Genesis Mining: Ръководство за преглед на потребителя в облачен добив

генезис-копаене

Поглед към Genesis Mining, една от най-големите компании за облачен добив, която се фокусира върху пазарите на Bitcoin (ASIC) и Ethereum (GPU) с над 2 милиона души, които са се регистрирали да използват техните услуги за хеш мощност.

Genesis Mining – Не просто надолу по шахта или с вашия компютър

Въвеждането на биткойн донесе със себе си някои изключителни, макар и революционни промени в отношенията на хората с парите. Най-непосредственото от тях е използването му като цифров източник на стойност и пари, неограничен от националните граници. Това само по себе си е драматичен пробив от непосредствения вид автономия, която ние като потребители имаме над парите си, но крипто историята има още нещо.

Хората са склонни да забравят за зъбните колела, които позволяват цифрови активи като Биткойн да получават и продължават да се въртят. Един от тях е процесът на транзакции, като всяка транзакция се валидира от отделно лице или колективна група от миньори в блокчейн като Биткойн, с неговия консенсус за доказателство за работа.

От известно време акцентът е върху тези потребители с незабавен достъп до хардуера и пуловете за копаене, необходими за пряк принос към този процес. Въпреки че допринасянето за този вид валидиране предоставя редица предимства за „миньорите“, това не е точно това, което бихме нарекли „достъпно“ за обикновения крипто-ентусиаст с компютър.

Виждаме същото ограничение, което пречи на запалените геймъри и дизайнери да навлизат в онези игри и проекти, които са по-взискателни към хардуера. Именно този въпрос е довел до създаването на интересния свят на облачните изчисления. По-специално за копаене на криптовалути: проекти като Genesis Cloud Mining, който е създаден от главния изпълнителен директор Марко Стренг, който направи нашия списък с най-добрите инфлуенсъри в света, който стартира през декември 2013 г. Нека да прегледаме Genesis Mining и да видим как протичат те „осигуряване на достъпност на копаенето за всеки“ с тяхната глобална операция „изчислителна мощност“, разположена в Исландия, Норвегия, Швеция, Финландия и Естония.

Крипто майнинг – Предизвикателствата за начинаещи

За някои добавен контекст видяхме постепенна промяна в това кой точно може да участва като миньор в блокчейн като Биткойн. Първо, видяхме преход от отделни към мащабен бизнес. Първите ще служат като любители, използвайки процесорната мощ на домашните си компютри, за да действат като миньори.

Последният ще има достъп до често невероятно скъп хардуер, който може да осигури необходимата процесорна мощ, но когато се събере с достатъчно голям брой от тях, валидира повече транзакции и печели повече блокови награди.

Единственото решение за любителите би било или да се сдобият с по-добър хардуер, или да се присъединят към майнинг пул. Но първият е скъп, а другият ще зависи от достъпа до един от тези басейни. Така че, ако всъщност търсите или да преминете към по-щатен майнер, или искате да извлечете повече BTC, отколкото сте, нямате късмет до известна степен.

Това е мястото, където Genesis Cloud Mining влиза в уравнението и точно как работи това е в името, донякъде. GCM работи с постоянно нарастващ брой центрове за данни, които използва като оборудване за добив и твърди, че е извършил над 100 милиона транзакции от 2013 г. Инсталационната / сървърната ферма, която използва, е не друг, а Enigma, създадена през октомври 2014 г. в Исландия за първоначално копаене на Ethereum.

С Genesis Mining това се отвори за по-голям брой цифрови активи. Първото предимство е, че това отнема нуждата от скъпо, енергоемко оборудване, далеч от индивида, като същевременно им осигурява достъп до много по-съществен масив.

„Изчислителната ефективност на Enigma се постига със специално проектирани майнинг платформи, които ефективно добиват алгоритми за хеширане за различни криптовалути като Zcash, Dash, Monero и други.“

И ето изображение, което дава преглед на ползите от избора да се възползвате от Genesis Mining за наемане на техните хардуерни платформи за копаене на биткойни срещу настройка на вашата собствена сървърна ферма:

генезис-майнинг-ползи

Всички потребители трябва да направят, за да започнат майнинг с Genesis, да се регистрират със собствен акаунт и да започнат да работят сравнително бързо за добив на всичко, от големи крипто (Ethereum, Bitcoin, Etc) до altcoins в зависимост от предпочитанията на потребителя.

Когато обмисляте вида режийни разходи, които идват с започването на моене, абонаментът за Genesis ви спестява доста голям обем болка. Особено когато тези режийни разходи могат да се състоят от закупуване и поддръжка на хардуер заедно със сметки за електричество.

Един от лозунгите, които Genesis използва, е, че е един от „водещите световни доставчици на хеш мощност“ и това е едновременно вероятно вярно твърдение и много силна точка на продажба.

Тези режийни дори не споменават вида на щама, който идва с опитите за успешно получаване както на хеш мощността, необходима за решаване на блок, така и на неговите изключително сложни уравнения.

За любителя миньор, който се опитва да се конкурира с много по-големи минни компании в битка за хеш, е еквивалент на състезание с олимпиец с плуг на гърба си.

Със собствените си специализирани центрове за данни, Genesis изглежда има повече от достатъчно потенциал да предложи на потребителите алтернатива за натрупване на хешираща сила и печелене на крипто чрез валидиране на транзакции.

Колко популярно е решението за копаене в облак на Genesis сред потребителите? С повече от 2 милиона потребители в мрежата (според уебсайта на компанията), можем поне да предположим, че това е доказана ясна алтернатива за добив. Освен началната дата за 2013 г. и операцията за местоположение на Исландия през 2014 г., през 2015-2019 г. Genesis Mining се очертава като един от най-големите доставчици на услуги за облачен майнинг на криптовалути.

През 2015 г. те достигнаха до над 100 000 клиенти и стартираха първата си кампания за осведомяване за Биткойн. След това през 2016 г. техният билборд „Джейми Димън“ стана вирусен на върха на изпращането на биткойн към външния пространство. През 2017 г. те успяха да достигнат над 2 000 000 потребители (от 100 различни държави) в разгара на последния бик на крипто пазара, както и да бъдат включени в шоуто на Quest Means Business на CNN, когато посетиха своите исландски минни ферми. По време на пазара на мечки през 2018 г. те се разшириха до Швеция, стартираха кампания „Банкери срещу биткойни“ на събитието Consensus в Ню Йорк и спечелиха наградата „Mining Initiative of the Year Award 2018“ чрез своята лъчиста технология.

Те последваха впечатляващите си рекорди, като се появиха с Андерсън Купър от CNN в телевизионното шоу 60 Minutes, за да представят своето съоръжение за добив на Enigma.

Предизвикателствата – за миньорите

Засега системата за копаене в облак Genesis звучи като наистина добра сделка за потребители, които искат да започнат да копаят или да увеличат количеството хешираща мощност, която могат да използват. Но какво да кажем за съществуващите миньори?

Е, разглеждането на горното може лесно да реши редица проблеми, които отделните миньори имат с валидиращи блокове. Наличието на достъп до сървъри като тези означава, че миньорите с домашен хардуер могат да се включат в далеч по-голям масив, за да увеличат шансовете си за печалба от крипто.

В сравнение с други видове облачни изчислителни решения, изглежда не съществува начин потребителите да краудсорсират собствената си процесорна мощ. Това решение е доста разпространено сред решенията за стрийминг на игри в света на блокчейн.

Едно нещо, което е добре сортирано с Genesis Cloud Mining, е да следите статистиката си като миньор. В зависимост от това колко добре сте запознати с това, все още трябва да създадете достатъчно интуитивен интерфейс, който ви позволява да проследявате хешрейта си, разхода на енергия, както и колко печелите.

Това може да бъде проблематично дори за тези опитни миньори, така че Genesis ефективно обобщава това. Макар че това означава, че от миньорите не се изисква да се занимават с подробностите за тяхното копаене, GCM предоставя на потребителите периодични актуализации за това колко печелят потребителите спрямо количеството хешираща мощност, която използват.

Genesis Cloud Mining – как работи

Ако сте от тези амбициозни / съществуващи миньори, които искат да се включат в Genesis, започването е доста лесно. Но първо може да се наложи да направите някои изследвания.

Защо така? Макар че това не е точно необходимо за тези, които преди това са били миньори. За начинаещите, които искат да се включат в това, най-вероятно няма да имате представа колко обработваща мощност искате да използвате и ще имате само бегло разбиране какъв актив искате да добиете.

За щастие, за обработка на мощност / хеширане на мощност, уебсайтове като CryptoCompare разполагат с набор от инструменти, които можете да използвате, за да изчислите рентабилността на различните скорости на хеширане. Тогава можете да направите препратка към това с ценовите планове, които предлага GCM.

За момента това се състои от:

  • Злато (стартов план), което струва $ 181 [засега] за 1,5 терахаша в секунда (TH / s)
  • Platinum, което представлява огромно увеличение на разходите на 3 036 долара. Но това е така, защото предоставя на потребителите 25 TH / s.

Само по себе си, математически, изглежда малко фалшива икономика. Но този огромен скок в цената създава впечатлението, че това е планът, от който потребителите ще се нуждаят, за да успеят в копаенето.

  • Планът “Диамант” е следващият в списъка и засега струва $ 5 365 и предоставя на потребителите 44 TH / s.

Като алтернатива можете да изберете съвсем различен обем на хеширане с персонализиран план. Това ви позволява да получите определена сума TH / s, която най-добре отговаря на вашия бюджет.

Преди да се потопите в това стремглаво и да изберете план, има няколко въпроса, които трябва да обмислите. Първото е, че дали избраният от вас план ще ви бъде изгоден.

Второто е, че трябва да прочетете дребния шрифт. Този момент е, защото ако решите да преминете към използването на облачен добив, трябва да подпишете 18-месечен срок за ангажимент. Ето видео преглед на Genesis Mining и как те работят:

Ограниченията

Подобно на признанието на Genesis Cloud Mining, има променливи извън неговия контрол, които могат да ви изядат печалбите от работата с него.

„Ежедневните добивни резултати са променливи и се определят от два фактора: трудността на добива и технологията, използвана за добив. Въпреки че първият фактор е непредсказуем и не можем да го контролираме, ние винаги внедряваме най-модерната технология за копаене и правим всичко възможно, за да поддържаме нашите центрове за данни да работят максимално за вас. “

Въпреки че използва някои технологии от висок клас (с интересно приложение на възобновяема, геотермична енергия като източник на енергия), няма нищо, което отделни потребители или фирми могат да направят относно промените в степента на трудност при добив.

Но един голям фактор, който трябва да се вземе предвид, е, че в настоящия климат на крипто търговията – не е изгодно да се участва в майнинг в момента.

Абсолютно не можем да отхвърлим направо режийните разходи, които системи като Genesis правят неактуални. Но дори и с оглед на това – като погледнете вида на годишните приходи, които можете да получите от 25-44 TH / s, дори като разчитате разходите за поддръжка, бихте направили годишен приход от $ 1474 до $ 2590.

Имайки това предвид, вие в този момент бихте имали отрицателен собствен капитал. Но дали това зависи от Genesis, който увеличава таксите си? Въобще не. Реалността е, че криптопреживяванията преминават през низходящи тенденции в цената, което за момента е нерентабилно да ги добивам.

Но тъй като нивата на трудност в копаенето могат да варират, също и цената. И когато потребителите се захванат с копаене, не става въпрос за краткосрочни цели, а много повече за дългосрочни инвестиции.

Ще продължим да актуализираме този преглед на Genesis Mining, тъй като интересът със сигурност ще се повиши, като се има предвид, че биткойнът през 2020 г. се намалява наполовина на хоризонта.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner