Биткойнът може да достигне $ 400 000 до 2021 г.

  • Средната цена през 2021 г. може да бъде около 100 000 долара.
  • Сценарият също така предлага $ 40 000 в най-малко позитивния сценарий.
  • Пазарът може да се нуждае от месеци, преди да изпита нова бичи тенденция.

Август започва и обикновено е месец на голяма волатилност на пазара.

Макро новините от сряда не успяха да променят нито един от основните сценарии за криптовалути.

Ще използвам оправданието за влизане в класическия празничен месец, за да направя малко работа по прогнозиране на цените за следващия двугодишен цикъл.

Този тип проекция е толкова напреднал във времето, което го усложнява от техническа гледна точка с висока степен на случайност.

BTC / USD се управлява от години от линия на тенденция, около която се движи в орбита за значителен период от време.

Средната цена на тази прогноза през 2021 г. е $ 100 000, но трябва да имаме предвид, че цената може значително да се отклони от този диапазон, без да нарушава взаимовръзката.

Както начертах на графиката, високият диапазон ще бъде около $ 430K, докато ниският диапазон ще бъде при вече намалените $ 40K.

Определянето на бъдещ ценови диапазон е относително просто. Но не можем да забравим, че нестабилността има значително въздействие в краткосрочен план и може да достигне прекомерни нива на отклонение от средното.

ETH / BTC дневна графика

Двойката ETH / BTC в момента се търгува на 0.0213 и остава на ниво агония, която влачи сегмента Altcoins.

Структурата на пълзящите средни показва, че текущият сценарий ще продължи няколко месеца. И тримата са наклонени надолу и ако някога решат да променят посоката си, това няма да е бърз процес.

Над текущата цена първото ниво на съпротива е 0,0221 (устойчивост на претоварване на цените), след това второто на 0,023 (съпротивление на задръстване на цените) и третото ниво на 0,0245 (EMA50).

Под текущата цена първото ниво на подкрепа е при 0,021 (подкрепа за задръстване на цените), след това второто при 0,020 (подкрепа за претоварване на цените) и третото при 0,0155 (подкрепа за задръстване при двойни цени).


MACD на дневната графика губи както отвореността между линиите, така и бичия кръст. Най-вероятното развитие е странично движение, докато линиите се сближат – и има бичи отказ.

DMI на дневната графика показва мечки, готови за нов опит да пробият линията ADX, което би възобновило мечия тренд. Биковете не са убедени във възможностите си и продължават да се оттеглят – в очакване на по-добри моменти.

BTC / USD дневна графика

BTC / USD се търгува на $ 9 952 и почива директно на EMA50. Движенията нагоре са минимални и по-съществен ход изглежда малко вероятно.

След хода в сряда индикаторите достигнаха гранични точки и шансовете за отхвърляне са значително високи.

Над текущата цена първото ниво на съпротива е при $ 10 800 (съпротива срещу задръстване на цените), след това второто ниво от $ 11 200 (съпротивление срещу претоварване на цените) и третото ниво от $ 14 000 (съпротивление при претоварване на цените и относителният максимум).

Под текущата цена първото ниво на поддръжка е на 9 650 щатски долара (поддръжка на задръствания на цените), след това второто на 9 150 долара (поддръжка на претоварване на цените) и третото на 8 800 долара (поддръжка на претоварване на цените и SMA100).

MACD на дневната графика достигна своя възходящ кръстосан пункт в сряда. Засега пресичането е непълно и вероятно ще има движение за отхвърляне надолу.

DMI на дневната графика също показва пресечна точка, като биковете се борят да поемат обратно контрола, който сега се държи от биковете. Двете страни на пазара се движат над линията ADX, така че могат да ускорят трендовата сила без препятствия.

ETH / USD дневна графика

ETH / USD в момента се търгува на 212,9 долара и е в същия диапазон от средата на юли. Цената се движи между SMA 100 и 200 периода. И двете пълзящи средни показват наклон нагоре. От друга страна, EMA50 следва цената бързо и е близо до пробиване на SMA100 и отваряне на по-сложен сценарий за следващите седмици.

Над текущата цена първото ниво на съпротива е на $ 215 (устойчивост на задръстване на цените), след това второто на $ 220 (съпротивление на претоварване на цените) и третото на $ 235 (съпротивление на претоварване на цените, SMA100 и EMA50).

Под текущата цена първото ниво на поддръжка е на $ 207 (поддръжка на претоварване на цените), след това второто на $ 200 (поддръжка на претоварване на цените) и третото на $ 195 (поддръжка на претоварване на цените).

MACD на дневната графика поддържа бичия кръст, въпреки че не успява да подобри нито наклона, нито отвореността между линиите. Продължава да показва много крехка структура.

DMI на дневната графика показва, че мечките губят сила и се насочват ясно на юг. Биковете не го разбират толкова ясно и остават на същите нива през последните седмици.

XRP / USD дневна графика

XRP / USD се търгува на $ 0,313 и не е в състояние да преодолее двойната съпротива срещу задръстване от 0,32 долара.

Над текущата цена над $ 0,32, първото ниво на съпротива е при $ 0,335 (устойчивост на задръстване на цените), след това второто ниво на $ 0,345 (съпротивление на задръстване на цените и SMA200) и третото ниво на $ 0,352 (EMA50).

Под текущата цена първото ниво на поддръжка е на $ 0.308 (поддръжка на претоварване на цените), след това второто ниво е на 0.30 $ (поддръжка на претоварване на цените), а третото ниво е на $ 0.296 (поддръжка на претоварване на цените).

MACD на дневната графика показва бичи кръст, въпреки че между линиите няма нито наклон, нито отвореност. Крехкостта на този тип конструкция става очевидна, когато се разглежда ценовото поведение.

DMI на дневната графика показва мечки, които налагат и поддържат същите нива от последните седмици. Биковете подобряват позициите си и постепенно се приближават до нивото на продажната страна.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map