Преглед на един месец – април 2020 г.

Тъй като светът продължава да напредва в борбата срещу COVID-19, привлекателността на цифровите ценни книжа продължава да расте. Това до голяма степен се дължи на намаляване на наблюдаваната активност на ВК, което води до повишен интерес към алтернативни средства за генериране на капитал.

Това издание на „The Digital“ подчертава няколко примера за това, заедно с няколко осветителни интервюта, завършени през април.

Вторични пазари

Една от най-често очакваните ползи, свързани с цифровите ценни книжа, е появата на вторични пазари, поради ликвидността, която те потенциално ще осигурят.

Април завърши като смесена торба по отношение на вторичните пазари. Докато водещата американска платформа OFN се бори със своите финансови средства, базираната в Канада TokenGX получи зелена светлина за следващото си начинание.

TokenGX получава Greenlight за разработване на вторична платформа за търговия за канадските пазари

OpenFinance Network ‘OFN’, за премахване на списъка с активи, освен ако емитентите не се засилят

Стратегически инвестиции + набиране на капитал

Тъй като потребителските бази стават все по-образовани, компаниите, фокусирани върху инвестициите от социално въздействие, ще увеличат своята привлекателност. EFFV призна това и обяви предстоящ STO, структуриран да стимулира растежа им в „зелени“ начинания.

Заедно с това през април tZERO успешно реализира инвестиция от 5 милиона долара. Компанията посочва планове да използва това финансиране за разширяване на услугите в Азия.

tZERO осигурява 5 милиона долара за разширяване на азиатските операции

Earth First Food Ventures (EFFV) – Инвестиране на социално въздействие в рамките на FoodTech

Конюшни монети

Една от най-горещите форми на цифрови активи е, без съмнение, Stablecoins. Тези активи привлякоха вниманието на мнозина до такава степен, че Facebook разработва свой собствен вариант. През изминалия месец се развиха не само околните Везни, но и прозрения, предоставени както от политици, така и от изследователи.

Изследователите на Blockchain Initiative в Калифорния Бъркли издават ново проучване на Stablecoin

И все пак да бъдат потушени, Везните все още се коват чрез критики и растеж

В новините

Игра в „Sandbox за токенизация“ с Vertalo

Тъй като секторът на цифровите ценни книжа е на няколко години, на този етап е дошъл моментът компаниите да започнат да настояват за реално приемане. Vertalo призна това и наскоро обяви множество усилия да направи точно това. Най-новият от които е стартирането на, както те наричат, „Tokenization Sandbox“.

Главният изпълнителен директор на Vertalo, Дейв Хендрикс, говори за целта на тяхната токенизация Sandbox и защо е необходима.

„Програмата Vertalo Sandbox е иновация, предназначена да намали пречките пред цифровата трансформация на активи и да даде възможност на участниците на пазара … За да създадем доверие в програмите за цифрова трансформация, трябва да преминем през скъпите услуги за стокови транзакции, като например издаването на символи. ” Прочетете тук

 

Г-н Прекрасно съгласува усилията с платформата за краудфандинг на собствения капитал, „StartEngine“

Решени да продължат да растат и да предоставят на своите клиенти несравними възможности, StartEngine успя успешно да привлече нови таланти към екипа си през последния месец. В екипа се присъединява не друг, а Кевин О’Лиъри, известен още като г-н Чудесен.

Кевин О’Лиъри разказа защо реши да направи скок в краудфандинга със StartEngine.

„Тъй като пандемията на коронавируса, причиняваща икономическа несигурност, стартиращите компании и малкият бизнес имат невероятно труден достъп до капитал, така че ще видите съществено нарастване на интереса към компании за краудфандинг като StartEngine, които решават този проблем … Ще го направим погледнете назад към този период като началото на нарастването на акционерното краудфандинг и мисля, че това е индустрия, която StartEngine ще спечели. ” Прочетете тук

Интервюта

Джим Дауд, основател & Управляващ директор на North Capital Private Securities

В това ексклузивно интервю обсъдихме скорошното пускане на нов ATS, поддържащ различни активи, включително цифрови ценни книжа. Това развитие бележи важна стъпка напред, в ключов момент, когато инвеститорите търсят такива услуги. Прочетете още

Ник Бхаргава, съосновател на GROUNDFLOOR

Като съосновател на платформа за групово финансиране, фокусирана върху недвижими имоти, GROUNDFLOOR, Ник Бхаргава има уникална информация за Закона за работа. В тази дискусия ние изтъкваме нуждите на индустрията, придвижвайки се напред, както и това, което GROUNDFLOOR може да предложи. Прочетете още

Бенджамин Цай, президент & Управляващ партньор на Wave Financial

Между предстоящия им „Фонд за уиски в Кентъки“ и инвестициите им в компании като Securitize и Vertalo, Wave Financial очевидно е „ол-ин“ за цифрови ценни книжа. Прегледайте нашата дискусия с Бен Цай, докато той разяснява защо е така. Прочетете още

Около мрежата

Незабавен достъп: Лесни, сигурни и съвместими Peer-to-Peer транзакции на цифрови ценни книжа – секюритизирайте

Тъй като много борси, насочени към цифрова сигурност, все още работят, за да излязат от земята, Securitize разработи и пусна ново средство за покупка / продажба на тези активи. Тази възможност идва чрез използването на технологии като „Atomic Swaps“, премахвайки необходимостта от посредници на трети страни.  Прочетете още

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner