Инвестиране в Zcash (ZEC) – Всичко, което трябва да знаете

Zcash (ZEC) е популярна криптовалута и децентрализирана блокчейн. Мрежата е известна със своя фокус върху неприкосновеността на личния живот. Zcash беше първата монета, която предостави истинска анонимност на публична блокчейн. Тази партньорска мрежа включва комбинация от стратегии, за да остане ценна, включително ограничена доставка, опции за поверителност и заменяемост.

Какви проблеми решава Zcash (ZEC)?

Основният проблем Zcash опитите за коригиране на пазара е липса на поверителност. В ранните дни на крипто пазара хората погрешно предполагаха, че техните транзакции са частни. В действителност беше точно обратното. Въпреки това минаха години преди блокчейн съдебните фирми да станат популярни и да хвърлят светлина върху тази ситуация. Zcash дава възможност на потребителите да правят анонимни транзакции чрез уникалните системи на мрежата.

Предимства на Zcash (ZEC)

Zcash въвежда някои ценни предимства на пазара. Потребителите могат да правят покупки, инвестиции и дарения с увереност, защото мрежата предоставя на потребителите прозрачни и поверителни транзакции. Ето някои от най-добрите предимства на мрежата.

поверителност

Zcash е всичко за поверителността. Мрежата въвежда доказателства за нулево знание, за да шифрова цялата информация. Този подход е първи на пазара и помогна на Zcash да остане водеща криптовалута от самото си създаване.

Начална страница на Zcash

Начална страница на Zcash

Fungible

Zcash е заменяем. Заменяемостта възниква, когато имате валута, която може да бъде разменена за която и да е друга същата валута и е невъзможно да се дешифрира една от друга. Валутата на Fiat е близък пример за пълна заменяемост. Всеки долар има същата стойност. Валутата на Fiat не достига истинската заменяемост, тъй като валутата разполага с индивидуални серийни номера, които могат да се използват за проследяване на тези средства. Zcash изпълнява тази задача без тези серийни номера. Впечатляващо е, че блокчейнът работи без обвързване на монети с историята на веригата, което гарантира взаимозаменяемостта на криптовалутата и прави почти невъзможно проследяването с блокчейн изследователи.

Недостиг

Недостигът е друг плюс за инвеститорите в Zcash. Мрежата споделя недостиг на биткойни от гледна точка на общото издаване на монети. През живота на проекта ще бъдат издадени само 21 милиона монети ZEC.

Мащабируемост

Zcash може да обработва транзакции много по-бързо от Bitcoin. Освен това е по-мащабируема. Проблемите с мащабируемостта продължават да измъчват потребителите на Bitcoin. Когато пазарът е зает, таксите и забавянията анулират неговите парични характеристики. Zcash променя някои системи, за да подобри ефективността на Bitcoin по основен начин.

Сигурност

Zcash спечели репутация с отдадеността си на сигурността. Този проект е разработен с помощта на рецензиран научен подход. Тази стратегия направи Zcash една от най-сигурните монети за поверителност, влизали някога в сектора.

Как работи Zcash (ZEC)?

Zcash е уникален по няколко различни начина. Първо, това е една от малкото публични книги, които предоставят истинска анонимност на потребителите. Мрежата позволява на потребителите да избират частни транзакции, когато желаят по-голяма защита. По-специално, не се виждат само частни транзакции. Всички публични транзакции могат да се видят от всеки, който преглежда мрежата.

zk-SNARK

В основата на Zcash е протоколът zk-SNARK. Забележително, zk-SNARK означава „Нулево знание кратък неинтерактивен аргумент на знанието. Това е технологията, която е в основата на опцията за поверителност на Zcash. Неговият дизайн улеснява възлите бързо да проверяват транзакциите.

Опции за транзакции на Zcash Blockchain

Опции за транзакции на Zcash Blockchain

Zk-SNARK транзакциите се наричат ​​още защитени транзакции. Тези транзакции завършват по почти същия начин като обикновените, основната разлика е, че те се извършват, без всъщност да разкриват съдържанието им. Потребителите на Zcash могат да видят всеки път, когато се извършват защитени транзакции в блокчейна. Тези транзакции започват с z и се наричат ​​„z-addrs“.

Zcash транзакции

Нормалните транзакции в Zcash включват адрес за изпращане, адрес за получаване, салдо по сметката и малка такса за транзакция. Тази информация варира по време на функцията за частно изпращане. По-специално транзакциите са напълно анонимни само при изпращане между два z-адреса.

Два ключа

Мрежата на Zcash разчита на двоен ключ, за да предоставя своите услуги. Тези ключове се използват за одит или споделяне на информация, без да я разкриват пред целия свят. Първият ключ се нарича ключ за изглед. Този ключ позволява на някои лица да виждат лична информация за вашите транзакции. Вторият ключ е известен като ключ за изразходване. Този ключ е това, което се използва за изразходване на средства между потребители.

ZEC (Zcash токен)

Токенът ZEC е мощен съюзник на тези на пазара, търсещи повече поверителност. Този токен постоянно остава в топ 20 на криптовалутите по отношение на пазарната капитализация. ZEC е ограничена на 21 милиона монети точно като Bitcoin.

Консенсус

Мрежата Zcash използва променен механизъм за консенсус Proof-of-Work, за да защити мрежата. Този преработен PoW механизъм се нарича протокол за копаене Equihash. Целта му е да валидира транзакциите, да предотврати двойно харчене и да възнагради майньорите с новоиздадени монети ZEC. Тази система е по-бърза от PoW механизма на Bitcoin.

История на Zcash (ZEC)

Историята на Zcash започва още през 2013 г. Проектът започва като съвсем различна мрежа, известна като Zerocoin. Тази монета за неприкосновеност на личния живот е идея на няколко членове на Катедрата по компютърни науки в университета Джон Хопкинс, Балтимор. По-конкретно, Zerocoin е разработен от Матю Грийн, Кристина Гарман, Иън Миерс и Авиел Рубин.

През 2014 г. се появи нов протокол след криптографско сътрудничество на MIT. Тази нова монета разполага с по-разширени функции. Наречен е Zerocash. Скоро мрежата видя създаването на Zcash през октомври 2016 г. В същото време фондацията с нестопанска цел Zcash влезе в сила. Тази група работи за бъдещото развитие и разширяване на екосистемата Zcash.

Екип на звездите

Zcash има един от най-уважаваните отбори на пазара. Zooko Wilcox е главен изпълнителен директор на Zcash. Той е най-известен като американски специалист по компютърна сигурност и главен изпълнителен директор на Least Authority Enterprises. Той беше подпомогнат от преподавател по компютърни науки в UC Berkeley и съосновател на Zcash, Alessandro Chiesa.

За отбелязване е, че криптографът Матю Д. Грийн от университета „Джон Хопкинс“ също е част от екипа-основател, а Роджър Вер е един от първоначалните инвеститори на компанията. Също така, Vitalik Buterin, основателят на Ethereum, се подписа като съветник на проекта Zcash.

Корпоративни

За разлика от много децентрализирани проекти в сектора, Zcash има компания зад развитието си. По-конкретно, Zcash Company е фирмата, която ръководи този проект. Тази корпорация с идеална цел се стреми да направи Zcash име на домакинство сред ентусиастите. Интересното е, че 10% от всички добиви на Zcash през първите четири години се дават на заинтересованите страни на компанията до 2020 година.

Забележителни партньорства

Не е изненадващо да научим, че звездният екип на Zcash за разработка успя да осигури някои основни партньорства след въвеждането му в сектора. Например традиционната финансова институция JPMorgan си партнира с Zcash, за да разработи и включи слоя си за поверителност zk-SNARKs в своя блокчейн проект. Ръководителите на банките заявиха, че прогнозират, че стойността му ще достигне близо 60 000 долара до 2025 година.

Основател на Zcash Zooko Wilcox

Основател на Zcash Zooko Wilcox

Zcash може да се използва за плащане на медицинските им сметки, без действително да показва съдържанието му. Следователно Ethereum си сътрудничи със Zcash, за да интегрира своята технология за поверителност в мрежата Ethereum. Също така тази криптовалута получи подкрепа от Агенцията за модерни изследователски проекти за отбрана на САЩ (DARPA) и израелското министерство на науката и технологиите за усъвършенстване на своите криптографски системи. Интересното е, че някои на пазара смятат, че този ход е предназначен за по-добро разбиране на възможностите на функциите за поверителност на мрежата.

Как да закупите Zcash (ZEC)

ZEC е популярна монета в днешно време. Можете да го намерите на най-добрата световна борса по отношение на пазарната капитализация, Binance. Повечето борси няма да предлагат тази монета с фиатни двойки. Първо ще трябва да заредите акаунта си с фиатна валута и да го конвертирате в ETH или BTC. След като имате BTC, отнема секунди, за да го конвертирате в Zcash.

Инвестиране в Zcash (ZEC) - Всичко, което трябва да знаете Инвестиране в Zcash (ZEC) - Всичко, което трябва да знаете Инвестиране в Zcash (ZEC) - Всичко, което трябва да знаете
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Оценките на Securities.io се определят от редакционния ни екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Оценките на Securities.io се определят от редакционния ни екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Оценките на Securities.io се определят от редакционния ни екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

Най-доброто за

Разширени търговци

Най-доброто за

Търговци в САЩ

Най-доброто за

Лесно използване

Такси за търговия

0,10%

Такси за търговия

0,16%

Такси за търговия

0,125%

Промоции

10% Кешбек

Код за отстъпка: EE59L0QP

Промоции

Нито един

Промоции

Нито един

Как да съхранявате Zcash (ZEC)

Днес има много начини за съхранение на Zcash. Един от най-популярните методи е използването на официалния портфейл на Zcash. Този портфейл е достъпен както в мобилно приложение, така и във вид на настолен компютър. Потребителите се радват на високо ниво на защита на самоличността, когато използват този протокол.

Хардуерен портфейл

Друг популярен вариант е хардуерен портфейл. Съхраняването на вашата криптовалута в хардуерни портфейли се счита за най-сигурната опция. Тези устройства съхраняват вашата криптовалута офлайн в така нареченото „хладилно хранилище“. В много случаи това състояние се постига чрез въздушна междина в устройството. Също така много от тези портфейли имат физически бутони, които трябва да бъдат натиснати, за да потвърдят транзакциите. Този дизайн, какъвто се намира в портфейлите на Ledger, прави невъзможен достъп на хакерите до вашите средства.

Критично е, че никога не трябва да купувате използвани хардуерни портфейли. Съществуват поредица от измамни дейности, свързани с тези звена. За да защитите правилно инвестицията си, купувайте хардуерния си портфейл директно от производителя. Тук препоръчваме най-добрите хардуерни портфейли.

Zcash (ZEC) – Попитайте и ще получите

Zcash е прекият резултат от желанието за частни транзакции в блокчейна. Инвеститорите в блокчейн търсят тези функции откакто стана общоизвестно, че Биткойн няма поверителност. Следователно Zcash обслужва критична ниша на пазара по това време. Като такъв, Zcash ще остане основен претендент на пазара в обозримо бъдеще.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner