Запаси от интернет на нещата 2020

Живеем във време, в което почти всичко може да се свърже с интернет от крушки до коли, телевизори и др. Размерът и мащабът на IoT устройства правят инвестицията в запасите на IoT доста сложна. Има обаче прост начин да се заобиколи инвестирането в тези акции, като се насочат към компании с голяма капитализация, които имат добре дефинирани IoT бизнес единици, които са готови да растат с нарастването на движението. По-долу ще разгледаме два запаса на IoT, на които да обърнем внимание през 2020 г..

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) – Стар, нов Интернет на нещата

Cisco Systems, Inc е американска технологична компания, основана през 1984 г. от Леонард Босак и Санди Лернер. Седалището на компанията е в Сан Хосе, Калифорния, и има над 74 200 работници.

В сектора на мрежовите решения Cisco е най-големият доставчик на хардуер и софтуер в света. Нейната инфраструктурна платформа се състои от хардуерни и софтуерни продукти за маршрутизация, безжични приложения, комутация и центрове за данни.

Неговата платформа за приложения се състои от анализи, колаборации и продукти на Internet of Things (IoT).

След това има сегментът за сигурност, който съдържа защитната стена на компанията и софтуерно дефинираните продукти за сигурност. Cisco също предлага разширено обслужване и техническа поддръжка като част от своите услуги. 

Обширната колекция от хардуерни продукти на Cisco се допълва от софтуерно дефинирани мрежови решения, мрежи, базирани на намерения, и анализи. 

В допълнение към нарастващия софтуер и услуги, моделът на приходите на компанията е фокусиран върху увеличаване на абонаментите и повтарящите се продажби.

Защо CSCO е един IoT запас за закупуване през 2020 г.

Миналата година не беше добра за Cisco Systems, тъй като акциите на компанията почти бяха в стагнация от мястото, където бяха през 2018 г.. 

Интересното е, че през последните шест месеца запасите на CSCO (NASDAQ: CSCO) са спаднали от максимума от $ 50 на около $ 47, където те седят в момента. 

Мрачното представяне видя, че някои анализатори скачат, за да предупреждават инвеститорите за черни дни напред, докато някои съвети трябва да продължим с повишено внимание. 

Други дори са се чудили дали Cisco Systems е следващата IBM (NYSE: IBM), наследствена технологична компания, която е изоставена. 

Част от притесненията произтичат от факта, че Cisco наскоро загуби мястото си На 

„Вълшебният квадрант“ на Gartner към Aruba Networks, частна компания.


Въпреки това, с няколко придобивания под колана и появата на 5G, Cisco изглежда готова да отскочи, което го прави привлекателен технологичен запас за закупуване.

Elastic (NYSE: ESTC) – Интернет на нещата 

Миналата седмица редица адвокатски кантори обявиха, че ще разследват Elastic N.V от името на пострадалите акционери за евентуално нарушение на федералните закони за ценните книжа. Котировката на акциите достигна най-високите си времена през 2019 г., преди да отпадне. Тъй като други главни играчи в интернет на нещата (IoT) се появиха, за да добавят милиарди към своите пазарни капачки (като Microsoft), Elastic беше по-малък двигател на пазара. 

На 4 декември компанията обяви много по-нисък от очакваното ръст на фактурите от 41% на годишна база, в сравнение с 51%, който беше обявен през предходното тримесечие на годишна база. Главният финансов директор на Elastic каза, че компанията е претърпяла „известни закъснения в бизнеса на федералното ни правителство, тъй като някои сделки се преместиха от месец октомври“.

Размерът на тези сделки, които са били преместени, не е посочен в конферентния разговор за приходите, където, но се казва, че е достатъчно голям, за да повлияе негативно на фактурите. Това доведе до 19% спад в цената на акциите.

Преди падането Elastic постигна успех, който го постави в списъка за наблюдение на много IoT, както и в технологичен запас с висок ръст. Това беше шок за системата, но пазарът е нов. Много продукти имат висок растеж, но поддържането на това не винаги е лесно. Elastic ще трябва да прави иновации, продължавайки да тласка своите собствени нововъзникващи технологии напред и да излезе на глобален пазар, жаден за нови IoT решения. Интернет на нещата е тук, за да остане, просто трябва да видим по какви начини той се превръща в легитимен производител на пари.

Когато се инвестира в технологичен запас, целта е да се намери запас, който съответства на технология, която може да носи по-голям ръст на пазара и приходи. Тъй като 5G идва към основните доставчици на клетки и AI нараства сред играчите, в които машините могат да говорят помежду си, пространството на интернет на нещата (IoT) остава горещо. Интернет на нещата, които IoT може да захранва дом, бизнес или свързва устройства и различни технологии. Всяко предлагане на IoT е различно, но с технологични и интернет компании, търсещи да предоставят потребителска стойност, IoT го прави така, че комбинациите от продукти и услуги да принудят корпоративни и лични купувачи.

Продуктите на IoT правят интересни технологични акции да се купуват, за да се купуват в момента, когато светът стане по-свързан. Тъй като развиващите се пазари се присъединяват към съвременния свят, Elastic представлява един от малкото интересни акции за гледане и технологичен запас с висок ръст на глобалния пазар. Многобройни решения ще продължат да бъдат търсени, тъй като AI и други нововъзникващи технологии на 21-ви век намират пазар. Интернет на нещата, които купуват акции, представлява начин за вас да се възползвате от тази нова възможност.

Както започнахме преди, когато проучвате акции за покупка, уверете се, че разбирате всички рискове, свързани с ценни книжа. Дори технологичен запас като Elastic, който се е доказал в своята индустрия, представлява финансов риск при покупката. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map