Лора Шин – Окована и непотвърдена

Цяла седмица отразяваме влиянието на криптовалутите. Може би сте забелязали, че повечето от тях са основатели на компании, свързани с крипто. Днес ще е малко по-различно. Откакто криптовалутата беше представена за първи път в света, общественото възприятие и медийното отразяване се промениха драстично. Общността на криптовалутите и блокчейн е доминирана предимно от мъже. Жените обаче бавно набират сила. Има дори няколко, които са успели Coin TelegraphСписък на Най-добрите хора в Blockchain. Една от тях е Лора Шин.

В тази статия ще разгледаме Лора Шин и как тя формира разговора около крипто и блокчейн.

На свободна практика

Лора Шин е журналистка със седалище в Сан Франциско, Калифорния, специализирана в отразяването на криптовалута, блокчейн, финансови технологии, бизнес иновации и лични финанси. По-рано тя беше старши редактор във Forbes, както и водещ репортер на списъка на Forbes Fintech 50.

В кариерата си на журналист тя е първият репортер, който си е направил мисия да отразява криптоактивите на пълен работен ден. Нейната работа е разпространена в редица реномирани публикации, включително Newsweek, The New York Times, Wall Street Journal и The Los Angeles Times.

Сега тя е на свободна практика, която все още допринася с статии за криптовалута във Forbes. Тя е домакин на два подкаста за крипто и блокчейн – Разкован и Непотвърдено. Преминавайки през нейния профил Muck Rack, тя също работи по книга за крипто.

Преди да влезем в нейната работа по крипто и защо тя се смята за експерт в областта, коя точно е Лора Шин и как е попаднала в нишата за криптовалута и блокчейн?

Детство на Лора Шин

Лора Шин е израснала в среда, свободна от правила. Родители на хеликоптери? Нейните може би бяха най-далеч от тях. В Tedx Talk тя разказа детство, в което можеше да яде каквото иска и да гледа телевизия, колкото сърцето й желае. Представете си как израствате без ограничения, поставени върху вас.

Това неизменно е повлияло на това как е израснала, видяла света и е живяла живота си.

Нейното образование

Лора прекарва колежанските си години в Станфордския университет, където получава бакалавърска степен по изкуства по модерна мисъл и литература. Още като студентка дарбата й за писане беше очевидна. Тя пише като персонал, а по-късно и като старши служители за независимия всекидневник на университета, The Stanford Daily. В последната си година история, която тя пише за справяне с графитите в района на залива, печели наградата „Най-добра статия за антракта“.

Единадесет години по-късно през 2008 г. тя завършва магистърска степен по висше училище по журналистика в Колумбийския университет. По време на журналистическата програма в средата на кариерата тя се фокусира върху науката и устойчивостта.

Нейната кариера

След десетилетие, прекарано като писател на свободна практика, тя решава да се присъедини към LearnVest Inc. – компания за финансово планиране, която оттогава е спряна. Поради естеството на компанията тя пише бизнес и финансови новини.

В същото време тя беше редактор на функции в CBS Interactive. Част от работата й е била да наблюдава работата на 25 писатели за глобалния бизнес. Тя става сътрудник на Forbes през 2013 г. След четири години тя е повишена в старши редактор. Тук тя пише главно за криптопространството, блокчейн и цифровите активи. Нито една година след повишението тя напусна, за да стане отново на свободна практика.

Особеността и качеството на нейната работа като крипто журналист, съчетани с прозренията, които тя носи на масата, са признати от общността. Очевидно е, че тя не просто изхвърля съдържание и през 2016 г. тя беше отличена с награда „Най-проницателен журналист“ от Blockchain Award.

През по-голямата част от професионалния си живот Лора Шин е на свободна практика и го отдава на възпитанието си. Тя просто не е свикнала някой да й казва какво да прави. Гъвкавият й работен график е по-благоприятен от това да бъде поредното „зъбно колело на големите корпорации“.

Като самоосигуряваща се журналистка тя е своя шеф и собствена работничка. Тя се изплаща директно с приходите си, без да се налага да преминава през голямо предприятие, което трябва да дава част от печалбата на други страни, като собственици и акционери.

Това е тенденция, която става все по-разпространена през годините, което показва промяна в начина, по който печелим парите си и как бизнесът води своя бизнес.

Звучи ли това положение неясно познато? Това ни води до нейната подкрепа за крипто и как тя намери своята ниша

Поддръжка на Crypto

„О, значи тя е експерт по крипто. Сигурно е инвестирала един тон в него! “ Ако това е, което мислите, значи грешите. Тя всъщност е nocoiner – някой, който не притежава bitcoin. Тя обаче признава стойността на крипто и как може да промени бъдещето.

През 2018 г. тя дори даде Tedx Talk за това колко е овластяване на крипто, отваряне на възможността хората да управляват собствен бизнес и да станат свой собствен шеф. Тя оприличава своя самостоятелен опит с криптовалута; по-специално как самостоятелната заетост може да наруши начина, по който големите корпорации извършват своя бизнес, подобно на криптовалутата.

Лора Шин може да не е основател на компания, свързана с крипто. Въпреки това, докладването на фронтовата линия на блокчейн технологията, тъй като можеше да говори директно с най-добрите умове и иноватори на крипто, й позволи да има уникална перспектива на крипто пространството, тъй като се развива повече развитие. Нейните подкасти с ключови играчи в бранша разкриха някои проблеми. Те са изиграли роля в обучението на хората и по-нататъшното включване на крипто в основния поток.

Например нейният възглед за бъдещето, в който съществуват собствени мрежи „peer-to-peer“ без потребителски права, не може да бъде пренебрегнат. Тя е разговаряла с хората, водещи посоката на крипто вълната. Възможността на тази мрежа да измести технологичните гиганти и банки не може да бъде отхвърлена.

Разбира се, тъй като тези компании също проучват как могат да се включат в блокчейн технологията, не можем да сме сигурни как ще се развие всичко. Има и въпросът как и кога ще влезе в сила регулирането, тъй като това е нарастваща загриженост в общността.

Как можете да се свържете с нея?

Ако искате да научите повече от Лора, тя има Twitter акаунт можете да следите за актуализации и мисли. Тя също има месечен бюлетин, за който можете да се регистрирате unchainedpodcast.com. Ако това не е вашата чаша чай, можете просто да слушате някой от нейните седмични подкасти:

Един от нейните седмични подкасти, озаглавен Unchained: Вашият No-Hype ресурс за всички неща Crypto включва идеи от различни хора в крипто пространството. Тя води разговор с

разработчици – някои излязоха от училище и някои отпаднали – за света на децентрализираните финанси.

Другият й седмичен подкаст, Непотвърдено: Статистика и анализ от най-добрите умове в Crypto, позволява да представи анализ на актуални проблеми от различни експерти в областта на Fintech.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner