Инвестиране в Dash Crypto – Всичко, което трябва да знаете

Популярната криптовалута Dash навлезе на пазара с цел да предостави на крипто общността повече функции и мащабируемост от своите предшественици. От представянето си, Dash значително е разраснал общността и платформата си. Днес Dash е една от най-разпознаваемите криптовалути в света. Ето как стигна до там:

Какво е тире?

Dash е протокол с отворен код, който възниква като хард форк от блокчейн Bitcoin. Монетата придоби известност с уникалния си подход към пазара. Dash се фокусира основно върху поверителността и скоростта на транзакциите. Следователно Dash транзакциите са почти моментални и почти невъзможни за проследяване.

Dash стана популярен заради невероятния си набор от функции. Повечето от тези функции бяха нови за пазара, когато Dash ги представи. По този начин Dash продължава да бъде новаторска сила в сектора на монети за поверителност. Ето функциите, които правят Dash монета, за да държите под око.

InstaSend

Dash е в състояние да извършва почти моментални транзакции, използвайки своя протокол InstaSend. InstaSend заобикаля майньорите и използва консенсус на мастернодите за валидиране на транзакция. Този процес елиминира времето за изчакване, свързано с потвържденията на блокчейн мрежата. За да изпълнят тази задача, Masternodes формират кворуми за гласуване.

Когато потребителите поискат InstaSend, специален Masternode приема заявката и заключва входовете на транзакцията. След това данните за транзакциите се излъчват през мрежата към други Masternodes. Тази стратегия гарантира, че транзакцията е в следващия блок от транзакции.

PrivateSend

Една от най-усъвършенстваните функции, които Dash използва, е неговият протокол Private Send. Този протокол позволява на потребителите на Dash да извършват и получават непроследими плащания в блокчейна. Начинът на работа на процеса е прост.

Първо, потребителят иска транзакция PrivateSend. След това платформата взема тяхната транзакция и смесва неизразходваната Dash на потребителите, преди да изпълни транзакцията. След това протоколът разбива входящите данни за транзакциите ви, докато не са стандартни деноминации. След това портфейлът на потребителя изпраща заявка до Masternodes. Тази заявка се попълва, когато други двама души изпращат подобни заявки.

След това мастернодата смесва всички входове и инструктира портфейлите на трите потребители да платят обратно трансформирания вход. Вашият портфейл изплаща тази деноминация обратно на себе си. Интересното е, че портфейлът използва това, което е известно като адрес за промяна. Най-важното е, че портфейлът повтаря този процес няколко пъти. Най-хубавото е, че това се случва за секунди и без да се изисква от потребителите да изпълняват допълнителни стъпки.

Верига

Друга мощна функция, която Dash включва, е Chainlock. Този протокол предпазва от 51% атаки, когато се използва паралелно с InstaSend. Атака от 51% се случва, когато повече от половината от възела на Blockchain въвежда фалшиви данни.

Спорки


След като изпита някои проблеми с актуализация от 2014 г., обозначена като RC3, общността на Dash реши, че е най-добре да се намери по-гладка стратегия за надграждане. Това желание доведе до създаването на Sporks. Спорките позволяват големи подобрения като меки или твърди вилици, но без необходимост от незабавна промяна.

Актуализациите на Spork влизат в блокчейна в многофазен подход. Тази стратегия позволява на разработчиците да наблюдават данни в реално време около надстройката. Освен това позволява на мрежата да извършва постепенно надграждане без нейната цялост наведнъж.

Как работи Dash

В истинска форма на криптовалута, Dash общността се управлява от децентрализирана автономна организация (DAO). DAO са просто платформи, които зависят от интелигентните договори, избрани от общността, за да определят начина им на действие. DAO са критични в крипто сектора, тъй като те решават две основни проблеми, пред които са изправени всички проекти – управление и финансиране.

Dash общност

Общността Dash се състои от различни различни членове, които играят своята роля, за да защитят мрежата и да поддържат проекта актуален. Има стандартни възли, които отговарят за различни действия, като препредаване на съобщения и валидиране на транзакции в мрежата. Следващият компонент на мрежата са майньорите. Това са мрежови възли, които валидират блокове от транзакции и ги добавят към блокчейна.

Dash.org

Dash.org

За отбелязване е, че 10% от цялото финансиране, получено от усилията за добив, се реинвестира обратно в екосистемата Dash. По-конкретно, тези средства отиват за разработване на нови обществени проекти. Следователно Dash има една от най-оживените общности в сектора. Към днешна дата DAO създаде множество групи за поддръжка, включително Dash Core Group, Inc. (DCG). Тези разработчици стимулират непрекъснато развитие, интеграции и други подобрения в екосистемата.

Masternodes

Мрежата на Dash също използва Masternodes. Masternodes са в състояние да извършват редовни услуги на възли, но имат и някои уникални възможности. От една страна, те действат като акционери. Masternodes могат да гласуват директно по предложения за подобряване на екосистемата на Dash. По-специално, всеки мастернод има един глас.

Как да стана мастернода?

За да станете Dash Masternode, ще трябва да отговорите на няколко изисквания. Преди всичко трябва да притежавате поне 1000 тирета в мрежов портфейл. Трябва ви и статичен IP адрес. Крайните изисквания са технически, включително вида на процесора, RAM паметта, дисковото пространство и мрежовата честотна лента, налични на вашето местоположение.

Майнинг тире

Тези, които искат да копаят Dash, ще се радват да чуят, че все още е възможно използването на традиционни миньори за PC и GPU. През последните няколко години обаче ASIC майнинг платформите започнаха да навлизат на пазара. Важно е, че мрежата използва алгоритъма за хеширане X11. Този уникален протокол е създаден специално за платформата от основния разработчик на Dash Евън Дъфилд.

В интервюта Дъфилд заяви, че X11 е частично вдъхновен от подхода на верижното хеширане на Кварк. Алгоритъмът X11 използва верижен алгоритъм за хеширане. Наистина, X11 носи заглавието си поради единадесетте научни алгоритми за хеширане, от които зависи, за да завърши своята проверка на работата.

За сравнение, Bitcoin използва една хешираща функция, наречена SHA-256. Повишената сложност и изтънченост, която Dash предлага на пазара, осигурява на потребителите сигурност със наравно с Bitcoin, но от по-малка блокчейн. Тази способност да осигури максимална сигурност от по-малко възли е една от причините Dash да остане водещ претендент на пазара.

В алгоритъма за хеширане X11, нов блок минира приблизително на всеки 2.6 минути. Тези блокове съдържат 2MB данни. Това се равнява на приблизително 56 транзакции в секунда. Също така, подобно на Биткойн, наградите за блокове намаляват годишно. В екосистемата Dash това намаление се извършва със скорост от 7.14% годишно.

Тъмна гравитационна вълна

Протоколът Dark Gravity Wave управлява трудността на мрежата. Този протокол е изключителен за платформата, но споделя характеристики с Кимото гравитационен кладенец. Ключовата характеристика на този протокол е, че той активно регулира нивото на трудност всеки блок. За сравнение, Bitcoin прави тези корекции на всеки 2016 блокове.

История на Dash

Историята на Dash започва през 2014 г. под името Xcoin. Xcoin беше незабавен хит, защото предостави на потребителите реални инструменти за поверителност, недостъпни по това време. Малко след старта, създателят на Dash, Евън Дъфилд реши, че би било умно проектът да промотира още повече своите възможности за поверителност. Това желание доведе до преработване на монетата към Darkcoin.

Ребрандирането обаче доведе до това, че Dash се превърна в основен елемент на тъмните пазари. Виждайки ограниченията в този подход, Дъфилд отново ребрандира монетата. Този път беше преименуван като Dash. Думата Dash идва от комбинирането на думите „цифров“ и „парични средства“. За отбелязване е, че до 2016 г. Dash вече не се използва широко в Dark Net.

Как да купя

Закупуването на Dash е лесно. Репутацията и дълголетието на този токен го правят достъпен на повечето големи борси. Binance предоставя разнообразие от Dash търговски двойки. За да започнете, трябва да се регистрирате за акаунт. Регистрацията е бърза и директна. Ще трябва обаче да потвърдите самоличността си, преди да можете да участвате в сделки.

След като се регистрирате, трябва да финансирате вашата фиат сметка. Това става чрез банков превод или чрез дебитна карта. Сега, когато акаунтът ви е активен и имате налични средства, сте готови да конвертирате вашия фиат в крипто. Препоръчва се да конвертирате в BTC. Сега, когато имате BTC, можете директно да търгувате BTC за Dash. Целият процес отнема около 20 минути за първи път.

Инвестиране в Dash Crypto - Всичко, което трябва да знаете Инвестиране в Dash Crypto - Всичко, което трябва да знаете Инвестиране в Dash Crypto - Всичко, което трябва да знаете
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

Най-доброто за

Разширени търговци

Най-доброто за

Търговци в САЩ

Най-доброто за

Лесно използване

Такси за търговия

0,10%

Такси за търговия

0,16%

Такси за търговия

0,125%

Промоции

10% Кешбек

Код за отстъпка: EE59L0QP

Промоции

Нито един

Промоции

Нито един

Как да съхранявате тире

Има три начина за съхраняване на Dash. За да разберете кой метод за съхранение най-добре отговаря на вашата инвестиционна стратегия, трябва да прецените размера на Dash, който възнамерявате да държите, и колко често ще го търгувате. Ако планирате да държите минимално количество Dash за ежедневна търговия, можете да се придържате към портфейла на компютърната мрежа.

Днес на пазара се предлагат и тон надеждни мобилни портфейли. Мобилните портфейли са много лесни за използване и могат да бъдат настроени за секунди. Най-хубавото е, че те са безплатни и доста сигурни.

Ако се стремите да направите голяма инвестиция в DASH или ако планирате HODLing тази крипто за дълги периоди от време, хардуерният портфейл е най-добрият вариант. Хардуерните портфейли поддържат криптофайла ви съхранен офлайн в „студено хранилище“. Тази стратегия прави невъзможно онлайн заплахите да получат достъп до вашите притежания. The Ledger Nano S или по-напредналите Ledger Nano X и двете поддържат DASH (DASH).

Dash остава топ претендент

Dash продължава да остава една от най-популярните криптовалути, използвани днес. Този уникален проект е идеален пример за това как технологията блокчейн предоставя на потребителите повече свобода и свобода. Следователно, трябва да очаквате Dash да продължи да играе видна роля на крипто пазара през следващите години.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map