FastForward обявява Factom Inc. за влизане в получаване

Протоколът Factom вижда един от първите си внедрители, Factom Inc., който потенциално предприема последните си стъпки, тъй като компанията влиза в синдик.

Докато самият протокол Factom е разработен и възпитаван през ранните си години от фондацията Factom, този съвет отдавна се разтваря. Това разпадане настъпи след години на разработване на протокола до точка, в която той беше в състояние да работи самостоятелно, по децентрализиран начин.

За съжаление Factom Inc., която използва протокола Factom, не се справи добре с настоящия икономически климат, което доведе до текущо състояние.

Factom Inc.

Factom Inc., макар и тясно свързана с протокола Factom, не представлява екосистемата Factom като цяло. Те са просто една компания, която създава решения, използвайки протокола с отворен код и децентрализиран.

Някои от решенията, които Factom Inc. е изградила, включват,

Интелектуалната собственост около тези решения, както и активите на компанията, сега ще се окажат в ръцете на основния кредитор, FastForward. Като такъв FastForward ще улесни предстоящия процес на вземане.

Ще ребрандира ли FastForward Factom Inc.? Ще ликвидират ли активи? Те просто ще се преструктурират? Времето ще покаже какво включва този процес.

Оператор на възлов орган (ANO)

Като протокол с отворен код и децентрализиран, блокчейнът на Factom се управлява чрез поредица от Оператори на възлови органи (ANO). Тези компании, всички от които трябва да отговарят на изискванията за допустимост и да бъдат подложени на изпитание, са описани като валидатори на блокове.

В момента има 27 различни компании, които заемат тази позиция, като Factom Inc. е една от тях.

Писането беше на стената

Новините за влизането в синдик на Factom Inc. не трябва да бъдат пълна изненада. На 19 март 2020 г. кредиторът на Factom Inc. „FastForward“ посочи, че това може да се случи.

В тяхната актуализация по това време компанията имаше следното да каже,


„… в края на март 2020 г., без никаква допълнителна подкрепа или финансиране, Factom Inc. ще бъде принудена да започне дискусии с кредиторите относно разпределението на активите си.“

Излишно е да казвам, че допълнително финансиране не се осъществи, което доведе до развитието, обсъдено тук днес. На 2 април 2020 г. FastForward обяви решението на Factom Inc..

Ед Макдермот, директор на FastForward, заяви,

„Изключително сме разочаровани от тази новина от Factom. В светлината на това Събитие за разпускане съгласно SAFE предприемаме бързи действия, за да защитим позицията си възможно най-добре при обстоятелствата, макар способността да се генерира някаква значима възвръщаемост е несигурна. Докато преминаваме през процеса на получаване и разбираме повече от събитията, довели до тази позиция, нашата позиция като инвеститори във Factom е изрично резервирана. ” 

Получаване

Получаването е процес, изграден, за да позволи на кредиторите да получат контрол върху дадена компания. Това се случва в опит да внесат усилия за преструктуриране или да ликвидират активи.

Целта на което е да се даде възможност за връщане на компанията към рентабилност и / или възстановяване на средствата на кредиторите.

Текущи приложения

Макар че това може да са тъмни времена, остават няколко обещаващи приложения / изпълнения на протокола Factom, които се очаква да не бъдат засегнати от производството по принудително изпълнение на Factom Inc. Следващите са няколко примера за това.

PegNet

Стартира през октомври 2019 г., PegNet е пример за едно от най-обещаващите и успешни приложения, които използват протокола Factom. Това е и пример за едно от приложенията, несвързани с Factom Inc., което ще продължи да работи незасегнато.

Към днешна дата се казва, че PegNet вече е улеснил транзакции за над 1 милиард долара.

Какво е PegNet?Какво е PegNet?

Гледайте това видео в YouTube

Factom Asset Token (FAT)

The FAT протокол е друг пример за проект, изграден на върха на Factom blockchain. Този, по-специално, има обещанието и гъвкавостта да поддържа цифрови ценни книжа.

По-рано разгледахме накратко как работи FAT, включително способността му да поддържа незаменяеми токени.

Стандарти за токени за сигурност – Factom Asset Token (FAT)

Какво представлява протоколът Factom Asset Token (FAT)?Какво представлява протоколът на Factom Asset Token (FAT)?

Гледайте това видео в YouTube

Минали успехи

В света на криптовалутите и блокчейна има жалка тенденция – привличане към кухи схеми за бързо забогатяване. Посетете най-добрите компании, изброени на coinmarketcap.com, и ще видите, че е населено с много компании, които, казано направо, са постигнали до нула.

Неспособен да пробие топ-100 монети по пазарна капитализация от месеци, Factom, не е един от тях. Като цяло блокчейнът Factom и различните решения, изградени на върха на if, са изпитали немалко успехи и законно приемане през годините. Може би най-известният и добре известен пример за това е тяхната склонност за постигане на последващи държавни безвъзмездни помощи и пилотни програми. Въпреки че протоколът продължава да живее, за съжаление, тези примери не бяха достатъчни, за да спасят Factom Inc. от сегашното му положение.

Ако една компания и протоколът, върху който е изградена, която е получила такова внимание от реномирани организации, може да пострада, така може и всяка.

В други новини

Освен това, което беше обсъдено тук днес, следващите статии засягат множество наскоро обявени употреби на протокола Factom.

Knabu да използва IdentityMind и Factom в пилотна програма

Избраният Sphereon да интегрира DAML с протокол Factom

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map