Инвестиране в Monero (XMR) – Всичко, което трябва да знаете

Monero (XMR) беше една от първите монети за поверителност в света. Тази уникална криптовалута е пионер на множество технологии за изпълнение на тази критична задача. Днес поверителността е по-важна от всякога. Следователно Monero е и една от най-популярните криптовалути на планетата.

Какво е Monero?

Monero е отговорът на криптомаркета за липсата на поверителност на Биткойн. Дълго време хората вярваха, че транзакциите с биткойн са анонимни. В днешно време повечето хора разбират, че това не е така. В действителност има множество инструменти и услуги, за които човек би могъл да се възползва демаскирайте лицето зад конкретни транзакции с биткойн.

Monero възприема различен подход към пазара. Тази монета превръща поверителността в основния си компонент. Тази стратегия продължава да прави Monero най-добрата монета за всеки, който се стреми да запази личния си живот в сектора. Всъщност, протоколите за анонимизиране, намерени в Monero, са толкова ефективни, че хората често ще ги използват, за да помогнат да замазват собствеността си и върху други криптовалути.

Разширена криптография

Monero използва усъвършенствани криптографски функции, за да гарантира, че никой не може да ви свърже с транзакция с криптовалута на Monero. Интересното е, че тази технология позволява на блокчейна Monero да изпраща и получава транзакции по начин, който не разкрива данните директно на зрителите. Не забравяйте, че блокчейнът на Monero също е обект на наблюдение в реално време, подобно на биткойн чрез блокови изследователи.

Прозорец за търговия на Binance Monero

Binance Прозорец за търговия на Monero

Разработчиците на Monero успяха да изпълнят тази монументална задача чрез интегрирането на усъвършенствани протоколи за гъвкавост. Запасимостта е критична характеристика в повечето криптовалути. Запасимостта е способността на стока или актив да бъде разменена с други отделни стоки или активи от същия тип.

Например повечето стоки като масло, пшеница или злато са заменяеми. Ако сте притежавали 1000 галона петрол, това не би означавало, че трябва да получите точния галон, който първоначално сте държали. Просто трябва да получите същото количество масло, защото то има точно същата стойност. От решаващо значение е, че парите са заменяеми, това е, което прави толкова трудно проследяването на касовите транзакции в реалния свят.

Истинска осезаемост

Monero взема заменяемост стъпка напред. Валутите на Fiat като щатския долар съдържат някаква форма за идентифициране на маркировки като серийни номера. Тези данни позволяват на правителствата и други заинтересовани страни да проследят историята на даден законопроект по същество. Докато организацията прави бележки със серийния номер преди транзакция, те могат да потвърдят, че бележките са точно тези на по-късна дата.

В Monero гъвкавостта отива още една стъпка напред. Няма начин да се определи какъв е бил Monero в каква транзакция. Няма серийни номера и всички транзакции се подлагат на енергично анонимизиране. По този начин Monero предоставя на света ново ниво на поверителност, невъобразимо досега.

История на Monero


Историята на Monero започва през 2012 г. По това време концепцията за монети за поверителност току-що е започнала да навлиза на пазара. Хората започнаха да осъзнават, че „в цифровата икономика поверителността е равна на свобода“. Като такова, пътуването на Monero започва с различен проект, известен като Bytecoin.

Bytecoin

Bytecoin беше революционен по множество причини. На първо място, това беше първата цифрова валута, написана с помощта на технология, наречена CryptoNote. CryptoNote комбинира няколко ключа в една транзакция, за да направи по-трудно да се определи кой къде какво е изпратил. По това време концепцията за групиране на публични ключове беше нечувана. Днес технологията CryptoNote е гръбнакът за повечето базирани на поверителността криптовалути на пазара.

Въпреки че концепцията за Bytecoin постигна голям успех, имаше и други аспекти на стратегията за пускане на монетата, които също не вървяха. По-конкретно, имаше различия между разработчиците по отношение на първоначалното разпределение на монетата. В крайна сметка Bytecoin издаде 80% от своите монети по време на пускането. Това решение раздели лагера на Bytecoin и доведе до създаването на друга монета за поверителност – Bitmonero.

Като цяло проектът Bitmonero обхваща седем разработчици на блокчейн на високо ниво. От тези седем само две от самоличността им са известни на обществеността. Основният разработчик на проекта е Рикардо Спани (FluffyPony). Екипът на разработчиците включваше и дългогодишния крипто ентусиаст Дейвид Латапи. Малко след стартирането на новата платформа, разработчиците решиха да изпуснат „Bit“ от заглавието и да използват просто „Monero“ като име на проекта. За отбелязване е, че Monero означава „монета“ в есперандо.

Как работи Monero

Monero е блокчейн с отворен код без разрешение. Платформата може да остане частна поради способността си да актуализира непрекъснато своята технология. Интересното е, че софтуерните актуализации на Monero на всеки шест месеца. По този начин разработчиците могат да въведат криптографски аванси. Ето някои от технологиите, които правят Monero толкова страхотен:

Звънене подписи

Ring Signatures са революционен напредък в криптографската анонимност. Този протокол съчетава цифровия подпис на подателя с подписите на други потребители. Тази система добавя 10 подписа към всяка група транзакции. След това всички подписи се смесват преди официалното им влизане в блокчейна.

Забележително е, че концепцията Ring Signatures продължава да се развива. В миналото разработчиците експериментираха с промяна на броя подписи, участващи в този процес на смесване. Имаше дори кратък период от време, когато потребителите могат да определят колко подписи да смесват на транзакционна основа.

Стелт адреси

Друга основна технология зад Monero са Stealth Addresses. Този протокол публикува един адрес, който автоматично създава няколко еднократни акаунта за всяка транзакция. След това портфейлът на потребителя се позовава на парола, известна като View Key, за да сканира блокчейна, за да идентифицира всички транзакции, свързани с нейното съществуване.

RingCT

През 2017 г. екипът за разработка на Monero представи друга технология за промяна на играта, наречена RingCT (Ring Confidential транзакции). Това кодиране крие точното количество XMR потребители, обменени в транзакции, преди да станат достъпни за преглед в блокчейна. За да постигне това, протоколът въвежда множество входове и изходи за транзакция. Когато се комбинират с Stealth адреси и подписи на пръстени, трите технологии правят Monero почти невъзможно за проследяване.

Динамична скалируемост

Друго огромно предимство, което Monero предлага на пазара, е неограничена мащабируемост. Мащабируемостта е способността на дадена валута да обработва повече потребители в бъдеще. В миналото биткойнът имаше проблеми с мащабируемостта, които накараха мрежата да се забави и таксите да се повишат извънредно. По това време биткойнът не успя да отговори на изискванията за мащабируемост по много причини. На първо място, той може да обработва само блокове от транзакции до 1MB.

Обратно, Monero няма предварително зададен размер на блока. Майньорите могат да определят колко голям от блок транзакции искат да одобрят. Наскоро обаче разработчиците въведоха блокова система за възнаграждение-наказание. Наказанието отчита средния размер на последните 100 блока. Ако следващият блок е по-голям от този общ, наказанието намалява възнагражденията за майнинг за този блок. Тази стратегия има за цел да обезкуражи възлите от влизане на нежелана поща в блокчейна.

CryptoNight

CryptoNite революционизира начина, по който миньорите участват на пазара. За разлика от биткойн, ASIC (специфични за приложения интегрални схеми) са от малка полза. Забележително е, че Monero може да бъде извлечен изгодно, използвайки както процесори, така и графични процесори. Механизмът за консенсус CryptoNight предотвратява централизацията в минния сектор. По този начин Monero има потенциала да бъде по-децентрализиран от Bitcoin в бъдеще.

Множество клавиши

Monero използва комбинация от клавиши, за да направи мрежата си анонимна. По-конкретно, Monero представя ключ за публичен изглед, ключ за частен изглед и ключове за публичен и частен преглед. Ключовете за частни разходи се използват за създаване на изходящи транзакции. Докато ключовете за частен изглед позволяват на потребителите да проверяват блокчейна, за да проверят дали са получили средствата си. Ще ви е необходим и публичен ключ за харчене, за да проверите вашия подпис и публичен ключ за стелт.

Общо предлагане XMR

В момента в обращение има 17 669 037 XMR. За разлика от повечето криптовалути, няма предварително зададено общо предлагане на Monero. Вместо това разработчиците избраха да увеличат общото количество монети с 87% през първата година. Всяка следваща година този процент намалява. При сегашния темп ще отнеме още 115 години, преди Monero да удвои сегашното си предлагане.

XMR чрез CoinMarketCap

XMR чрез CoinMarketCap

Как да закупите Monero (XMR)

Благодарение на забележителната роля на XMR на крипто пазара, лесно е да се докопате до някои. Първото нещо, което трябва да направите, е да се регистрирате от реномирана борса, която търгува с XMR. Binance е най-голямата борса в света и те предлагат XMR двойки за търговия в голямо разнообразие. Ще трябва да потвърдите самоличността си, за да влезете в обмена Binance.

След като регистрацията ви приключи, следващата стъпка е да финансирате сметката си. Тази задача е лесна за изпълнение, след като свържете вашата банкова или дебитна карта с платформата. Сега можете да започнете да конвертирате вашата фиатна валута в криптовалута. Биткойн е препоръчителната валута, с която да търгувате, защото винаги има двойки за търговия BTC за всяка криптовалута. След като вече имате BTC, можете да изберете търговия за XMR и за секунди получавате XMR в портфейла си за обмен.

Инвестиране в Monero (XMR) - Всичко, което трябва да знаете Инвестиране в Monero (XMR) - Всичко, което трябва да знаете Инвестиране в Monero (XMR) - Всичко, което трябва да знаете
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

Най-доброто за

Разширени търговци

Най-доброто за

Търговци в САЩ

Най-доброто за

Лесно използване

Такси за търговия

0,10%

Такси за търговия

0,16%

Такси за търговия

0,125%

Промоции

10% Кешбек

Код за отстъпка: EE59L0QP

Промоции

Нито един

Промоции

Нито един

Как да съхранявате Monero (XMR)

Ако се стремите да направите голяма инвестиция в XMR или ако планирате HODLing тази крипто за дълги периоди от време, хардуерният портфейл е най-добрият вариант. Хардуерните портфейли поддържат криптофайла ви съхранен офлайн в „студено хранилище“. Тази стратегия прави невъзможно онлайн заплахите да получат достъп до вашите притежания. The Ledger Nano S или по-напредналите Ledger Nano X и двамата поддържат Monero (XMR).

Монети за поверителност

Monero показа на света важността на монетите за поверителност. Следователно, това помогна да предизвика експлозията на монети за поверителност. По-специално, има над 63 различно монети за поверителност, достъпни за търговия на пазара днес. Впечатляващо е, че тези проекти обхващат над 2 милиарда долара стойност.

Реакция на монети за поверителност

Както можете да очаквате, не всички са на борда с концепцията за частни сделки. Наскоро IRS вложи милиони в разработване системи за да помогне за идентифицирането на тези лица. Скорошно публикуване на официалния уебсайт на правителството за сключване на договори показва, че Отделът за наказателно разследване (CID) на IRS се стреми да наеме множество частни изпълнители, за да получи повече прозрачност при транзакциите с монети за поверителност.

Monero е взел топлина и в други региони на света. Миналата седмица руските регулатори съобщи успешното стартиране на прототип на блокчейн система за проследяване, която може да разкрие както протоколите за сигурност на Monero, така и на DASH. Регулаторите твърдяха, че софтуерът е необходим за борба с трафика на наркотици и други незаконни дейности.

Monero в бъдещето

Въпреки факта, че правителствата не са големи фенове на анонимните транзакции, все още има огромно привличане за тази криптовалута. Преди три седмици в интервю за Питър Маккормик, Главен изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг разкри, че американските регулатори са попречили на борсата да включи XMR. Армстронг цитира, че други базирани в САЩ борси като Binance предлагат монетата с успех.

Във всяка индустрия има платформа, която отчита нуждите на потребителя и го поставя над всички останали грижи. В крипто индустрията тази монета е XMR. Monero продължава да предоставя на света безопасен и анонимен начин за защита на неприкосновеността на личния живот, дори когато силите на света биха го имали иначе. По този начин Monero носи реални рискове, за да предостави на своите потребители по-голяма свобода и затова заслужават благодарност.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map