Еволюция на капиталовите пазари – лидери на мисълта

От на традиционни частни собствен капитал или дълг да се по-малко конвенционален краудфандинг. The най-много скорошни токенизация метод е на следващия стъпка в на еволюция на на капитал пазари.

Често издателите на ICO токени дават публични обещания относно бъдещо увеличение на стойността на техния токен. Според регулаторите такива искове се считат за насърчаване на ценни книжа. Освен това имаше случаи, когато ICO откровено пренебрегнаха ангажиментите си от пътната карта. Приблизително по същото време, когато някои лоши ICO ябълки падат и регулаторният контрол се увеличава, идеите за предлагане на STO или маркери за сигурност стават гласни, тъй като естественото продължение на ICO индустрията.

Всъщност STO имат повече правен смисъл, но много по-малко шум на дребно. Времената за набиране на стотици милиони за идея за бяла книга определено са изчезнали. Но твърдението на автора на настоящата статия – това не означава, че всички ICO са мъртви. Все още може да има случаи на полезност, представени от жетон за интелигентен договор.

Ако обаче не се предлага помощна програма или услуга, тогава е вероятно бъдещо разпределение на печалба или направо упражняване на корпоративни права. С други думи – ценна книга.

Ценната книга е юридически дефиниран финансов актив, който може да се търгува или обменя. Правното определение обаче варира в зависимост от юрисдикцията. Основните категории са собствен капитал или дълг, или деривати от тях. Ценни книжа се предлагат от емитент. Днес основното предлагане на ценна книга може да бъде направено чрез краудфандинг, частно пласиране или пълномащабно публично предлагане на проспект. В зависимост от размера и юрисдикцията, и двата варианта биха представлявали издаване на ценна книга.

Токенизираната ценна книга предлага комбинация от предимства както на практиката на ICO, така и на съществуващите закони за ценни книжа. От една страна, STO се съобразява със закона. И от друга страна, STO предлага подобно обещание за незабавна (или забавена в случай на законово необходими периоди на блокиране) ликвидност.

Към днешна дата няма „обмен на токени на ценни книжа“ (април 2019 г.). Но има немалко инициативи, които искат да получат регулаторно разрешение за провеждане на борса с ценни книжа за модифицирания клас активи на ценни книжа – токени за сигурност. Потенциален начин за обмен на символи за сигурност биха били извънборсовите бюра, предоставени от агенти за прехвърляне на собственост като Fintelum. Вижте повече по-долу.

Основната разлика, която отличава маркерите за сигурност от не-символните ценни книжа, е действителният аспект на блокчейн. Сега вместо, или по-скоро в допълнение към регулаторните изисквания, като регистрация на сертификати, акции, облигации и облигации – се издава интелигентен договор, представляващ регистрираните права и задължения на издадената ценна книга, докато ценните книжа на приносител могат да бъдат най-ефективно токенизирани.

Инвеститорите или участниците в STO обикновено са потребители на криптовалута, но не непременно. STO практиката ще продължи пътя, издълбан от ICO индустрията при определяне на случаите на използване на криптовалута като цяло. Предложението STO не е толкова демократично, отколкото беше ICO. Предлагането на токени за сигурност е много по-малко без триене, отколкото преди с помощните токени.

Днес потенциалният купувач на STO ще трябва да преодолее тежкия процес на профилиране на KYC / AML, за да бъде съобразен с продажбите на ценна книга. И често се опитвайте да предоставите невъзможното – акредитиран, усъвършенстван или професионален статут на инвеститор. И в зависимост от юрисдикцията и предлагания проект нивата на болката могат да варират. Ето защо издателят на STO трябва да има атрактивно предложение на масата, за да може да привлече инвеститори.

Сигурност жетон или токенизиран ценни книжа?

Като забележка от значение, да не се бъркат двете концепции, добре публикувани от Ноел Ачесон в нейното парче [mfn]https://www.coindesk.com/security-tokens-vs-tokenized-securities-its-more-than-semantics[/ mfn]. Токените за сигурност са предмет на настоящата ни статия. Докато символизираните ценни книжа са символно представяне на вече съществуваща ценна книга. Например, акции на Apple могат да бъдат токенизирани и търгувани на отделна борса, отколкото се търгуват оригиналните акции (например: APPL тикер, търгуван на Нюйоркската фондова борса). Въпреки че е под въпрос, но изглежда има опити да се изброят токени, за които се твърди, че представляват акции на Apple.

Това е част 4 от поредица от 5 части.

Щракнете тук за част 1,


Щракнете тук за част 2,

Щракнете тук за част 3

Щракнете тук, за да прочетете част 5

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map