Преглед на Phemex Exchange: Пълно ръководство

За новите борси за криптовалути играта става много по-трудна за игра: по-старите, утвърдени борси се ползват с голямо уважение както от потребителите, така и от широката общественост в индустрията, докато тези с институционална подкрепа изглеждат по-легитимни за новодошлите в космоса . Това обаче не се задържа Phemex обратно от процъфтяването за по-малко от половин година от създаването му.

От техния подход с нулеви такси до постоянни иновации, борсата прави всичко възможно, за да създаде място за себе си на самия връх – и ако миналото представяне е индикация за бъдещето, Phemex със сигурност ще се превърне в име на домакинството в крипто общност през следващите години.

Обмен на Phemex

Нулеви такси за борса на Phemex за спот търговия

Много борси се борят да намерят нещо, което да ги отличава от останалите, за да могат да намерят своя собствена ниша. Phemex подхожда към този проблем по очевиден, но безпрецедентен начин: те предлагат спот търговия с нулева такса в рамките на премиум модел за членство, както на своята уеб платформа, така и в собственото си приложение. Докато някои от най-добрите борси за криптовалути предлагат конкурентни такси и много от тях налагат само символична такса, Phemex издигна това на ново ниво.

Такси Phemex

Има няколко начина, по които потребителят може да получи първокласно членство, за да получи достъп до никакви такси и други привилегии, като условни поръчки, особено полезни за търговци ветерани, които имат план как да се обърнат към своите сделки, както и без ограничения за тегления, които може да се прави на почасова база. Като начало можете да видите дали Премиум е за вас на първо място, като приятел, който вече е потребител на Premium, ви даде пробна версия на функцията чрез опцията „Подарък“. Алтернативата е следването на тези стъпки, за да получите 30-дневен пробен период:

  • Поканете приятел на борсата чрез вашия собствен реферален код
  • Направете депозит от 0,02 BTC или повече и
  • Попълнете BTC / USD транзакция на стойност USD 1000 или повече.

Важно е да се отбележи, че пробният период не предлага всички опции, които предлага пълният абонамент за Premium, като почасови тегления и липса на ограничения за теглене, както и условни поръчки. Това все още е значителна стъпка в сравнение със стандартния профил на търговия, който изобщо не предлага спот търговия – само договорна търговия, която начислява някои такси (0,075% такер и 0,025% такса производител).

За тези, които нямат приятели, които да им подарят пробна версия и / или не искат да преминат през стъпките, споменати по-горе, все още има възможност за закупуване на Premium членство. Платено за в USDT, едномесечното членство ще ви струва 9,99 USD, 90 дни са на разположение за 19,99 USDT, а достъпът през цялата година ще бъде ваш за 69,99 USDT. Това също отговаря на въпросите как Phemex може да предложи спот търговия с нулева такса: за разлика от много други борси, таксите просто не съставляват по-голямата част от техния бизнес модел. Въпреки че всички търговци са добре дошли на борсата, тя е насочена най-вече към опитни търговци, които знаят от какво се нуждаят и осъзнават ползата от плащането на относително ниска цена, за да получат достъп до всички опции, които Phemex предлага.

Други забележителни характеристики на Phemex

Както е споменато по-горе, Phemex начислява някои такси – такси за производители и потребители (съответно 0,025% и 0,075%), които се намират на всяка борса. Причината за по-високата такса за вземане е, че Phemex се стреми да насърчи потребителите да попълват книгите за поръчки, осигурявайки по-висока ликвидност за борсата.

Друга важна такса е т. Нар. „Такса за динамично финансиране“ – относително често срещана такса на редица борси за крипто деривати, но не непременно разбираема от всички участници. Притежателите на дълги или къси позиции (тези, които се надяват активът да се увеличи по стойност или съответно тези, които се надяват на обратното) получават директно „процента на финансиране“, който може да бъде или положителен, или отрицателен по стойност, което означава, че те могат или да спечелят или да загубите пари. Борсата начислява тази такса на всеки осем часа. Това означава, че на всеки осем часа, в примера на отрицателен процент на финансиране, притежателите на къси договори ще плащат на притежателите на дълги договори определен процент от тяхната позиция.

Подсметките също са част от платформата, което позволява изолирането на различни стратегии за търговия от един и същ търговец. Можете да прехвърляте средствата си свободно между подсметки и дори можете да наемете ботове за търговия в определени граници, позволявайки по-малко инвестиран подход.

Не на последно място, Phemex предлага и бонус за добре дошли в размер до 72 USD в бонус средства, които могат да се използват за различни дейности. Бонусът е разделен на три части: 2 щ.д., които получавате при регистрация, 10 щ.д., след като изпълните техните изисквания за социални медии (като следване в Twitter и ретуитиране), и друг бонус за финансиране от 60 щ.д., наличен, след като изпратите или 0,2 BTC или 1500 USD в един депозит към новата ви сметка.

Постоянен растеж, показващ постоянно качество

Но откъде идва тази размяна? Ако през последната половин година не сте следяли новини, свързани с криптовалута, може би сте пропуснали напълно тяхното съществуване. Phemex стартира на 25 ноември 2019 г. в Сингапур и предлага поддръжка за шест различни езика: английски, руски, испански, японски, корейски и китайски. Самото име е пристанище на Фема, гръцката богиня на славата и славата, и MEX, или меркантилна борса.

Води се от осем бивши изпълнителни директори на Morgan Stanley, с над 40 години комбиниран опит в предоставянето на високочестотни технологии. Техният главен изпълнителен директор Джак Тао начело ръководеше екипа на Benganmark Execution Strategies (BXS) на Morgan Stanley, отговорен за изграждането и внедряването на стратегии за електронна търговия за множество класове активи в световен мащаб. Архитектът на търговската система Ян Ду преди беше системният архитект на борсите и клиринга в Хонконг, докато ръководителят на маркетинга на компанията, Сесилия Уанг, беше седем години главен изпълнителен директор на J.C.Moritz, компания за инвестиционни консултации..

Имайки предвид впечатляващия опит на екипа, може би не е изненадващо, че Phemex се е повишил от относително неизвестен до един от топ 10 на борсите за криптовалути за борси за деривати на CoinMarketCap, както и бързо се превръща в най-бързо развиващата се борса за 2020 г. Екипът знае целева аудитория, след като от години работи на по-традиционен финансов пазар и знае как начинът да се обжалва пред тях е като се погрижи за всичките им нужди – особено за онези, за които може би не са наясно.

Как Phemex предвижда нуждите на своите потребители

Засега Phemex предлага шест двойки за търговия с криптовалути, като BTC / USD съставляват по-голямата част от обема им – въпреки че други също генерират интерес сред потребителската им база. Въпреки това, когато се сравняват обемите на търговия между различни двойки, младостта на борсата също трябва да се има предвид: от създаването си в края на 2019 г., когато стартира с три вече поддържани двойки за търговия, тя добави нови със завидна скорост. Плюс това, той предлага и нещо, което не се вижда често в света на криптовалутите: некрипто актив, двойката за търговия GOLD / USD.

Както подсказва името му, GOLD / USD е обвързан със злато и се урежда в номинални щатски долари, като цената се определя от комбинация от няколко различни индекса. Това идва като още един начин – освен липсата на такси – че Phemex се грижи за своите потребители, тъй като те пуснаха тази двойка за търговия като хедж срещу нестабилността, присъща на криптовалутното пространство. Борсата също така обещава да дойдат още двойки за търговия с некриптовалута, което създава интересна комбинация от активи, които да задоволят както традиционните инвеститори, които просто се опитват в крипто търговията, така и изветрелите криптовалути.

Сравнителен преглед: Phemex срещу други борси

На своя уебсайт Phemex твърди, че двамата му най-големи конкуренти са BitMEX и Bitfinex. Докато техните такси за създатели и вземащи са същите като тези на BitMEX, Bitfinex е значително по-скъп от двамата. BitMEX обаче няма собствено мобилно приложение, което правят както Phemex, така и Bitfinex. Има един съществен недостатък както на Phemex, така и на BitMEX в сравнение с Bitfinex: те поддържат само биткойн депозити, докато Bitfinex поддържа Bitcoin, различни алткойни, както и фиат депозити. Phemex обаче предлага уреждане както в BTC, така и в щатски долари, което BitMEX прави само в BTC, а Bitfinex само в USDT. Освен това, трите борси са изключително сходни помежду си – разликите между тях, може би, са въпрос на лични предпочитания.

Като цяло, ако търсите сериозна търговия в рамките на професионализма, предлаган от традиционните пазари, заедно с висока скорост, сигурност и надеждност, Phemex е размяната за вас.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner