Преминаването на Ethereum към Proof of Stake – по-добро от доказателство за работа?

Ако поне се интересувате от криптовалутното пространство, вероятно сте чували за Ethereum. В момента това е втората по големина монета по пазарна капитализация, главно защото толкова много други токени работят на Ethereum и отчасти защото екипът за разработки е много талантлив.

Така или иначе, тази публикация е за преминаването от POW към POS.

И така, какво е POW (Proof-of-Work)?

Е, POW в момента се използва от повечето криптовалути, включително Bitcoin, Ethereum (засега) и Litecoin. Ако една монета е подлежаща на извличане, това означава, че използва POW система.

Миньорите използват своите Графични процесори или ASIC за решаване на криптографски хеш функции, които проверяват блокчейна. Графични процесори, предназначени основно за игри като RX 580 сега са наети от миньори.

Техните графични процесори бързо отгатват и проверяват различни решения на един почти невъзможен математически проблем. Когато те успешно решат уравнението, книгата (блокчейн) се актуализира и майньорът получава блоково възнаграждение под формата на жетон и / или такси за транзакции.

Това се нарича Proof-of-Work, защото миньорите вършат много работа под формата на обработка на математически уравнения с техния хардуер за добив. Без майнери много мрежи нямаше да съществуват. Миньорите плащат за електричество в замяна на жетони.

Какво е доказателство за залога и как е различно

Proof-of-Stake е малко по-различен. Преди това миньорите доказаха колко бързо могат да проверят мрежата; сега притежателите на ETH ще покажат колко притежават, като пуснат нещо, наречено a главен възел. Когато създавате главен възел, трябва да заключите определено количество ETH, за да докажете, че го притежавате.

Наградите се разпределят въз основа на това колко сте заключили и колко дълго сте заключили. Вместо 1000 майнери, които проверяват мрежата например, може да има около 10 000 портфейла, които държат Ethereum чрез Proof-of-Stake.

С POS енергията се запазва. Миньорите няма да трябва да консумират много електроенергия, за да решават криптографски хеш функции, което е добре за нашите портфейли и за планетата. В допълнение, чрез заключване на Ethereum се създава недостиг, който трябва да повиши цената.

Разбира се, не всичко е слънчево греене и дъги. Изглежда, че с тази нова система богатите ще станат по-богати, а бедните, добре, те все още ще бъдат бедни. Новата система възнаграждава тези, които вече имат много Ethereum, защото блоковите награди вече се разпределят въз основа на това колко вече имате.

Освен това, ETH майнинг общността няма да бъде много доволна, когато се появи форкът, тъй като техният хардуерен хардуер вече няма да може да се използва с Ethereum. Те ще трябва да преминат към нова валута, която все още може да се използва.

Очаквам да видя Ethereum Classic скок в този момент, тъй като вярвам, че той ще остане POW. Възможно е също така група от членове в ETH майнинг общността да създаде нова валута, която се разклонява от Ethereum, вероятно наречена Ethereum Cash.

Ако в момента копаете Ethereum, би било разумно да намерите нова валута, която да добиете. Все още има много опции, като Litecoin, Vertcoin, Zencash и други.


Тази актуализация работи от известно време, забавена от проблеми като актуализации на портфейла и някои отблъсквания от общността. Главният изпълнителен директор и мозъците зад Ethereum, Vitalik Buterin, е всичко за преминаването към POS.  

Надяваме се, че превключването няма да доведе до проблеми за общността или мрежата на ETH, тъй като това е голямо решение, което изцяло променя начина на проверка на мрежата. С това казано, няма нужда да се паникьосвате. Екипът на Ethereum разработчици знае какво правят. В края на краищата те са основателите на втората по големина криптовалута на пазара.

Както всичко останало, така е разумно да разнообразявате себе си. Не инвестирайте всичко в една монета; по-скоро е умно да държите малко от всичко. Освен това не изливайте всичките си активи в крипто, защото това е много нестабилна среда.

Ако в момента търсите да закупите хардуер за копаене на ETH, бих казал да го вземете. Ако решите да направите покупката, разберете, че няма да я използвате много по-дълго. Когато купувате, уверете се, че картата може да печели и други валути, тъй като в бъдеще ще трябва да търсите другаде. Дотогава се опитайте да натрупате колкото се може повече ETH!

Източник на изображението: BlockGeeks

Това е пост за гост, написан от Jacob Tuwiner, собственик на EasyPC.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map