Инвестиране в Cardano (ADA) – Всичко, което трябва да знаете

Какво е Cardano (ADA)?

Cardano (ADA) е трето поколение публична блокчейн и платформа за разработка на Dapp. Платформата спечели вниманието на международните медии като първата блокчейн, която включва рецензирана изследователска стратегия в своите основни принципи. Днес ADA е една от най-добрите криптовалути в света.

Обикновено инвеститорите и анализаторите наричат ​​Cardano трето поколение криптовалута. За отбелязване е, че първото поколение криптовалути като Биткойн въведе света в сигурна децентрализирана парична система. Малко след пускането си, Ethereum излезе на пазара с общ фокус върху развитието на Dapp. Това беше целта на криптовалутите от второ поколение.

Криптовалутите от трето поколение вземат уроците, извлечени от концепциите за биткойн и етериум и подобряват техните недостатъци. Криптоси от трето поколение като ADA използват нови разработки като слоеста архитектура за подобряване на мащабируемостта, сигурността и устойчивостта. По този начин те създават повече полезност, отстраняват недостатъци и коригират неефективността.

Защо Cardano (ADA) има значение

Cardano се различава от конкуренцията в много отношения. За разлика от конкуренцията, Cardano зависи силно от академичния сектор. Дизайнът на платформата е изграден от нулата, използвайки базирани на доказателства методи, основани на научната философия, академичната теория и финализирани чрез рецензирани изследвания.

Начална страница на Cardano

Начална страница на Cardano

Интересното е, че името Кардано произхожда от известния италиански полимат и лекар Джироламо Кардано. Кардано промени света, след като разработи първия систематичен изчисления на вероятностите. Наследството му живее и до днес.

Случаи за използване на Cardano (ADA)

Разработчиците на Cardano имат големи цели за проекта. Този изгоден екип се стреми да възстанови доверието в глобалните икономически системи чрез интеграцията на технологиите Cardano. По-конкретно, платформата въвежда по-сигурен, прозрачен и устойчив начин за международен бизнес.

Освен това разработчиците на Cardano се стремят да предоставят на небанковото население в света достъп до финансови услуги. За съжаление, оценки в момента населението на небанковете е над 1,7 милиарда души. До тази степен Cardano има проекти, които в момента се изпълняват в Африка и други части на развиващия се свят.

Третата цел на Cardano е да помогне за стабилизирането на сектора Dapp. Платформата се фокусира върху сигурността и устойчивостта, специално приложени към децентрализираните приложения, системи и общества. Говорейки за целите си, разработчиците на Cardano заявиха, че възнамеряват да:

„Осигуряват по-балансирана и устойчива екосистема, която по-добре отчита нуждите на своите потребители, както и други системи, търсещи интеграция.“


Как работи Cardano (ADA)

Като криптовалута от трето поколение, Cardano се опитва да се справи с някои от най-често срещаните проблеми, пред които е изправено широкомащабно приемане на блокчейн. Тези въпроси обхващат гамбита на блокчейн, включително теми като мащабируемост, оперативна съвместимост и устойчивост. Cardano се стреми да управлява тези проблеми чрез разработване на принципи на проектиране и най-добри инженерни практики.

Мащабируемост

В първите си дни Cardano можеше да обработва само около 10 транзакции в секунда (tps). Обаче Хоскинсън освободен статия, обясняваща наскоро ново решение за мащабиране на мрежата – Hydra. Hydra е решение за мащабиране на Layer 2, което използва държавни канали за обработка на транзакции извън веригата. Използвайки тази технология, Cardano може да обработва над един милион транзакции в секунда.

Оперативна съвместимост

Днес на пазара има хиляди криптовалути, всяка със свои характеристики, предимства и екосистема. Cardano се опитва да въведе стандарти на пазара, за да даде възможност за оперативна съвместимост между мрежите. Тези системи включват модели за управление на блокчейн, протоколи за надстройка на системата и набори от функции.

Сигурност

Разрешаването на оперативна съвместимост на блокчейн въвежда нов набор от рискове, на които разработчиците трябва да се справят. Тези опасения за сигурността са област, в която Cardano планира да царува. Понастоящем платформата има стандарти за управление на поверителността, сигурността и децентрализацията.

Уроборос

Кардано въведе нов механизъм за консенсус, известен като Уроборос. Ouroboros е верижен PoS протокол. Той разчита на произволно избрани лидери за одобрение на блокове. Подобно на повечето блокчейни, възелът, който добавя следващия блок, получава награда за своите усилия.

Ouroboros PoS

Ouroboros PoS

В началото на всеки период от епохата системата избира лидери от групата на заинтересованите страни. Епохите функционират като моментна снимка на блокчейна от предишна дата. От решаващо значение епохите трябва да произхождат от блок, достатъчно дълбоко във веригата от транзакции. Дълбочината е необходима, за да се осигури мрежова сигурност и да се избегне възможността за промени в веригата.

Техническите характеристики на тази система са впечатляващи. Лидерите се избират въз основа на фиксираното разпределение на залога и произволно начало Това семе използва многостранно изчисление (MPC) между заинтересованите страни през предходната епоха, за да генерира произволно. Заинтересованите страни могат да подобрят шансовете си да бъдат избрани въз основа на размера на ADA, който залагат. Следователно, Cardano представя първата доказуемо сигурен протокол за доказателство за залог.

История на Cardano (ADA)

Cardano излезе на пазара през септември 2017 г. Founder’s на проекта Джеръми Ууд и Чарлз Хоскинсън и двамата са работили по проекта Ethereum по-рано. Отборът обаче се отдели от Ethereum, като се позова на разликите в целите.

Cardano събра непосредствено следване в крипто пространството благодарение на своите иновации в езика и VM дизайна. Тези допълнения бяха пряк отговор на проблеми, възникнали в мрежата Ethereum. Платформата се разграничи от конкуренцията и започна да работи с преподаватели от университети по целия свят, за да включи в своя дизайн академични изследвания с рецензия..

За набиране на средства беше извършена ICO. Платформата осигури приблизително 62 милиона долара от глобална аудитория от инвеститори. Средствата отидоха за разширяване на екосистемата ADA.

На 29 септември 2017 г. Cardano пусна първото си приложение в мрежата. Това бележи началото на успешно пътуване за отбора. На следващата година Cardano си осигури множество високи нива партньорства в академичния и FinTech секторите.

През 2019 г. Huobi изброи ADA. По едно време Huobi беше най-голямата борса в Китай, преди да се премести поради регулаторен натиск. Малко след добавянето им, най-голямата борса в света, Binance добави ADA към своята платформа. Добавката помогна да се повишат цените на ADA до нови висоти.

Токенът ADA получава името си от математика от 19-ти век, Ада Лавлейс. Ловлейс беше първият в света компютърен програмист. В момента в обращение са 25 927 070 538 ADA. Като цяло Cardano ще издаде 45 000 000 000 ADA през целия си живот.

Екип на Кардано

Cardano използва децентрализиран екип от разработчици. Тези разработчици работят в три независими единици. Важното е, че те използват определени стандарти, за да осигурят оперативна съвместимост в екосистемата. Всеки екип предоставя своя собствена подкрепа за проекта.

Фондация Кардано

Фондацията Cardano е организацията с нестопанска цел зад платформата. Тази основа защитава протоколната технология и осигурява нейната функционалност. Освен това те насърчават стандартизацията в сектора за по-нататъшна оперативна съвместимост.

Разгледайте IOHK

Explore IOHK е научна и инженерна фирма, която изгражда технологиите зад мрежата. Те също така проектират и поддържат тези протоколи чрез двустранен подход. Първо, групата изследва основите на криптовалутите, за да открие основните проблеми. Тези въпроси включват теоретични дискусии относно най-добрите алгоритми за консенсус и протоколи за поверителност.

След това инженерната страна на екипа започва процеса на развитие. За да изпълни тази задача, екипът включва формални методологии по уникален начин. Тази стратегия дава на Cardano допълнителен слой одобрение.

ЕМУРГО

Последното парче от пъзела ADA е японският инкубатор EMURGO. Този екип се фокусира върху търговски начинания и как да подобри използването на блокчейн технологията в различните отрасли.

Управление

Системата за управление, използвана в Cardano, е подобна на Ethereum. Мрежата разчита на децентрализирана автономна организация (DAO), за да одобрява нови инициативи. DAO са идеални за вземане на решения относно бъдещето на криптовалутите, защото помага да се предотврати разделянето на общността.

Къде да купя Cardano (ADA)

Тези, които искат да инвестират в ADA, не трябва да търсят много далеч. Има многобройни борси, които предлагат тази уникална монета. Binance е една от най-лесните борси за присъединяване и те предлагат огромен избор от жетони. След като завършите процеса на регистрация и проверка, можете да закупите BTC директно и да го конвертирате в ADA за минути.

Инвестиране в Cardano (ADA) - Всичко, което трябва да знаете Инвестиране в Cardano (ADA) - Всичко, което трябва да знаете Инвестиране в Cardano (ADA) - Всичко, което трябва да знаете
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

Най-доброто за

Разширени търговци

Най-доброто за

Търговци в САЩ

Най-доброто за

Лесно използване

Такси за търговия

0,10%

Такси за търговия

0,16%

Такси за търговия

0,125%

Промоции

10% Кешбек

Код за отстъпка: EE59L0QP

Промоции

Нито един

Промоции

Нито един

Как да съхранявате Cardano (ADA)

Трите най-популярни начина за съхранение на ADA са на настолен портфейл, мобилно приложение или хардуерен портфейл. Всяка от тези стратегии има свои собствени характеристики. Може да откриете, че човек не отговаря на всичките ви нужди. В този случай използвайте комбинация от трите.

Мобилният портфейл е чудесен начин за новодошлите да влязат в пространството. Той е безплатен за изтегляне, лесен за настройка и те са относително сигурни. Поради тази причина тук трябва да започнат нови крипто инвеститори. По-напредналите потребители ще предпочетат настолен клиент поради добавената сигурност.

Всеки, който се стреми да направи голяма инвестиция в ADA, трябва да помисли за закупуване на хардуерен портфейл. Хардуерните портфейли са по-сигурни от мобилните портфейли, тъй като поддържат крипто сигурното ви съхранение офлайн в „хладилно хранилище“. The Ledger Nano S или по-напредналите Ledger Nano X и двамата поддържат този Cardano (ADA).

Противоречие на Кардано

Въпреки голямата си зависимост от академичните среди, все още има някои в бранша, които посочиха потенциални проблеми с мрежата. По-конкретно, изследователят на PoS на Ethereum Влад Замфир спори че гласуването по веригата е опасно. Той отбелязва, че системата налага промени в правилата на пълни възли. Тази стратегия премахва важна проверка и баланс, предоставени от информирани оператори на възли.

Cardano – Академичният блокчейн

Като се има предвид огромната му последователна и нарастваща мрежа, е безопасно да се каже, че Cardano ще остане основен елемент в блокчейн сектора в продължение на години. Неговият уникален подход и техническия напредък със сигурност ще останат гореща тема в сектора, докато развитието продължава. Засега ADA остава в топ 15 на криптовалутите в света.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map