Инвестиране в сложна (COMP) криптовалута

Какво е съединение (COMP)?

COMP е управленски токен за протокола Complied Decentralized Finance (DeFi). Мрежите DeFi се стремят да превърнат традиционните финансови системи в децентрализирани версии. По този начин редовните потребители получават дял в печалбите, които някога са били достъпни само за големи финансови институции.

Compound е алгоритмичен протокол на паричния пазар, който живее на блокчейна Ethereum. За отбелязване е, че на тази мрежа се приписва стартирането на текущата мания на DeFi. Compound беше първата платформа, която въведе отглеждане на добив на пазара в средата на лятото на 2020 г. Добивът е подобен на залагането на крипто в много отношения.

Потребителите заключват своята криптовалута в големи земеделски басейни. Получавате награди въз основа на количеството крипто, което сте заключили и колко дълго участвате в пула. За разлика от басейните за залагане, басейните за добив имат много по-кратки периоди на блокиране. Много от тях не предлагат необходими периоди за заключване.

Комбинирано финансиране чрез начална страница

Комбинирано финансиране чрез начална страница

Протоколът за земеделско производство на Compound функционира като децентрализирана система за кредитиране. Потребителите осигуряват ликвидност на големи пулове на заеми. В замяна те получават награди под формата на жетони. След това тези маркери могат да бъдат преобразувани във всеки поддържан актив в мрежата. След това други потребители могат да теглят краткосрочни заеми от кредитния пул. Тези заеми се издават с лихва, която след това се разпределя между заемодателя и пула за кредитиране.

Предимства на съединението (COMP)

Съединението носи много предимства на пазара. От една страна, той въвежда наистина отворена среда за кредитиране на блокчейн сектора. Всеки може да вземе назаем средства от обединени земеделски басейни. Няма кредитни проверки и средствата се издават незабавно. Просто трябва да предоставите обезпечение.

Приходи

Compound позволява на редовните потребители да си осигурят пасивен доход. Всеки може да спечели, давайки на заем своята неактивна крипто. В миналото потребителите просто държаха тези монети с надеждата стойността им да се повиши. Сега те могат да използват своите притежания, без да се отказват напълно от собствеността върху монетата си.

DeFi биткойн

Друг уникален аспект на Compound е способността да се използва Bitcoin в DeFi среди. Тази задача се изпълнява чрез въвеждането на опаковани биткойни (WBTC). Увит биткойн е ERC-20 представяне на заключен биткойн. Този токен от ново време предоставя на Bitcoin HODLers безпроблемен достъп до сектора DeFi. Неотдавнашно гласуване даде възможност на тези монети да функционират като обезпечение на базирания на Ethereum протокол Compound. Това допълнение беше упорито борба. Отне повече от два месеца обмисляне, преди общността най-накрая да одобри надстройката.

Топ платформи на wBTC чрез Coindesk


Напълно автономна

Съставни лостове одитирани интелигентни договори за изпълнение на тези задачи по автономен начин. Договорите на мрежата се грижат за всички жизненоважни функции в мрежата. Задачи като съхранение, управление и улесняване на целия обединен капитал се изпълняват от тези протоколи.

Сигурно

Compound поддържа мрежова сигурност чрез различни средства. Мрежата е преминала през множество одити на сигурността от реномирани агенции като Open Zeppelin и Trail of Bits. Тези организации са сертифицирали мрежовото кодиране като надеждно и способно да се справят сигурно с изискванията на мрежата.

Оперативна съвместимост

Съединението отговаря на общия консенсус на DeFi по отношение на оперативната съвместимост. Мрежата е отворена за интеграция на активи и платформи на трети страни. Compound също така поддържа използването на API протоколи за опростяване на UX. Тази оперативна съвместимост е накарала други платформи да надграждат визията на Compound по уникални начини. Днес потребителите на Compound могат да използват инструментите за управление на пазара на трети страни по безпроблемен начин.

Как действа съединението (COMP)?

Compound използва разнообразни собствени системи, за да предостави на потребителите отворено DeFi изживяване. Използването на Compound не изисква никакво техническо разбиране. Просто трябва да разберете какво е земеделско производство и как да заключите средствата си в земеделските басейни, за да започнете да печелите днес.

Добив земеделие

Протоколите за земеделско производство са в основата на функционалността на Compound. В момента Compound подкрепя заемането и отпускането на заеми на селекция от криптовалути. По-конкретно, можете да заемете и вземете назаем Dai (DAI), Ether (ETH), USD Coin (USDC), Ox (ZRX), Tether (USDT), Wrapped BTC (WBTC), Basic Token Token (BAT), Augur (REP) , и Sai (SAI).

Басейни за комбинирано земеделие

Басейни за комбинирано земеделие

По-специално, всеки може да взема назаем от пуловете за отпускане на заеми с лихва и депозит. За да вземете назаем от пул за заеми, ще трябва да предоставите обезпечение над праг, определен от проекта. Освен като обезпечение, вашият депозит определя и общия размер на финансирането, което можете да вземете. Забележително е, че ако стойността на обезпечението ви започне да спада, протоколът ще продаде този депозит, за да покрие загубата ви.

Сложни пулове за заеми

Съединението използва големи пулове за заеми, за да функционира. Всички средства се добавят към гигантски пул от същия знак в интелигентен договор в протокола Compound. Важното е, че всеки актив има свой собствен пазар в мрежата. Като такъв, размерът на предлагането или търсенето на този пазар определя лихвения процент. Също така някои активи могат да позволят по-голяма заемна сила от други.

Лихва

В сложната екосистема лихвените проценти се генерират при всеки добит блок. Това осигурява на мрежата гъвкавост по отношение на политиките за коригиране на лихвите. Този динамичен подход е необходим за поддържане на стойността на ликвидния пул

Децентрализирано управление

Compound разчита на децентрализиран модел на управление. Всеки може да направи предложение в тази мрежа. Просто трябва да притежавате част от маркера за управление на мрежата, COMP, за да участвате. Само тези, които държат повече от 1% от предлагането, могат да правят нови предложения. По-специално притежателите на токени могат да делегират своите токени на избран от тях адрес.

Децентрализираните протоколи за управление сега са често срещани в сектора DeFi. Compound беше пионер в тази стратегия. В съставната мрежа потребителите могат да гласуват за изброяване на нови пазари на cToken, актуализиране на пазарните лихвени проценти, актуализиране на адресите на oracle, изтегляне на резервите на cToken и избор на нови администратори.

COMP – сложни токени

COMP е основният управляващ знак на мрежата. Този уникален финансов инструмент позволява на притежателите на символи и делегатите да гласуват за важни протоколни решения като нови видове обезпечения, заемна сила и модели на лихвени проценти. Наскоро COMP бе включен в популярната централизирана борса Coinbase.

cTokens

Съединението разчита на cTokens да функционира. Нови cTokens се създават, когато потребителят депозира криптоактиви в протокола Compound. Забележително е, че cTokens са просто ERC-20 токени, представляващи средствата на потребителя, депозирани в Compound. Потребителите могат да прехвърлят, търгуват и залагат тези токени.

cTokens позволяват на потребителите да печелят интерес към пулове. Например, можете да заложите вашия USDC и да получите в замяна жетони cUSDC. След това тези символи могат да се движат свободно в рамките на Compound мрежата. След като направите лихвата си, можете да осребрите вашия cUSDC за нормален USDC плюс лихва, платена в USDC. Най-хубавото е, че cTokens могат да бъдат осребрени по всяко време. Когато конвертирате тези средства, те незабавно стават достъпни във свързания портфейл.

История на съединението (COMP)

Compound излезе на пазара през май 2018 г. Понастоящем мрежата е базирана в Сан Франциско. Основателят и главен изпълнителен директор на Compound Робърт Лешнер служи като съпредседател на Комитета за надзор на облигационните облигации в Сан Франциско. Като бивш икономист той е уникално наясно с нюансите на преобразуването CeFi в DeFi.

Compound навлезе на пазара по впечатляващ начин, като платформата осигури 8,2 милиона долара финансиране по време на кръг от семена, проведен през май 2018 г. Тогава платформата събра допълнителни 25 милиона долара в своя кръг за финансиране от Серия А през ноември 2019 г. Интересното е, че този кръг намери тежка подкрепа от фирмата за рисков капитал Andreesen Horowitz. Протоколът също получи същата година 1 милион долара в USDC от „USDC Bootstrap Fund“ на Coinbase.

Силен екип

Мрежата за поддръжка зад Compound е достойна за споменаване. Целият екип зад този проект е добре познат на пазара. Например техническият директор на платформата, Джефри Хейс, също работи като Maintainer на Exthereum, клиент на Ethereum от нова ера. Той също така е основател на технологии на два стартиращи компании, ръководени от Core Services в Postmates.

Как да използвам съединение (COMP)

Използването на Compound е лесно. Не е необходимо да попълвате куп лична информация, за да участвате в тази мрежа DeFi. Ще трябва да изтеглите съвместим портфейл от уеб 3.0, който поддържа монети ERC-20. Metamask обикновено се счита за най-добрият вариант за тези задачи.

След като портфейлът ви е свързан към мрежата, можете да създавате или създавате cTokens. Отидете в раздела „Преглед на акаунта“, намиращ се в менюто на уебсайта. След това изберете всеки актив и отключете пазара. След като активът бъде активиран, потребителите могат да предоставят или заемат, както желаят. За отбелязване е, че искате да прегледате подробностите за всеки земеделски пул, защото всеки актив има уникален ГПР за доставка и заем. Освен това тези ставки се променят често.

Как да купя съединение (COMP)

Купуването на COMP е лесно. Репутацията и дълголетието на този токен го правят достъпен на повечето големи борси. Binance предоставя разнообразие от търговски двойки COMP. За да започнете, трябва да се регистрирате за акаунт. Регистрацията е бърза и директна. Ще трябва обаче да потвърдите самоличността си, преди да можете да участвате в сделки.

След като се регистрирате, трябва да финансирате вашата фиат сметка. Това става чрез банков превод или чрез дебитна карта. Сега, когато акаунтът ви е активен и имате налични средства, сте готови да конвертирате вашия фиат в крипто. Препоръчва се да конвертирате в BTC. След като вече имате BTC, можете директно да търгувате BTC за COMP. Целият процес отнема около 20 минути за първи път.

Инвестиране в сложна (COMP) криптовалута Инвестиране в сложна (COMP) криптовалута Инвестиране в сложна (COMP) криптовалута
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

Най-доброто за

Разширени търговци

Най-доброто за

Търговци в САЩ

Най-доброто за

Лесно използване

Такси за търговия

0,10%

Такси за търговия

0,16%

Такси за търговия

0,125%

Промоции

10% Кешбек

Код за отстъпка: EE59L0QP

Промоции

Нито един

Промоции

Нито един

Съединение – пионер на пазара

Като първата платформа за въвеждане на добивното земеделие на пазара, Compound заема ценна позиция като новаторска сила в сектора DeFi. Изглежда, че DeFi едва започва. Следователно, Compound продължава да вижда нови потребители, които се присъединяват ежедневно. Комбинацията от лесна възвръщаемост и възможността да печелите без търговия е част от примамката, която тази платформа притежава. Освен това това е една от най-безопасните и уважавани опции, достъпни за потребителите днес. Следователно, Compound ще остане водеща платформа за години напред.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map