Япония ще види недвижими имоти, токенизирани чрез новата платформа

Платформа за сътрудничество

С изобилието от необитаеми домове, облицоващи селските райони на Япония, беше предоставена възможност на онези, които се вгледаха внимателно. В резултат на това амбициозна компания, наречена LIFULL, видя това и тръгна по пътя, който ще доведе до съживяване на тези домове. По този начин ще се появят доходоносни възможности за инвестиране, като същевременно се осигурят жилища на достъпни цени за тези, които се нуждаят.

В ход за финансиране на техните усилия и общи цели, LIFULL си партнира с доставчика на технологии за блокчейн, BUIDL. Това партньорство отвори вратите за цифрови ценни книжа и инвестиции чрез фракционирана собственост върху недвижими имоти, чрез разработване на „платформа за финансиране“.

Оттогава BUIDL е придобит от Securitize. Това обаче не е оказало отрицателно въздействие върху предварително установения проект. Напротив, Securitize зае позиция, която показва, че те ще продължат да подкрепят този обещаващ проект.

Доказани резултати

Това, което се забелязва при това конкретно сътрудничество, е, че ползите, често рекламирани от тези защитни маркери, се оказаха верни. Този ход не се прави по отношение на възможността за реализиран потенциал, а поради проверени предимства.

Компаниите отбелязват, че през началните етапи на начинанието тези предимства са били най-очевидни в четири сценария. По-долу е извадка от тяхното освобождаване, описваща какво точно са били те.

  • Проверка на намаляване на оперативните разходи чрез автоматично изпълнение на разпределението на маркера за сигурност, дивидент и обратно изкупуване чрез интелигентен договор
  • Разпределение на защитни токени, задействани от данни за депозити, получени от Bank API (GMO Aozora Net Bank, Ltd.)
  • Използване на интелигентни договори в блокчейна за автоматично изпълнение на дивиденти и обратно изкупуване според съотношението на собственост на маркерите за сигурност
  • Инвеститорите и трети страни могат да проверят действието на горепосочения интелигентен договор и потока на средства и токени в публична, устойчива на фалшифициране публична верига (Ethereum mainnet)

Главна мишена

Към днешна дата изглежда има екстремни манталитети около цифровите ценни книжа. Докато някои се задоволяват с убеждението си, че само няколко избрани класа активи могат да се възползват от токенизацията, има други, които вярват, че всичко ценно един ден ще бъде представено с жетон.

Едно нещо, за което изглежда всички се съгласяват, е, че недвижимите имоти са перфектна полигон за демонстриране на това, което цифровите ценни книжа могат да донесат на масата.

Това споразумение стана очевидно чрез ходове, предприети не само от Securitize, но и от различни участници в индустрията в световен мащаб. Следват няколко примера за това.

Smartlands до Tokenise Nottingham Real Estate чрез STO

Flyt Property носи първият токенизиран STO за недвижими имоти на Aftrica

Дом за недвижими имоти в Люксембург, успешно токенизиран чрез Tokeny


Коментар

След обявяването на този нов проект, представители на всеки от тях, LIFULL и Securitize, отделиха време да коментират. По-долу е какво трябва да каже всеки.

Цунахиро Мацудзака, Ръководител на проекти в LIFULL, посочва,

„Научихме много от работата, която свършихме с BUIDL. Ще продължим да работим със Securitize, за да изградим бъдеще, където недвижимите имоти се токенизират и всеки може да търгува свободно. “

Карлос Доминго, Изпълнителен директор на Securitize, щати,

„Успехът ни в съвместната работа при създаването на цялостно платформено решение за фондове за недвижими имоти, финансирани от много хора, е много вълнуващ и е чудесно начало за Securitize и LIFULL, докато работим за модернизиране на японския пазар на недвижими имоти заедно.“

Секюритизирайте

Основана през 2017 г., Securitize е платформа за токенизация, която поддържа операции в САЩ. От стартирането си Securitize продължи да се утвърждава като явен лидер в сектора на цифровите ценни книжа, отчасти благодарение на стратегически партньорства като това, което се обсъжда тук днес.

Понастоящем изпълнителният директор Карлос Доминго ръководи операциите на компанията.

ЖИВОТЕН

Основана през 1997 г., LIFULL поддържа операции извън Токио, Япония. Преди всичко, компанията е специализирана в проекти за съживяване на недвижими имоти, в допълнение към свързаните спомагателни услуги.

Президентът Такаши Иноуе в момента ръководи операциите на компанията.

Японски растеж

През изминалата година Япония показа забележителни нива на приемане около цифровите ценни книжа. Една от причините за това е засиленото присъствие на лидера в индустрията Securitize. Следват множество статии, обсъждащи минали събития, включващи Securitize и тяхното разширяване в Япония.

Securitize увеличава връзките с Япония чрез първо придобиване

Securitize за разширяване в рамките на Япония след скорошна инвестиция

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map