Evolució de les tendències en xarxes alimentades amb token: primera part

per Mara Schmiedt, cap d’estratègia global i desenvolupament de negocis, ConsenSys Codefi

Resum

  • S’ha augmentat l’escrutini normatiu, cosa que ha provocat la distribució inicial de tokens en rodes privades d’inversors acreditats. Propostes com el Port segur presentar un primer pas en la direcció d’orientacions normatives formals que cobreixi la bretxa entre la regulació i la descentralització progressiva
  • La infraestructura privada i els proveïdors de capital evolucionen cada cop més cap a models de negoci natius de la Web 3.0, posicionats de manera única per donar suport a l’arrencada inicial i a la participació contínua en xarxes descentralitzades.
  • El camí cap a la prova d’estaca passa de la seva llarga fase d’investigació i implementació del gènesi al creixement

Des del 2016, s’han desplegat diversos models de llançament de tokens i xarxes per intentar augmentar la participació de la xarxa i fer créixer les seves respectives comunitats. Fins ara n’hi ha hagut +4000 intents, proves de prova i fallades en la distribució eficient i justa de tokens als usuaris que reforcen la participació en una xarxa descentralitzada, evitant que impedeix la seguretat concentració d’explotacions.

Aquests intents han donat lloc a un pla daurat per a la manera correcta de llançar una xarxa? La veritat és que no hi ha cap model arquetípic per a tots, però una cosa és certa: a mesura que madura la indústria, els llançaments de fitxes evolucionaran i coincidiran amb els llançaments de xarxa reals. Què podria ser més fructífer que les fitxes d’utilitat amb utilitat real?

Quina és la perspectiva actual? Fem una ullada a les tendències dels ecosistemes i a com han evolucionat al llarg del temps a la llum dels darrers avenços normatius, tècnics i de l’aparició de nous jugadors en el terreny de joc basat en els tokens..

Tendència 1: el paisatge regulador

A QUI ES PERMET VENDRE QUÈ, A QUI I QUAN …

El paisatge de venda de fitxes obert a tothom, que una vegada proliferava, que va atreure els primers usuaris, especuladors, innovadors i estafadors, ja és cosa del passat i ha vist canvis recents a mesura que els reguladors es posen al dia amb la innovació..

“És durant la fase de desenvolupament que les preguntes sobre la línia de valors / no de valors semblen ser les més difícils de resoldre.” – Hester Pierce, comissari de la SEC

Possiblement, amb una xarxa totalment funcional, hi ha menys necessitat de restriccions de participació i d’acords legals complexos quan es pugui mitigar l’ambigüitat assegurant que els tokens són realment usat en lloc de comprar-lo simplement. Tot i això, requereix la disponibilitat d’una xarxa totalment funcional.

Per tant, en un intent d’abordar les imminents preocupacions de compliment, les distribucions inicials de tokens es produeixen cada vegada més en rondes privades d’inversors acreditats. Alguns han assenyalat que aquests desenvolupaments recents minen els protocols de codi obert que es pretenen aconseguir en primer lloc: posar tokens en mans d’usuaris els incentius dels quals estan alineats amb la maximització d’utilitat de la xarxa, en lloc de maximitzar els beneficis per a inversors i empreses privades..

Trobar un model de finançament viable, compatible i distribuït per finançar el desenvolupament d’una xarxa descentralitzada, alhora que assegurar-se que els tokens acabin en mans de participants a llarg termini presenta un repte doble. Propostes com la Port segur i el marc proactiu de sistemes rigorosos i líders en la indústria normes, presentar un primer pas cap a la possibilitat de salvar la bretxa entre regulació i descentralització.

Tendència 2: l’auge de la prova d’aposta

… I PER QUÈ EL 2020 ÉS UN ANY MONUMENTAL PER AL FUTUR DE LA PROVA D’APOST

A partir del 16 de setembre de 2020, la capitalització de mercat acumulada dels actius criptoaportables és de 35.700 milions de dòlars, amb més de la meitat (~ 52%) d’aquest valor actualment bloquejat en participacions.

Evolució de les tendències en xarxes alimentades amb token: primera part

Font: Stakingrewards.com, 2020

Les xarxes de prova d’aposta (PoS) utilitzen recompenses d’aposta, que es creen mitjançant el protocol, com a mecanisme d’incentius per garantir que els usuaris participin honestament en la validació de l’activitat en cadena..

Avui es tracta d’entrar al mercat les cadenes de prova d’estaca. Amb les cadenes de blocs de capa 1 com Tezos i Cosmos, així com solucions de capa 2 com Matic i Loom llançades el 2019, la llarga fase d’investigació en el camí cap al PoS passa finalment de la implementació de la gènesi al creixement. El 2020, el llançament esperat de solucions de capa 2 de DPoS basades en eth2 i Ethereum, com ara SKALE, marquen un moment crucial per al futur de l’adopció de la prova d’aposta.

A més, els recents desenvolupaments en sistemes de prova d’aposta revelen la importància de dissenyar i optimitzar el llançament inicial de la xarxa per assolir els índexs de participació desitjats i garantir la viabilitat a llarg termini. En aquest context, és fonamental que els protocols de prova d’aposta pura o delegats distribueixin tokens perquè un nombre suficient d’actors diferents pugui posar en joc tokens i executar nodes per protegir la xarxa. Una distribució deficient i desproporcionada entre actors individuals pot afectar la seguretat de la xarxa o influir en la percepció general de la legitimitat del govern de les xarxes..

Aquest és un article de dues parts. La part 2 es pot trobar aquí.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner