Инвестиране в графиката (GRT) – Всичко, което трябва да знаете

Графиката (GRT) се стреми да улесни безпроблемния обмен на данни между блокчейн и приложения. Платформата е сред първите децентрализирани софтуери за индексиране и заявки, предлагани на пазара. Като такъв той продължава да наблюдава нарастващо приемане. Впечатляващо е, че мрежата вече е ударила над милиард заявки от старта си през 2020 г..

Graph предлага на разработчиците лесен за използване, икономически ефективен и сигурен API. Това мрежа позволява на децентрализираните приложения да добавят данни към блокчейна Ethereum, използвайки интелигентни договори. API на Graph’s се използват от някои от най-популярните платформи DeFi на пазара. По-конкретно, AAVE, Aragon, Balancer, DAOstack, Uniswap и Synthetix използват тази технология, за да подобрят отзивчивостта на данните.

Какви проблеми решава графиката (GRT)?

Преди 2020 г. трябваше да бъдете технически склонни да изградите Dapp, който разчита на ефективен достъп до данни от блокчейна Ethereum. Тогава разработчиците трябваше да измислят собствена стратегия за събиране на данни и трансформирането им от различни източници. Разпознавайки тази техническа бариера, Graph разработи мощен набор от инструменти, който помага да се стимулират иновациите и да се опрости този някога сложен процес. Основните им грижи бяха да изпълнят тази задача, без да влошават сигурността.

Графика (GRT) - Twitter

Графика (GRT) – Twitter

Неотдавнашното разширяване на сектора DeFi (децентрализирано финансиране) отново разшири пазарната позиция на Ethereum. Ethereum е най-популярният блокчейн на DeFi, със стартиране на стотици платформи от 2020 г. Като такъв, Graph е позициониран перфектно, за да подпомогне това развитие.

Предимства на графиката (GRT)

Има много предимства, получени от подхода на Graph. За отбелязване е, че мрежата може да индексира данни, идващи от мрежи Ethereum, IPFS и PoA. По този начин Graph премахва техническите бариери пред заявките.

Как работи графиката (GRT)

Graph използва комбинация от блокчейн технология и усъвършенствани протоколи за индексиране, за да подобри заявката за данни от блокчейн. По-конкретно, той разчита на технологията GraphQL, за да предостави пълно описание на данните във всеки API. Всеки може да използва портала Graph Explorer за сканиране на подграфите на платформата.

Подграфи

Подграфите са основен протокол на екосистемата Graph. В тази мрежа разработчиците могат да създават и публикуват различни API. След това тези протоколи се групират в отворени API, наречени подграфи. Потребителите получават достъп до тези данни чрез API на GraphQL. За отбелязване е, че в момента в мрежата са разположени 2300+ подграфа.

Графична начална страница


Графична начална страница

Подграф Манифест

Всеки подграф има манифест на подграфа. Това е описанието на подграф. Ще намерите информация като интелигентни договори, блокчейн събития и дори процедурата в картографирането на данните за събитията.

Графичен възел

Графичните възли са друг критичен компонент на мрежата. Тези възли намират всяка информация, която отговаря на въпросите от подграфа. За да изпълни тази задача, възелът сканира цялата база данни на блокчейн и събира заедно всички данни, свързани с заявките, направени от потребителите.

Графика (GRT)

БРТ е основният знак за полезност и управление на Графика. Този ERC-20 токен може да се използва за глобално прехвърляне на стойност. По-специално, наградите се изплащат в GRT. Притежателите на GRT получават и други права в мрежата. Наистина, токенът има максимална доставка от 10 000 000 000 БРТ монети.

Управление

Графичният съвет отговаря за ръководството на бъдещото развитие на Graph. Интересното е, че през следващите месеци мрежата ще премине към децентрализиран модел на управление. По-конкретно, платформата възнамерява да пусне DAO. Този подход ще позволи на потребителите да гласуват за всякакви промени в техническите параметри на протокола. DAO нарастват популярността си поради тяхната приобщаваща природа.

The Graph Foundation

Фондацията Graph се стреми да насърчи широкото приемане и ускорените иновации на мрежата Graph. Групата финансира нови продукти и мрежи, използвайки Graph. Заинтересованите участници, които искат да помогнат за надграждане на успеха на Graph, могат да кандидатстват в своята програма за безвъзмездни средства. Фондацията разпределя безвъзмездни средства и финансиране от екосистеми за проекти, които се считат за вълнуващи и с потенциал за растеж. Това финансиране се получава от 1% от мрежовите такси.

Залагане и делегатори

Потребителите на GRT могат да залагат своите токени и да печелят пасивни награди. Залагащите делегират своя GRT за съществуващи индексатори. В замяна те печелят част от наградите, управлявани от тези възли.

Индексатори и куратори

Графиката също използва възли на индексатора. Както подсказва името, тяхната работа е да поддържат функцията за индексиране на платформата. Оттам кураторите идентифицират подграфите, които съдържат подходяща информация, която трябва да бъде добавена към индекса.

Рибари

Рибарите са друг тип възел, уникален за Graph. Тези участници в мрежата потвърждават точността на отговорите на запитванията.

Арбитри

Последното парче от пъзела е Арбитри. Целта им е да определят дали Indexer е злонамерен или не. Ако възелът е определен за злонамерен, арбитрите ще го премахнат от мрежата.

История на графиката (GRT)

Янив Тал е съосновател и главен изпълнителен директор на The Graph. Основната мрежа на мрежата стартира през декември 2020 г. след три години бета тестване. Малко след старта си, Graph осигури множество интеграции на високо ниво от нововъзникващите платформи DeFi.

Графика (GRT) - CoinMarketCap

Графика (GRT) – CoinMarketCap

Как да закупите графиката (GRT)

GRT се предлага на много от най-добрите световни борси. По-конкретно, Binance, Кракен, и Poloniex предлагайте този уникален цифров актив на търговците. Понастоящем няма налични двойки за търговия с fiat / GRT, така че първо ще трябва да конвертирате вашата фиатна валута в Ethereum, Bitcoin или един от родните токени на мрежата. Оттам просто трябва да изберете колко БРТ искате да придобиете и вашата сделка ще се извърши за секунди.

Препоръчваме Binance поради обема и ликвидността.

Инвестиране в графиката (GRT) - Всичко, което трябва да знаете Инвестиране в графиката (GRT) - Всичко, което трябва да знаете Инвестиране в графиката (GRT) - Всичко, което трябва да знаете
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

Най-доброто за

Разширени търговци

Най-доброто за

Търговци в САЩ

Най-доброто за

Лесно използване

Такси за търговия

0,10%

Такси за търговия

0,16%

Такси за търговия

0,125%

Промоции

10% Кешбек

Код за отстъпка: EE59L0QP

Промоции

Нито един

Промоции

Нито един

Как да съхранявате графика (GRT)

GRT е съвместим с всеки портфейл ERC-20. Metamask е безплатна опция, достъпна за търговците както в настолна, така и в мобилна версия. Добавката на уеб страница ви позволява да свържете портфейла си директно със страници с активиран Web3 и DEX като Uniswap. Тази функция улеснява търговията с вашите токени.

Ако се стремите да направите голяма инвестиция в GRTor, ако планирате HODLing тази крипто за дълги периоди от време, хардуерният портфейл е най-добрият вариант. Хардуерните портфейли поддържат криптофайла ви съхранен офлайн в „студено хранилище“. Тази стратегия прави невъзможно онлайн заплахите да получат достъп до вашите притежания. The Ledger Nano S или по-напредналите Ledger Nano X и двете поддържат Графика (GRT).

Графика (GRT) – Строителните блокове за светло децентрализирано бъдеще

Graph предоставя много необходимата услуга на индустрията на прага на нова пробивна година. Мрежата продължава да помага за по-нататъшни иновации и развитие на децентрализирания сектор. Можете да очаквате да видите още повече платформи DeFi да използват този сигурен и ефективен метод за придобиване на данни от блокчейн Ethereum, докато индустрията цъфти. Засега Graph ще продължи да играе ролята на крайъгълна технология на пазара.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map