Reinventar la gestió de la riquesa: com està configurant la tecnologia la manera com gestionem les inversions

Tradicionalment, la gestió del patrimoni ha estat un servei professional basat en humans que proporciona assessorament financer i d’inversió a clients de la categoria de valor net i ultra valor net. Des del indústria de la gestió del patrimoni es fa lucratiu a causa de la seva comissió fixa cobrada als clients; malgrat la implementació de tecnologia innovadora, l’assessorament en inversions encara està disponible en gran part per als rics i tancat per als altres. No obstant això, els actius disponibles per als benestants també són cada vegada més accessibles per a clients no rics.

La gestió del patrimoni compleix amb la tecnologia 

Tota la indústria dels serveis financers ha estat sacsejada per la revolució tecnològica, que al seu torn ha configurat el món. Gestió del patrimoni el 2020 no és una excepció a aquesta tendència. Fintech ha reinventat el panorama de la gestió d’inversions incorporant Big Data, Intel·ligència Artificial i aprenentatge automàtic per optimitzar les carteres, mitigar els riscos i avaluar les oportunitats d’inversió.

Les empreses Fintech s’han adaptat i estan atentes a les necessitats de la nova generació d’inversors. Els Millennials exigeixen, en general, un accés fàcil, precís i flexible a la informació sobre tots els aspectes de la seva vida. S’ha comprovat que els rics millennials cada cop són més còmodes utilitzant la tecnologia per gestionar els seus diners. Les aplicacions mòbils, els assessors de robo i les eines d’IA proporcionen un major grau de control que els mètodes tradicionals de gestió financera.

Tecnologia en acció: gestionar inversions amb intel·ligència 

L’aparició del fintech ha revolucionat, millorat i automatitzat la prestació de serveis financers. Global inversions en tecnologia financera les empreses han superat els 100.000 milions de dòlars durant la darrera dècada.

Reinventar la gestió de la riquesa: com està configurant la tecnologia la manera com gestionem les inversions

Robo-assessors 

La proliferació de la intel·ligència artificial ha transformat la manera en què els assessors financers interactuen amb els seus clients. La indústria fa temps que preveu la interrupció del model d’assessor financer. Els anys 80 i 90 van donar pas al comerç en línia i el segle XXI ens aporta assessors en robo, és a dir, la plataforma d’inversions generada per ordinador que proporciona serveis de planificació financera augmentats, basats en algorismes, amb poca aportació humana. Els actius mundials gestionats pels inversors de Robo a partir del 2020 eren de prop d’1,1 bilions de dòlars i s’espera que creixin a un ritme anual del 25,6% (Statista).

Normalment, un Robo-assessor recopila dades financeres de particulars mitjançant algun tipus d’enquesta i utilitza la informació per oferir assessorament i invertir automàticament els actius dels clients. El millor d’aquests serveis automatitzats ofereix configuracions de comptes fàcils, planificació d’objectius, gestió de carteres, funcions de seguretat i, per descomptat, tarifes baixes.

Aplicacions de gestió de riquesa 

Les aplicacions de gestió de carteres mòbils poden proporcionar informació i les eines necessàries per gestionar les vostres inversions, des de les pensions laborals fins al capital personal i ISA. Moltes aplicacions es poden sincronitzar amb els vostres comptes existents, de manera totalment gratuïta.

ARQ, per exemple, utilitza la intel·ligència artificial per connectar inversions i generar dades per proporcionar als usuaris informació útil sobre el rendiment de les seves carteres. Es dediquen a la transparència proporcionant puntuacions sobre el que realment es considera un bon rendiment anual i si les taxes que paguen els seus usuaris són massa elevades. Les analítiques sense prejudicis mostren diverses mètriques per mostrar el valor de les inversions en relació amb altres.

Reinventar la gestió de la riquesa: com està configurant la tecnologia la manera com gestionem les inversions

Wealthsimple, fundat el 2017, ofereix una estratègia d’inversió inequívoca en tres nivells en funció del ‘perfil de risc’ de l’usuari: conservador, equilibrat o de creixement. La premissa que hi ha darrere Riquesa senzilla és invertir els vostres diners a tot el mercat de valors; a diferència de les accions d’una única empresa, per induir una estratègia d’inversió pràctica a llarg termini.

Configurar el compte de Wealthsimple a l’aplicació és senzill. Empleneu el formulari, seleccioneu el vostre risc i afegiu l’import que voleu invertir. L’algoritme processa les vostres dades i se us presentarà una cartera i un tauler personalitzat que il·lustraran el rendiment de les accions en temps real.

Per a l’inversor més visual, Capital personal és una aplicació que us permet fer un seguiment del vostre pressupost i inversions mitjançant la visualització de gràfics per classe d’actius o compte d’inversió, cosa que facilita la lectura, el seguiment i la gestió de la vostra cartera. La interfície és increïblement intuïtiva i les imatges reactives en ordinadors portàtils, tauletes, ordinadors i mòbils.

Reinventar la gestió de la riquesa: com està configurant la tecnologia la manera com gestionem les inversions

Tot i que hi ha més coses a dir sobre les funcions pressupostàries d’altres aplicacions, el capital personal serveix principalment com a agregador financer – reunir tots els vostres comptes en una única plataforma. L’eina comença per determinar la tolerància al risc, els objectius i el termini i genera una cartera invertint en diverses classes d’actius per diversificar-les. Cal dir que les altes tarifes del 0,89% es compensen amb el servei de gestió d’inversions properes a Personal Capitals.

Les empreses de gestió patrimonial adopten la tecnologia 

Les empreses de gestió de riquesa que adopten activament les eines de tecnologia financera, tot mantenint la seva aportació humana per ajudar els inversors a navegar per la cada vegada més complexa infraestructura financera, han demostrat ser més propenses a créixer.

El 45% dels administradors de riquesa va dir que la informació financera de la tecnologia i l’anàlisi de dades mitjançant la IA els ajuda a refinar els consells que donen als clients (PwC). El 36% va acordar que els seus clients podran veure clarament les seves inversions amb IA.

La plataforma B2B Cred, abraça la intel·ligència artificial per canviar la manera com les institucions financeres adquireixen i involucren els clients en assessorament en inversions. La companyia amb seu a Barclay ajuda les institucions financeres a augmentar els tipus de conversió, la participació i els actius sota gestió. Les empreses de gestió patrimonial que utilitzen la plataforma de dades de Cred els ajuden a utilitzar les dades dels seus clients per establir relacions i oferir els productes financers adequats en el moment adequat, cosa que augmenta l’eficiència de la firma i dels clients individuals.

AdviceRobo és un programari desenvolupat per ajudar els gestors de riquesa proporcionant serveis de risc predictius utilitzant la IA per generar dades de comportament.

Reinventar la gestió de la riquesa: com està configurant la tecnologia la manera com gestionem les inversions

Ajuden a les institucions financeres proporcionant puntuacions de crèdit psicogràfic que mesuren les actituds financeres, les motivacions i el comportament de les persones mitjançant entrevistes en línia. Els informes detallats proporcionen als gestors de recursos una visió més profunda de la salut financera dels seus clients, cosa que els permet optimitzar les carteres dels seus clients.

L’acumulació de Big Data significa que el conjunt d’informació de clients disponible per als gestors de patrimoni augmenta constantment, cosa que significa que sempre hi ha espai per optimitzar l’assessorament.

Morgan Stanley en línia permet accedir als comptes de clients a través de CRM que es pot introduir perfectament en múltiples programes de planificació financera, que poden ser consultats tant per assessors com per clients..

La tecnologia ha acollit amb satisfacció l’avaluació d’escenaris de “què passa si”? Les persones amb un valor net elevat poden utilitzar Morgan Stanley Online fàcilment per veure l’impacte directe o la viabilitat de la despesa, sense consulta. Les decisions de despesa i inversió d’un usuari estan connectades al seu assessor, que serà avisat quan un client faci una consulta.

8 de cada 10 directius de gestió de riquesa han considerat la tecnologia com un factor important per guanyar quota de mercat (Deloitte). El futur de la gestió d’inversions depèn en gran mesura del desenvolupament de la tecnologia. Les innovacions en tecnologia fint han alliberat els assessors de tasques mundanes perquè puguin dedicar més temps a proporcionar informació específica basada en els clients individuals.

La tecnologia té clarament un paper a jugar en els processos de comunicació entre clients i assessors, en la forma en què els inversors gestionen i fan un seguiment de les seves carteres, així com en la forma en què es recullen i s’utilitzen les dades. Tot plegat continua configurant la manera com gestionem les inversions.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner