Какво представлява търговията с криптовалута?

Още от 2017 г. търговията с криптовалута е област на интерес както за нови, така и за стари инвеститори. За отбелязване е, че търговията с криптовалута включва спекулации относно бъдещите движения на цените на пазара. В най-простата си форма търговията изисква покупко-продажба на криптовалути по начин, който носи печалба. За да постигнете тази задача, трябва да сте наясно какво представляват криптовалутите и какво влияе върху техните пазарни движения.

Криптовалутите са децентрализирани цифрови активи, които разчитат на мрежа от компютри, за да потвърдят своята автентичност и общото състояние на мрежата. За разлика от фиатните валути като долара, няма правителство или централен орган, които да подкрепят тези монети. Вместо това криптовалутите разчитат на математически протоколи, за да намалят човешката намеса и да предоставят на света наистина уникален финансов инструмент.

Важното е, че криптовалутите съществуват само като споделен цифров запис на собственост. Това означава, че не можете да се справите или дори да докоснете криптовалута. Вместо това тези активи съществуват само в дигиталната сфера. Следователно нито една крипто транзакция не е завършена, докато не бъде потвърдена от мрежата възли (миньори) и добавени към блокчейна.

Интересното е, че днес има много различни видове блокчейн активи, с които човек може да търгува. Всеки актив има свои собствени регулаторни и търговски изисквания, които трябва да спазвате. Трите основни типа блокчейн активи на пазара днес са криптовалути, полезност и маркери за сигурност.

Криптовалутни борси

За щастие купуването и продажбата на криптовалути никога не е било по-лесно. Днес на ваше разположение има множество борси на пазара. Всяка от тези борси предоставя различни UX и функции. Като такива се препоръчва да разгледате няколко борси, преди да вземете окончателното си решение. Също така, интелигентните инвеститори също ще търгуват между борсите, когато има възможност да печелят приходи от разпространението на определен актив.

Свещна диаграма - прозорец за търговия с криптовалута Binance

Свещник диаграма – Binance Прозорец за търговия с криптовалути

Препоръчително е да се придържате към реномирани борси. Причините за това са прости, на всеки няколко месеца някои обмени опит опит хак, който източва платформата на своите притежания. Когато това се случи, можете да загубите криптовалутата си, ако борсата няма възможност да възстанови загубите ви. Перфектен пример за този сценарий на разиграване се случи по време на скандалния сега Mt.Gox хак където инвеститорите загубиха милиони. Ето някои от най-разпознаваемите борси за разглеждане:

Binance

The Binance борсата излезе на пазара през 2017 г. с цел да опрости процеса на търговия за нормалните инвеститори. Основателят на фирмата, Чанпенг Джао вече беше добре известен в сектора FinTech като водещ разработчик на софтуер за високочестотна търговия. Това технологично ноу-хау помогна на Binance да създаде уникален UX и да затвърди позицията си на лидер в индустрията.

Тази простота помогна на борсата да расте. Към 2018 г. Binance е най-голямата криптовалута обмен в света по отношение на обема на търговията. Днес борсата все още доминира в сектора. Оттогава Binance отвори множество платформи, включително Binance US, Binance DEX, Binance KR и Binance Australia, за да назовем само няколко.

KuCoin

Базираната в Сингапур криптообмен KuCoin беше една от първите платформи, които навлязоха на пазара. Докладите потвърждават, че разработчиците са започнали проучване на пазара за тази борса още през 2011 г. През 2013г KuCoin навлезе на крипто пазара като доминиращ играч.


Днес платформата е известна с най-модерните си технологии. Борсата разполага с комбинация от надеждна и разширена техническа архитектура. По този начин разработчиците успяха да рационализират стандартните търговски операции, срещани от потребителите.

Poloniex

The Poloniex борсата излезе на пазара през 2014 г. с цел да осигури на клиентите на САЩ безопасен достъп до цифрови активи. В момента фирмата има седалище, разположено в района на Голямата Филаделфия в южната част на САЩ. Основателят на борсата, Тристан Д’Агоста, е известен с това, че води личен начин на живот, въпреки че направи списание Fortune 40 под 40 списък.

Poloniex е известен със своята достъпност и цялостно пазарно позициониране. Днес платформата предлага над 100 BTC двойки за търговия. Освен това търговците са запознати с усъвършенствани диаграми и инструменти за анализ на данни, за да помогнат за по-нататъшното им инвестиционно стратегиране. По-специално борсата начислява такса за транзакция от 0,2% за всички сделки.

Bittrex

Bittrex е друг пазарен лидер, който трябва да се има предвид. Тази фирма работи от 2016 г. Разработчиците зад тази платформа искаха да създадат институционална брокерска фирма, която да помогне за преодоляване на пропастта между традиционния финансов сектор и крипто пазарите.

Bittrex е добре известен със своите най-добри практики в областта на сигурността. В момента платформата е един от водещите американски доставчици на блокчейн технологии. Като такъв той се ползва с репутацията на един от най-надеждните борси в света.

Търговия с криптовалута

След като сте избрали борса, която е известна със своето качество и сигурност, сте готови да започнете да търгувате. Наистина процесът на настройка е прост. Трябва само да се регистрирате в новата си платформа и да финансирате онлайн портфейла си. Финансирането на портфейла ви може да варира в необходимите процеси и в зависимост от това дали искате да го финансирате с фиатна валута или да използвате други криптовалути.

За отбелязване е, че има малка крива на обучение, която трябва да преодолеете, когато превключвате между платформи. Всяка борса използва малко по-различен подход и интерфейс. Освен това има разлики във времето на транзакциите, разходите и дневните лимити, които трябва да се вземат предвид.

Също така ще трябва да вземете предвид местоположението си. Някои борси не позволяват на потребители от конкретни държави да участват в тяхната платформа. Например, можете да търгувате на борси, които изискват KYC и AML разпоредби, само ако живеете в САЩ.

Изисквания на Binance KYC

Изисквания на Binance KYC – търговия с криптовалута

Директни холдинги

Винаги, когато инвестирате директно в криптовалути, купувате самите монети. Тази стратегия означава, че ще притежавате криптовалутата, която притежавате, а не само някаква форма на права на собственост. Това също означава, че трябва да платите пълната стойност на актива, за да отворите позиция. Освен това вие ще бъдете отговорни за намирането на надежден портфейл за съхранение на вашите притежания.

Какво движи пазарите на криптовалути

Търговията с криптовалута изисква от вас да правите образовани предположения относно пазарните движения в бъдеще. Въпреки че никой не може да предвиди тези движения със 100% точност, все още има някои техники, използвани от професионалистите за намаляване на рисковете по време на търговия.

Първото нещо, което трябва да разберете, е какво всъщност влияе на пазарните движения в сектора. За разлика от акциите, криптовалутите са отделени от много от икономическите и политическите проблеми, които засягат традиционните пазари. В повечето случаи пазарът на криптовалута се движи според търсенето и предлагането. Ето някои важни фактори, които трябва да имате предвид:

Доставка

Доставката на определена криптовалута се отнася до общия брой монети, които фирмата ще издаде през целия живот на проекта. Той също така се позовава на времевата рамка и структурата, че тези монети ще бъдат представени на пазара. Важното е също, че трябва да вземете предвид и броя на унищожените или загубени монети.

Пазарна капитализация

 Следващият фактор, който трябва да проучите, е общата пазарна капитализация на проекта, който ви интересува. Пазарната капитализация е общата стойност на всички монети, съществуващи за определен проект. Разбирането на растежа и оттеглянето на пазарната капитализация на токените е от решаващо значение за правенето на информирани ценови спекулации.

Новини

Важно е, че не всички фактори, които влияят върху движението на пазара, имат технически характер. Един от най-влиятелните пазарни двигатели в сектора са медиите. Трябва да обърнете голямо внимание на това как медиите изобразяват криптовалутите. Ще искате да сте наясно с всяко потенциално развитие, което може да стимулира или възпрепятства широкомащабното приемане в сектора.

По-конкретно, регулаторните новини могат да играят огромна роля в пазарната капитализация на криптовалута. Например пазарът понесе голям удар, когато Китай започна широкомащабни репресии срещу криптовалути в края на 2017 г. Предвид огромния размер на китайския пазар, инвеститорите лесно можеха да разберат, че това решение би повлияло негативно на пазара по някакъв начин.

Интеграция

Следващата точка, която трябва да имате предвид във вашата инвестиционна стратегия, е доколко въпросната монета е в състояние да се интегрира в настоящата финансова система. Токените, които се отличават с по-лесна интеграция, са по-склонни да получат бърз растеж на пазара. Този ръст може да бъде значителен, когато монета бъде въведена във вече съществуваща мрежа.

Перфектен пример за интеграция, осигуряващ огромен потенциал за растеж нагоре, може да бъде намерен във Facebook Везни жетон. Въпреки че този символ все още е в процес на разработване и е в процес на одобрение от регулаторите, той има по-голям потенциал за увеличаване от повечето нови проекти в сектора. Причината за тази присъща стойност произтича от факта, че мрежата на Facebook обхваща милиарди международни потребители.

Големи събития

Основните събития в сектора могат да дадат тласък на стойността на вашата инвестиция по различни начини. Едно такова събитие, известно като наполовина, наполовина се състоя в екосистемата на Биткойн. Това събитие се случва приблизително на всеки четири години, когато наградите за добив се намалят наполовина. В исторически план тези събития са последвани от нарастващи пазарни стойности.

Терминология

Както всяка професия, търговията с криптовалути изисква да научите нова терминология. За щастие тази терминология е стандартна за търговската индустрия. Следователно, вие също ще получите ценна представа за търговията с други активи като акции и стоки.

Разпространение

Разпространението е ценовата разлика, на която купувате или продавате криптовалутата си. Като такива, спредовете са променливи в зависимост от активите, времето на сделката и времето, необходимо за извършване на вашата транзакция.

Много

Когато обсъждате търговски активи, може да срещнете термина лотове. В този случай лотовете са просто терминът, използван за описване на партиди криптовалути, използвани за стандартизиране на размера на сделките. В повечето сценарии много може да се състои от една монета. Тези малки партиди са популярни в крипто пространството, защото помагат за намаляване на риска от нестабилност.

Фючърси

Криптовалутните фючърси са споразумения за покупка или продажба на крипто на определена цена. По-специално, тези финансови инструменти позволяват на инвеститорите да печелят печалби от криптовалути, без да е необходимо да притежават активите директно. В днешно време фючърсите се използват от инвеститорите за максимизиране на печалбите. Миньорите също използват фючърси, за да заключат печалбите срещу спад в стойността.

Ливъридж

Едно от предимствата на търговията с фючърси е възможността да се използва ливъридж. Търговията с ливъридж е напреднала инвестиционна стратегия. Той изисква инвеститор да вземе краткосрочен заем, за да изпълни инвестицията си. По този начин инвеститорите могат да получат достъп до по-големи инвестиционни възможности, без да е необходимо да плащат изцяло активите предварително. Търговците с ливъридж трябва да платят малък депозит само когато отворят позицията си. Този депозит се нарича още марж.

Марж

Маржът е първоначалният депозит, който сте внесли, за да отворите и поддържате позиция на ливъридж. Наистина, трябва да сте наясно, че маржин изискванията ще се променят от брокер на брокер. Също така, размерът на вашата сделка ще играе роля в това колко голям марж се изисква.

Пип

Пипсовете са единици, използвани за измерване на движението в цената на криптовалута. Pip може да се промени в зависимост от платформата и използваното сдвояване. Например в САЩ можете да кажете, че една монета е повишила един Pip, ако пазарната й стойност е нараснала с един долар. Ключовият момент тук е, че пипсовете се отнасят до едноцифрено движение в цената на определено ниво.

KYC / AML

Друга често срещана фраза, която ще срещнете, ако търгувате с криптовалути в САЩ, е KYC / AML. Знайте своите клиенти (KYC) и законите за борба с изпирането на пари (AML) се позовава на правна рамка, която изисква борси за проверка на самоличността на потребителите. Всички регулирани борси в САЩ и ЕС изискват AML и KYC.

Обобщение

Търговията с криптовалути може да бъде чудесен начин да спечелите малко допълнителни сатоши и да подобрите разбирането си за пазара. Не забравяйте, че разликата между успешен инвеститор и неуспешен обикновено се свежда до нивото на изследване и способността им да се придържат към своята инвестиционна стратегия. Разумните инвеститори знаят, че тайната е да останете бдителни в пазарните си оценки и със сигурност ще видите някои печалби.

Какво представлява търговията с криптовалута? Какво представлява търговията с криптовалути? Какво представлява търговията с криптовалута?
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

Най-доброто за

Разширени търговци

Най-доброто за

Търговци в САЩ

Най-доброто за

Лесно използване

Такси за търговия

0,10%

Такси за търговия

0,16%

Такси за търговия

0,125%

Промоции

10% Кешбек

Код за отстъпка: EE59L0QP

Промоции

Нито един

Промоции

Нито един

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map