7 начина за идентифициране на измама за ремонт на кредити

За съжаление има хора, които винаги се опитват да се възползват от всеки, който могат. Независимо дали става въпрос за обаждане със спам, фишинг имейл или дори човек на улицата, който се опитва да вземе парите ви, тези измамници са навсякъде. Измамите за възстановяване на кредити се основават на това да се възползват от и без това отчаяните хора. Хората, които се нуждаят от фиксиран кредит, за да получат кола или жилищен кредит, често търсят всеки, който може да помогне. Въпреки че има много легитимни места, които могат да помогнат, има и хакове, които ще ви вземат трудно спечелените пари и няма да направят нещо, което да ви помогне. Искаме да ви помогнем да избегнете тези измами, така че тук са 7 начина за идентифициране и избягване на измама за възстановяване на кредит.

1. Погледнете документите, които сте получили

Ако сключвате договор с компания за ремонт на кредити и те не ви предоставят документ, наречен „Права на потребителски кредитни файлове съгласно държавния и федерален закон“, тогава те нарушават закона. Възможно е да не ви измамят, но съзнателно задържат информацията, че имате законното право да извършите каквито и да било действия, за да възстановите кредита си, който те също ще направят. Това е червен флаг.

2. Прочетете договора

Проверете дали има нещо в договора, което се откроява като необичайно, и не се колебайте да ги попитате, да потърсите в интернет и т.н. за него. Освен това се уверете колко много плащате и какви действия ще извършат от ваше име са изписани с много подробности в договора. Искате да сте сигурни, че имате правно обвързващ документ, който гарантира, че всъщност получавате това, за което плащате. Освен това се уверете, че договорът е много конкретен и включва вашето име и името на компанията, с която работите. И накрая, попитайте дали има клауза, която ви позволява поне 3 дни да решите да анулирате.

3. Заявете предварително неподписано копие

Не трябва да подписвате договора, за да го прегледате първо, така че преди дори да решите да го подпишете, уверете се, че имате копие, което можете да прочетете и запазите. След това проверете за информацията, която сме посочили в горната точка.

4. Внимавайте за таксите

Агенциите за ремонт на кредити нямат право да Ви налагат никакви предварителни такси по закон. Някои компании го правят, защото не са запознати с този закон, но все пак е червен флаг, на който трябва да обърнете внимание. Това в съчетание с неполучаване на договор може да е много силен знак, че ви предстои измама. Обикновено измамниците ще се опитат да вземат парите ви и да се кандидатират с възможно най-малко доказателства, поради което предварителните такси могат да бъдат знак, че има нещо нередно.

5. Компанията обещава твърде много

Всички искаме да работят стратегии за ремонт на кредити, но има само някои неща, които агенциите за ремонт на кредити просто не могат да поправят поради естеството си. Един от тях е легитимен дълг, когато заемодателят има много доказателства, че дългът е валиден. Ако дадена компания обещае да ви извади от легитимни дългове, те или измамват, че правите нещо сенчесто и незаконно, за да получите резултати. Така или иначе, ако дадена компания обещае, че ще видите какъвто и да е вид резултати или промяна на резултатите, тогава е добре да ги избягвате, защото можете да сте почти сигурни, че те нарушават закона по един или друг начин.

6. Те искат от вас да създадете нова идентичност

Както бе споменато в последната точка, някои компании се опитват да правят незаконни неща, за да ви дадат резултата, който искате. Един от тях се опитва да поиска кражба на самоличност и да ви накара да се регистрирате за нов SSN или EIN. Въпреки че тези компании може да не са измами, резултатите, които получават, ще се основават на големи престъпления и определено трябва да се избягват като чумата. Не давайте на тези компании бизнес и не забравяйте да ги докладвате.

7. Молят ви да се откажете от правата си

Ако ви бъде даден документ за отказ от някое от вашите права, това е основно червено знаме. Ремонтът на кредит не изисква от вас да се откажете от някое от правата си. За щастие повечето от тях, като вашите права по CORA, всъщност не могат да бъдат отказани, независимо от всичко, което подпишете. Обикновено компаниите, които се занимават с тези практики, ще се опитат да вземат парите ви и след това да ви притиснат и да ви кажат, че нямате право да си върнете парите и никога няма да предоставят услуги.

Можете ли да се доверите на някоя компания за ремонт на кредити?

Абсолютно! Въпреки че има хора на този свят, които винаги се опитват да се възползват от вас, има и законни фирми, които се грижат за вас като човек и като клиент. Тези компании ще бъдат прозрачни относно своите услуги, такси и вашите права през целия процес и няма да се опитват да ви притискат с агресивна тактика за продажби. Най-добрите агенции за ремонт на кредити няма да участват в нито един от червените знамена, обхванати в тази статия, така че ако не видите нищо в този списък в агенция, с която сте сключили договор, вероятно ще бъдете спокойни.

Ако се интересувате от намирането на законни услуги за ремонт на кредити, препоръчваме най-добрите компании за ремонт на кредити.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner