Преглед на STO: Как работят ръководствата за предлагане на токени за сигурност

преглед на предлагането на маркера за сигурност

Предлагането на токен за сигурност или STO е това, което се случва при комбиниране на IPO и ICO заедно. Получавате правната регулаторна рамка на продажба на ценни книжа, съчетана с базирано на блокчейн цифрово създаване на токен на ICO.

Форбс наскоро предложи че предлагането на маркери за сигурност може да бъде „бъдещето на набиране на пари“.

Какво е STO? Как работят предложенията за маркери за сигурност? Как обикновените инвеститори като вас могат да участват на пазара STO? Нека да разгледаме историята на маркера за сигурност, предимствата на регулирането и да изброим най-популярните борси, за да обясним всичко, което трябва да знаете за STO и как те работят в криптосистемата.

Какво представлява предлагането на токен за сигурност?

сто ръководство

Определението за предлагане на токен за сигурност е, когато се случи продажба, когато инвеститор обменя пари за монети или жетони. Тези монети или символи са ценни книжа: те са свързани с базисен инвестиционен актив като акции, облигации, инвестиционни тръстове за недвижими имоти (REIT) и други активи.

STO е подобен на ICO. Всъщност те могат да функционират по почти идентичен начин. Както с STO, така и с ICO, някой обменя пари за цифров жетон.

Основната разлика между STO и ICO, разбира се, е в продавания токен. С ICO токенът може да бъде практически всичко – от цифрова валута до токен за помощна програма. С STO цифровият токен е ценна книга. Токенът е заменим финансов инструмент, подлежащ на договаряне със специфична парична стойност.

Какво представляват маркерите за сигурност? Как работят?

как работят предложенията за маркери за сигурност

Токените за защита са цифрово представяне на някакъв вид актив на защитата. Най-често срещаните маркери за защита представляват:

Капиталови пазари: Една компания може да конвертира своите акции в символи. Притежателите на токени могат да спечелят дивиденти или да имат определени права на глас.

Собствени фондове: Капиталов фонд може да преобразува своите акции в символи. Притежателите на токени имат право на част от печалбата, спечелена от дяловия фонд.

Стоки: Стока може да бъде разделена на жетони, след което се предлага по време на STO.


Недвижим имот: Капиталът на недвижимите имоти може да бъде преобразуван в символи – точно както функционира REIT.

В крайна сметка предложенията за сигурност не променят основните ценни книжа; те са същите ценни книжа, които можете да закупите чрез обикновена инвестиционна платформа. Те обаче променят начина, по който компаниите и инвеститорите подхождат към продажбите на ценни книжа.

Къде се провеждат предложенията за токени за сигурност?

как сто работи

Токените за сигурност не се търгуват на редовни борси за криптовалута.

Търговията с токени за сигурност е регулирана. Само определени видове хора могат да участват в търговията с легални защитни токени.

Борсата трябва да се съобрази изцяло с разпоредбите, за да предложи законна търговия със сигурност, а на борсата може да се наложи инвеститорите да отговарят на определени квалификации. Например инвеститорите може да се нуждаят от акредитация. Инвеститорите може да се наложи да завършат обширен процес на включване, за да проверят своята самоличност и акредитиран статус.

Поради всички тези причини пазарът на маркери за сигурност се осъществява на регулирани борси или специализирани борси.

Регулираните борси като Coinbase и Kraken изброяват маркери за сигурност например, както и специализираните борси като CEZEX.

Проверете нашия списък в долната част, за да видите най-големите борси за маркери за сигурност, налични днес.

История на предлагането на токени за сигурност: Защо се нуждаем от STO? Откъде дойдоха?

история на предлагането на маркера за сигурност

За да разберем предложенията за маркери за сигурност, първо трябва да обясним първоначалните предложения за монети (ICO).

2017 г. беше годината на ICO

2017 беше годината, в която крипто и биткойн станаха основна. Беше и годината на ICO. Стартъпите по целия свят започнаха да използват първоначални предложения за монети (ICO) за набиране на средства.

С първоначално предлагане на монети, компания продаваше цифрова монета в замяна на фиатна валута (като USD) или криптовалута (като BTC или ETH). Инвеститорите могат да изпращат пари на компанията, а компанията ще изпраща монети в замяна.

ICO бяха оценени като нов нов метод за набиране на средства. ICO балансираха конкурентните условия, позволявайки на стартиращите компании да набират значителни количества капитал, без да разчитат на тромавия, традиционен свят на набиране на средства за рисков капитал. Всеки по света може да стартира ICO, продавайки токени на всеки, който се интересува.

ICO експлодираха през 2017 г. Стартъпите събраха общо 5,6 милиарда долара чрез ICO до края на годината. ICO активността достигна своя връх през първото тримесечие на 2018 г., когато стартиращите компании събраха 6,3 млрд. Долара само за първите три месеца на годината.

В крайна сметка обаче ICO бяха свалени от предсказуем враг: регулиране.

Средата на 2018: Регламентът връща ICO обратно на Земята

Повечето държави имат строги инвестиционни закони, които регламентират кой може да продава инвестиции на кого. Например в Съединените щати всяка компания, която продава акции, трябва да регистрира продажбата в Комисията за ценни книжа и борси (SEC).

През 2017 г. ICO бяха в сива зона. Хората не бяха наистина сигурни дали продаваните монети представляват акции. Наистина ли белег като биткойн е сравним с дял в компания? Ами Ethereum? XRP? Токените варираха значително в своите функции и методи за набиране на средства и инвеститорите останаха объркани.

Това не е първият път, когато регулаторните органи в САЩ се опитват да разграничат акциите от другите активи. След знаково дело на Върховния съд през 1946 г. SEC използва тестът на Хоуи за да се определи дали даден актив е запас. По същество тестът на Хоуи гласи, че ако активът функционира като ценна книга, то това е ценна книга съгласно върховенството на закона.

Установено е, че някои монети са се провалили в теста на Хоуи. Тези компании продаваха ценни книжа под прикритието на ICO. Други монети преминаха теста на Хоуи.

Правилата варират значително в различните монети. Повечето регулаторни органи в САЩ например признават, че биткойнът трябва да премине теста на Хоуи без проблем. Няма нито една организация, която да продава биткойни в ICO, например, и нито една централизирана организация не е събрала пари чрез продажбата на биткойн.

Ethereum, който беше продаден в ICO, стартиран от фондация Ethereum, и XRP, който е тясно свързан с успеха на частната компания Ripple, може да се разглежда като ценни книжа в бъдеще.

Поради цялото това объркване ICO операторите започнаха да забраняват клиентите от Съединените щати. Скоро финансовите регулатори в други страни се присъединиха към тази тенденция.

Днес все още има много ICO. Някои ICO съществуват в сива зона на закона, което позволява на гражданите на някои държави, но не и на други да участват. Други ICO са напълно незаконни, стартирани с надеждата, че SEC няма да предприеме действия. А някои ICO са напълно законни дори в Съединените щати: продаваните артикули преминават теста на Хоуи и не се считат за запаси.

Всичко това е важно, защото обяснява откъде идват предложенията за маркери за сигурност.

Предложенията за маркери за сигурност се появиха, защото хората осъзнаха ползите от ICO (удобство, достъпност, скорост), но признаха необходимостта от по-голямо регулиране. Предложенията за маркери за сигурност съчетават регулирането на IPO с удобството на ICO, но винаги трябва да сте наясно с рисковете от биткойн измами и измамни ICO схеми.

Предимства от предлагането на токен за сигурност

сто ползи

По време на разцвета на ICO от 2017 до 2018 г. издателите на токени продаваха торби с жетони, без да се притесняват за съществуващите закони за ценните книжа. Инвеститорите, участващи в нерегламентирани продажби на символи, нямат правно защитени права.

Предложенията за маркери за сигурност са проектирани да бъдат алтернативна на регулаторните алтернативи на обикновените продажби на маркери. Продажба на токен за сигурност дава на инвеститорите определени правно защитени права. Той дава право на притежателите на маркери за сигурност върху дивиденти или други предварително дефинирани потоци от приходи, например.

Издателите също се възползват от предложенията за маркери за сигурност. Емитентите знаят, че техните токени се купуват от акредитирани, проверени инвеститори. Освен това издателите могат да бъдат честни относно това как работят токените. Издателите могат да опишат конкретната икономическа стойност на токена, например, вместо да танцуват около факта, че токенът е ценна книга.

Някои от най-големите предимства на предлаганите маркери за сигурност включват:

Законно продавайте ценни книжа като токени: По време на лудостта на ICO от 2017 до 2018 г. компаниите ефективно продаваха ценни книжа като цифрови монети. Притежателите на монети са имали определени права – например дивиденти или права на глас. Други ICO бяха по-фини по отношение на факта, че продават незаконно ценни книжа. При STO няма нужда да танцувате около факта, че символът е ценна книга.

Регламентирано: Всички легитимни фирми трябва да спазват разпоредбите в страните, в които правят бизнес. Предложенията за защитни токени са регламентирани. Те спазват правилата на страната по отношение на продажбите на акции. Страна, която продава ценни книжа в САЩ, например, трябва да спазва разпоредбите на SEC или FTC.

Избягвайте заплахата от бъдещи репресии: С ICO някой може да има обещаващ токен за продажба, но инвеститорите са предпазливи поради заплахата от бъдещи репресии. Ако даден проект звучи добре, но също така потенциално нарушава разпоредбите на SEC, тогава той хвърля тъмен облак върху целия проект.

Достоверност: Ако някой се приближи до вас на улицата и ви разкаже за страхотни акции, които продава, ще бъдете скептични. Ако влезете в регулирана платформа за търговия и видите ново предложение за маркери за сигурност от прозрачна и регулирана компания, това дава на вашата инвестиция по-голяма надеждност.

Удобство: ICO променят начина, по който стартъпите събират пари. ICO също имаха своите недостатъци. Продажбата на токен за сигурност съчетава предимствата на ICO без недостатъците. Удобно е да закупите токен онлайн, като влезете в цифрова борса.

Програмируемост: Токените за сигурност могат да бъдат нещо повече от цифров лист хартия с вашето име и сертификат за запас върху него. Токените за сигурност могат да бъдат програмируеми и налагани от интелигентни договори.

Автоматични изплащания на дивиденти или права на глас: Някои маркери за сигурност се персонализират чрез интелигентен договор за автоматично изплащане на дивидент. Интелигентният договор разделя печалбата на компанията на различни порции, след което разпределя определен процент от печалбата на всеки притежател на токени. Другите маркери за сигурност имат вградени автоматични права на глас, задвижвани от интелигентни договори.

Отворено за международни инвеститори: Някои пазари на ценни книжа са отворени само за местни инвеститори. С предлагането на токен за сигурност всеки по света може да участва в продажбата на токени.

По-малко институционална манипулация: Теоретично СТО трябва да имат по-малко институционални манипулации. Свободният и отворен пазар с по-малко посредници трябва да намали манипулацията на пазара. Разбива продажбите на ценни книжа извън границите на големите институции.

Повече ликвидност: Токените за сигурност се търгуват на специализирани борси за сигурност. Инвеститорите могат да закупят един или повече токени за ценни книжа чрез тези борси, като предоставят на инвеститорите лесен начин да ликвидират или коригират своите притежания.

Нови заинтересовани страни с нови правила: STO позволяват на компаниите да създадат нов набор от заинтересовани страни с нови идеи за дълга, собствения капитал, гласуването и вноските. Това е адаптивна, адаптивна сигурност за нов свят на финансите.

Поради всички тези предимства, предлагането на маркери за сигурност променя основите на финансите.

Кога жетонът се превръща в ценна книга?

какво е предлагането на токен за сигурност

Ако дигиталният токен функционира като ценна книга, тогава той обикновено се счита за ценна книга в очите на закона.

Как да разберем дали цифров маркер функционира като ценна книга? Е, най-често срещаният метод е да се използва тестът на Хоуи.

Тестът на Хоуи

Тестът на Хоуи се позовава на решение от 1946 г. на Върховния съд на САЩ. Цитрусова ферма на име Howey Company от Флорида реши да даде под наем половината от голямото си имущество, за да финансира допълнително развитие. Половината от имота е даден под наем на различни инвеститори. Тези, които са закупили земята на Хоуи, нямат нищо от „знанията, уменията и оборудването, необходими за грижите и отглеждането на цитрусови дървета“, което ги прави спекуланти. Тези хора са закупили лизинга въз основа на предположението, че това ще им генерира печалба „в резултат на усилията на някой друг“.

Компанията Howey има проблеми, когато не успява да регистрира тази продажба в Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC). SEC твърди, че Howey Company продава нерегистрирана ценна книга, докато Howey Company твърди, че това не е истинска сигурност.

В крайна сметка случаят стигна до Върховния съд на Съединените щати, който реши, че продажбите на земя на Howey Company наистина са ценни книжа. Инвеститорите купуваха земята, защото очакваха да се възползват от работата на някой друг. По този начин продажбата трябваше да бъде регистрирана.

Как да преминете теста за Хоуи

Според решението на Хоуи нещо се счита за ценна книга, ако отговаря на следните квалификации:

Това е инвестиция на пари

Инвестицията е в общо предприятие

Очаква се печалба от работата на организаторите или третата страна

Тестът на Хоуи и крипто

Тестът Howey играе решаваща роля в крипто от самото начало. През 2017 и 2018 г. ICO операторите стават все по-предпазливи при преминаването на теста Howey. Ако ICO се провали на теста на Howey, тогава тя може да бъде обявена за незаконна продажба на сигурност от SEC. Ако ICO премина тест Howey, тогава това беше законно.

ICO може да рекламира техния токен, като например, че няма очаквана инвестиционна стойност. ICO може да опише маркера като „полезен“ токен, който може да се използва само за взаимодействие с платформата. Binance Coin (BNB) например се използва за намаляване на таксите за търговия в платформата.

Тук нещата стават сложни: стойността на токена на помощната програма все още се очаква да нарасне, тъй като платформата става все по-популярна. Стойността на БНБ скочи от пени до над 15 долара, защото това е комуналният токен за една от най-големите борси в света.

Каква е разликата между маркерите за сигурност и токенизираните ценни книжа?

Токени за сигурност и токенизирани ценни книжа

Може да се изненадате да научите, че има разлика между маркерите за сигурност и токенизираните ценни книжа. Лесно е да объркате двамата, но мнозина вярват, че повечето ценни активи в света ще претърпят токенизация в бъдеще.

Най-голямата разлика между двете е, че маркерите за сигурност са новоиздадени ценни книжа, изградени върху разпределена книга, докато токенизираните ценни книжа са само символни представления на финансови продукти, които вече съществуват.

Ако сте издали нов финансов продукт, който има защитни функции, това е знак за сигурност. Ако сте взели съществуващ финансов продукт, отделили сте го на 1 милион отделни парчета и сте продали всяка бройка, това е символизирана ценна книга.

Въпреки че символите за сигурност и токенизираните ценни книжа могат да имат подобен външен вид и терминология, издаването на символи за сигурност няма нищо общо с токенизираните ценни книжа.

Кратка история на предлагането на маркери за сигурност

сто история

Първото предлагане на токен за сигурност стартира от Blockchain Capital (BCAP) на 10 април 2017 г. Компанията събра 10 милиона долара за един ден.

Откакто този първи успешен STO, повече компании проучиха предимствата на STO.

Други забележителни моменти в историята на STO включват:

10 април 2017 г .: Blockchain Capital завършва първото познато предлагане на маркери за сигурност.

22 септември 2017 г .: Science Blockchain (SCI) завършва своя STO.

1 март 2018 г .: Spice VS завършва STO.

1 май 2018 г .: Quadrant Biosciences завършва своя STO, предлагайки първата продажба на токенизиран корпоративен капитал, хостван на блокчейн.

1 август 2018 г .: Aspen Coin предлага STO, отбелязвайки първата продажба на токенизирана собственост върху недвижими имоти (като символна версия на REIT).

1 декември 2018 г .: Хъбът в Колумбия предлага своя STO, отбелязвайки втората токенизирана продажба на REIT.

10 януари 2019 г .: Шареспост пуска своя STO, който е първата търговия с цифрови ценни книжа от ATS и брокер-дилър, в който ATS пази цифровите ценни книжа.

24 януари 2019 г .: tZERO: Отваря се специална борса за предлагане на токени за защита, наречена tZERO.

Обмени на токени за сигурност: Пълен списък на STO борси

списък с предложения за маркери за сигурност

Днес инвеститорите могат да купуват или продават токени за сигурност на различни борси STO. Благодаря на нашите приятели в токен.сигурност, ето пълния списък на STO борси, налични днес:

Архакс: Archax е нова, регулирана институционална борса за търговия с обезпечени с активи токени. Лондонската борса е основана от експерти от традиционния финансов свят.

АТЛАНТ: ATLANT използва децентрализирана блокчейн платформа, за да улесни токенизираната собственост и глобалните P2P наеми, за да наруши пространството на недвижимите имоти.

Банкор: Протоколът Bancor е стандарт за създаване на интелигентни токени. Bancor също е децентрализирана ликвидна мрежа, включваща маркери за сигурност и други цифрови активи.

БАНКЕКС: BANKEX е финтех компания, която изброява токени за сигурност.

Binance: Binance е една от най-големите борси за криптовалути в света. Борсата изброява определени маркери за сигурност.

Черна луна: Blackmoon е автоматизирана платформа за търговия, която изброява определени маркери за сигурност.

Канадска борса за ценни книжа: Регистрирана като фондова борса през 2004 г., CSE вече използва блокчейн технология за оптимизиране и удостоверяване на транзакции, включително транзакции на маркери за сигурност.

CEZEX: CEZEX предлага три вида маркери за сигурност, включително деривати, криптовалути и маркери за сигурност.

Coinbase: Базираната в Сан Франциско Coinbase е едно от най-известните имена в крипто индустрията. Борсата изброява определени маркери за сигурност.

Гибралтарска фондова борса: Фондовата борса в Гибралтар (GSX) е лицензирана от Комисията за финансови услуги и предлага търговия с токени за сигурност.

Huobi: Базираната в Сингапур Huobi не само изброява токени за сигурност, но има и списък на задната врата на борсата в Хонконг (HKEx), докато обслужва клиенти в цяла Азия и по света.

ICHX: ICHX предлага маркери за сигурност в регулирана, прозрачна и ефективна екосистема, наречена платформа iSTOX.

KoreConX: KoreConX предлага своя KoreProtocol за токенизирани ценни книжа, позволявайки на компаниите да продават ценни книжа лесно в множество юрисдикции.

Кракен: Kraken е добре регулирана биткойн борса, стартирана през 2011 г. Борсата изброява определени токени за сигурност.

LXDX: LXDX е създаден, за да обслужва професионални инвеститори. Членовете получават достъп до инфраструктура, която съчетава предимствата на алгоритмичното интелигентно маршрутизиране и търговията с тъмен пул.

Малтийска фондова борса: Малтийската фондова борса работи от 25 години, но сега предлага маркери за сигурност, като спазва разпоредбите на страната Малта.

NYSTX: New York Security Token Exchange е световен лидер на пазара на маркери за сигурност и твърди, че управлява най-модерната, сигурна и най-бърза борса на маркери за сигурност в света.

OKEx: Крипто обменният гигант OKEx предлага продажби на маркери за сигурност в силно ликвидна среда.

Мрежа OpenFinance: OpenFinance Network е регулиран в Съединените щати като платформа за търговия с алтернативни цифрови активи като маркери за сигурност.

Паладий: Palladium използва blockchain, за да предостави на потребителите просто, унифицирано крипто и банково изживяване. Потребителите могат да си купят и токени за сигурност.

Poloniex: Крипто борсата Poloniex продава токени за сигурност в регулирана, течна среда.

ШЕСТ цифров обмен: SIX Digital Exchange дава възможност за токенизация на съществуващи ценни книжа, след което позволява на потребителите да търгуват с тези цифровизирани ценни книжа и токени за сигурност.

Templum: Templum е регулиран обмен от край до край за набиране на капитал.

TokenMarket: TokenMarket е платформа, базирана на блокчейн, която улеснява стартиращите компании да стартират продажби на токени.

tZERO: tZERO е основана с цел премахване на Уолстрийт и неговата неефективност от процеса за набиране на капитал.

VRBex: VRBex е борса, при която инвеститорите могат да търгуват с криптовалута или да инвестират в крипто активи като маркери за сигурност.

Услуги за стартиране на STO

Стартирането на STO може да бъде сложно. За щастие се появиха компании, които помагат на хората да провеждат сигурни и регулирани STO.

Някои от най-големите имена в сервизното пространство на STO, осигуряващи приобщаваща инфраструктура, включват:

  • Polymath (POLY)
  • Пристанище
  • Секюритизирайте
  • Рояк

Всички тези компании помагат на компаниите с крипто жетони STO по отношение на регулаторна помощ, процеси, издаване на монети и други свързани въпроси.

Може ли някой да участва в STO?

как да инвестираме в стокени за сигурност

В САЩ само акредитирани инвеститори могат да участват в STO. Американският закон определя акредитиран инвеститор като всеки с нетна стойност над 1 милион долара, който е генерирал над 200 000 долара годишно за последните две години.

Извън Съединените щати правилото за акредитираните инвеститори не се прилага, което означава, че всеки може да участва в повечето STO.

Въпреки това, някои държави издават по-специфични ограничения върху STO, тъй като те стават все по-популярни, а някои държави или подрегиони могат да имат допълнителни разпоредби за STO. Препоръчваме да проверите разпоредбите на местната юрисдикция, преди да участвате в STO.

Заключителна дума

2017 г. беше годината на първоначалното предлагане на монети (ICO). Може ли 2020 г. да бъде годината на предлагането на маркера за сигурност?

Сега, когато всички инвеститори в cryptoasset знаят, че издадените с блокчейн маркери за сигурност могат да предоставят право на дялови участия или право на споделяне на печалба (или собственост) в компании, ще бъде много важно да се обърне голямо внимание на пазара на STO през следващите месеци и години с падането на регулаторните препятствия и подреждането на правните пречки.

STO имат много предимства и със сигурност е възможно да видим някои от най-големите компании в света да пускат STO в бъдеще. След като прегледахте това ръководство за предлагане на маркери за защита; обхващайки най-добрите платформи за борса за търговия със сигурност, как да стартирате собствено токенизирано предложение за сигурност и целия текущ списък на крипто монети STO, уверете се, че сте в течение и получавате най-новата информация за всички неща, които се случват в бъдещето на финансовото набиране на средства в света на блокчейн, предложения за маркери за сигурност (STO).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map