Inside Chainfuel: Таблото за управление на Telegram, превземащо криптоиндустрията чрез буря

Не е тайна, че Telegram остава доминираща платформа за крипто общностите днес.

Повсеместното разпространение се дължи най-вече благодарение на фокуса върху сигурността, поверителността на данните и криптирането (чао, Facebook!).

Но както всеки, който е участвал в големи общности на Telegram с хиляди, десетки хиляди или дори стотици хиляди членове, може да потвърди, приложението за мобилен чат не винаги се мащабира елегантно с толкова масивни числа.

Мениджърите на общности и администраторите на толкова големи Telegram общности ще са усетили тази болка още по-остро: докато Telegram е задължителен елемент за крипто общностите днес, управлението на такива общности в мащаб представлява големи предизвикателства.

Мениджърите на крипто общността днес са отговорни, наред с други неща:

 • Поддържане на членовете на тяхната общност в безопасност от нежелани съобщения, измамници и тролове.
 • Водещи продуктивни и здравословни разговори в групата.
 • Създаване на топла, приветлива среда за нови членове.
 • Поддържане на общността актуална и информирана с последните новини, актуализации и ресурси от проекта / бизнеса.
 • Отговаряне на въпроси и отговаряне на запитвания от членовете на общността
 • Определяне на културата и тона на групата чрез наказване на лошо поведение и възнаграждение за добро поведение.

(Можете да научите повече за променящата се роля на управлението на крипто общността в безплатната електронна книга, “7-те стълба на управлението на крипто общността”)

Въпреки че Telegram предоставя солидно мобилно чат изживяване и масивни мрежови ефекти, не успява да предложи на мениджърите и администраторите на Telegram общността инструментите, необходими за ефективно управление на тези групи в мащаб.

И това е къде Верижно гориво, идва нов инструмент за управление на Telegram, създаден специално за мащабни крипто общности.

Chainfuel избухна върху крипто индустрията през февруари тази година, когато те възобновиха своите Безплатен анализ на Telegram & Анти-спам бот на първата страница на Лов на продукти.

Надграждайки успеха на своя опит с управлението на Telegram Community Management Services за няколко мащабни крипто общности, екипът на Chainfuel се зае с изграждането на продукт, който да автоматизира и рационализира всички общи работни процеси на мениджърите на Telegram Community, правейки техните общности по-безопасни, ангажиращи, и информирани.

И въз основа на нарастващия списък с топ крипто проекти, използващи Chainfuel днес – включително NEO, Ontology, Quoine, mybit и други – изглежда, че продуктът резонира сред някои от най-големите имена в бранша.

Днес Chainfuel предлага два нива на обслужване: Chainfuel Free и Chainfuel PRO

Chainfuel Free е предназначен за малки групи, любители и стартиращи компании на ранен етап, които тепърва стартират в Telegram, и предлага на потребителите безплатни Telegram Analytics, Spam Blocking и лек CRM инструмент.

Анализ


За всеки бизнес, който управлява своята общност в Telegram, е важно да проследявате KPI и показателите на общността, така че да можете да прецените ефективността на вашите усилия за маркетинг, PR и управление на общността.

Въпреки че Telegram не предлага изобщо подобни анализи, администраторите на Telegram вече имат достъп до такива данни в таблото за управление на Chainfuel Analytics.

С предложението на Chainfuel’s Analytics мениджърите на общността могат да видят:

 • Общо членове
 • Нови членове (за всеки период от време)
 • Изхвърлени членове (за всеки период от време)
 • # Съобщение (за всеки период от време)
 • Ежедневно активни потребители
 • Среднодневни съобщения

Както и диаграми, показващи:

 • Размерът на групата във времето
 • Съобщения & активност във времето

С тези данни на една ръка разстояние, клиентите на Chainfuel са в състояние да вземат решения, управлявани от данните, около своята общност и маркетингови стратегии.

Едно от основните ограничения, които открихме в аналитичното предложение на Chainfuel, е, че не може да ни покаже исторически данни от нашата група – може да покаже статистика само от момента, в който инсталираме Chainfuel.

Макар и разочароващ, Мат Нгуен, един от съоснователите на Chainfuel, обясни, че това се дължи на ограниченията на API на Telegram Bot, които те използват за достъп до групови данни, така че е разбираемо.

И все пак бихме искали да има лесен начин да видим минали данни, така че с това ограничение даваме Chainfuel 4/5 звезди в Анализ.

Блокиране на спам

Както всеки, който е бил в някоя високопоставена криптографска Telegram Group, може да потвърди, спамът е един от най-големите фактори, засягащи общностите на Telegram днес, тъй като борбата със спама е един от основните приоритети на мениджърите на крипто общността днес.

За да помогне на администраторите на Telegram да се борят със спама, Chainfuel предлага дълъг списък с конфигурационни настройки, които администраторите могат да коригират според уникалните нужди на своя проект.

Характеристиките на Chainfuel Anti-Spam включват:

 • Основни настройки = Включване / изключване Присъединяване и оставяне на съобщения
 • Ограничения за нови членове = задайте период от време, през който новите членове на групата са ограничени да публикуват различни видове съобщения.
 • Глобални ограничения на съобщенията = напълно забранете различни видове съобщения.
 • Черни списъци / бели списъци = Забрана на различен обиден език за други думи от черния списък и за разрешаване на ботове.

В допълнение към тези настройки за конфигуриране, Chainfuel’s използва патентован алгоритъм за машинно обучение срещу нежелана поща, който непрекъснато се актуализира въз основа на най-новите техники, използвани от спамерите в Telegram.

Всяка публикация, направена в общността на Chainfuel, се анализира за сходство с известни техники за спам и ако се определи значително съвпадение, публикацията се маркира като спам и се изтрива.

Въпреки че не получихме възможност наистина да тестваме мащабно анти-спам функциите на Chainfuel (тъй като нашата тестова група Telegram наистина не беше атакувана от спамери), разговаряхме с редица потребители на Chainfuel Anti-Spam, които казаха че Chainfuel е изключително полезен за премахване на спама.

Настройките за конфигуриране изглеждат хит – давайки на администраторите гъвкавост да конфигурират нивата си на модерация, за да отговарят на техните нужди, но чухме, че Chainfuel има място за подобряване на техния алгоритъм за машинно обучение против спам – някои по-трудни за идентифициране спам техниките все още си проправят път в групи понякога, така че администраторите на Telegram все пак ще трябва да бдят, дори докато Chainfuel изглежда се справя ефективно с повечето спам техники от по-ниско ниво.

За това даваме на Chainfuel 4,5 / 5 за антиспам.

CRM / People Insights

Не на последно място, Chainfuel предлага на Telegram Admins нова нова функция в пространството: лек CRM за тяхната Telegram общност.

Администраторите на Telegram често трябва да намират и търсят членове на общността и да извършват определени действия с тях.

Въпреки че родното приложение за iOS на Telegram предлага проста функция за търсене на членовете на общността, то не предлага нищо повече в начина, по който може да се види активността на всеки човек, нивата на ангажираност или нещо друго освен прости администраторски действия.

В играта с това в нашата тестова група и разговорите с други потребители на Chainfuel – тук има разбираемо количество вълнение за новите възможности тук.

С CRM на Chainfuel за първи път администраторите на Telegram имат възможността да проследяват статистически данни и номера на ангажименти на отделни членове на общността на Telegram.

Успяхме да видим минали съобщения, дати за присъединяване / напускане и # съобщения.

Освен това бяхме развълнувани да намерим функция, която ни позволи да маркираме определени членове, за да можем да получим известие, когато те се включат в групата – наистина удобна функция за наблюдение на определени забележителни хора в нашата общност (всичко от китове, за влиятелни, само за BFF, които искаме да следим).

Освен това Мат Нгуен, съосновател на Chainfuel, обясни: „В нашата CRM функция има още много неща. Ще въведем маркиране и разширено търсене, което ще ви позволи да създадете сегменти от вашата потребителска база, върху които можете да извършвате различни действия, и анкети & проучвания, които ще записват отговори на отделни потребителски профили, за да можете да филтрирате и по определени отговори. “

Поради мощните възможности с Telegram CRM и факта, че досега не сме виждали подобни предложения на пазара, даваме Chainfuel 5/5 за CRM (и сме развълнувани да видим къде отива.).

Chainfuel PRO

Безплатното предлагане на Chainfuel е насочено към по-малки проекти, любители и стартиращи компании от ранен етап, които тепърва стават в Telegram, и е 100% безплатно за цял живот, без ограничения за размера на групата или използването.

За утвърдени проекти, изпълняващи Telegram групи в мащаб, Chainfuel’s ПРО оферта предлага още повече мощни функции, които изискват мащабните групи, включително по-усъвършенствани инструменти за борба със спама, анализи и CRM, както и някои неща, които не се предлагат безплатно:

 • Инструменти за ангажиране
 • Поздравителни съобщения
 • Планирани съобщения
 • RSS интеграция
 • Анкети
 • Проучвания
 • Персонализирани маркови ботове
 • 1: 1 DM

Понастоящем екипът на Chainfuel предлага 50% годишни планове на Chainfuel PRO в ограничена времева предварителна продажба.

За отбелязване – Chainfuel наскоро интегриран приспособлението за плащане на Kyber за приемане на крипто плащания чрез който и да е токен ERC20 в мрежата на Kyber.

Можете да научите повече за предпродажбата на https://app.chainfuel.com/presale, или се свържете с екипа в Общност на веригата за телеграми.

Заключение

С неотдавнашната продажба на токени на Telegram от 1,8 млрд. Долара и предстоящия проект на Telegram Blockchain зад ъгъла, бъдещето е светло за екосистемата на Telegram.

И с нарастването на Telegram, необходимостта от инструменти за управление на групи, анализи, антиспам и прозорци ще нараства само заедно с него.

За крипто проекти, управляващи големи общности в Telegram, работата е трудна, но ботовете и инструментите за автоматизация на Telegram могат да помогнат изключително.

За това бяхме доволни от резултатите, предоставени от Chainfuel при нашето тестване, и очакваме с нетърпение да видим какво компанията съхранява за в бъдеще.

Научете повече и започнете с Chainfuel безплатно на https://www.chainfuel.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map