Инвестирането в космоса (ATOM) – всичко, което трябва да знаете

Блокчейн мрежата Cosmos (ATOM) се стреми да трансформира конкуренцията в общност чрез своя уникален подход към пазара. За разлика от повечето проекти в космоса, Cosmos не е да победи конкуренцията, да вземе короната или признание. Вместо това, Cosmos се стреми да помогне на целия блокчейн сектор да напредне чрез комбинация от уникални протоколи, които помагат за обединяването на индустрията.

Какво е Космос (ATOM)?

По-конкретно, Космос е мрежа от блокчейн мрежи. Разработчиците наричат ​​тази концепция „Интернет на блокчейн“. Целта на проекта е да позволи на отделни блок-вериги да комуникират помежду си по безпроблемен начин. Като позволява на всяка блокчейн да комуникира, споделя данни и да извършва транзакции с която и да е друга, Cosmos е в състояние да трансформира триенето на пазара в положителна движеща сила за развитие.

Наистина, Cosmos е нещо повече от мост между блокчейн. Тази платформа разполага и с пълен набор от продукти и функции, които я правят впечатляваща опция на пазара. Cosmos представя технологичен стек от следващо поколение, който предоставя на разработчиците достъп до мощни инструменти, които повишават ефективността на създаването на блокчейн.

Космос - начална страница

Космос – начална страница

Впечатляващо е, че разработчиците могат да създават сложни блок-вериги в рамките на екосистемата Cosmos за една седмица. За сравнение, същата задача ще отнеме седмици, като се използват блок-вериги от 2cd поколение. Поради тази причина Cosmos продължава да вижда нарастваща Dapp общност, която помага да се стимулира повече взаимодействие с потребителите.

Какви проблеми решава Cosmos (ATOM)?

Основната цел на Cosmos е да се справи с липсата на оперативна съвместимост на пазара. Заедно блокчейн секторът обхваща огромно разнообразие от услуги и функционалности. В момента обаче всяка блокчейн работи като остров. Това отслабва цялостната способност на пазара да изпълнява важни задачи като лобиране за по-прокрипто законодателство или други жизненоважни подобрения в индустрията.

Чрез Cosmos различните блокчейн могат да съществуват едновременно със собствените си специализирани случаи на употреба. Това позволява на разработчиците да съсредоточат усилията си върху подобрения, вместо да харчат усилия за маркетинг и други дейности, свързани с конкуренцията. Cosmos дори позволява на различни блокчейни да използват възможностите на други платформи, за да подобрят тяхната използваемост.

Предимства на Cosmos (ATOM)

Cosmos въвежда множество предимства на пазара. Първо, платформата е напълно адаптивна. Разработчиците могат свободно да създават и издават нови блокчейн приложения и платформи с лекота. Наистина мрежата на Космос функционира без централен орган, улесняващ дейността. По този начин мрежата опростява междублокови вериги и предоставя на разработчиците възможност да споделят програмно данни и токени.

Как работи Космосът (ATOM)

Cosmos използва различни собствени инструменти с отворен код, за да улесни оперативната съвместимост между блокчейн веригите в своята мрежа. Протоколът автономно наблюдава състоянието на всяка блокчейн в мрежата, за да изпълни тази задача. В екосистемата Космос всяка мрежа е известна като зона.

Зони

Зоните се радват на пълната функционалност на своята мрежа. Важно е, че тези блок-вериги са независими мрежи, които могат да изпълняват всякакви транзакции, които са им необходими, за да изпълнят задачите си. Тези блокчейни могат да издават и разпространяват нови токени в своите мрежи, да одобряват нови акаунти, транзакции, да гласуват и да изпълняват надстройки на протоколи, без никакви ефекти от тяхната свързаност с Cosmos.

Cosmos Hub

Cosmos Hub е мястото, където се срещат всички тези блокчейни. Този протокол функционира като посредник. Всяка зона в мрежата се свързва директно с концентратора. След това хъбът поддържа постоянен запис на текущото състояние на зоната. След като зона е свързана с Cosmos Hub, тя е съвместима с всяка друга зона в мрежата.

Космос - Twitter

Космос – Twitter

Слоеве на Космоса

Екосистемата Cosmos разчита на три слоя, за да обедини цялата индустрия на блокчейн. Първият слой е слоят на приложението. Това е слоят, който обработва обработващите транзакции. Той е и протоколът, отговорен за следенето на състоянието на мрежата. Мрежата е вторият слой на блокчейна. Това е слоят, който позволява на отделни блокчейни да комуникират. Различни блокчейн, с напълно различни технологии, консенсусни механизми и цели, могат да използват услугите на другия, използвайки тази система.

Космос (ATOM) Консенсус

Последният слой е протоколът за консенсус. Cosmos използва двигателя Tendermint BFT. Този механизъм осигурява мрежата и позволява на възлите да поддържат текущо състояние. По-точно протоколът е това, което валидира транзакциите и добавя блокове към блокчейна.

Двигателят Tendermint BFT е механизъм за управление на доказателство за участие (PoS). По този начин мрежовите потребители действат като валидатори. Потребителите печелят награди, когато залагат крипто на Cosmos. Залагането е термин, използван за описване на процеса на заключване на определено количество крипто в мрежов портфейл в замяна на награди. Залагането е една от най-горещите характеристики на пазара в момента поради ниския си риск в сравнение с търговията.

Нежна мента

Нежна мента

Протокол за комуникация между блокове

The Протокол за комуникация между блокове е кодирането, което позволява на различните зони в екосистемата да комуникират с Cosmos Hub. Този протокол гарантира, че цялата информация пътува свободно и сигурно между взаимосвързаните зони.

Космос SDK

Комплектът за разработка на софтуер Cosmos (SDK) позволява на разработчиците да изграждат блокчейн, без да се налага да ги кодират от нулата. Разработчиците могат да използват приставки и да изпълняват основните функции на своите проекти за дни спрямо месеци. Помислете за това като за създател на уебсайтове. Можете да избирате от различни функции като залагане, управление и детайли на символи.

Космос (ATOM) Възли

Като PoS мрежа, потребителите могат да печелят пасивен доход, залагайки крипто. За да бъдете четливи, за да станете възел в мрежата Cosmos, ще трябва да останете в топ 100 на залагащите. Тази стратегия е интелигентна, тъй като възпира гнусните възли, тъй като те биха имали най-много загуби от всякакви финансови удари.

Управление

Възлите също получават възможности за гласуване. Вашата сила на глас е еквивалентна на размера на ATOM, който сте заложили. Интересното е, че можете също да делегирате вашите токени на други валидатори. Когато делегирате вашите токени, пак печелите част от наградата за блока.

История на Космоса (ATOM)

Историята на Cosmos започва години преди датата му на стартиране. Платформата се появи след известния разработчик на блокчейн Дже Куон представи Tendermint в индустрията. Това беше през 2014 г. В крайна сметка Kwon се свърза с двама други уважавани разработчици на крипто, Зарко Милошевич и Итън Бухман.

През април 2017 г. Космос се осигури успешно Космос чрез ICO. Удивително, платформата отне само 29 минути, за да достигне целта си. През декември 2018 г. мрежата започна голямо тестване с пускането на Game of Stakes. По-малко от четири месеца по-късно стартира официалната мрежа на Cosmos.

АТОМ

ATOM е родната криптовалута на мрежата Cosmos. Той изпълнява няколко жизненоважни функции. От една страна, той се използва за изпълнение на интелигентни договори и завършване на транзакции. Нови ATOM се генерират като награда за мрежови валидатори всеки път, когато блок от транзакции получи одобрение.

Космос (ATOM) - CoinMarketCap

Космос (ATOM) – CoinMarketCap

В момента в обращение са 204 603 576 ATOM. За отбелязване е, че повечето от тези символи идват от първоначалното стартиране на главната мрежа на Cosmos. Тези ранни символи видяха разпределение между първоначалните дарители, участниците в продажбата на символи, Фондация Космос и основните разработчици на платформата.

Как да купя Cosmos (ATOM)

ATOM е лесно да се намери на пазара. Можете лесно да извлечете част от тази криптовалута на повечето основни борси. Binance предлага няколко ATOM двойки за търговия, които отговарят на вашите нужди. Добре е, че ATOM обикновено включва опция за двойка за търговия с фиат на повечето борси. Двойките за директна търговия ви спестяват пари от такси и ви позволяват да бъдете по-отзивчив инвеститор.

Инвестирането в космоса (ATOM) - всичко, което трябва да знаете Инвестирането в космоса (ATOM) - всичко, което трябва да знаете Инвестирането в космоса (ATOM) - всичко, което трябва да знаете
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Оценките на Securities.io се определят от редакционния ни екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Оценките на Securities.io се определят от редакционния ни екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Оценките на Securities.io се определят от редакционния ни екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

Най-доброто за

Разширени търговци

Най-доброто за

Търговци в САЩ

Най-доброто за

Лесно използване

Такси за търговия

0,10%

Такси за търговия

0,16%

Такси за търговия

0,125%

Промоции

10% Кешбек

Код за отстъпка: EE59L0QP

Промоции

Нито един

Промоции

Нито един

Как да съхранявате Cosmos (ATOM)

Съхранението на ATOM е лесно. Можете да използвате опция за мобилен или настолен портфейл, като например Атомен портфейл. Тази лесна за навигация опция ви позволява достъп до вашия ATOM, когато имате нужда от него.

Ако се стремите да направите голяма инвестиция в ATOM или ако планирате HODLing тази крипто за дълги периоди от време, хардуерният портфейл е най-добрият вариант. Хардуерните портфейли поддържат криптофайла ви съхраняван офлайн в „хладилно хранилище“. Тази стратегия прави невъзможно онлайн заплахите да получат достъп до вашите притежания. The Ledger Nano S или по-напредналите Ledger Nano X и двамата поддържат Cosmos (ATOM).

Пазарът се нуждае от космос

Пазарът се нуждае от Космос. За да постигне следващото плато на масовото приемане, крипто индустрията трябва да намери някакво обединение. Заедно всяка страна има голяма полза. Като общност потребителите и разработчиците процъфтяват.

Освен това, тази стратегия позволява на блокчейн фирмите да запазят контрол над описанието на индустрията. Отдавна отминаха дните на размазване на криптовалути като някаква форма на финансиране, използвана само от престъпници. Днес криптовалутите предоставят на света по-ефективна алтернатива на статуквото. Cosmos прави своята част, за да гарантира, че цялата индустрия е в състояние да използва напредъка в унисон. Поради тези причини Cosmos вече е една от най-популярните криптовалути в света.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner