Преглед на TradingView: Овладейте ръководството за потребителя на Crypto

TradingView е популярна платформа за графики, която предлага графики както за традиционните финансови пазари, така и за крипто пазарите. Продължавайте да четете, за да откриете всичко, което трябва да знаете за TradingView.

Какво е TradingView?

TradingView е финансова платформа за търговци и инвеститори. Подобно на други платформи за графики и инструменти за анализ, TradingView иска да предостави на търговците информацията, необходима им за извършване на информирани сделки. С тази цел, TradingView предлага диаграми, търговски идеи, усъвършенствани инструменти за технически анализ, котировки в реално време и други.what-is-tradingview

Ключовата характеристика на TradingView е, че можете да рисувате практически всичко в диаграмите на платформата – от прости пълзящи средни до разширени ленти за технически анализ.

TradingView беше и една от първите основни графични платформи, които интегрираха биткойн. При първото стартиране през 2011 г., TradingView публикува данни и диаграми за традиционните финансови пазари. От юни 2013 г. обаче TradingView поддържа биткойн графики. Първоначално компанията използва Mt. Gox за крипто обмена на данни.

tradingview-bitcoin-price-charts

Днес TradingView предлага широка гама от графични инструменти за инвеститори на дребно и институционални инвеститори. Платформата има за цел да бъде всичко в едно врата към света на инвестициите в акции, глобалната търговия и пазарния анализ.

tradingview-market-quotes

След като настроите инструментите за картографиране на TradingView, можете да започнете да се занимавате с търговия на хартия директно през платформата. Тествайте стратегиите си срещу различни пазарни условия, преди да поставите реални пари на линия.

След това, след като сте готови да правите реални поръчки чрез TradingView, можете да отворите брокерска сметка при един от няколкото поддържани брокери, да депозирате пари в тези брокерски сметки и да свържете акаунта към TradingView.

TradingView обаче поддържа само малък брой борсови посредници и борси за криптовалути (в момента се поддържа само Poloniex). Повечето търговци държат TradingView отделно от посредничеството си. Можете лесно да използвате TradingView, без никога да свързвате брокерска сметка.

Основната версия на TradingView е безплатна, като абонаментните планове варират от $ 15 до $ 60 на месец.

Функции на TradingView

Основните характеристики на TradingView включват всичко от следното:

Проследявайте разнообразието от финансови инструменти и пазари: TradingView ви позволява да проследявате множество пазари и финансови продукти от една удобна платформа, включително криптовалути (като CoinMarketCap, CryptoCompare и CoinGecko), фиатни валути, акции, индекси, фючърси, облигации и CFD.

tradingview-crypto-market-features

Проследяване на множество подкатегории: Във всяка категория TradingView изброява множество подкатегории. Можете да видите отделни пазари на криптовалути за BCH, BTC, ETH, XRP и други основни валути, например. Можете да прегледате подкатегории за фиатни валути като „незначителна“, „основна“, „екзотична“ и „Европа“.

Целеви специфични видове запаси: TradingView улеснява проверката на акциите и пазарните движения чрез своята платформа. Въпреки това, TradingView също има подкатегории акции в рамките на своята платформа, включително „най-печеливши“, „голяма капитализация“, „най-губещи“, „най-активни“ и „най-нестабилни“, наред с други категории.

Безплатни и платени опции: TradingView разполага с четири различни нива на абонамент, вариращи от безплатни до $ 60 на месец.

Множество индекси: TradingView улеснява проследяването на различни индекси, включително валутни индекси, S&P сектори, американски индекси и основни световни индекси.

Фючърсни пазари: TradingView поддържа фючърсни пазари в множество категории, включително селскостопански, енергийни, валути, метали, световни индекси и лихвени проценти.

Облигации: Категориите облигации включват „големи 10Y“, „Америка“, „Европа“, „Азия“, „Тихия океан“, „Близкия изток“ и „Африка“.

CFD: Категорията Договори за разлика (CFD) включва подкатегории като селско стопанство, енергетика, метали, световни индекси и облигации и лихвени проценти.

Работи във всеки браузър: TradingView работи на всеки браузър, без да инсталира допълнителен софтуер.

HTML5: Причината, поради която TradingView работи на всеки съвременен браузър, е, че всичко е кодирано в HTML5.

50+ Интелигентни инструменти за рисуване: Напредналите търговци могат да се възползват от усъвършенстваните инструменти за рисуване на TradingView, като ви позволяват да рисувате почти всичко на диаграмите.

tradingview-crypto-draw-tools

Няколко типа диаграми: TradingView има всички видове типове диаграми и оформления, включително Renko, Kagi, прекъсване на редове, P&F диаграми и др.

Безплатни изпитания: И четирите абонаментни пакета TradingView имат 30-дневни безплатни пробни версии.

Сигнали от страна на сървъра: TradingView може да бъде персонализиран за изпращане на сигнали за определени известия. Можете да получите известие, когато пазарът отговаря на зададените от вас критерии. Можете да кажете на TradingView да ви изпрати предупреждение, ако акциите на Microsoft спаднат извън канала на Bollinger Bands, например, или ако BTC падне под $ 7,000. Има 12 различни условия за предупреждение, които могат да бъдат приложени към индикатори или инструменти за рисуване.

Инструменти за сито: TradingView има скрийнсейнери за борса и крипто. Тези екрани са инструменти за търсене, които ви позволяват да филтрирате активи въз основа на конкретни критерии. Можете да намерите най-евтините компании, които правят най-много пари, като филтрирате например по най-ниското съотношение P / E. Над 100 + полета са на разположение чрез пресяващите.

50+ обмена и подаване на данни: TradingView е свързан с 50+ обмена и емисии с данни. Платформата разполага с професионален канал за търговски данни, който й дава директен достъп до акции, фючърси, всички основни индекси и CFD. Това означава, че потребителите на TradingView получават първокласни данни за цени, обем и история, излъчвани директно от САЩ и международните пазари.

tradingview-индикатори-стратегии

Мобилни приложения: TradingView има мобилни приложения за iOS и Android. Приложенията ви позволяват да предавате котировки в реално време в движение, да отговаряте на други потребители на TradingView и да имате достъп до запазени диаграми навсякъде.

Социална мрежа: TradingView е един от най-социално ориентираните инструменти за графики, налични днес. Можете да общувате с други потребители, да споделяте стратегии за търговия и да участвате във форуми на TradingView. Има над 8 потребители на TradingView. Някои потребители са последвани от стотици други търговци. Можете да проследите някого, за да получите мненията му за последните пазарни движения, например. Някои търговци дори предлагат дневни курсове за търговия или образователни програми чрез чат стаи за търговия.

tradingview-топ-автори

Персонализиран технически анализ: TradingView има над 100 предварително изградени проучвания за подробен анализ на пазара. Тези изследвания обхващат най-популярните търговски концепции и показатели.

Език за програмиране на бор: Екипът зад TradingView е изградил езика за програмиране Pine, който ви позволява да създавате и споделяте персонализирани проучвания и сигнали. Кодът на всяко проучване може лесно да бъде модифициран и почти всеки потребителски индикатор може да бъде създаден от нулата с помощта на този код.

tradingview-скриптове-език

Търговия с хартия: TradingView има пълнофункционална система за търговия с хартия, която ви позволява да купувате и продавате активи за виртуални пари. Можете да тествате стратегии за търговия в различни пазарни условия, преди да инвестирате истински пари.

Персонализиращи се опции на диаграмата: TradingView ви позволява да персонализирате диаграми с десетки различни опции. Можете да добавите основни неща като обем и цена например в диаграмите. Можете също така да добавите по-разширени функции като ленти на Болинджър, ленти Donchian Channels и Ichimoku Lead (9, 26, 52, 26).

tradingview-chart-options

Поддръжка на мулти-брокер: TradingView ви позволява да направите реална поръчка по всяко време директно през платформата, като отворите акаунт в поддържани брокери. Просто депозирайте пари в тази брокерска сметка, свържете сметката към TradingView и след това започнете да търгувате.

Поддържа Poloniex: От ноември 2019 г. TradingView поддържа само един брокер за криптовалути – Poloniex.

tradingview-crypto-screener

Как да използваме TradingView

TradingView е създаден с цел да бъде лесен и интуитивен за начинаещи, но и достатъчно мощен за усъвършенствани графисти.

По принцип TradingView ви предоставя широка гама от инструменти за графики. След това използвате тези инструменти за графики, за да правите информирани сделки. Получавате данни в реално време и базирани на браузъра диаграми, които ви позволяват да правите проучвания от всяко място, като например да разберете цената на биткойн или някой от основните пазари по света.

как работи tradingview

Всички данни на TradingView са достъпни директно от всеки съвременен интернет браузър. Няма нужда да инсталирате софтуер (въпреки че са налични мобилни приложения за iOS и Android).

След като се регистрирате за TradingView, можете да започнете да разглеждате множество пазари, включително акции, индекси, криптовалути, фючърси, облигации, фиатни валути и CFD.

Можете също да разглеждате скриптове или да внедрявате скриптове във вашите собствени диаграми. TradingView разделя скриптовете на подкатегории като осцилатори, центрирани осцилатори, волатилност, анализ на тенденции, обем, пълзяща средна и индикатори на Бил Уилямс.

как да използвате-търговски преглед

Вие също ще искате да използвате скрининга, за да намерите правилния актив. TradingView има скрийн скрийн, форекс скрипт и крипто скрининг.

tradingview-предимства

Можете да използвате крипто скрининга, например, за да видите хиляди различни криптовалути, след което стеснете списъка въз основа на конкретни филтри. TradingView има широка гама от филтри, включително описателни, основни и технически филтри. Можете да филтрирате цифрови токени въз основа на описателен подфилтър като обем и цена, основен подфилтър като общ брой монети и търгувани монети или технически подфилтър като нов 52-седмичен връх.

tradingview-crypto-screener

Без значение какъв пазар търсите с TradingView, можете да видите широка гама от индикатори за този пазар. можете да видите процентната промяна за определен период от време, включително 1 седмица, 1 месец, 3 месеца, 6 месеца, YTD и 1-годишна ефективност. Можете да добавите (буквално) десетки други индикатори към всяка графика, включително основни неща като наддаването към по-разширени критерии като страхотния осцилатор, Donchian Channels ленти и Ichimoku Lead (9, 26, 52, 26).

tradingview-технически анализ

В крайна сметка, независимо дали искате да извършите усъвършенстван технически анализ на пазарите или искате просто да разгледате основните фактори като цена и обем, TradingView улеснява персонализирането на диаграмите въз основа на вашите търговски нужди.

Междувременно, ако искате директно да извършвате сделки чрез TradingView, можете да направите и това. Можете да свържете малък брой брокерски акаунти към вашия акаунт в TradingView, след което да правите сделки директно чрез TradingView.

Понастоящем TradingView поддържа около 20 различни брокери, включително:

Фючърсни брокери: WH-Selfinvest, AMP Global Clearing, Advantage Futures, Dorman Trading, Global, Mirus, Phillip Capital, RJO’Brien, Rosenthal Collins Group LLC, Robbins Trading, Straits Financial, Tradovate, Wedbush и Modalmais.

Акционни брокери: Модалмаис и Алор.

Форекс брокери: OANDA, FOREX.com и DirectFX.

Крипто брокери: Poloniex

Можете да интегрирате брокер с платформата TradingView директно, въпреки че повечето потребители просто ще пазят своите класации TradingView отделно от своята брокерска платформа.

Как работи TradingView?

TradingView получава своите данни от множество борси и източници по целия свят. Компанията плаща за поток от данни от търговски клас, след което споделя тези данни с потребителите под формата на диаграми.

TradingView също улеснява брокерите да се свързват с TradingView. Брокерът изгражда REST уеб API на собствените си сървъри въз основа на спецификациите на TradingView. След това платформата на брокера е интегрирана с TradingView. Цялата интеграция се осъществява през интернет благодарение на HTML5 инфраструктурата на TradingView.

Всичко това се случва зад кулисите с TradingView. Основният начин, по който ще взаимодействате с TradingView, ще бъде под формата на диаграми и графики.

TradingView Ценообразуване

tradingview-цена-цена

TradingView предлага четири различни нива на абонамент.

Основно (безплатно)

 • 1 диаграма на раздел
 • 1 устройство едновременно
 • 1 запазено оформление на диаграмата
 • Повторение на лентата за ден, седмица
 • 12 адаптивни типа диаграми
 • 50+ интелигентни инструменти за рисуване
 • Сравнете символите
 • 100+ предварително изградени индикатора, 8 000 индикатора, задвижвани от общността
 • 3 индикатора на диаграма
 • 1 предупреждение от страна на сървъра за цена, индикатори или чертежи
 • Поддържа се от реклама
 • Няма поддръжка на клиенти

Професионалист ($ 12.95 на месец, платени годишно / $ 14.95 на месец, платени месечно)

 • 2 диаграми на раздел
 • 1 устройство едновременно
 • 5 запазени оформления на диаграми
 • Персонализирани интервали от време и диапазони
 • 12 адаптивни типа диаграми
 • 50+ интелигентни инструменти за рисуване
 • Сравнете символите
 • 100+ предварително изградени индикатора, 8 000 индикатора, задвижвани от общността
 • 5 индикатора на диаграма
 • 10 предупреждения от страна на сървъра за цена, индикатори или чертежи
 • Няма реклами
 • Редовна поддръжка на клиенти

Pro + ($ 24.95 на месец, платени годишно / $ 29.95 на месец, платени месечно)

 • 4 диаграми на раздел
 • 2 устройства едновременно
 • 10 запазени оформления на диаграми
 • Персонализирани интервали от време и диапазони
 • Графики в рамките на деня, базирани на персонализирани формули (спредове)
 • В рамките на деня Ренко, Каги, прекъсване на редове, точка & Фигурални диаграми
 • 12 адаптивни типа диаграми
 • 50+ интелигентни инструменти за рисуване
 • Сравнете символите
 • 100+ предварително изградени индикатора, 8 000 индикатора, задвижвани от общността
 • 10 индикатора на диаграма
 • 30 предупреждения от страна на сървъра за цена, индикатори или чертежи
 • Няма реклами
 • Приоритетна поддръжка на клиенти

Премиум ($ 49,95 на месец, платени годишно / $ 59,95 на месец, платени месечно)

 • 8 диаграми на раздел
 • 5 устройства едновременно
 • Неограничени запазени оформления на диаграми
 • Персонализирани интервали от време и диапазони
 • Втори интервали
 • Графики в рамките на деня, базирани на персонализирани формули (спредове)
 • в рамките на деня Ренко, Каги, прекъсване на линия, точка & Фигурални диаграми
 • 12 адаптивни типа диаграми
 • 50+ интелигентни инструменти за рисуване
 • Сравнете символите
 • 100+ предварително изградени индикатора, 8 000 индикатора, задвижвани от общността
 • 25 индикатора на диаграма
 • 200 предупреждения от страна на сървъра за цена, индикатори или чертежи
 • Няма реклами
 • Първо приоритетна поддръжка на клиенти
 • Предлагат се 30-дневни безплатни пробни версии за всички планове.

Няма възстановяване на суми за първоначални поръчки (покупки за първи път) и няма възстановяване за месечни планове. Възстановяванията са налични само след автоматично приспадане на годишни плащания (да речем, след пробния период и след подновяване) в рамките на 14 календарни дни след плащането.

TradingView приема плащане с всички основни кредитни карти и PayPal. Можете също така да плащате за годишни планове чрез биткойн.

Всичко за TradingView

TradingView е със седалище в Ню Йорк със вторичен офис в Лондон, Великобритания. Компанията е основана през 2011г.

През 2013 г. TradingView добави биткойн класации към платформата, а компанията продължи да добавя крипто графики към платформата през годините.

Заключителна дума

TradingView е базирана на HTML5 платформа за диаграми, която предлага широка гама от инструменти за графики, функции за анализ и др. Платформата е не само една от най-напредналите графични платформи, налични днес, но е и процъфтяваща социална мрежа от търговци. С над 8 милиона търговци в мрежата, TradingView има по нещо за всеки.

Като цяло, TradingView е идеален за междинни и напреднали търговци, които искат да издигнат търговията си на следващото ниво. Достатъчно е подходящ за начинаещи за нови търговци, но има достатъчно разширени функции, за да ангажира по-опитни търговци.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner