZERO на стойност 1,5 милиарда долара

Източник: Overstock.com, Inc..

Референтни запаси: OSTBPOSTK

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner