Инвестиране в EOS – Всичко, което трябва да знаете

Какво е EOS?

EOS е блокчейн екосистема от следващо поколение, която продължава да получава сериозно медийно отразяване за своите рекордни ICO и уникални характеристики. Важното е, че EOS.IO екосистема излезе на пазара с цел да опрости програмирането и интегрирането на интелигентни договори и разработването на децентрализирани приложения (Dapps).

Един от най-невероятните аспекти на платформата EOS.IO е, че на практика елиминира таксите за транзакции чрез уникалната си структура. Освен това платформата е изключително мащабируема. Докладите потвърждават, че EOS.IO може да превъзхожда основните кредитни карти като Visa по отношение на транзакциите в секунда. По този начин EOS осигурява идеалната основа за разработчиците на Dapp.

Dapps са протоколи, предназначени да функционират в децентрализирани мрежи като tor или blockchains. Тези приложения се различават значително от техните централизирани предци, тъй като не се нуждаят от централизирана поддръжка, за да работят. Dapps разчитат на набор от стандарти, за да осигурят оперативна съвместимост в сектора. По този начин Dapps предоставят на света по-приобщаващ подход към пазара.

Функции на EOS чрез начална страница

Функции на EOS чрез начална страница

Подобно на Ethereum, EOS.IO функционира като нещо като операционна система за тези децентрализирани приложения. Платформата включва набори от най-популярните услуги и функции, изисквани от разработчиците на Dapp днес. Тази стратегия значително опростява целия процес на програмиране на Dapp.

EOS съчетава много от най-възхитителните функции на някои от най-популярните съществуващи блокчейни. Разработчиците твърдят, че протоколът има сигурността на биткойните, съчетана с лекотата на програмиране, намерена в Ethereum. На всичкото отгоре на всички тези впечатляващи твърдения, платформата притежава мащабируемост, която надминава възможностите на Ripple.

Заедно всички тези функции правят EOS една от най-добрите платформи на Dapp, достъпни днес. Поддръжниците на този революционен протокол дори нарекоха EOS „убиецът на Ethereum“. Въпреки че EOS предлага надстройки на много от основните функционалности на Ethereum, има още дълъг път, преди EOS да бъде в състояние да измести Ethereum от мястото като най-добрата платформа на Dapp.

История на EOS

Историята на EOS започва през 2017 г. с издаването на бял документ на компанията. В статията разработчиците обясняват целта си да въведат платформа за разработка на Dapp, способна да обработва сигурно хиляди транзакции в секунда. Важното е, че EOS се стреми да стане водещата операционна система за децентрализирани приложения. Следователно EOS включва някои ценни функции като интегрирано удостоверяване на потребителя, съхранение в облак и хостинг на сървър.

EOS е базиран на блокчейн софтуер с отворен код, пуснат на 1 юни 2018 г. Уникално, EOS избра да възприеме различен подход към пазара по време на рекорден ICO. ICO, която продължи цяла година, стартира официално на 26 юни 2017 г. През годината след стартирането, един милиард токени бяха разпределени като токени ERC-20 от Block.one.

По това време блок-веригата EOS.IO не съществуваше, така че разработчиците избраха да издадат токена на блок-веригата на Ethereum, за да наберат средства. Стратегията се изплати по съществен начин, като EOS осигури над 4 милиарда долара по време на събитието. Забележително е, че тези средства отиват директно за завършването на EOS блокчейн и екосистемата

Block.one


Забележително е, че EOS.IO е дъщерно дружество на частната фирма за блокчейн Block.one. В момента фирмата е регистрирана на Каймановите острови. Интересното е, че главният технологичен директор на Block.one е не друг, а крипто звезда Даниел Лаример. Ако името на Ларимър ви звучи познато, би трябвало.

Той е един от най-влиятелните играчи в крипто пространството. Той беше от първостепенно значение при стартирането както на Bitshares, така и на базираната на блокчейн платформа за социални медии, Steemit. Двете платформи са изключително популярни в пространството днес. Лаример също така помогна за разработването на делегиран механизъм за консенсус за доказателство за участие, който по-късно беше приет от EOS.IO.

Освен това до голяма степен му се приписва концепцията за децентрализирана автономна корпорация. В тази концепция интелигентните договори поемат функционалностите на повечето корпоративни дейности. Няма съмнение, че неговата мрежа и опит помогнаха да катапултира EOS в центъра на вниманието като една от водещите криптовалути в света.

Как работи EOS?

EOS екосистемата включва пълнофункционална система за удостоверяване. Разработчиците могат да програмират потребителски акаунти и да дадат на всеки акаунт предварително зададено ниво на разрешение директно от панела EOS. Това е критичен компонент за повечето Dapps днес.

Освен това платформата позволява на предприятията да споделят достъп до база данни на всеки в мрежата. Обратно, компаниите също могат да вземат данни от мрежата EOS и да избират да ги съхраняват локално. В тази стратегия данните остават извън блокчейна, докато компанията пожелае.

Съхранение в облака

Друг важен инструмент, включен в пакета за разработка на EOS, е съхранението в облак. EOS.IO предоставя на разработчиците на Dapp хостинг на сървъри и облачно съхранение като част от цялостния си подход към пазара. Тези критични компоненти на екосистемата EOS.IO го превръщат в един от най-бързо развиващите се протоколи Dapp днес.

Това оформление позволява на разработчиците да създават и разгръщат приложения с лекота. Разработчиците получават достъп до всичко, от което се нуждаят, директно на една ръка разстояние. Характеристики като хостинг, съхранение в облак и честотна лента за изтегляне правят разработката бриз. На свой ред този подход освобождава разработчиците да се фокусират върху функционалностите на своите Dapps, а не върху хардуерните проблеми.

Освен това EOS интегрира усъвършенствани анализи, за да помогне на разработчиците да следят тяхната производителност на Dapps. Изчерпателният преглед на тези данни предоставя ценна информация за разработчиците как да подобрят своите приложения. Важно е, че всички тези функции се заплащат чрез просто залагане на EOS токени в одобрен портфейл.

Нов тип консенсус

Разработчиците на платформата EOS решиха да се отклонят от гладния за власт механизъм за консенсус, въведен в блокчейн Bitcoin. Този протокол е известен като механизъм за консенсус Proof-of-work. Той изисква компютър, който да се състезава един срещу друг, за да изпълни сложни математически уравнения.

Това използване на изчислителна мощност, използвано по време на решаването на това уравнение, се равнява директно на по-голямо потребление на енергия. В случай на блокчейн на Bitcoin, мрежата консумира повече електроенергия от Дания. За щастие над 80% от добивната енергия на Биткойн идва от възобновяеми източници.

Proof-of-Stake (PoS)

Разпознавайки ограниченията на PoW система, разработчиците на EOS решиха да изберат друга опция. Механизмът за консенсус Proof-of-Stake се отнася за валидиране на състоянието на блокчейн по различен начин. В PoS система майньорите изобщо не се състезават.

Вместо това тези, които искат да станат валидатори на транзакции, придобиват EOS токени и ги „залагат“ в портфейлите си. Залагането е акт на задържане на вашата криптовалута в портфейл. Забележително е, че колкото повече EOS залагате, толкова по-големи са шансовете ви да одобрите следващия блок транзакции и да получите наградата.

Proof-of-Stake чрез Ledger

Proof-of-Stake чрез Ledger

По този начин EOS е в състояние да възпира нападателите. Всеки, който би искал да атакува мрежата, първо трябва да закупи големи количества EOS и да заложи монетите. В крайна сметка те биха навредили на собствените си интереси само ако мрежата стане компрометирана.

Традиционните криптовалути като Биткойн зависят от техните възли, за да валидират състоянието на блокчейна чрез консенсус. Начинът, по който Биткойн изпълнява тази задача, е чрез използването на възли, които непрекъснато потвърждават всяка транзакция в блокчейна на интервали. Въпреки че тази стратегия е изключително сигурна, тя въвежда някои сериозни опасения за мащабируемост.

Нов подход

EOS избягва тези опасения по интересен начин. Платформата се фокусира върху всяка транзакция, а не върху цялото състояние на блокчейна. EOS.IO възлите проверяват поредицата от събития, за да гарантират, че състоянието на мрежата остава чисто.

Когато възлите се рестартират, те изцяло потвърждават цялото състояние на блокчейна. Тази стратегия отнема повече време, за да потвърди общото състояние на блокчейна в сравнение с PoW система. Тъй като обаче повечето възли просто проверяват поредицата от събития, мрежата е в състояние да обработва хиляди транзакции в секунда. За сравнение, BTC може да обработва само 7 транзакции в секунда.

Блокиране на времената

Всичко за протокола Eos максимизира производителността. Например блокове транзакции се генерират на всеки 0,5 секунди. В Bitcoin одобрението на блока отнема 10 минути. Това забавено блоково време е спорна точка в мрежата и е довело до различни хард форкове през годините.

Освен това EOS може да раздели тези блокове на цикли. Това преструктуриране ви позволява да изпращате и отговаряте на транзакции в средата на транзакции. По същество EOS може да урежда транзакции във времето, необходимо за изпращане на съобщението за потвърждение.

Общностно управление

Друг важен аспект на EOS е неговият модел на управление. В системата EOS.IO производителите на блокове имат голям контрол върху посоката на мрежата. Тези производители на блокове гласуват по съответните въпроси. Тези проблеми могат да включват кои транзакции са потвърдени или дали дадено приложение работи правилно.

Правата на глас също се разпростират върху основните мрежови проблеми, като например промени в изходния код на отделни приложения. По този начин производителите на блокове контролират кога да надграждат, понижават и коригират грешки в системата. Всичко това се обработва по демократичен начин, като се използва системата EOS.IO.

Днес екосистемата EOS.IO обхваща над 100 Dapps. Най-активната в момента е PRA CandyBox с малко над 6000 активни потребители на ден. Забележително е, че този Dapp има 6 пъти повече ежедневни потребители от най-добрия Dapp на Ethereum – децентрализираната борса IDEX.

EOS токени

Важното е, че EOS жетоните се различават от конкуренцията по това, че всъщност не изпълняват функция. Вместо това разработчиците, разработващи приложения на платформата, ги използват, за да генерират токените, необходими за техните специфични приложения.

Като се има предвид многомилиардната му ICO, не е изненада да научите, че повечето от основните борси са изброили EOS токени рано. През април 2018 г. платформата официално пусна основната си мрежа. Изстрелването доведе до цените на EOS до нов рекорд от 21,46 долара.

Как да закупите EOS

Закупуването на EOS е лесно. След като закупите биткойн, можете да се насочите към някоя от основните борси, които търгуват с EOS, като например Binance, Кракен или Poloniex.

Тук просто трябва да намерите двойка за търговия BTC / EOS. След това можете да търгувате толкова BTC за EOS, колкото желаете. Завършването на тази сделка отнема само секунди и можете да съхранявате EOS в различни портфейли.

Инвестиране в EOS - Всичко, което трябва да знаете Инвестиране в EOS - Всичко, което трябва да знаете Инвестиране в EOS - Всичко, което трябва да знаете
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

Най-доброто за

Разширени търговци

Най-доброто за

Търговци в САЩ

Най-доброто за

Лесно използване

Такси за търговия

0,10%

Такси за търговия

0,16%

Такси за търговия

0,125%

Промоции

10% Кешбек

Код за отстъпка: EE59L0QP

Промоции

Нито един

Промоции

Нито един

Къде да съхранявате вашия EOS

Ако се стремите да направите голяма инвестиция в EOS или ако планирате HODLing тази крипто за дълги периоди от време, хардуерният портфейл е най-добрият вариант. Хардуерните портфейли поддържат криптофайла ви съхраняван офлайн в „хладилно хранилище“. Тази стратегия прави невъзможно онлайн заплахите да получат достъп до вашите притежания. The Ledger Nano S или по-напредналите Ledger Nano X и двете поддържат EOS (EOS).

Загриженост за EOS

Както при всички големи проекти, има някои опасения около екосистемата EOS. На първо място, общността продължава да изтъква огромни централизация в рамките на новоприетата система за делегирани доказателства за участие. Тази система създава 20 основни валидатора на блокове в мрежата.

Освен това EOS срещна някои проблеми с SEC по-рано през годината. Компанията майка Block.one на компанията получи солидните 24 милиона долара наказание от SEC за извършване на нерегистрирана продажба на ценни книжа. Не е изненадващо, че EOS плати глобата и продължи да работи както обикновено.

EOS – Началото на една империя

Комбинацията от уникалните характеристики на EOS и неговия опитен екип от разработчици прави този един от най-почитаните проекти в криптопространството. Разработчиците зад тази концепция са измислили почти всичко необходимо, за да направят възможно по-лесно изживяването на програмирането на Dapp. Като такива можете да очаквате да видите как екосистемата EOS се разширява през следващите години.

Бъдещето на EOS

Ще надмине ли EOS някога Ethereum и ще се превърне в доставчик №1 на Dapp на пазара? Това е труден въпрос за отговор. Независимо от това, EOS продължава да получава подкрепа от целия сектор. Засега EOS изглежда съсредоточена върху целта си да донесе Dapps до масите по безопасен и сигурен начин.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map