Инфлацията на биткойните ще спадне под 2% през 2020 г .; Защо това има значение?

Биткойн ще има инфлация от 1,8% след повече от година. През 2020 г. ежедневното издаване на биткойн (BTC) ще спадне с 50% и ще намали новия биткойн, пуснат на пазара. Това е нещо, което може да играе много важна роля за бъдещата цена на биткойн.

Цените на инфлацията на биткойни ще падат под 2% годишно

Според BitcoinBlockHalf.com, Биткойн отново ще се намали наполовина. Това е третият път в историята, че цифровият актив ще претърпи ново намаление на емисиите. В момента има 1800 нови монети, генерирани всеки ден. Майньорите обработват транзакции и получават 12,5 BTC за всеки блок, който намерят.

След 455 дни наградата за копаене на блокове Bitcoin ще намалее до 6.25. Това е равно на 900 BTC на ден. По този начин степента на инфлация на най-популярния дигитален актив ще падне от 3,81% на 1,8%.

Това ще има много важен ефект върху пазара и цялата крипто общност. За първи път биткойнът ще има по-нисък процент на инфлация от целта, наложена от централните банки в развитите страни. Централните банки от най-важните икономики в света ограничават инфлацията си до близо 2%. В идеалния случай би било инфлацията да бъде възможно най-близка до 2% годишно, но не по-голяма.

В някои случаи държавите надминават целта за инфлация и централните банки са склонни да увеличават референтните лихви. Ако инфлацията остава под целта и изглежда не достига тази цел, референтните ставки падат.

В развиващите се страни инфлационните политики са по-гъвкави. Има някои страни, които установяват годишна инфлация от 4% или 5%. По този начин те са по-гъвкави, когато става въпрос за справяне с инфлацията. Има и някои други държави като Венецуела или Зимбабве, при които правителствата нямат никаква цел за своите нива на инфлация.

Биткойнът работи по различен начин. Никой не решава коя ще бъде целта за инфлацията за предстоящата година. Инфлацията е предварително определена да пада на всеки четири години. Това осигурява предсказуемост и прави биткойн оскъдна цифрова валута. Биткойнът има фиксирана доставка. Ако търсенето на актива се увеличи, предлагането остава същото.

Ще бъдат издадени 21 милиона BTC. Сега в обращение са 17 555 263 BTC, 83,6% от общия добит биткойни. По този начин, през четирите години след наполовина, ще бъдат издадени още 1,312,500 BTC, достигайки 90% от общия добив на биткойни.

Хората ще могат да започнат да мислят за биткойн като склад за стойност срещу инфлацията. Издаването му ще пада с течение на времето, което очевидно ще има ефект върху цената му. При стабилно или повишено търсене цената на най-популярната виртуална валута трябва да започне да расте отново. Няколко експерти вече обясняват как това може да повлияе на цената на биткойн.

Биткойн, злато и банки

Банкира обичайния начин за нормален човек да съхранява парите си. За хората с огромно богатство портфолиото обикновено се разпределя между 5-10 или повече активи, които губят стойност с времето. Всъщност повечето милионери търсят активи, които биха могли да се увеличат с течение на времето – дори за печалба или едва за покриване на загубите от инфлацията. И повечето милионери търсят банкови алтернативи, тъй като банките не са най-сигурното място за съхранение на вашето богатство.

Повечето от тях използват златото за това като свой краен актив, който не може да бъде възпроизведен чрез химичен процес. Може да се добива само след няколко години или стотици години – нямаше да има повече злато. Това е една от приликите между златото и биткойните – и двете са подлежащи на миниране, ограничени и не могат да бъдат възпроизведени. Но защо хората биха избрали биткойн в бъдеще, а не злато? Особено, че виждаме, че биткойнът спада.

Доста просто, ако проверим златната графика – бихме могли да видим, че златото има периоди, в които стойността му много спада. 1982, 1985 и дори 2015 г. И много други пъти. Но ако вземем идеалния случай, когато има инвеститор, който би го закупил месечно срещу определена сума пари – той ще има печалба в дългосрочен план.

Биткойн тук е подобен. Ако сте го закупили през 2017 г. след юли – вероятно ще мине много време, докато не се изравните. Но някой, който го е купувал от години – той все още има печалба, дори и сега. Има много краткосрочни възможности – Биткойн не е една от тях. Биткойнът е дългосрочна инвестиция, която трябва да инвестирате внимателно и да не влизате ол-ин на цена, която смятате за страхотна – тъй като може да се понижи още повече.


Друга важна причина – поддържането му в безопасност. Можете да запазите биткойн в безопасност доста лесно – съхранявайте го на хартиен портфейл и не казвайте на никого вашите лични ключове. Можете да съхранявате личните си ключове в книга или на място, което смятате за безопасно. Със златото е много по-трудно, тъй като трябва да го съхранявате в институция или в сейф във вашата къща, което вероятно би отнело много място.

Наполовина

Намаляването на наполовина на биткойните с награда също ще окаже влияние върху цената. Миньорите правят бизнес. Те добиват с помощта на устройствата, в които са инвестирали, и енергия, за да печелят биткойни. Те трябва да ги продадат, за да поддържат бизнеса. В момента всеки ден се добиват около 1800 BTC и повечето от тях се продават, за да се покрият разходите.

Когато се случи наполовина – ще има начин по-малък натиск върху продажбите върху BTC и това вероятно би трябвало да доведе до малко увеличение на цената. Нека да видим какво ще се случи, когато настъпи последното наполовина. Последното наполовина беше на 9 юли 2016 г. – но Биткойн започна да се увеличава през ноември 2016 г. Увеличението на цените с поне 50% през 2016 г. – и всички знаем какво се случи през 2017 и 2018 г..

Намаляването на наградата на блока означава, че ще има по-малко биткойни, налични за продажба. Ако приемем, че миньорите винаги ще продават 70% от биткойните, които добиват, за да покрият разходите, което ни оставя с около 630 биткойни да продават налягане на ден от миньорите. Ще има и много бизнеси, които ежедневно купуват и продават биткойни. Намаляването наполовина може да доведе до увеличаване на цената на биткойните, тъй като търсенето ще остане същото или ще нарасне, но предлагането ще намалее;

Има много други фактори, които трябва да вземем предвид по отношение на развитието на цената на Биткойн преди и след наградата на блока наполовина. Но ако вземем предвид наполовина последното възнаграждение на блока – изглежда, че цената има движение нагоре след половината. Разбира се, нищо не е гарантирано, но следващото наполовина със сигурност ще бъде най-важното & интересен за гледане.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map