Инвестиране в звездни лумени (XLM)

Докато инвестирате в крипто пазара, не отнема много време, преди да преминете през Stellar Lumens. Тази уникална криптовалута се отличава с ракетен кораб, взривяващ се като свое лого и закачливо име, което ви кара да си представяте футуристично космическо пътуване. Освен техния разумен маркетинг, Stellar донася много и в сектора на криптовалутите.

Stellar е a инфраструктура за разпределено плащане който включва код с отворен код. Платформата навлезе на пазара с цел да улесни по-рационализиран подход към международните парични преводи, като плащания с парични преводи. Днес екосистемата Stellar е известна със своите достъпни, бързи и надеждни възможности за трансфер. По-конкретно, платформата улеснява трансграничните транзакции без триене.

Какво представляват звездните лумени?

За разлика от основния си конкурент на пазара, Пулсации, Stellar се фокусира върху нуждите на отделния човек, а не върху големите финансови институции. По този начин платформата може безпроблемно да свързва индивиди, институции и платежни системи по целия свят. Днес платформата се състои от международен консорциум от физически и юридически лица, разположени във всеки регион.

Звездна начална страница

Звездна начална страница

Как действа Stellar?

Stellar използва децентрализация, за да подобри съществуващите използвани системи за трансфер. Платформата включва разпределена книга за подобряване на ефективността и прозрачността за потребителите. Тази книга поддържа всички данни на мрежата, включително нейната история на транзакциите, за да прехвърля използваните системи. Тази книга поддържа непрекъснат запис на всички транзакции от първия ден.

Използването на платформата Stellar е лесно. Подобно на популярните платежни процесори като Paypal, процесът започва, когато качвате средства в мрежата. В екосистемата Stellar тези средства се качват в Anchors. Котвата функционира като среда между fiat и разпределената книга на Stellar. По този начин котвите служат на критична цел в екосистемата на звездите.

След като вашите средства са налични в разпределената книга на Stellar, лесно е да ги изпратите навсякъде по света. Да приемем например, че сте искали да изпратите $ 1000USD на приятел в ЕС. Просто бихте качили вашите щатски долари на котва Stellar, за да получите кредит в щатски долари в мрежата.

След това можете да прехвърлите кредита си на вашия спътник от ЕС. В момента на превод Stellar автоматично ще конвертира кредита ви в щатски долари в евро. Важното е, че платформата автоматично търси най-ниския обменен курс. След като средствата се преобразуват, те се депозират в акаунта на вашия приятел. Тук те могат да изтеглят финансирането директно.

Удивително е, че целият този процес се извършва за секунди и напълно зад кулисите. По този начин Stellar е в състояние да изпълни целта си да опрости системите за парични преводи за обикновения човек. Платформата осигурява наистина рационализиран подход към пазара.

Поддръжка за множество валути на Fiat

Впечатляващо е, че Stellar е в състояние да изпълни тази задача чрез използването на три специфични протокола. В първия сценарий stellar преобразува вашите средства от своята книга с поръчки и просто улеснява рационализиран обмен. В следващия процес Stellar преобразува вашите средства в XLM. След това вашите средства се превеждат в международен план. След като пристигнат на местоназначението си, XLM се продава и местната фиатна валута. В този сценарий XLM се използва като посредник.

Изключително важно е, че изпращането на криптовалути в световен мащаб струва само малка част от разходите на традиционните системи за парични преводи. В настоящата пазарна инфраструктура потребителят може да загуби над 7% от средствата си по време на превода. Тези загубени средства се използват за покриване на множество трети страни, участващи във фиатната транзакция.

Верижни транзакции

Платформата на Stellar работи по интелигентен начин, който прави възможно осъществяването на сложни верижни реакции. Например може да откриете, че няма пряка валутна двойка за желаната от вас сделка. В този случай Stellar може да извърши множество търговски транзакции. Представете си вашите USD първо да конвертирате в GBP, след това GBP в EUR.

Звездна борса

Друг уникален аспект на Stellar е възможността за поставяне на поръчки за обмен директно в рамките на платформата. Тези заповеди отиват незабавно в публичната книга. Тук можете да избирате между множество други валути. Важното е, че можете да обменяте средствата си както за Fiat, така и за криптовалути, като използвате тази система.

Какво е XLM?

Въпреки че Stellar е проектиран да обработва цифрови представяния на всяка валута, разработчиците все още избират да създадат своя собствена крипто, наречена XLM. Всъщност всички потребители на Stellar трябва да притежават малко XLM, за да участват в мрежата. Това изискване има за цел да предотврати запълването на счетоводната книга със спам или друга безполезност.

Решението за създаване на уникална валута за тази задача произтича от желанието на Stellar да остане свободна от която и да е конкретна валута като цяло. Например, ако Stellar изисква да държите определена сума в щатски долари, тогава платформата ще бъде донякъде обвързана с производителността на щатски долари или най-малкото ще бъде обвързана с американския пазар. Това е ситуация, която разработчиците искаха да избегнат.

За разлика от повечето криптовалути, Stellar Lumens не изискват възли за копаене на блокове от транзакции. Нито участниците в мрежата получават награди за усилията си да валидират блокчейна. Този подход е в ярък контраст с криптовалутите като биткойн. За отбелязване е, че фирмата реши, че е по-добре да издаде 100 милиарда XLM по време на старта на платформата. Оттам предлагането на Stellar ще се увеличи с 1% всяка година в продължение на около 6 години.

От решаващо значение разработчиците промениха този подход през октомври 2019 г. Разработчиците решиха, че е по-благоприятно за целите им да намалят предлагането на XLM напред. Като такива те намалиха количеството XLM до 50 милиарда. Освен това сега не се планират да се издават повече XLM в бъдеще.

Тази стратегия оставя около 20 милиарда XLM на пазара в момента с още 30 милиарда, задържани от фирмата. Тези задържани средства трябва да отидат за разширяване на екосистемата XLM. Задачи като развитие и маркетинг са основното използване на средствата по плана на Stellar.

Бърз поглед върху възможностите на Stellar и е лесно да се разпознае, че тази платформа идва от съзнанието на опитен професионалист в блокчейн. Основателят на Stellar е не друг, а крипто тежкият Джед Маккалеб. Маккалеб е най-известен с основаването на вече несъществуващия Обмен на Mt.Gox.

В един момент Mt.Gox контролира 70% от обема на търговия с биткойни в света. Въпреки това, голям хак видя, че борсата се разтваря, след като загуби $ 450 милиона в биткойн. За отбелязване е, че McCaleb вече е напуснал фирмата и е продал дела си преди хакването.

За отбелязване е, че McCaleb основава и основния конкурент на Stellar, Ripple. Той обаче напусна компанията през 2013 г., като се позова на непримирими различия в посоката на компанията. Не е изненадващо, че двете криптовалути споделят много аспекти, главно тяхната цел да улесни трансграничните плащания по по-рационален начин.

Бордът на Stellar включва някои от най-големите имена в бранша. Компанията успя да осигури главен изпълнителен директор на Stripe, Патрик Колисън, основател на WordPress, Мат Мюленвег и основател на AngelList, Naval Ravikant.

Как да закупите XLM токени

Инвестирането в Stellar Lumens е лесно, когато знаете къде да търсите. Първо, ключово е да разберете, че Lumens търгуват както с XLM, така и с STR индикатор в зависимост от платформата, на която се намирате. Фирмата реши да промени своя тикер от STR на XLM преди години, но някои борси решиха да запазят оригиналния тикер, независимо от избора.

По-голямата част от обема на XLM търговия произхожда от три основни борси – Bittrex, Poloniex, и Binance. От решаващо значение е, че всички тези платформи поддържат XLM към BTC двойки за търговия. Ако искате да конвертирате USD в XLM, първо трябва да закупите BTC от любимата си борса и след това да го конвертирате в XLM. Ако искате да закупите XLM директно с щатски долари, ще трябва да се насочите към борсата Кракен за да направите покупката си.

Инвестиране в звездни лумени (XLM) Инвестиране в звездни лумени (XLM) Инвестиране в звездни лумени (XLM)
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Kriptomat Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

Най-доброто за

Разширени потребители

Най-доброто за

Търговци в САЩ

Най-доброто за

Европейски търговци

Минимален акаунт

Нито един

Минимален акаунт

$ 1,00

Минимален акаунт

35 евро

Промоции

10% Кешбек

Код за отстъпка: EE59L0QP

Промоции

Нито един

Промоции

Нито един

Къде да съхранявате XLM

Що се отнася до съхранението на вашия XLM, трябва да имате предвид няколко опции. Ако планирате непрекъснато да търгувате със Stellar, ще бъде по-удобно, но по-малко сигурно, за да запазите XLM на любимата си борса. Докато не търгувате прекалено много, борсите като Binance осигуряват прилично ниво на сигурност за вашите притежания.

След като сте готови да спрете дневната си стратегия за търговия, винаги можете да изпратите своя XLM към мобилен портфейл като Jaxx. Тези платформи са най-лесните за експлоатация и използване. В повечето случаи можете да изтеглите приложението си за портфейл и да започнете да го използвате за по-малко от десет минути. Най-хубавото е, че винаги имате достъп до своя XLM, ако имате нужда от него.

Ако искате по-безопасен подход към XLM съхранението, трябва да обмислите използването на Stronghold. Stronghold е разпределената борса за мрежата Stellar. Има дори настолен клиент, който да поддържа вашите нужди за съхранение.

Ако се стремите да направите голяма инвестиция в XLM или ако планирате HODLing тази крипто за дълги периоди от време, хардуерният портфейл е най-добрият вариант. Хардуерните портфейли поддържат криптофайла ви съхранен офлайн в „студено хранилище“. Тази стратегия прави невъзможно онлайн заплахите да получат достъп до вашите притежания. The Ledger Nano S или по-напредналите Ledger Nano X и двете поддържат Stellar Lumens (XLM).

Обобщение

Предвид огромното ниво на опит, което Stellar притежава и уникалния им подход към пазара, не е изненадващо, че XLM е една от най-популярните криптовалути в света днес. Можете да очаквате тази популярност да се повиши, тъй като все повече хора навлизат в блокчейн сектора. Засега можете да осветите крипто инвестиционната си стратегия на която и да е от борсите, изброени в това ръководство.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner