Какво представлява надстройката на NEO 3.0 и как ще промени крипто света?

Още на 10 юли NEO обяви по-подробна версия на промените, които ще приложи в своята мрежа през следващите месеци. Говорим за надстройка на NEO 3.0, която е проектирана да направи NEO достъпен за важни предприятия.

NEO 3.0

Надстройката на NEO 3.0 е една от най-важните надстройки досега до NEO Smart Economy. Това ще бъде изцяло нова платформа, която ще бъде фокусирана върху големи предприятия. Основното намерение е да се предложи мащабируемост, оптимизирана икономика и др.

Ерик Джанг, съосновател на NEO, обясни:

„NEO 3.0 ще бъде изцяло нова версия на NEO платформата, създадена за големи случаи на корпоративна употреба. Той ще осигури по-висока TPS и стабилност, разширени API за интелигентни договори, оптимизирани икономически и ценови модели и много други. Най-важното е, че ще преработим изцяло основните модули на NEO. “

Една от най-важните промени, които ще бъдат направени в мрежата, е свързана с транзакциите. Ще има увеличение на броя транзакции в секунда (TPS), което ще ускори цялата мрежа. В момента NEO е в състояние да обработи над 1000 TPS наведнъж. 

Това вече е страхотно число, ако го сравним с Ethereum и Bitcoin. И двамата могат да обработват много ограничен брой транзакции – Bitcoin може да управлява 7, а Ethereum 25.

Но 1000 транзакции в секунда все още са под идеалния и оптимален брой TPS. Ако важни и големи предприятия искат да навлязат на пазара, тогава NEO ще трябва да предложи по-добро представяне. Традиционните финансови компании, включително VISA, могат да обработват над 20 000 транзакции в секунда по време на пикови нива.

За да увеличи TPS, NEO иска да рефакторира кода и основните модули, да оптимизира мрежовия протокол, да внедри функцията за манифест и система за разрешения за NeoContract и да се подготви за динамично рязане.

Важно е да се спомене, че икономическият модел също ще бъде коригиран, за да предложи по-добро обслужване и платформа за големи компании. В момента NEO е неделима криптовалута, нещо, което означава, че инвеститорите не могат да закупят част от NEO, те трябва да закупят цяла монета.

Освен това мрежата NEO се захранва от GAS и не може да бъде разделена при плащане на такси. Но има предложени нови подобрения и решения, които имат за цел да завършат с тази система. Ще има малко увеличение на предлагането на GAS всяка година, консенсусните възли ще бъдат възнаграждавани, NEO монетите ще се делят и ще бъде възможно да се използва десетичната част на GAS за плащане на системни такси.

Разбира се, хората коментираха тези предложения. Malcom Lerider, старши мениджър за научноизследователска и развойна дейност в NEO, предполага, че увеличаването на предлагането на GAS при всяко присъждане на консенсусни възли може да бъде потенциално вредно. Защо? Тъй като интересът на консенсусните възли може да се промени и да манипулира цената на GAS за максимални печалби.

Консенсусните възли са важна част от мрежата NEO, но в момента те нямат икономически стимул. Те генерират блокове и определят таксите за услуги. Консенсусните възли се гласуват от притежателите на NEO и като цяло избирателите са склонни да избират консенсусни възли, които осигуряват ниски такси за услуги. Възлите, които започват да увеличават таксите, се гласуват.

Освен това консенсусните възли получават средства от някои притежатели на NEO, които решат да направят дарение за тях. Ако GAS се използва за възнаграждение на консенсусни възли, това би било вредно за притежателите на NEO.

Разбира се, има някои експерти, които смятат, че предложените промени са много положителни за интелигентната икономика и екосистемата. Например потребителят Saltyskip каза, че GAS, като дефлационна валута, мотивира притежателите да съхраняват своя GAS, вместо да го използват. И GAS е създаден полезен маркер за платформата NEO.


Ако има увеличено предлагане на GAS, това трябва да позволи на мрежата да увеличи скоростта, като по този начин се облагодетелстват тези, които притежават NEO като валута.

Заключение

Дискусията за надстройката на NEO 3.0 е отворена и се обсъжда сред ентусиастите и NEO общността. Но намерението с този нов ъпгрейд е да обслужва по-добре цялата интелигентна икономика, която NEO изгражда през последните времена.

Прессъобщението, качено от NEO, обяснява:

„NEO 3.0 ще бъде изцяло нова версия на NEO платформата, създадена за големи случаи на корпоративна употреба. Той ще осигури по-висока TPS и стабилност, разширени API за интелигентни договори, оптимизирани икономически и ценови модели и много други. Най-важното е, че ще преработим изцяло основните модули на NEO. “

С най-новите предложения NEO трябва да бъде много по-достъпен за големи компании и предприятия, които търсят блокчейн платформи, за да предлагат по-добри услуги и продукти. Но най-важното е, че всички подобрения, които предстои да бъдат извършени, ще бъдат от полза за общността NEO.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map