Инвестирането в Binance (BNB) – Всичко, което трябва да знаете

Би било невъзможно да обсъждаме търговия с криптовалути, без да отделим малко време, за да разгледаме популярната борса Binance. Binance е най-голямата борса за криптовалута от гледна точка на пазарна капитализация от 2018 г. Според изпълнителния директор на компанията Чангпенг Джао, комбинация от фактори, включително опит, умения и „късмет“, са помогнали на платформата да постигне легендарния си статус.

Какво е Binance?

Днес Binance е най-голямата регулирана платформа за обмен на криптовалути в света. За да представим размера му в перспектива, само базираните в САЩ платформи Binance са средно над 2 милиарда щатски долара сделки на ден. Когато комбинирате тази информация с факта, че обменът е федерално регулиран във всички държави, освен в 15, е лесно да се види как те са станали име на домакинство в сектора.

Binance не винаги беше лидер в бранша. Внимателният преглед на миналото им показва, че гъвкавостта и готовността на компанията да възприеме промяната са го направили това, което е днес. Например, в ранните си дни Binance не предлагаше фиат на криптовалутни двойки. Това решение позволи на борсата да избегне голяма част от регулаторния надзор, който задуши други борси на пазарите по-рано.

Защо Binance (BNB) е от значение

Историята на Binance датира по-далеч от действителното основаване на платформата. Главен изпълнителен директор на компаниите, Чанпенг Джао не е непознат за борсовия сектор. Интересното е, че през 2005 г. той помогна за разработването на различни системи за високочестотна търговия за брокери чрез своята компания Fusion Systems.

Джао влезе в блокчейна през 2013 г., когато зае позиция на високо ниво в приложението на портфейла blockhain.io. Оттам той продължи да съосновава една от най-големите борси в Китай, OkCoin. Няма съмнение, че целият този опит е пренесен директно в развитието на Binance.

Китай пропусна

Binance стартира официално в Китай в началото на 2017 г. Въпреки това, китайското правителство се влоши към криптовалутите от юни същата година. Усетил промяната в приливите и отливите, Жао събра багажа и отиде да търси по-приятелски брегове. В края на 2017 г. Binance имаше офис в Япония.

За съжаление, това не би било последният път, когато Жао почувства необходимостта да мигрира своята операция, за да избегне регулаторните главоболия. В началото на 2018 г. Binance отново премести дейността си в Малта. Същата година компанията отвори и офис в Тайван.

Стачка на успеха

Тази гъвкавост и предвидливост помогнаха на Binance да се утвърди като обмен за хората. Инвеститорите се чувстваха уверени, че Binance ще направи необходимото, за да остане жизненоважна част от крипто общността. До 2018 г. борсата беше най-голямата в света по отношение на пазарната капитализация (1,3 милиарда долара). Комбинацията от лесен за работа интерфейс, голямо разнообразие от монети и висока сигурност помогнаха на Binance да постигне титлата си като шампион.

Какво представляват BNB токените?

През 2017 г. Binance издаде роден помощен токен, известен като БНБ жетон. Този токен позволява на потребителите да плащат такси с намалени цени. Освен това осигурява по-голяма гъвкавост по отношение на търговията на двойки в платформата.


BNB Token чрез CoinMarketCap

BNB Token чрез CoinMarketCap

Токенът на BNB стартира по време на събитие за първоначално предлагане на монети (ICO), което събра 15 милиона долара за дни. ICO се проведе от 26 юни до 3 юли. По това време компанията предлага на обществеността 100 000 000 BNB токени. Общото предлагане на БНБ е 200 000 000 монети.

Първите BNB токени бяха издадени на блокчейн Ethereum като ERC-20 жетони. В рамките на няколко месеца разработчиците прехвърлиха токените към родния блокчейн на Binance. Прехвърлянето даде на Binance по-голям контрол върху вътрешната му работа и бъдещите операции.

Хакове

Както всички борси с размерите си, Binance е примамлива цел за потенциални хакери. През март 2018 г. беше направен един такъв опит. Атаката използва множество вектори за атака, за да затрупа мрежата. За щастие Binance имаше защити, които спряха атаката. Въпреки това, страхувайки се от бъдещи атаки, Binance премина в офанзива. Борсата започна хакерска програма за награди.

Хакерска награда

Binance беше настроен да направи пример за онези, които атакуваха платформата. Например те предложиха награда от 250 000 долара за информация, водеща до хакерите. Освен това платформата задели 10 милиона долара за финансиране на бъдещи награди. Не след дълго тази награда беше полезна.

Binance Hacker Bounty

Binance Hacker Bounty

През май 2019 г. група хакери удари отново. За разлика от първия опит, този път измамникът се оттегли със значително количество криптовалута. Като цяло бяха загубени около 40 милиона долара в крипто. Обсъждайки хака, служители на компанията признаха, че хакерът е пуснал предварителни предупреждения, но е действал по начин, който все още е успял да излезе с незаконно спечелените си печалби. Тези загуби тласнаха Binance още повече да повиши стандартите си за сигурност.

Как да търгувате с Binance

Търговията с Binance е лесна. Ще трябва да отидете на страницата им за регистрация и да попълните цялата съответна информация. За отбелязване е, че трябва да предоставите валидна идентификация за целите на съответствие с KYC / AML.

След като удостоверите идентификацията си, можете да свържете източника си на финансиране. Тук имате няколко възможности за разглеждане. Можете да изберете да използвате дебитна карта, ако планирате да правите по-малки покупки. Свързването на вашата банкова сметка директно ще ви осигури по-голяма гъвкавост по отношение на покупки и тегления.

Ако планирате да закупите BNB токени, трябва да го направите от Binance за да се възползвате от предимствата, които предоставят токените на BNB.

Инвестирането в Binance (BNB) - Всичко, което трябва да знаете Инвестирането в Binance (BNB) - Всичко, което трябва да знаете Инвестирането в Binance (BNB) - Всичко, което трябва да знаете
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Paybis Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

Най-доброто за

Разширени търговци

Най-доброто за

Незабавна покупка

Най-доброто за

Лесно използване

Минимален акаунт

Нито един

Минимален акаунт

50 долара

Минимални сметки

Нито един

Промоции

10% Кешбек

Код за отстъпка: EE59L0QP

Промоции

Нито един

Промоции

Нито един

Финансирайте Вашата сметка

След като свържете нашата банкова информация, сте готови да финансирате сметката си. Можете да заредите щатски долари в портфейла си директно от вашата банка. След това трябва да конвертирате средствата си в криптовалута.

За щастие Binance предлага разнообразие от двойки за търговия с фиат, за да отговори на вашите нужди. Изберете търгуемата двойка, която желаете, и сумата, която искате да закупите. Вашата криптовалута ще пристигне в портфейла ви за по-малко от минута.

Binance – стълб на пазара

Binance измина дълъг път по пътя си към върха. Въпреки че пътят не винаги беше лесен, тези разработчици успяха винаги да излязат на върха. Днес Binance е вдъхновение за други борси, стремящи се да станат глобални.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map