Традиционните банки увеличават попечителските услуги за цифрови активи

През последните седмици наблюдаваме увеличаване на приемането на блокчейн услуги сред традиционните банки. Първо, американските банки получиха зелена светлина за попечителство над криптовалути от Служба на контрольора на валутата (OCC).  Сега научаваме, че една от най-големите банки в Южна Корея, KB Kookmin Bank, вече работи за разработване на подобни услуги.

Кой участва?

Що се отнася до Южна Корея, планът е KB Kookmin Bank да започне да предлага услуги за попечителство за цифрови активи. Това е групово усилие, включващо следните компании,

Това сътрудничество е особено забележително, тъй като KB Kookmin Bank не е просто стара банка. В момента те са най-голямата банка в Южна Корея. Ходовете, направени от банка от този ръст, се следят отблизо от мнозина. Въпреки че KB Kookmin Bank и нейните партньори може да са първи на масата, очаквайте да видите други да заемат място в близко бъдеще.

Бъдещо разширяване на активите

Докато първоначалните услуги ще се съсредоточат върху попечителството на криптовалути, смята се, че тази подкрепа в крайна сметка ще нараства, обхващайки различни видове цифрови активи. По-конкретно, очаква се след време тези услуги за попечителство да поддържат цифрови ценни книжа.

В коментар, публикуван от Hashed, това разширяване на подкрепяните активи беше засегнато. Хеш държави че чрез това сътрудничество участниците очакват, „… че индустрията на цифровите активи не само ще включва криптовалути, но и други традиционни активи като недвижими имоти, произведения на изкуството и други преименувани права, които ще бъдат издадени и търгувани на блокчейн платформи.“

Въпреки че криптовалутите ще се възползват на първо място, развитието на такива услуги за попечителство има потенциала да трансформира и да даде началото на нов растеж сред сектора на цифровите ценни книжа.

Служба на контрольора на валутата

В седмиците, предшестващи новините около KB Kookmin Bank и нейната предстояща служба за попечителство, видяхме издаването от OCC на тълкувателно писмо по темата.

В това писмо OCC прави разбивка не само какво представляват цифровите активи, но и как банките могат да подкрепят нарастващото използване. OCC обобщи позицията си, като заяви,

„OCC признава, че тъй като финансовите пазари стават все по-технологични, банките и другите доставчици на услуги вероятно ще имат нарастваща нужда да използват нови технологии и иновативни начини за предоставяне на традиционни услуги от името на клиентите. Предоставяйки такива услуги, банките могат да продължат да изпълняват функцията за финансово посредничество, която са играли в историята си при предоставянето на платежни, заемни и депозитни услуги. “

Продължи,

„… заключаваме, че национална банка може да предоставя тези услуги за попечителство на криптовалути от името на клиенти, включително като държи уникалните криптографски ключове, свързани с криптовалутата. Това писмо също потвърждава позицията на OCC, че националните банки могат да предоставят допустими банкови услуги на всеки законен бизнес, който изберат, включително бизнеса с криптовалута, стига да управляват ефективно рисковете и да спазват приложимото законодателство. “


Приемане от банка

Кое дойде първо, пилето? Или яйцето? Тази стара поговорка може лесно да се приложи към настоящия свят на блокчейн. Скачат ли тези традиционни банки на влака поради скорошното възраждане, наблюдавано в сектора? Или секторът се увеличава поради банките, които се качват на борда. Независимо от отговора, признаците за приемане на блокчейн в традиционните индустрии са категорично положителни.

Надяваме се, че тази промяна в настроенията сред банките продължава да набира скорост, тъй като банките не винаги са гледали на цифровите активи в положителна светлина. Само преди месеци докладвахме за трудности, с които се сблъскват германските компании, тъй като традиционните банки им отказваха услуги.

KB Kookmin Bank

Основана през 2000 г., KB Kookmin Bank поддържа операции в Сеул, Южна Корея. От стартирането си, KB Kookmin Bank нарасна, като нае над 25 000, като същевременно предоставя на клиентите в световен мащаб достъп до търговски банкови услуги.

Понастоящем изпълнителният директор Hur Yin ръководи операциите на компанията.

Служба на контрольора на валутата (OCC)

OCC е американски регулаторен орган, натоварен с надзора над националните банки. Този надзор се извършва с цел да се осигурят справедливи и прозрачни финансови услуги за всички клиенти.

Действащият контролер, Брайън П. Брукс, в момента ръководи операциите в OCC.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map