Законният ремонт на кредит ли е?

Много хора са предпазливи към агенциите за ремонт на кредити и е разбираемо защо са. Има много организации, които се представят за агенции за ремонт на кредити, но всъщност не правят нищо. Така че въпросът „Легитимен ли е ремонтът на кредити?“ е справедлив въпрос и отговорът е да, просто се уверете, че търсите подходящата компания.

Възстановяването на кредити е много по-голяма индустрия, отколкото много американци осъзнават. Във всеки голям град има десетки, ако не и стотици компании, които претендират да ви помогнат да увеличите кредита си. Дори и да не живеете в голям град, има много регионални и национални компании, които ще ви помогнат да наблюдавате и поправяте кредитната си история, така че има много възможности. Просто се уверете, че сте избрали правилния.

Какво е кредитен ремонт?

Поправянето на кредит е общ термин, който обхваща набор от стратегии, които се използват за подпомагане на хората, които имат отрицателни позиции, като например неизпълнение на заеми, в кредитния си отчет. Като цяло се използва за премахване на тези елементи от отчета ви, което ще направи вашата кредитна история да изглежда по-чиста и ще увеличи кредитния ви рейтинг. В зависимост от вида на отрицателните оценки и кой притежава този дълг, някои кредитни стратегии са изключително ефективни, а някои просто няма да работят, колкото и да се опитвате. В тази индустрия няма легален начин винаги да се постигат резултати, но някои компании са много по-добри в това, отколкото други компании.

Законният ремонт на кредит ли е?

Поправянето на кредит е законно, но не всяка агенция, която обещава да ви помогне, може или ще може да ви помогне. Не приемайте думата ми обаче. Има много добри компании, които извършват този вид работа през цялото време, така че когато разглеждате потенциални компании, проверете техните минали отзиви на клиенти и проверете дали имат рейтинг за по-добро бизнес бюро или Trustpilot. Дори и да не го правят, има и други начини да отделите най-добрите компании от тълпата.

Как да разберете дали агенцията за ремонт на кредити е добра

Освен проверката на техните минали рецензии, има няколко начина да разберете дали агенцията за ремонт на кредити обикновено е ефективна. Преди да подпишете договор или да изпратите плащане, уверете се, че сте направили предварителната си проверка предварително. Ако не сте сигурни какво да търсите, не се притеснявайте, ние ви покриваме. Винаги трябва да проверявате и питате за следното за всяка агенция за ремонт на кредити, която може да обмисляте.

Закон за организациите за ремонт на кредити (CROA)

Съгласно CROA имате определени права като физическо лице, когато става въпрос за организации за ремонт на кредити. Ако дадена компания се опита да наруши едно от тези права, трябва незабавно да се отдалечите, тъй като през повечето време те няма да бъдат ефективни за нищо, освен за отнемане на парите ви. Ето списък на някои от правата, предоставени ви с този акт.

  • Предварителни такси не са позволени: Можете да бъдете таксувани с месечни такси, комисионни и т.н., но не можете да бъдете таксувани, без да сте свършили някаква работа и трябва да ви бъде съобщено каква е тази работа.
  • Измамна реклама не е разрешена: Всяка компания, която обещае промяна на резултата, ще направи нещо незаконно. Не наемайте нито една агенция, която дава обещания относно резултата ви. Това е различно от компаниите, които рекламират „промяна на средния резултат“.
  • Не може да бъдете помолени да се откажете от правата си: Ако ви бъде даден документ или бъдете помолени да подпишете декларация, с която се отказвате от някое от вашите права, не се съобразявайте. Някои компании не са наясно, че нямат право да искат това, но във всеки случай вашите CROA права не могат да бъдат отказани.
  • Не може да бъдете помолени да създадете нова самоличност: Има компании, чието решение е да се регистрирате и да използвате отделен SSN или EIN. НЕ ПРАВИ ТОВА. Това е силно незаконно и се счита за измама с идентичност.

Какво има в Договора?

Винаги трябва да четете какво има в договора, преди да го подпишете. Това се отнася за всичко в живота, но особено в ситуации, когато давате на компанията правото да действа от ваше име заедно с доста лична информация. Уверете се, че не се съгласявате с нищо, с което не искате да се съгласите и ако има нещо там, което не ви харесва, поискайте да бъде извадено от документа. Също така се уверете, че нищо в документа не противоречи на CROA.

Прозрачни ли са?

Най-добрите организации за ремонт на кредити са напълно прозрачни. Съгласно Закона за справедливо кредитно отчитане (FCRA), компаниите трябва да ви информират, че това, което правят, може да направите и вие. Професионалистите в тези компании обаче ще свършат по-добра работа от обикновения човек, за да премахнат отрицателните оценки. Уверете се, че избраната от вас компания не само се съобразява с указанията, определени от FCRA, но е отворена и за таксите, които те начисляват, резултатите, които очакват, миналите си записи и др. Колкото повече информация компанията желае да ви даде , обикновено колкото по-добри са, но също така винаги ще ви предоставя най-добрата информация, за да вземете най-доброто решение като цяло.


Възстановяването на кредити е напълно законно и е легитимен начин да се помогне на хората с лош кредит. За съжаление не всички агенции ще спазват закона, така че от вас зависи да проверите щателно организацията. За щастие има много защити за потребителите в индустрията, така че докато правите своята старателна проверка, ще бъдете в безопасност и се надяваме, че ще бъде по-добре с по-висок кредитен рейтинг.

Ако се интересувате от намирането на законни услуги за ремонт на кредити, препоръчваме и най-добрите компании за ремонт на кредити.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map