Инвестирането в Dogecoin – всичко, което трябва да знаете

Dogecoin е криптовалута от първо поколение, която може да се използва за прехвърляне на стойност в световен мащаб по сигурен начин. Известно е, че Dogecoin предлага Shiba Inu от популярни интернет мемове. Решението да се използва този герой е породено от желанието на разработчика да запази проекта с лекота. Подобно на Bitcoin и Litecoin, основната цел на тази монета е да позволи транзакциите между партньори да се извършват по начин, устойчив на цензура. В последно време Dogecoin забелязва значително отразяване в медиите поради огромно покачване на цените. Както сте на път да научите, това не е първият път, когато тази блокчейн мрежа изплува в центъра на вниманието.

Какви проблеми решава Dogecoin?

Както всички криптовалути от първо поколение, Dogecoin беше основен по функционалност. По това време не е имало никакви интелигентни договори, залагане или всички тези други функции, които сега са често срещани на пазара. За тези ранни монети основният фокус беше върху създаването на сигурна мрежа. До тази степен Dogecoin успя значително, но не без дела си от изпитания и премеждия.

Dogecoin чрез CoinMarketCap

Dogecoin чрез CoinMarketCap

Втората характеристика на Dogecoin и може би това, което наистина прави тази монета уникална, е духът, в който разработчиците искат Dogecoin да изрази. Dogecoin всъщност не е създаден, за да освободи масите от потисничество като Биткойн. Нито е създаден, за да осигури жизнеспособна алтернатива на биткойн на пазара като Litecoin. Интересното е, че тази монета е създадена за разпространение на добра воля и забавление в крипто общността.

Ползи от Dogecoin

Има много предимства, които Dogecoin носи на пазара. От една страна, можете да използвате тази монета точно като Биткойн, за да изпращате бързо и сигурно стойност на всеки, който е международен. През последните няколко години мрежата на монетите се увеличи и сега повече доставчици от всякога приемат този уникален знак.

Устойчив на цензура

Dogecoin споделя много технически характеристики с първата криптовалута в света, Bitcoin. Следователно мрежата е защитена и осигурява консенсус в реално време. Подобно на Биткойн, хакерите ще трябва да контролират 51% от хеширащата мощност на мрежата, за да променят състоянието на блокчейна. Като се има предвид, че настоящият хешрейт на Dogecoin е 203,97 TH / s, това е много малко вероятно.

Как работи Dogecoin

Не би било твърде трудно да се твърди, че голяма част от кодирането на Dogecoin е пряко копие на Bitcoin. Обсъждайки идеята, един от основателите на монетата, Били Маркус заяви че са били необходими само 3 часа за създаване на Dogecoin. Той описа как буквално използва контролната функция F, за да превърта кода на Bitcoin и да замени всички случаи на Bitcoin с Dogecoin.

Той също така направи няколко други корекции, за да доразвие концепцията, като промяна на термина копаене на копаене. Забележително е, че Маркус се реши на 1 минута блок време. Блокирането на мрежата на блокчейн е препратка към това колко често се добавя нов „блок“ от транзакции към „веригата“ от транзакции.

Консенсус


Dogecoin използва алгоритъм за консенсус Proof-of-Work, за да поддържа мрежата защитена. Тази PoW система обаче не е същата версия SHA-256, използвана от Bitcoin. Вместо това мрежата разчита на технология за криптиране в своя PoW механизъм. Това решение беше взето, за да се предотврати използването на мощни платформи за копаене на биткойни. Можете да копаете Dogecoin само с помощта на специални FPGA и ASIC устройства

Общо монети

Dogecoin няма твърда капачка. Първоначално проектът започна със 100 милиарда монети в обращение. Поради блоковите времена от 1 минута, до 2015 г. всички тези монети са били добивани. По това време разработчиците решиха да издадат още 5 милиарда. За отбелязване е, че Dogecoin вече има 5 милиарда монети, планирани за издаване всяка година.

Twitter дръжка

Twitter дръжка

Копаене (копаене) на Dogecoin

В екосистемата Dogecoin имате копачи. Тези мрежови възли са това, което валидира нови транзакции и добавя блокове. По-специално, добивът на Dogecoin е по-малко конкурентен от Bitcoin. Забележително е, че разработчиците, които стоят зад тази монета, никога не са правили предварителна мина. Предварителните мини са популярни, защото позволяват на разработчиците да натрупват резерви, преди мрежата да стане публична.

История на Dogecoin

Dogecoin е основан от Били Маркус и Джаксън Палмър. И двамата са работили в технологичния сектор преди Dogecoin. Маркус е бил софтуерен инженер в IBM, а Палмър е работил в Adobe като програмист. Dogecoin започна като шега, насочена към пазара.

Скромно начало

На 6 декември 2013 г. мрежата стартира. Първоначално проектът привлече внимание само за избрана общност на Reddit. Тези лица ще си изпращат съвети в Dogecoin един на друг. Забележително е, че уебсайтът на Dogecoin имаше милион + посетители в деня на пускането на монетата.

На 19 декември 2013 г. Dogecoin преживя огромен момент на пробив. Стойността на монетата скочи с почти 300% в стойност за по-малко от 3 дни. Това движение на пазара беше първият път, когато Dogecoin наистина предизвика интереси на инвеститорите в целия пазар. Забележително е, че ралито е краткотрайно и в рамките на 3 дни стойността на монетата се е възстановила с 80%.

Няколко дни по-късно родният портфейл на компанията, Dogewallet, беше хакнат. Инфилтраторът избяга с милиони Dogecoin. По-късен преглед разкри, че нападателят е успял да модифицира страницата за изпращане и получаване на портфейла, за да изпрати монети на статичен адрес.

Тясна общност

За много проекти това би било краят. За Dogecoin това беше възможност да покаже защо този проект е толкова различен от много други монети. Разработчиците и общността бързо стартираха дарителската кампания „SaveDogemas“ за замяна на откраднатите монети. По чудо чрез тази инициатива бяха покрити всички загуби.

В началото на 2014 г. общността спонсорира събитие за набиране на средства, което осигури 25 000 долара за ямайския отбор по бобслей. Това събитие бележи началото на впечатляващ митинг за дарения. След това общността се съсредоточи върху получаването на чиста вода в Кения. След поредното успешно събитие Dogecoin продължи да обучава кучета помощници за деца аутисти.

Moolah

Същата година Dogecoin беше включен в борсата, Moolah. Списъкът даде на Dogecoin по-голяма надеждност и добави към ликвидността на мрежата. Интересното е, че проектът беше оглавен от потребител на Reddit на име Алекс Грийн. Той използва дръжката на Reddit Moolah_.

През 2017 г. Dogecoin имаше нов скок на пазара до нов рекорд за всички времена от $ 0,017 / монета на 7 януари 2018 г. Този ръст се случи по време на избухването на крипто, при което всички алткойни забелязаха значителни печалби. През юли 2020 г. се появи нов скок в стойността на монетата, след като потребителите на TikTok започнаха кампания за повишаване на стойността на монетата по-високо.

Основно рали

Тази година Dogecoin отново вдигна вежди. Токенът изстреля над 800% за 24 часа в резултат на кампания за разрушаване на хищнически хедж фондове. Това рали беше организирано от група потребители на Reddit, оглавявана от лице, известно като WSBChairman. Пробегът полетя, когато стратегията получи одобрение от най-богатия човек в света и основател на Tesla Motors, Илон Мъск.

Кратко изстискване

Групата потребители на Reddit забелязва, че някои хедж фондове са започнали голи къси продажби на GameStop акции. Съкращаване на акции е термин, използван при залагане срещу стойността на акция. Когато късите запас, теглите заем в този запас, продавате го и след това изкупувате същите акции на по-ниска цена. След това изплащате заемодателя и запазвате разликата.

Хубавото на скъсяването на акция е, че ви позволява да печелите огромни печалби по време на спадове. Лошата страна на скъсяването на акция обаче е, че ако запасът се покачи, трябва да изкупите обратно акциите, независимо от новата пазарна стойност. Разпознавайки този факт, групата Reddit започна да изпомпва запасите на GameStop.

WSBChairman продължава да подкрепя проекта чрез социалните медии

WSBChairman продължава да подкрепя проекта чрез социалните медии

Хедж фондовете губят милиарди

Тази маневра накара хедж фондовете да загубят милиарди. Загубите бяха толкова големи, че мнозина вярваха, че са достигнали до най-популярните платформи за търговия, като приложението за търговия Robinhood, и са ги накарали да спрат да купуват тези акции. В резултат на това решението намали значително цената на акциите на GameStop. Това също предизвика политическа и обществена реакция със съдебен процес, който ще продължи през следващите седмици.

Признавайки, че акциите могат да бъдат спрени много по-лесно от криптовалутите, същата група инвеститори насочиха вниманието си към Dogecoin. Резултатната кампания изтласка Dogecoin обратно на централната сцена и до нов рекорд от само 0,08 долара.

Как да закупите Dogecoin (DOGE)

Понастоящем Dogecoin се предлага на избрани борси. И двете Binance и Кракен подкрепете тази монета. Най-хубавото от всичко е, че тези борси са фиат на рампи. Можете да закупите криптовалути директно с дебитна или кредитна карта. Първо ще трябва да финансирате сметката си и след това да конвертирате вашия фиат в биткойн, ETH или друга от валутите с фиат сдвояване. да бъде по-отзивчив инвеститор.

Инвестирането в Dogecoin - всичко, което трябва да знаете Инвестирането в Dogecoin - всичко, което трябва да знаете Инвестирането в Dogecoin - всичко, което трябва да знаете
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

Най-доброто за

Разширени търговци

Най-доброто за

Търговци в САЩ

Най-доброто за

Лесно използване

Такси за търговия

0,10%

Такси за търговия

0,16%

Такси за търговия

0,125%

Промоции

10% Кешбек

Код за отстъпка: EE59L0QP

Промоции

Нито един

Промоции

Нито един

Как да съхранявате Dogecoin

В днешно време има много начини за съхранение на Dogecoin. Един от най-добрите начини е в портфейла на Jaxx. Този портфейл е достъпен безплатно на устройства с Apple и Android. Можете да съхранявате Dogecoin и отличен избор от други монети с помощта на това приложение. Впечатляващо е, че можете дори да търгувате с монети директно от портфейла.

Ако се стремите да направите голяма инвестиция в DOGE или ако планирате HODLing тази крипто за дълги периоди от време, хардуерният портфейл е най-добрият вариант. Хардуерните портфейли поддържат криптофайла ви съхранен офлайн в „студено хранилище“. Тази стратегия прави невъзможно онлайн заплахите да получат достъп до вашите притежания. The Ledger Nano S или по-напредналите Ledger Nano X и двамата поддържат Dogecoin (DOGE).

Dogecoin – започна като шега – сега това е световно признат проект

Dogecoin е видял невероятно пътешествие от стартиране като забавна концепция до даряване на 100 000 долара за благотворителни организации до превръщане в интегрален играч в WSB Reddit. Само времето ще покаже кога ще се случи следващият пробив на Dogecoin, но ако е нещо като последните няколко, това ще бъде голямо събитие. От най-новата история това изглежда, че може да бъде предизвикано от един туит на Elon Musk.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map